2017 > Aralık dekorasyonları

Yatak Seçimi
  • 30.12.2017 10:39:15
  • 0 Yorum
  • 1257

Dinlenip yeni güne dinç bir şekilde aşlayabilmek için iyi bir uyku şarttır. Bunun için de doğru yatak seçimi çok önemlidir.

Yatak, dinlenmek ya da uyumak için kullanılan, çoğunlukla sünger ve türevlerinden imal edilen bir üründür. Mümkün olduğunca büyük bir yatak almaya özen gösterin. Küçük yataklar uyku kalitesini düşürebilir. Yatak boyutları kişinin boyundan en az 20 cm fazla ve eni en az 95 cm olmalıdır. Yatak yüzeyi omurganızı dik tutacak şekilde olmalı ve vücudunuzun her noktasını desteklemedir.

Şilte satın alırken, giydirme ray sistemi olup olmadığını sorun. Bunun yanı sıra, ray sisteminin kaç adet olduğunu, hangi dolgu malzemesinin kullanıldığını ve şilteyi kaplayan kumaşın malzemesinin ne olduğunu öğrenin.

Yatağın geniş dokulu, gözenekli ve sıkı dokunmuş olmasına dikkat edin. Yatağın sert, orta sert veya yumuşak oluşu, tamamen sizin rahatınızla alakalıdır. Yatak seçerken 3 tip yatak olduğunu göz önünde bulundurun; yaysız yataklar, yaylı yataklar ve ahşap iskeletli yataklar. Yaysız yataklar, sert şilteler için uygundur. Yaylı yatakların yayları yanlarda toplandığından orta sertlikte ve yumuşak şilteler için idealdir.

Yatağınızın tarzına karar verdikten sonra, rahat olup olmadığına dikkat edin. Yatak rahat değilse, tüm hayatınız etkilenir. Uykusuz kalırsınız, ağrı çekersiniz, stresli olursunuz. Bu sebeple, rahat olmayan bir yatağı, sadece güzel olduğu için tercih etmeyin.

Yatağın dayanıklılığı da önemli bir faktördür. Satın alacağınız yatağın kaliteli olması, ilerleyen zamanlarda tekrar masrafa girmenizi önler.

Yatak odanızın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurun. Odanızın şekli, büyüklüğü gibi faktörler yatak alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardandır. Odanız küçükse, büyük bir yatak, yaşam alanınızı daraltır ve karmaşa yaratır.

Tıbbi rahatsızlıklarınız varsa, bu rahatsızlıklara uygun yataklar seçin. İskelet sistemi ile ilgili rahatsızlığınız varsa, özel tasarlanmış yataklara yönelin. Reflü, horlama gibi rahatsızlıklar için de özel yastıklar satılmaktadır.
Nelere dikkat edilmeli?

    Uyurken omurga doğal S şeklini korur. Doğru bir yatak öncelikle vücudun S şeklini korumalıdır.
    İyi bir yatak baş, sırt, bel, boyun ve diz bölgelerini desteklemelidir.
    Yatağınızın fazla sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Sert yataklar vücudunuzla yatak arasında boşluklar oluşmasına neden olur.
    Yatağınız çok yumuşak olmamalıdır. Rahat gibi görünen yumuşak yataklar omurganız için uygun değildir. Vücudun gereken yerlerini desteklemez.
    Yataklarınız vücut ısınızı korumalıdır. Terlemeyi ve üşümeyi önlemek için yataklarınızın yazlık – kışlık kullanımlı olmasına özen gösterin.
    Vücut ağırlığınızı destekleyen yatakları tercih edin.
    Esnemiş, yer yer çökmüş yatakları kullanmayın.

Devamını gör
Evinizde Ahşap Esintileri
  • 29.12.2017 16:03:13
  • 0 Yorum
  • 993

Modern evlerde yapılan dekorasyon genel olarak teknolojik aletler, koyu renkli mobilyalar ve parkeler üzerinden yapılır. Bu dekorasyon tipi her ne kadar ilk başlarda göze hoş görünse de zamanla ortamın loş bir hale gelmesine ve sıkılmanıza yol açar. Bu nedenle evinizde bazı değişiklikler yapmalı ve evinize yeni bir hava katmanız gerekir. Bunun için ahşap mobilyaları deneyebilirsiniz. Fakat ahşap mobilyalar her alanda uyum göstermez. Bu nedenle ahşabın evinize uyup uymadığını kontrol etmek amacıyla önce ufak tefek birkaç eşya alarak evinizdeki uyumu gözlemlemeniz gerekir. Bu sayede evinizle ahşap eşyalar arasındaki uyumu görmüş olursunuz. Evinizde kullanacağınız ilk ahşap eşya kütük masa olabilir. Kütük masa adeta bir ağaçtan yeni kesilmiş ve yontulmuş bir kütüğe benzer. Bu nedenle evinize doğal bir hava katacaktır. Aynı zamanda ahşap masaların kişileri dinlendirdikleri de bilinmektedir.

Modern Kütük Sehpa Modelleri

Kütük sehpa modelleri giderek daha da çeşitlenmektedir. Eğer evinizde yeni bir akım başlatmak istiyorsanız kütük sehpa kullanabilirsiniz. kütük sehpa lar doğal bir görüntüye sahiplerdir. Bunun yanı sıra üzeri vernikle kaplandığı için herhangi bir çürüme ya da eve toz saçma gibi bir durumu da yoktur. Bu sayede hem doğal bir görünüm elde etmiş olursunuz hem de sehpa vernikle kaplı olduğu için oldukça kolay bir şekilde temizlenecektir. Böylece masa üzerinde iz kalması gibi bir derdiniz kalmayacaktır. Bu sehpalar nemli bir bez yardımıyla yalnızca bir dakikada temizlenebilir.

Tekerlekli Sehpa Modelleri

Sehpalar birçok farklı çeşitte satılan küçük mobilyalardır. Özellikle tekerlekli sehpalar rahat hareket ettirilebildikleri için çoğu zaman salonun ortasında kullanılırlar. Bu sehpalar birçok şey için kullanılabilir. Bazen bir altlık, bazen süs, bazen de minik bir yemek masası olabilirler. Bu nedenle her ne kadar göze görünmese de evinizdeki en çok kullanılan mobilyalardan biridirler. Eğer şık bir sehpa almak istiyorsanız tercihinizi ahşap tekerlekli sehpa lardan yana kullanabilirsiniz. Böylece salonunuzun tam ortasında doğal görünümlü son derece şık bir sehpanız olmuş olur. Bu sehpaların temizliği ve kullanışı da oldukça kolaydır.

Devamını gör
Zebra Perde Temizliği
  • 29.12.2017 16:02:05
  • 0 Yorum
  • 1129

Stor perde grubuna giren zebra perdeler, çizgili görünümlerinden ötürü bu ismi almışlardır. Mekanik bir sistemle çalışırlar. Hem gece hem de gündüz kullanılabilmelerinde dolayı evde ve iş yerlerinde sıklıkla tercih edilirler. Oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olan bu perdeler son dönemde oldukça popüler olmuştur.  Zebra perdeler, özel kumaşları sayesinde büyük oranda kir tutmaz ve açılıp kapanma hareketlerinden dolayı da toz birikmesine izin vermezler.

Zebra perde alındığında hemen sorulan ilk soru, bu tip bir perdenin temizliğinin nasıl yapılacağıdır. Unutulmamalıdır ki, bu perdeler genel olarak % 100 polyester iplikten üretilir. Yani bir tül perde ya da kumaş perde gibi temizlenmezler.  Üstelik zebra perdelerin kumaşlarının üzeri Apre ile kaplıdır. Bu kaplama sayesinde kumaşın hava ile teması kesilir ve o kendine özgü sert yapısına kavuşur.  Yine denilebilir ki, kullanılan mekanın ve sıklığın derecesine göre zebra perdeler oldukça dayanıklıdırlar.

Zebra perdeler öyle çok kolay kirlenen perdelerden değildir. Özellikle çözgü için kullanılan ipleri de toz emmeyen çeşit bir tür özel iplikten üretilmiştir. Yine de bir kirlenme durumuna karşı zebra perdenin temizliği zor değildir. 6 ayda yapılacak rutin ve basit bir temizlik işlemiyle rahatlıkla ilk günkü gibi muhafaza edilebilir. Yağ çözücü özellikte narin bir bulaşık detarjanı ve yumuşak bir sünger ile kolaylıkla yapılabilir. (Beyaz renkte zebra perdenin daha kolay kirlenebileceği unutulmamalıdır.)

 Evde zebra perde temizliği nasıl yapılır? 

  •     Zebra perde temizlenirken kumaşın katlanmaması ve kırışmaması sağlanmalıdır. Bu nedenle zebra perdenin büyüklüğü kadar temiz bir alan hazırlanmalıdır.
  •     Kullanılacak şampuan ve yumuşak sünger hazır hale getirilir.
  •     Bu sırada zebra perde yukarıda toplanır ve borusu ile birlikte yan kısımlardan çıkarılır.
  •     Çıkarılan zebra perde hazırlanan zemine konur ve çevirerek dikkatli bir çekilde açılır.
  •     Zebra perde süngerle perde kenarlarına paralel olacak şekilde silinir. Burada dikkat edilmesi gereken süngerin sulu olmamasıdır. Sünger iyice sıkılmalı, sadece nemli bir hale getirilmelidir. Yoksa kurutmak da başka bir sorun olur.
  •     Zebra perde temizleme işlemi bastırmadan, nazikçe yapılır. Aynı işlem arka yüz için de uygulanır. Son olarak yine kuru ve yumuşak bir havlu ile kurulanır.
  •     Zebra perde sonra yine borusuna rulolanır ve aynı şekilde yerine takılır. Açıldıktan sonra kurutma işlemi bu şekilde devam ettirilmelidir.

Devamını gör
Evinizin Havasını Temizleyecek 5 Bitki
  • 28.12.2017 14:59:53
  • 0 Yorum
  • 1158

Bazen evlerimizde bitkileri yetiştirmek ve hayatta tutmak zor olsa da, sundukları faydalar düşünülünce bu uğraşa değecektir.

Bitkiler kapalı ortamdaki nemi düzenler ve insanların mutlu hissetmesini sağlar. Japonya'da bitkiler kelimenin tam anlamı  ''suçla savaşıyor'', bir Tokyo semtinde moloz girdaplarıyla uğraşan kişiler çiçeklerle uğraşmaya başladıktan sonra hırsızlık oranlarının % 80 düştüğü görüldü.

Listemizdeki bitkiler, bakmaya alışık olmayanlar için oldukça elverişli. Çünkü sulanmadan bir ay boyunca ayakta kalabiliyorlar. Bu bitkileri yetiştirirken tek dikkat etmeniz gereken konu toprağının ve etrafının çok kirli olmaması.

‘’The low-lying cast iron plant’’ Kılıç (Çalı) Bitkisi

Tayvan ve Japonya’da yetişen çalı bitkisi zenginler için bir sembol haline geldiği 1800’lü yıllarda İngiltere’ye getirildi.

‘’Janet Craig plant’’ Çizgili Drasena

Bu bitki yabancı ismini, 2 ay boyunca karanlık bir dolapta unutularak yaşadığı fabrikadan alıyor.

‘’Mexican Ponytail plant’’ At Kuyruğu Bitkisi

Hayvan dostu olan bitki, 2-3 hafta boyunca su olmadan yaşayabilir.

At kuyruğu bitkisi büyük gövdesinde depoladığı su sayesinde uzun süre yaşayabilir.

‘’Snake plant’’ Paşa Kılıcı

Koruyucu etkisi de olduğuna inanılan bitki, sağlam yapısından dolayı eskiden yay yapmakta da kullanılmıştır.

Kaktüs

Listemizdeki tüm bitkiler arasında, güneşe ihtiyaç duyan sadece kaktüstür. Ayda bir defa sulamanız yeterli olacaktır.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/these-houseplants-are-completely-idiot-proof-and-can-live-for-weeks-without-water-2017-10/#the-cactus-is-the-only-plant-on-our-list-that-needs-a-sunny-spot-to-thrive-cacti-are-best-in-homes-or-yards-with-southern-exposure-an

Devamını gör
İskandinav Stili Salon Dekorasyonu
  • 28.12.2017 14:59:01
  • 0 Yorum
  • 1459

İskandinav stili salon dekorasyonu denilince akla ilk gelen ferah, açık renkte bir dekorasyon gelmektedir. Bu tarz stiller ferahlığı, aydınlığı yansıtmaktadır. İskandinav stil dekorasyon genelde bembeyaz duvarlar, büyük pencereler ve masif ev eşyaları ileyapılmaktadır. Ana dekorasyon parçaları bunlardır. Bu aydınlık ve ferahlatıcı dekorasyon tarzı son zamanlarda oldukça popüler bir salon stilidir. Birçok kişi artık İskandinav stili dekorasyon tarzını benimsemiş ve evinin birçok bölümünde kullanmaya başlamıştır.

Sadece salonunuzda değil, mutfağınızda ve evinizin her odasında oldukça kolay ve kullanışlı şekilde farklı dekorasyonlar oluşturabilirsiniz. Peki, İskandinav sitili salon modelleri neden beyazdan ve aydınlık görüntüden oluşmaktadır.

Bunun nedeni kuzey Avrupa ülkelerinde kış havalarının çok çetin ve çok ağır geçmesidir. Kış oldukça çetin ve ağır geçtiği için havada sürekli karanlık ve boğucu bir etki oluşmaktadır. Bu nedenle de evlerin içleri bu şekilde oldukça iç açıcı ve ferah bir şekilde dekore edilmiştir. Dışarda ki kasvetli hava kişileri günlük hayatlarında oldukça etkilediği için evlerinde bu etkiyi yok etmek amacı ile dekorasyon fikirleri daima açık renklerden oluşmuştur. Büyük pencerelerde yine eve olduğundan daha fazla aydınlık bir etki oluşturmak için kullanılmaktadır. Bu etkiler nedeni ile yapılan bu dekorasyon fikri gün geçtikçe modernleşerek bu son durumunu almıştır. Oldukça zarif ve şık bir görüntü olduğundan dolayı da diğer kültürlere de taşınmıştır. İskandinav salon stilleri oluştururken de mobilyalarda da oldukça sıcak tonlara ve sıcak esinti verecek modellere yönelinmiştir. Tercihler genelde açık renk ahşap modellerden yana yapılmıştır. Sizde hem açık renklerden hoşlanıyorsanız hem de farklı dekorasyon fikirlerine açıksanız evinizde yenilik ve yeni bir esinti istiyorsanız bu modele bir bakabilirsiniz.

Özet olarak İskandinav ülkelerindeki soğuk ve kapalı havalar, ev dekorasyonu tercihlerini temelinden etkilemektedir. Dışarıdaki boğucu ortamın etkilerini azaltmak için ev içerisindeki tercihler açık renkler ve ferah bir ortama göre düzenlenir.

Devamını gör
Ev İçin Biblo Seçimi
  • 27.12.2017 15:26:49
  • 0 Yorum
  • 1011

Ev dekorasyonunun en önemli parçalarından biri olan bibloların mevcut piyasada binlerce modeli bulunmaktadır. Her türlü dekoratif eşya dükkânında karşımıza çıkan biblolar farklı ham maddeler kullanılarak her şekilde oluşturulmuş olabilir. Ahşap, cam, porselen, alçı, mermer veya metal içerikler kullanılarak yapılmış biblolardan evinize en uygununu seçebilirsiniz. Peki, hangi biblonun evinize uygun olduğunu nasıl belirleyeceksiniz? 

Piyasada her zevke uygun binlerce biblo görebilirsiniz. Günümüzde biblo modellerine ulaşmak da oldukça kolaydır. Ancak evin tamamlayıcı unsuru olan biblolar doğru yerde kullanılmadığında şıklık vermek yerine evinizin havasını bozacaktır. Bu yüzden biblo seçimini yaparken evin genel dekorasyonu göz ardı edilmemelidir. Örneğin salonunuz için biblo seçecekseniz ilk olarak salonun dekorasyon detayları belirlenmelidir. Işıltılı ve şık mobilyalardan oluşan salonlar için büyük ve orta büyüklükteki cam veya metal biblolar tercih edilebilir. Küçük boyutlardaki biblolardan hoşlanıyorsanız büyük salonlar için birden fazla alıp hepsini birlikte kullanmayı tercih edebilirsiniz. Küçük, rahatlığı ön planda tuttuğunuz bir salona sahip iseniz ahşap ve porselen bibloların orta boyutlularını kullanabilirsiniz. Elbette biblolar salon dışında da kullanılacaktır. Banyo, mutfak, hol ve çocuk odaları için biblo seçerken de salon için geçerli kurallar göz önünde bulundurulmalıdır. Fayans ve mermerin sıkça kullanıldığı banyo ve mutfaklar için porselen biblo seçimi en doğru karar olacaktır. Çocuk odaları içinse kırılmayacak, çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atmayacak hareketli ahşap biblo modellerinin tercih edilmesi doğrudur. Holler genellikle çok fazla mobilya kullanılmayan alanlardır. Evinizin bu kısmı için holün büyüklüğüne göre yere oturtabileceğiniz büyük boy biblolar tercih edebilirsiniz. Hol girişleri için porselen, ahşap veya metal içerikli biblolardan birini seçebilirsiniz. Bu sayede hem mobilyasız alana hareket katmış hem de misafirlerinizi daha kapı girişinden şıklıkla karşılamış olursunuz. 

Devamını gör
Ruj Lekesi Nasıl Çıkar ?
  • 27.12.2017 15:26:03
  • 0 Yorum
  • 1162

Ruj kadınların en sevdiği ve en sık kullandığı makyaj malzemelerindendir. Rujun kıyafete bulaşması ise can sıkıcı bir durumdur. Ancak üzülmeyin size bildireceğimiz yöntemlerle ruj lekesini kolayca çıkarabileceksiniz.

Kıyafetten, Elbiseden, Giysiden, Gömlekten Ruj Lekesi Nasıl Çıkar?

1. Yöntem

Ruj lekesini çıkarmanın etkili yöntemlerinden biri de sabun kullanmaktırr. Önce sabunu lekenin üzerine güzelce sürüp durulamadan o haliyle 1 saat kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla çitileyerek lekeyi çıkarmaya çalışın. Leke tamamen çıkmamışsa bu işlem basamaklarını bir kez daha tekrarlayın.

2.Yöntem

Ruj lekesi bulaşan kumaşı eczaneden alabileceğiniz oksijenli su ile silebilirsiniz. Temiz bir bezi veya pamuğu oksijenli suya batırıp sıkın. Ardından bu bezle ruj lekesi olan yeri dikkatlice etrafa bulaştırmadan silin.

3.Yöntem

Ruj lekesini çıkarmak için lekeli bölgeye hemen aseton uygulayın ve sonrasında bekletmeden bol su ile durulama yapın. Eğer leke suni bir kumaş üzerinde ise asetonu uygulamadan önce kumaş üzerinde test etmeyi unutmayın. Aseton yok ise okaliptüs yağı ya da gliserin de kullanabilirsiniz.

4. Yöntem

Kıyafete bulaşmış ruj lekesini çıkarmak için etere bastırılmış pamuk ile lekeli bölge silinir ardından sabunlu sıcak suda leke bölge yıkanarak leke kolayca çıkarılabilir. Kıyafeti çitilemek ve deterjana basmak da etkili bir yöntemdir.

5. Yöntem

Öncelikle ruj lekesi olan bölgenin altına bir havlu ya da kağıt havlu koyun. Sonra lekenin üzerine bol miktarda saç spreyi sıkın ve bu şekilde 15 dakika bekleyin. Yeterince bekledikten sonra lekenin üzerine bir bez yardımı ile tampon uygulayın. Bu şekilde bez lekeyi emecek ve lekenin çıktığını göreceksiniz.

6. Yöntem

Eter de ruj lekesini çıkarmak için çok etkilidir. Bunun için öncelikle ruj lekesi olan kumaşın, giysinin altına bir parça kağıt havlu koyun. Ardından  eter döktüğünüz pamuk yardımı ile lekenin üzerine tampon hareketler yaparak uygulamaya başlayın. Daha sonra sıcak su ve beyaz sabun ile yıkadığınız da lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

7. Yöntem

Kumaş üzerindeki ruj lekesini çıkarmak istediğiniz taktirde, tereyağ tarafından temas eden bölgeyi yumuşatmaktan geçer. Bir süre tereyağlı olarak bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonra oksijenli su yardımıyla silme işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. En son olarak ruj lekesini tamamen yok edeceğiniz, sabunlu su yardımı ile silme işlemini son kez yapacaksınız. Bu sayede ruj lekesinden hızlı bir şekilde kurtulmuş olacaksınız.

 

Devamını gör
Rutubeti engellemek için bunlara dikkat edin
  • 26.12.2017 15:32:37
  • 0 Yorum
  • 1182

  •     Evin içerisinde, özellikle kış aylarda çamaşır kurutmayın. Evin içerisinde kurutulan çamaşır, ortamın su buharını daha çok arttıracaktır.
  •     Evinizde gereğinden fazla bitki bulundurmayın. Bitkiler nefes aldıkça ortamın nemi yükselir.
  •     Evinizi sık sık havalandırmayı ihmal etmeyin.
  •     Nem alıcı cihazlar edinebilirsiniz ancak kişisel tecrübem olmadığı için “tavsiye ediyorum” diyemem.
  •     Evinizin boyası yapılırken anti-küf boyaları (nem giderici boya) tercih edin.
  •     Evinizin ısıtma tesisatını gözden geçirin.
  •     Su tesisatını kontrol edin. Su damlatan boru duvarı ıslandırıp rutubet oluşturur.
  •     Binanın duvarlarına yalıtım yapın / yaptırın. Dış cephe kaplama yok ise yaptırmayı düşünün.
  •     Eşyaları (dolap, koltuk, vitrin vs..) duvara yapıştırmayın. Vitrin gibi eşyaları sabitlemeniz gerektiği için bir şey diyemeyiz ancak koltuk, kanepe tarzı mobilyaları duvara yapıştırmayın. Ahşap mobilya bakımı adlı yazımıza da göz atarsanız mobilya bakımı hakkında bir çok bilgiye ulaşabilirsin.

Devamını gör
Matkap Kullanırken Neye Dikkat Etmeliyiz ?
  • 26.12.2017 15:30:37
  • 0 Yorum
  • 926

Betona, tahtaya veya madeni bir yüzeye delik açarken bazı hususlara dikkat etmenizde fayda olacaktır. Her bir ayrı yüzey için inceleyecek olursak;

Betona delik delerken yere gazete sermek faydanıza olacaktır çünkü duvardan dökülecek tozları temizlemekle uğraşmak istemezsiniz. Kullandığınız matkap ucu da bu konuda önemli. Beton uçları ile delmeniz gerekiyor, diğer uçlar ya delmez yada aşırı zorlanacağından dolayı kırılabilir.
Tahtaya delik delerken eğer yüzey cilalı ise kayma yaşamamak için güç uygulamanız gerekir. Yine aynı şekilde matkap ucuna dikkat edilmesi gerekiyor.
Son olarak madeni bir yüzeye matkap ile delik açmak istediğinizde matkabın ucuna biraz terebentin sürerseniz kolaylık sağladığını göreceksiniz. Ayrıca madeni yüzeylerde büyük delikler açacağınız zaman önce küçük bir delik açıp matkap ucunu değiştirin.

Devamını gör
Banyo Dekorasyonu
  • 25.12.2017 14:39:37
  • 0 Yorum
  • 1119

Banyo dekorasyonunda fayans seçiminden banyo mobilyalarının rengine dek varan bir dizi tercih söz konusudur. Eski banyoları yenilerken ya da sıfırdan bir banyo düzenlerken renk ve malzeme seçimi istediğiniz tarzda bir banyonun ortaya çıkmasında baş rol oynar. Yerinde kararlar verebilmek için banyo dekorasyon fikirlerini inceleyebilir ve örneklerden yola çıkarak kendi banyonuzu tasarlayabilirsiniz.

Banyolar genellikle karanlık odalardır. Bu nedenle açık renkler banyolarda daha çok kullanılır. Suyun, temizliğin, ferahlığın öne çıkması beklenir. Bu durumda doğal renkler, doğayı, suyu, toprağı çağrıştıran renkler amacınıza daha kolay ulaşmanızı sağlar. Banyolar mavi, yeşil gibi soğuk renk tonlarını rahatlıkla kaldırır. Üstelik her zaman renkli aksesuarlar, havlular, renkli kozmetik ambalajları, şampuan şişeleri kullanarak banyonuza sıcaklık katabilirsiniz.

Banyo dolaplarının nasıl olacağı biraz da banyoda ne kadar yeriniz olduğuna bağlıdır. Lavabo altı, klozet üstü gibi olabildiğince dolap için yer yaratmak iyi olacaktır. Havlu, tuvalet kağıdı, temizlik malzemesi gibi banyoda saklamanın daha pratik olacağı eşyalarınıza yer açmanız gerekir. Büyük bir banyoda ise dolap için fazla düşünmeye gerek kalmaz. Hatta çift lavabo, küvet, duş gibi pek çok lüks saydığımız banyo öğesine yer açılır.

Banyo için düz renk fayanslara yönelmeden önce bugün piyasada her bütçeye uygun olarak bulabileceğiniz çeşitli renk ve desenlerdeki fayansları değerlendirmeyi ihmal etmeyin. Suya dayanıklı ve banyolar için tasarlanmış çeşitli duvar panelleri, doğal taş görünümlü plaklar ve hatta duvar kağıtları hiç ummadığınız kadar şık ve farklı görünümlü bir banyo düzenlemenizi sağlayabilir.

Banyonun daha geniş ve daha ferahlatıcı bir havaya bürünmesi için aydınlatma ve seçilen renkler kadar, banyonun temiz ve derli toplu olması da önemlidir. Banyoda temizliği kolaylaştıracak malzemeler kullanılmalı, banyoda eşyaların etrafa yayılmaması için banyo dolabı veya duvar rafları gibi çözümlere odaklanılmalıdır.

Devamını gör
Gri Koltuklarla Dekorasyon
  • 25.12.2017 14:38:34
  • 0 Yorum
  • 986

Son günlerdeki en popüler koltuk renklerinden biri de gri. Grinin kahverengi ve beje alternatif, çabuk kirlenmeyen ve pek çok aksesuar rengiyle de uyumlu bir koltuk rengi olduğunu söyleyebiliriz. Gri nötr bir renktir ve daha çok duvar, taş, beton, metal gibi soğuk ve katı nesneleri çağrıştırır. Bunu kırmak için grinin yanına canlı bir mavi, mercan rengi, pembe, mor veya sarı eklemek salonun enerjisini tamamen değiştirecektir.

Diğer renklerde olduğu gibi grinin de farklı tonları olduğunu düşünerek burada olabildiğince çeşitli örneklere yer vermeye çalıştık. Ancak gri koltuk dekorasyonu deyince bazı genellemeler yapmak mümkün. Örneğin gri renkteki koltukların salona mat bir hava vermesini önlemek için genellikle gri koltuklara cam veya metal aksesuarların, parlak kumaşlı veya desenli yastıkların eşlik ettiğine sıkça şahit olabilirsiniz.

Pek çok gri dekorasyon örneğinde duvar rengi olarak bej rengine rastlamanız da diğer bir ortak nokta olacaktır. Yine de bej renk duvarın gri koltuklar için tek veya en iyi seçenek olduğunu  söylemek doğru olmaz. ‘Gri koltuklarla ne renk duvar boyası‘ kullanabileceğinizin ayrıntılarını makalemizde okuyabilirsiniz.

Gri koltuklar için en çok tercih edilen aksesuar rengine baktığımızda ise en çok sarı ve turuncunun öne çıktığını görüyoruz. Bu sıcak renk griye gereken enerjiyi vererek dekorasyonu tamamlıyor. Gri ile birlikte kırmızı kullanma eğilimi yaygındır ama gri ve kırmızı yerine gri ve mercan rengi eşleştirmesinden daha yumuşak, daha ışıklı bir sonuç alınabilir.

Gri koltuklara uygun halı seçmek de zaman zaman zor olabilir. Bu noktada, gri koltuklarla birlikte en çok yine gri, bej, siyah-beyaz, krem, beyaz gibi nötr renklerde halıların tercih edildiğini görebiliriz. Halı seçiminin zor olması biraz da karşınıza çıkan ürünlerin ne olduğuna bağlıdır. Siz bir fotoğrafta bir halı beğenebilir ya da aklınızda uygun bir halı canlandırabilirsiniz. Ancak halı almaya çıktığınızda karşınıza çıkanlarla sınırlı olmanız, karar vermeyi zorlaştırır.

Griye sarı ve turuncu yakışır dediğimiz zaman hemen civciv sarısı ya da portakal rengi ile sınırlamayın kendinizi. Bu renklerin çok çeşitli tonları olduğunu unutmayın. örneğin altın rengi de bir sarı tonudur ve gri koltuklara uygun bir aksesuar rengidir.

Koyu renk gri koltuklarla açık renk halı veya açık renk perde kullanmak koyuluğu salonda dengelemenize izin verir. Bir de mobilya renginiz de koyu ise salona biraz nefes alanı yani açık renk katmanız yerinde olacaktır.

Eşyalarınızda ya da mobilyanızda açık renk kullanmadıysanız birkaç parça beyaz aksesuarla griye ışık katmanız mümkün. beyaz bir lambader ya da beyaz kırlentler işinizi görecektir.

Eğer nasıl bir dekorasyon tarzı ya da ne renk aksesuar veya halı istediğiniz konusunda kararsız iseniz en iyisi bol bol örnek incelemek olacaktır. Beğendiğiniz fotoğraflardaki duvar rengi, halı rengi, mobilya rengi ile ilgili notlar alabilirsiniz. Ancak unutmayın salonunuz ne kadar ışık alıyor, seçtiğiniz koltukların tonu, tarzı fotoğraftakilerle benzerlik gösteriyor mu, bunlar da önemlidir.

Dekorasyon fotoğraflarında, ışığın güçlü olması için perdelerin es geçildiği çok olur. Perde seçimini aksesuar rengine göre yapabilirsiniz. Beyaz, gri, krem gibi nötr renkler de gri koltuk dekorasyonunda kullanılabilir.

Devamını gör
Sarı Renk Dekorasyon
  • 23.12.2017 09:31:31
  • 0 Yorum
  • 1068


 

Bu yazımda sizlere sarı rengin eve nasıl güzel yakıştığını gösterecek harika paylaşımlarda bulunacağım. Altta yer alan örnek ve modellere bayılacaksınız.

Nette dolaşırken rastladığım bu güzel çalışmayı sizinde görmenizi istedim. Yazımda paylaşacağım örnek resimler alıntıdır. Fikir edinebilmeniz için paylaşıyorum. Sarı renk her zaman tercih edilen en önemli renk seçeneklerindendir.

2018 senesine damgasını vuracak en güzel sarı renk dekorasyon fikirlerini yansıtan çalışmaları gördüğünüzde sizde hemen evinizi sarıya boyamaya karar verebilirsiniz. Evinizde mutlaka sarı renkte bir oda veya bir bölüm olmalıdır.

 

 

Devamını gör
Abajur Seçimi Nasıl Yapılır ?
  • 22.12.2017 16:02:27
  • 0 Yorum
  • 1018

Avize evin görüntüsünün ortaya çıkması açısından en önemli yardımcı maddelerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Bu sebepten dolayı avize seçimi büyük bir önem taşımaktadır. Peki avize seçimini nasıl yapmalıyız bir göz atalım.

İlk olarak odamıza uygun nasıl bir avize modeli istediğimizi bilmemiz gerekmektedir. Ardından beğenmiş olduğumuz avizeyi hemen almamak ve başka yerlerden de bakıp fiyat aralığını karşılaştırmak gerekir. Özellikle uygun bir fiyata sahip olan avize tercih etmek istiyorsanız muhakkak birkaç yerden fiyat aralığına göz atmanızı tavsiye ederiz.

Evin giriş kısımından oluşan antreler daha çok karanlık olan kısımlardır. Bu sebepten dolayı buralara daha iyi bir aydınlatmaya sahip olan açık renkteki abajur tercih edebilirsiniz. Fazla sarkık olan bir avize tercih etmemeye özen göstermelisiniz.

En çok vakit geçirilen oturma odası için abajur seçerken, daha çok elektrik açısından tasarrufta bulunabileceğiniz modelleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Yatak odası için abajur seçiminde bulunurken sof ve loş ışık saçabilecek renklerde olan abajur modellerini tavsiye etmenizi öneririz. Böylece mekan daha değişik bir havaya bürünmeyi başarmış olacaktır.
Çocuk odası için abajur seçerken daha çok renkli ve desenli olan abajurları tercih etmeyi düşünmelisiniz. Böylece çocuğunuzun odasına tatlı bir hava katmayı başarmış olacaksınız. Bu esnada odanın dolaplarının rengine uygun bir model ve renkte abajur seçmeniz odaya daha kolay bir şekilde uyum yakalamanızı sağlayacaktır.

Devamını gör
Kış İçin Dekor Önerileri
  • 22.12.2017 16:01:14
  • 0 Yorum
  • 1158

  • Mumlar hem dekoratif amaçlı kullanılabilir hem de koku ve renkleriyle kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Bu yüzden yatak odaları ve banyolarda kullanacağınız mumlarla rahatlatıcı bir etki oluşturabilirsiniz.
  •     Yer zeminleri ve minder tasarımlarınızda kadife kumaşlar kullanmak sıcaklık ve yumuşaklık hissi verecektir. Bu detaylar sayesinde evinizde sıcak ve rahat bir ortam oluşturabilirsiniz.
  •     Ahşabın mekanlara kattığı güzellik ve sıcaklığı inkar etmek mümkün değil. Siz de bu etkiden faydalanabilirsiniz. Ahşap kitaplıklar, biblolar, çerçeveler ve raflar evinizi daha otantik gösterecektir.
  •     Odalarınızı tasarlarken uygun yerlerde çiçek kullanmak evinizin daha dinamik görünmesini sağlar. Çiçekler hem kışın getireceği rehaveti uzaklaştırır hem de canlılık sağlar.
  •     Kış yaklaşırken evinize uyum sağlayacak şekilde renklerle oynayabilirsiniz. Büyük değişikliklere gerek yok, tek bir duvarınızı sıcak renklerden birine boyamanız oldukça güzel bir görüntü oluşturacaktır.
  •     Ev tasarımlarında en önemli objelerden biri de perdelerdir. Mevsimden mevsime farklılık gösteren perdeler; yazın daha kısa ve detaysız, kışın ise daha kalın ve uzun olarak kullanılır. Siz de seçeceğiniz desenli ve kalın kumaşlı perdeler ile evinizin havasını anında değiştirebilirsiniz.

Devamını gör
Rüya Gibi Bir Salon Yaratma Rehberi
  • 21.12.2017 16:44:57
  • 0 Yorum
  • 1110

Bir evi huzurlu ve dekoratif kılan en önemli şeylerden biri, estetik detaylara sahip bir salon yaratmaktır. Her evin salonu, kendine ait tema ile bütünleşir ve evin sakinleri bu temanın varlığından güç alır.

Salon dekorasyonunda ev sakinlerinin beklentileri kadar evin genel hatlarına dikkat etmek de büyük önem taşır. Evin büyüklüğü, oda duvarlarının rengi, perdeler ve mobilyaların dizilimi gibi pek çok unsur dekorasyonun temelini oluşturur.

Salonunuzu dekore ederken önceliğiniz altın parça olan koltuk takımı seçimi olmalıdır. Günümüzde koltuk takımı modelleri muazzam bir çeşitlilik göstermektedir.

Kullanıcılar yaşam tarzlarına uygun bir salon takımı edinerek salonlarında etkileyici bir esinti yaratabilir. Yanlış seçimler ise yalnızca salonun değil tüm evin atmosferini bozacaktır.

Tercih edeceğiniz mobilyaların salonunuzun genel çizgileri ile uyuşmasına özen göstermeniz gerekir. Çünkü tüm mobilyaların birbirleriyle uyumlu olması, salonunuzun kendi içinde bir ahenk yakalamasını sağlar.

Salon Dekorasyonunun Kilit Noktası: Koltuk Seçimi

Siz de salonunuzda hem huzurlu hem de dinamik bir görünüm elde etmek istiyorsanız, Enza Valentine koltuk takımı modelini gönül rahatlığıyla edinebilirsiniz.

Sadeliğin zarafetinden hoşlanıyorsanız, bu ürün salonunuzun tamamlayıcı parçası olacak. Valentine koltuk takımı; geometrik çizgileri, dinginlik yaratan renk uyumu ve ortamın enerjisini yükselten kreatif tasarımları sayesinde hızlıca ilginizi çekecek.

Bu şık ve estetik tasarım, mekanlarınızda yepyeni bir soluk yaratacak. Bu sayede hem siz hem de konuklarınız çok keyifli zamanlar yaşayabilirsiniz.

Çünkü salonlarınız yalnızca günün yoğun temposundan yorgun düştüğünüzde dinlendiğiniz sığınaklar değildir. Aynı zamanda sevdiklerinizi neşeyle ağırlayıp güzel hatıralar yarattığınız özel alanlardır.

Zemini Harekete Geçiren Unsur: Lamine Parkeler

Salon takımı dekorasyonun vazgeçilmez bir parçasıdır ve onu destekleyen bir diğer önemli malzeme de parkelerdir. Ahşap lamine parke seçimi de tıpkı koltuk seçiminde olduğu gibi özenle gerçekleştirilmesi gereken bir aşamadır.

Mekanın zemini ne kadar sağlam olursa, dekorasyon da o kadar anlam kazanır. Lamine parke ürünlerinin seçiminde sadece sağlamlık değil, estetik kriterlere uygun tercihler yapmak da salonunuzun genel atmosferini korumak için önemlidir.

Salonunuz için doğru parke seçimini en iyi şekilde belirlemenin pek çok yolu vardır. Bu konuda evinizin ve mobilyalarınızın uyumunu göz önünde bulundurarak ilerlemelisiniz.

Çünkü yıllardır alışkın olduğumuz parkeler günümüzde tahtını lamine parkelere bırakmıştır. Salonunuzun genel temasına uygun bir seçim yapmak için kataloglardan faydalanabilirsiniz.

Bu keyifli telaşın içindeyseniz, Parkesepeti.com sitesinde aradığınız tüm zemin ürünlerine ulaşabilirsiniz. Geniş ürün yelpazesi ve birbirinden güzel lamine parkelerin arasında gezinmek yaşam alanınızı düzenleme heyecanınızı artıracaktır.

Koltuk Takımı ve Lamine Parkenin Eşsiz Buluşması

Evinizde sofistike bir dekorasyon imajı yaratmak istiyorsanız, zeminde Strip rustik meşe lamine parke ürününü rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ya da daha nostaljik bir ambiyans yaratacaksanız, meşe lamine parke tam size göre olacaktır.

Pek çok seçenek içinde, hayallerinizi ve beklentilerinizi harmanlayarak salonunuza en çok yakışacak parke tercihini yapmak için birazcık vakit harcamanız gerekebilir. Valentine Koltuk Takımı sizin de kalbinizi çaldıysa, Strip akçaağaç lamine parke bu koltuk takımına fazlasıyla yakışacak.

Şayet kararsızlıktan muzdaripseniz, seçim aşamasına daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Ne kadar zaman alırsa alsın; günün sonunda eviniz çok daha canlı ve yeni bir görünüme kavuşacak.

Salonlar; yeni kararlar aldığınız, en tatlı sohbetleri gerçekleştirdiğiniz, hayallere daldığınız ve sevdiklerinizle vakit geçirdiğiniz özel alanlardır.

Bu sebeptendir ki huzur ve estetik salonlarda daima bir arada yaşanmalıdır. Konuklarınız ve ailenizle güzel hatıralar yaratmak ve en önemlisi de rüya gibi bir salona sahip olmak için, yukarıda yer alan koltuk takımı ve parke önerilerinden güvenle faydalanabilirsiniz.

Devamını gör
Kapı seçiminde 7 önemli pratik bilgi
  • 21.12.2017 16:43:58
  • 0 Yorum
  • 965

Dış mekan kapıları mutlaka çelik kapı olmalıdır, güvenlik açısından da çelik olması önemlidir.

İç mekan kapıları ses yalıtımı bakımından ahşap kapılardan seçilmelidir.

Balkon kapıları cam tercih edilse de kilit sisteminin sağlam olması, güvenliğiniz açısından büyük önem taşır.

Pvc kapı sistemleri görünüm açısından güzel olsa da dış mekan kapısı için uygun değildir.

Pvc kapı sistemleri daha çok iç balkon kapıları için uygundur.

Demir kapı iç kapılar için uygun değildir ama bazı mimarlar iç mekan kapılarını da demir kapı olarak yaptırmaktadır.

Tamamen camdan oluşan kapılar, görünüş olarak çok estetiktir. Kilit sistemleri kaliteli yapılırsa dış mekan kapısı olarak da kullanılabilir.

Dış kapı nasıl seçilmelidir?

Dış kapı seçilirken, güvenlik sistemi düşünülerek seçilmelidir, demir kapı sistemleri ahşap ve cam kapı sistemlerine göre daha güvenlidir. Dış kapı sistemlerinde camdan sıkça yararlanılsa da çelik kapılar dış kapılar için daha uygundur.

Çelik kapılar; kilit sistemleri bakımından daha sağlam olduğu için dış kapı sistemleri için de daha uygundur. Çelik kapıların ısı bakımından da tercih edilmesi, yalıtım bakımından da doğru bir tercih olur. 
İç kapıların dekorasyona olan etkileri nelerdir?

İç kapılar dekorasyonun bir parçasıdır. Özellikle cam kapı sistemleri estetik bir görünüme sahiptir, renkli cam sistemleri de iç mekan kapıları için de sıkça kullanılmaktadır.

Şeffaf cam, buzlu cam ile oluşturulan iç mekan cam sistemleri de evlerin daha şık, modern bir görünüme kavuşmasına da katkıda bulunur. Hem cam kapı hem de demir kapı olarak oluşturulan sistemler, modern ve estetik çizgilere sahiptir.
Çocuğunuz için güvenli kapı sistemleri

Çocuklarınızın güvenliği için doğru kapı sistemleri seçmelisiniz. Cam kapı sistemlerinin yanısıra, çelik kapı sistemleri, ahşap kapı sistemleri sizin için en uygunudur. Güvenli ve sağlam yapılar olan bu kapılar, aynı zamanda sıcak soğuk ısı değişimleri için de idealdir.

Hem dış kapı hem de iç kapı sistemleri olarak da cam ya da ahşap kapılardan yararlanabilirsiniz. Dekorasyona önem veriyorsanız cam kapı sistemleri doğru bir tercih olur, temperli camlardan oluşturulan kapı sistemleri çocukların güvenliği açısından da uygundur.

Kapı seçerken yapılan hatalar

Dış mekan kapıları seçerken; dekorasyondan çok güvenli olmasına özen göstermeliyiz. Dış mekan kapıları için ahşap kapı yerine çelik kapılar çok daha uygun olur. Kilit sistemleri, çelik kapılara çok daha sağlam monte edilmekte, güvenlik açısından büyük yarar sağlamaktadır.

Kapı seçerken yapılan en büyük hata, kapının görselliğidir, kapının dekoratif olmasının dışında sağlamlığı, kilit sistemi görünümünden daha önemlidir.

Son moda kapı tasarımları nelerdir

Her sene dekorasyon renkleri ve modelleri değişiyorsa, kapı sistemleri de günden güne değişmekte… Özellikle iç mekan kapılarında kullanılan cam kapılar, çok estetik ve şık.

Kilit sistemleri de oldukça güvenli olan kapı sistemleri, cam, ahşap olarak da sıkça tercih edilmektedir. Özellikle iş yerlerinde çokça kullanılan cam kapı sistemleri, estetik ve modern bir görünüme sahip.

Son teknoloji kapılar

Birbirinden şık iç mekan kapı sistemleri aynı zamanda cam panel olarak da kullanılmakta… Şıklığın ve zerafetin tamamlayıcı olan cam kapılar, mekanlara ferahlık da veriyor.

Buzlu camlar, dekoratif camların yanısıra, desenli ve renkli camlarda iç mekan dekorasyonlarında sıkça kullanılıyor, mekana farklılık ve renk veren bu cam kapı ve panel sistemleri de ev dekorasyonunda da artık sıkça tercih ediliyor.
Küçük evler için nasıl kapı seçilmeli

Küçük evler için ahşap kapı sistemleri çok uygun, hem şık hem de kullanışlı olan ahşap kapı sistemleri maliyet olarak da diğer kapı sistemlerine göre daha elverişli.

Evlere çiftlik havası veren ahşap kapı sistemleri, çelik kapılara uygulanan kilit sistemlerine de sahip. Güvenlik açısından da uygun olan ahşap kapı sistemleri, günümüzde dekorasyonun da tamamlayıcısı olarak ilk sıralarda yer alıyor.

Devamını gör
İşte Evinizi Yeni Yıla Hazırlayacak Birbirinden Güzel Fikirler
  • 20.12.2017 16:14:12
  • 0 Yorum
  • 1066

Evinizin mis kokusu

Herkes için koku şüphesiz unutulmaz bir ayrıntı. Yılbaşı konseptini en güçlü şekilde hissettirmek için kokuları tercih edebilir, evinizi birbirinen güzel kokulu mumlarla donatabilirsiniz. Portakal, tarçın, karanfil, zencefil gibi malzemeleri kaynatarak doğal aromalarla da evinizin havasını değiştirebilirsiniz.

Kapı süsleri

Yılbaşını evinizin girişinden itibaren hissettireceğiniz bir kapı süsü hazırlamaya ne dersiniz? Bunun için sadece bükülebilir bir tel, zevkinize uygun yılbaşı süsleri ve yapıştırıcı yeterli. Gerisi yaratıcılığınıza kalmış:) 

Hediye paketleri

Yılbaşının olmazsa olmazları hediyeler. Yılbaşı ağacınızın altını boy boy hazır hediye paketleriyle süsleyebilir ya da aldığınız malzeme ve süslerle kendi hediye paketinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Buradaki püf noktası, yılbaşı ağacınızla uyum içerisinde hazırladığınız hediye paketlerini ağacınızın altında en şık şekilde gösteriyor olmakta gizli.

Mum ışığı sıcaklığı

Mum ışığının içinizi ısıtan sıcaklığını keşfetmeye ne dersiniz? Mumların dekorasyonda yarattığı farka bayılacaksınız! Birbirinden güzel yılbaşı mumlarına biraz göz atın:)

Yılbaşına Renk Katın

Şüphesiz kırmızılar, doreler ıs¸ıltılarıyla her zaman güzel ve s¸ık. Yılbas¸ının heyecanını her daim yansıtıyorlar. Ancak egˆer klasik renklerin dıs¸ına çıkmak, kendi tarzınızda süslemelere gitmek istiyorsanız, mint yeşili ve lacivert gibi canlı tonlar tercih edebilirsiniz. Hatta biraz daha özgün bir dekorasyon olsun isterseniz, kendi favori renginizi veya sevdiğiniz takımın renklerini de kullanabilirsiniz.

Yılbaşının Olmazsa Olmazı Çam Ağacı

Evinizde yılbaşı atmosferini hissetmeniz için en önemli dekorasyon malzemesi yılbaşı ağaçları. İster minicik, ister dev gibi bir çam ağacı… Çeşit çeşit çam ağaçları arasından evinize ve zevkinize en uygununu  seçebilirsiniz.

Evinizi Yaratıcılığınızla Süsleyin

El becerisine güvenenler için yılbaşı dekoru şüphesiz çok eğlenceli. Hünerlerinizi göstermenin çok yolu var. Mesela klasik bir ağaç yerine büyükten küçüğe ahşap dalları halatla birbirine bağlayarak kendi özgün yılbaşı ağacınızı duvara asabilirsiniz. Led ışıklarla da bambaşka bir hava katabilirsiniz.

 Anılarınız yılbaşı ağacınız olsun

Ailenizle en güzel anılarınızı çerçeveletip, ağaç şeklinde duvara asmaya ne dersiniz? Aralarından geçireceğiniz aydınlatmalarla son dokunuşları yapın. İşte en güzel yılbaşı ağacı şimdi sizin:)

Paletlerden neden çam ağacı olmasın?

Kalıplardan uzaklaşıp, doğal bir malzemeyle kendini yansıtmak isteyenler için de bir yolumuz var! Mesela paletin üzerinde kendi kompozisyonunuzu yaratıp ışıklandırarak duvara asabilirsiniz.

Devamını gör
Siyah Dekor
  • 20.12.2017 16:13:08
  • 0 Yorum
  • 1000

Siyah renk ve doku dikkatli kullanılması gereken en önemli renktir. Asaleti ve ağırbaşlı duruşundaki etki çok değerlidir. Fakat doğru kullanılması da bir o kadar önemli ve değerlidir. Çünkü doğru kullanılmadığı takdirde alanlarımızı karanlık, iç karartıcı ve hak etmediği bir etki altında tutarken, doğru kullanıldığında mükemmel alanlar yaratmak çok zor olmayacaktır. Dramatik ve lüks etkisini ağır başlı duruşu ve asaletiyle birleştirmek için bazı şeylere dikkat etmek yeterlidir. Siyah rengin psikoloji üstünde hüzünlü bir etki oluşturuyor olması özellikle yoğun kullanmamak için yeterli bir nedendir.

Öncelikle yaşam alanlarımızda genel konsept belirlendikten sonra planlı uygulamalar gereklidir. Siyah rengi ve dokuları nerde nasıl kullanmak istiyoruz buna karar vermekle başlayabiliriz. Mesela bir salonda uygulanması gerekenlerden bahsedelim. Mobilya cilanızın siyah parlak lake ya da mat siyah bir cila ile boyattıktan sonra siyah kumaşla kaplattığınızı düşünelim. Bunun için öncelikle duvar ve tavan renklerimizin gün ışığını içeride net hissedecek tonlarda olmasına dikkat etmeliyiz. Örneğin açık bej… Mobilya cila rengimizi ve kumaş rengimizi siyah ile tamamladıktan sonra dikkat etmeniz gerek şey siyahın ağır duruşunu hafifletmek için canlı renklerden birini kullanmanızı öneririm. Mesela koyu tonlarda fuşya rengi. Bir duvarınıza uyguladığınız fuşya ağırlıklı siyah motifli bir duvar kâğıdı ortamı tamamen yumuşatacaktır. Aksesuar seçimlerinizde yine siyah ve fuşyayı tamamlayan açık sarı tonlarda varak objeler yine bu etkinin ağır başlı havasını destekleyecektir. Örneğin; siyah başlıklı varak ayaklı bir lambadır harika bir seçim olacaktır. Yine kristal fuşya renkli ya da siyah renkli bir avize aynı etkiye destek veren iyi bir seçim olacaktır. Siyahın alanınızdaki etkisini gözlemlerken kullandığınız sıcak renklerle rahatsız edebilecek etkiden kurtulmuş olacaksınız.

Ya da tam tersini düşünmemiz gerekirse, renkli olan bir yaşam alanına sahipseniz, birçok sıcak renkle oluşturulan bir konsepte sahipseniz siyahı kullanarak renklerin oluşturduğu karmaşayı sakinleştirebilirsiniz. Örneğin duvarda kullanılan siyah bir duvar kâğıdı, aksesuarların tamamen siyah renklerde olması, varsa şöminenizi siyah renkte bir uygulamaya gitmeniz, perdelerinizde siyah etkiler yine siyahın o muhteşem etkisini evlerinize taşımaya yardımcı olacaktır.

Yatak odalarında siyah rengi mobilyadan çok perdelerinizde, mesela siyah uçuşan tül perde ve kadife siyah fonlar, kullandığınız siyah temalı bir tablo, siyah başlıklı abajurlar yatak odanızda yine asil ve romantik etkiler katacağı gibi tutkulu bir odaya dönüşmesi için size hizmet edecektir…

Yaşam alanlarınızda hangi alanda kullanırsanız kullanın siyah rengin doğru kullanıldığı takdirde; mekanda müthiş, harika etkiler katacaktır. Önemli olan şey ölçüsü ve kattığınız diğer sıcak rengin dengesi olduğunu özellikle söylemek isterim. Buna dikkat ettiğiniz müddetçe siyah renk ve dokuları kullanmaktan korkmayın.

Siyah rengi sadece dekorasyonda kullanın ,hayat bembeyaz olsun 

Devamını gör
Çocuk Odaları İçin Halı Seçmenin İncelikleri
  • 19.12.2017 15:48:10
  • 0 Yorum
  • 989

Çocuk ve bebek odalarını dizayn etmek herhangi bir başka yaşam alanını dizayn etmekten hiç şüphesiz ki çok daha eğlenceli ve keyif vericidir çünkü ne de olsa çocuklar ve bebekleri evlerimizin neşeleri ve mutluluk kaynağı. Ama çocuk ve bebek odalarının dekorasyonları her ne kadar bir hayli eğlenceli ve mutluluk verici bir süreç olsa da aynı zamanda da oldukça zorlu ve dikkat edilmesi gereken bir süreç çünkü çocuklarımızın sağlıkları bizim için her şeyden tabii ki çok daha önemli ve bu doğrultuda da onlar için en sağlıklı ama aynı zamanda hem onları hem de bizi en fazla mutlu edecek dekorasyon modelini oluşturma ve uygulamaya çalışıyoruz. Yeni anne baba olacak bebek bekleyenlere ya da çocuklarına sürpriz yaparak onların odalarını yeniden dekore etmeyi planlayan ailelere yardımcı olabilmek adına okurlarımız için homify sayfalarında sık sık çocuk ve bebek odası dekorasyon ipuçlarına da yer veriyor ve farklı örneklerle onlara ilham vermeye çalışıyoruz. Daha önce bu sayfalarda yayımlanan pek çok tasarım derleme yazımızda farklı modellere yer verirken, Çocuk odası nasıl döşenir? Fikir ve ipuçları başlıklı yazımızda da çocuk odalarını dizayn ederken nelere dikkat etmemiz gerektiğini genel olarak detaylı şekilde sizlerle paylaşmıştık. 

Bugün bu yazımızda ise çocuk odalarının olmazsa olmaz tasarım unsurlarından biri olan halı modellerini ele alacağız. Çocuk halıları çocuğunuzun yaşam alanlarını birer peri masalına çevirebilecek kadar kuvvetli ve önemli unsurlardır ve çocuklarımız için halı seçerken özel bir özen göstermemiz gerekir. Elbette halı seçiminde çocukların hayal güçlerine, ilgi alanlarına ve zevklerine hitap eden ve onların mental ve ruhsal gelişimlerine hitap edecek eğlenceli modeller seçmemiz gerekiyor. Halılar ilk olarak çocukların yumuşak bir zeminde dolaşmasını sağlıyor ve odaları ısıtmak amacıyla kullanılıyor elbette ama bu birincil amaçlarının yanı sıra oldukça dekoratif özelliklere de sahip oluyorlar.

Teflon halı tercih edin

Çocuk odaları için halı seçiminde okurlarımıza, sıradan halılardan biraz daha pahalı bir seçenek olsa da teflon işleminden geçirilmiş halıları tercih etmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Teflon halılar üretim sırasında ipliklerinin üzerine uygulanan özel bir yöntem sayesinde iplik bölümlerinde düşük yüzey gerilimi yaratılarak kirlerin halı yüzeyin yapışmalarını engelleyen halılardır; bir başka deyişle, teflon halılarda çocuğunuzun sağlığı için riskli olan toz ve kir halının derinliklerine inemez ve üst yüzeyinin pratik ve kolay gündelik temizliğiyle her zaman hijyen sağlanabilir. Ayrıca halıya dökülen sıvı maddeler de halınızın derinliklerine inemez ve sıvılar da çok daha kolay temizlenebilir. Kısacası teflon halılar, çocuğunuz ve sizin için en sağlıklı ve ideal halılardır.

Yumuşak bir doku şart

Dikkat edilmesi gereken bir başka şey ise halıların çocuklarınızı olası tehlikelerden koruyacak kadar yumuşak olması pek tabii ki. Çocuklar özellikle oyun oynarken bir hayli aktif ve enerjik oluyorlar ve eski bir deyişin de söylediği gibi; “düşe kalka” büyüyorlar. Dolayısıyla çocuğunuzun üzerine oynadığı halının yumuşak bir dokuya sahip olması çocuğunuz düştüğü zaman düşme etkisini de azaltacak ve onu olası tehlikelerden koruyacaktır.

Kadife ve peluş halılardan uzak durun

Her ne kadar çok pofuduk, yumuşak, rahat ve konforlu olsalar da, kadife dokulu ya da peluş halı modelleri de aslında çocuk ve bebek odaları çok da sağlıklı ürünler değiller aslında. Bunun en büyük nedeni de elbette bu tip kumaşlardan dokunmuş olan halıların temizliğinin çok daha zor olması ve diğer halı modellerine göre çok daha fazla kir tutmaları. Bu tip halılar genellikle az kullanılan ve çok kirlenmeyen misafir odası ya da salon gibi yaşam alanlarında tercih edilen modeller olmalı. Ancak çocuk odaları çocuklarınızın ve sizin her gün üzerinde oyun oynayacağınız ve vakit geçireceğiniz alanlardır ve dolayısıyla kirden arınması çok önemlidir.
Gökkuşağı renkleri

Gökkuşağı desenleri de çocuk odaları için vazgeçilmez motiflerden birini oluşturuyor pek tabii ki. Rengarenk çizgilerle capcanlı, eğlenceli ve dinamik bir çocuk odası yaratmak çok daha kolay!

Yap boz modeli halılar

Yap boz halı modelleri çocuklarınız için her zaman eğlenceli ve şık modellerdir. Bu tip yap boz tarzı halılar sayesinde hem farklı renkleri yorucu ve boğucu bir atmosfer yaratmadan iç içe geçirebilir, hem çocuğunuzun beğenip sevebileceği bir tasarım yaratabilir, hem de onların zihinsel aktivitelerine katkıda bulunabilirsiniz çünkü çocuklar için bu tip hareketli ve iç içe geçen desenler her zaman zihin açıcı özellikler taşırlar.

Daha olgun modelleri

Eğer çocuğunuz ergenlik çağındaysa artık yavaş yavaş daha olgun modellere geçme vaktiniz de gelmiş demektir. Yine canlı renkler kullanarak daha olgun ve oturaklı bir dekorasyon yaratmak da mümkün. Örneğin Tadilat Firması tarafından dizayn edilen bu genç odasındaki gibi capcanlı ama tek renk ve desensiz bir halı kullanmak şahane bir fikir.

Çizgi film karakterleri

Renklerin ruh haline olan etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmış ve herkes tarafından bilinen bir gerçek tabii ki. Dolayısı ile çocukların ruh hallerini belirlemede de önemli bir rol oynuyorlar. Çocuklarınıza halı seçerken, özellikle de birkaç aylık oldukları süreçten 2-3 yaşlarına gelene kadar onlar için canlı renkli ve ilginç desenli halılar seçmelisiniz çünkü çocuklar bu yaşlarda dünyayı tanımaya ve renk ve şekilleri ayırt etmeye başlıyorlar. Çocuklar düz renkli ve sade halılardan ziyade renkli ve üzerinde en sevdikleri animasyon sinema ya da çizgi film kahramanlarının bulunduğu halılarda oyun oynamayı seviyorlar.

kaynak:homify

Devamını gör
Yatak Odanızda Kullanabileceğiniz Oda Kokuları
  • 19.12.2017 15:46:29
  • 0 Yorum
  • 1153

Evinizin belki de en özen isteyen yeri olan yatak odanızda kullanabileceğiniz oda kokuları ile hem romantik hem de huzurlu bir ortam yaratmaya ne dersiniz? İşte yatak odanızda kullanabileceğiniz, farklı tarzlara sahip oda kokusu önerileri…

Mutlu ve huzurlu bir evin ardındaki gizli kahramanlar olarak da söz edebileceğimiz oda kokuları; bir süs aksesuarı olmanın çok daha ötesindeki işlevleri ile evlerin vazgeçilmezi oluyor. Kokularının güzellikleri ile evlere ferahlık ve temizlik hissi verirken, içerisinde yer alan özler sayesinde, duyguların ve hislerin üzerinde olumlu etki yaratabiliyor. Her oda kokusu içerisinde yer alan esanslara göre farklılaşırken, verdikleri olumlu hisler de değişebiliyor. Ancak değişmeyen şey, her kokunun size ve evinize gelenlere güzel hisler yaşatması oluyor.

Evin mis gibi kokmasının yanı sıra; ferahlık hissi veren, stresi azaltan, rahatlatan ve güzel bir uykuya hazırlayan daha yüzlerce çeşidi olan oda kokuları; hem fiziksel hem de duygusal olarak kişinin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olabiliyor. Güzel kokuları ile evin vazgeçilmezi olan oda kokuları, farklı özellikleri ve kullanımları ile de birçok avantajı beraberinde getiriyor. Özellikle evinizin belki de en özendiğiniz köşesi olan yatak odaları için en ideal detaylardan biri olan oda kokuları, aradığınız romantik ve ferah ortamı size sunuyor. Günlük yorgunluklarınızı ve stresinizi bir kenara bırakıp dinlenebildiğiniz ve kendinize zaman ayırabildiğiniz en huzurlu yer olan yatak odaları, oda kokuları ile zenginleştirilerek ideal bir ortam yaratılabiliyor.

Oda kokuları ile Ferah ve Dingin Hissedin

Özellikle yatak odaları için koku alırken sakin ve huzurlu bir ruh hali yaratabilen, huzur duygusunu güçlendiren ve güzel bir uyku uyumaya yardımcı olan lavanta, bergamot, buhur, paçuli gibi popüler kokular seçilebiliyor. Özellikle lavanta, yatıştırıcı etkiye sahip kokusu ile kişiyi rahatlatırken, uykuya geçişi kolaylaştırıyor ve kaliteli bir uyku sürecine yardımcı oluyor. Stresi azaltan kokuların başında gelen lavanta, sinir sistemini rahatlatarak ertesi güne zinde uyanabilmenizi sağlayabiliyor. Lavanta kokusu gibi stresi azaltan ve gevşetici özellikleri ile öne çıkan vanilya kokusu, rahatlatıcı özelliklerinin yanı sıra, bilinçaltında zevk hissi uyandırması ile de ideal bir ortam yaratıyor. Afrodizyak etkisi ile tanınan yasemin, tarçın, gardenya ve sandal ağacı oda kokuları ise romantik duyguları harekete geçirmesi ile yatak odaları için en ideal seçeneklerden biri oluyor. Çocuk yatak odaları için ise greyfurt, elma, limon gibi kokular mutluluk hissi aşılayabilmesi ve enerji vermesi ile en çok tercih edilen kokular arasında yerini alıyor.
Ruhunuzu İyileştiren Kokular

Portakal, mandalina gibi kokular ise depresyonu önleyici ve ruh halini iyileştirici özleri ile her yaştan kullanıcı için en sevilen oda kokuları arasında yerini alıyor. Solunum sorunlarına yönelik yardımcı özellikleri ile güzel bir uyku uyumaya yardımcı olabilen okaliptüs kokusu ise hem büyüleyici kokusu hem de özellikleri ile en iyi seçeneklerinden biri.

Her güne sağlıkla, huzurla ve mutlulukla uyanmak için tercih edebileceğiniz oda kokuları, mutlu bir evin anahtarı oluyor. Oda kokusu seçerken, kokunun türü de belirleyici olabiliyor. Belirli aralıklarla koku veren otomatik oda kokuları, salon gibi evin geniş alanları için daha ideal olurken, tütsüler ya da hafif bir esansa sahip çubuklu kokular yatak odaları için en uygun tercihler oluyor. Siz de evinizde daha mutlu, daha rahat ve daha keyifli bir ortam yaratmak istiyorsanız oda kokuları arasından size en uygununu tercih ederek, ertesi güne zinde bir başlangıç yapmaya hazırlanabilirsiniz.

kaynak:homify

Devamını gör
Koltuk İçin Kırlent Seçimi Ve Kombinasyon
  • 18.12.2017 16:39:34
  • 0 Yorum
  • 1154

Bu konu da yazılır mı; ne var bunda çok kolay demeyin. Kırlent yerleştirmede ve renk seçimlerinde çok hata yapılıyor. Odada her şey yerli yerinde niye bu kadar karmaşık görünüyor diyorsanız suçu büyük oranda kırlentlere atabiliriz.

Almayın demiyorum, hobi olarak alın ama hepsini bir seferde sergilemek zorunda değilsiniz. Kırlentlerinizi aralarındaki uyumlara göre öbekleyip bir kısmını kaldırabilirsiniz. Mevsim değiştikçe siz de kırlentlerinizi değiştirirsiniz. Hem bu küçük değişikliğin mekanı bambaşka gösterdiğini fark edeceksiniz, hem de kanepe- koltuğunuzun esas amacı olan oturma eylemi için yer açılmış olacak. Yani kısaca şu kalabalığı yapmayın;

Kanepeniz derinse 2-3 sıra kırlent kullansanız da size hala oturulacak alan kalmış olur fakat dar kanepelerde bu kadar kalabalığa gitmeyin. Söylediğim gibi hepsini bir seferde yerleştirmeniz kafanızda tasarladığınız gibi güzel bir görüntü vermeyecek, mekanı kalabalık gösterecektir.

Kırlentleri yerleştirmede en önemli şey boyutlar arasındaki orandır. Düzgün proporsiyon oluşturması için arkadan öne doğru büyükten küçüğe ilerlemelidir. Adım adım küçülürse daha doğru bir algı verir.

Mekan ile kırlentler arasındaki renk uyumlarına da dikkat!

Renk ve desen seçimine gelince;

Koltuk kumaşınız zaten desenli ise desenin içinden bir renk seçip tonlama yapabilirsiniz. Ya da en sağdaki örnek gibi tamamen alakasız tek renkler atabilirsiniz.

Koltuğunuz tek renk ise zaten kombinasyon yapması daha kolay, mekanın geneline bakarak vurgulamak istediğiniz bir rengi koltuğunuza da taşıyabilirsiniz, farklı renk olan berjerinizin kumaşından koltuğunuza kırlent koyarak birlik etkisini güçlendirebilirsiniz.

Yılbaşı, ilkbahar gibi temalara göre oyunlar yapabilirsiniz. Kırlentiniz arkalı önlü çift renk olursa alternatifinizi artırmış olursunuz.

kaynak:dekorator

Devamını gör
Dekorasyona Tarz Katan Chesterfield Koltuklar
  • 18.12.2017 16:38:27
  • 0 Yorum
  • 979

Chester kanepeler klasik, ağır duruşlarıyla bulundukları ortama lüks bir görünüm kazandırır ve şık bir hava katar. Ülkemizde kısaca ‘Chester’ olarak adlandırdığımız bu kanepelerin orijinal ismi Chesterfield’dır. Yüz yıllardır oldukça zevkli ev dekorasyonlarına katkısı olmuştur.

Dekorasyona kattıkları kalite ve tarz açısından, stil sahibi mobilyalar arasında üst sıralarda yerini alan Chesterfield Koltuk tasarımları kökeni 1800’lü yıllara dayanan bir geçmişe sahiptir. Aradan geçen bu zaman içerisinde popülerliğini hiç bir zaman kaybetmeyen, şıklığını ve kalitesini farklı formlarla devam ettiren nadir tasarımlar arasında gösterebiliriz.

Gelişen üretim teknolojileri sayesinde Chesterfield tasarımları farklı tarzlarda dekorasyonlarda yerlerini aldılar, günümüzde hala bu tasarımlara ilgi oldukça büyük diyebiliriz. Chesterfield koltuk ve kanepeler, daha çok yaşam alanlarında kaliteyi ve lüksü sevenler için ideal tasarımlardır.

Günümüzde birçok farklı mobilya üreticisi Chesterfield koltuk kanepe modelleri tasarlıyor, hatta başta İngiltere olmak üzere birçok ülkede sadece Chesterfield kanepe üretimi yapan birçok marka var. Bu tasarımların en belirgin özellikleri kapitoneli olmalarıdır. İlk tasarımı itibari ile deri olarak tasarlanan Chesterfield koltuklar, zaman içerisinde farklı kumaş seçenekleri ile ev ve ofis dekorasyonlarında yerlerini aldılar. Örnek verecek olursak, kadife, nubuk gibi kaplamalara sahip olan tasarımlar aynı zamanda, patchwork, retro gibi akımlara hitap eden tarzları ile oldukça dikkat çekiciler.

Ofis dekorasyonlarında sıkça tercih edilen deri Chesterfield tasarımları, ev dekorasyonu içinde farklı renklere ve şıklığa sahipler.  Tasarımlarda öne çıkan renkler genelde siyah ve kahve tonlarıdır, ancak canlı renkler seçilse bile bu tasarımlar mekana kesinlikle tarz ve hareket kazandıracaktır.

Chester koltukların bir büyük avantajı klasik tarzda bir mobilya olmasına karşın modern, eklektik gibi pek çok farklı dekorasyon tarzında kullanılabilir olmasıdır. Genellikle deri döşemeye sahip olsalar da deri dışında farklı döşemelere sahip Chester koltuklar da üretilmektedir.

Chester kanepemizin kendine has duruşunu dilersek kanepeyi parlak, göz alıcı bir renkte seçerek de iyice öne çıkarabiliriz. Ya da sade, doğal renkte bir Chester kanepeyi renkli yastıklarla da süsleyebiliriz. Bu noktada yastık sayısını abartmamakta fayda var çünkü Chester koltuğun kendine has duruşunu örtmemek en iyisidir.

Birden fazla Chester kanepeniz varsa kanepeler karşılıklı gelecek şekilde yerleştirildiğinde yine oldukça hoş bir görüntü elde edilir. Diğer yandan Chester koltuk sadece Chester ile eşleşir diye bir kural yok. Daha modern çizgilerde bir kanepe ya da tekli koltuklarla da yan yana gelebilir.

Chester kanepe denildiğinde çoğu kişinin gözünde ahşap mobilyalarla çevrili oldukça ağır ve klasik bir salon gelir. Oysa Chester kanepeler renkli halılar, renkli yastıklar, cam ve metal eşyalarla da birlikte gayet şık durabilir. Ancak tarzı ne olursa olsun Chester kanepe ile yan yana gelecek eşyaların da belli bir kalitede olması, özellikli eşyalar olması beklenecektir. Chester koltuk için halı seçimi yaparken klasik tarzdaki halıları rahatlıkla kullanabiliriz. Hatta Chester koltuk ve klasik tarz bir halıyı modern bir sehpayla tamamlayarak kendimize özgü bir tarz da ortaya koyabiliriz. Chester kanepeler açık renk bile olsa kendine özgü duruşuyla diğer mobilyalardan geri kalmayacak ve bu yönüyle oldukça renkli dekorasyonlar için imkan verebilecek bir mobilyadır.

Öte yandan deri bir Chester renkli ve desenli yastıklar ve renkli seramik aksesuarlarla birlikte de kullanılabilir. Başta da söylediğimiz gibi Chester koltuklar her tarza ayak uydurabilecek özellikte koltuklardır. Renkli Chester koltuklar daha nötr perde ve halı renkleri ile tamamlanabileceği gibi eğer salonda renk bolluğu isteniliyorsa, kontrast renklerle de eşleştirilebilir.

kaynak:dekorator

Devamını gör
Yeni Evleneceklere Mobilya Seçimi İçin Tüyolar
  • 16.12.2017 10:09:41
  • 0 Yorum
  • 967

Evleniyor musunuz? Bu büyük kararla beraber aslında yepyeni bir hayatın da startını vermiş oluyorsunuz. Karar vermeniz gereken çok fazla şey olduğunu biliyorum. Düğünle ilgili detayların hepsini size bırakıyorum çünkü bugün mobilya seçiminden bahsedeceğiz. Sonsuz seçenekler içinde kaybolmadan önce ne istediğinize karar vermenizi kolaylaştıracak tüyolarım var bugün sizin için ve hazırsanız başlıyorum!!

Tarzınız ne?

Yeni yuvanızı kurarken ilk olarak tarzına karar verin. Yuvayı dişi kuş yaparmış diyenler yanılmıyor çünkü özel olarak dekorasyona meraklı bir eşiniz yoksa tüm kararları bizim yani kadınların vermesi gerekiyor. Peki evinizde sizi yansıtan bir tarzı nasıl yakalayacaksınız? Kendimden örnek vermek gerekirse ben ruh hali değişken insanlardanım. Bu yüzden tarzları karıştırmak tam bana göre. Bunu yaparken iki seçiminiz var. İsterseniz eklektik bir tarz benimseyebilirsiniz veya odaları sevdiğiniz farklı tarzlara göre dekore edebilirsiniz. Risk almak istemiyorsanız ise önerim her zaman minimalist detaylardan yana durmanızdır.

Mobilyalar güzel peki konforlu mu?

Gerçekçi olalım, artık konfor en az tasarım kadar önemli. Kapısı kitlenen salon günleri çok geride kaldı. Artık evin her köşesi hem bizi hem de misafirlerimizi ağırlayabilecek konforda olmak zorunda. İşte tam bu aşamada devreye akıllı mobilyalar giriyor. Evinizi beğendiğiniz tarza göre dekore ederken evinizin en rahat etmeniz gereken yer olduğunu unutmayın. Çok beğendiğiniz kullanışsız mobilyalarla zaman ve para kaybetmeyin. Bırakın mobilyalarınız size uyum sağlasın. Oturun, yayılın, yatın ama üstünde mutlu zaman geçirin.

Çok beğendim ama dayanıklı mı?

İşte mobilya seçiminin can alıcı noktalarından biri daha. Çok beğendiğiniz mobilyalar ne kadar dayanıklı? Aslında satın aldığınız mobilyanın kalitesini belirleyici en önemli nokta da bu. Çünkü güzel bir tasarımı taklit etmek kolaydır, peki ya gerçekler? Mobilyalarınızı seçerken satış sonrası destek ve garanti süreciyle ilgili bilgi almayı es geçmeyin. Kullanılan malzeme konusunda da bilgi sahibi olmaya çalışın. Sağlığınızı tehdit eden malzemelerle üretilmiş mobilyalarla yeni bir yaşama adım atmayın!!!

Mobilyalarımın rengini nasıl seçeceğim?

İşte mobilya seçiminin en güzel ama en zor yanlarından biri daha. Evinizi dekore ederken, seçimlerinizi en belirleyici unsurların başında renk geliyor. Hangi renkleri bir arada görmek istersiniz? Mesela siz pastel tonlardan hoşlanıyorsanız Saloni’nin Fitair modeline mutlaka göz gezdirin.

Koyu renkler daha net bir duruş sergiler. Özellikle vintage etkileri güçlendirmek için göz alıcı renkleri öne çıkartabilirsiniz. Mobilyalarınızın renklerine karar verirken evinizdeki duvar renginden aksesuar renklerine kadar her detayı planlamaya çalışın. Saloni’den satın aldığınız mobilyaları kişiselleştirebilir ve tamamlayıcı aksesuarlarınızı rahatlıkla seçebilirsiniz.
Dekorasyon trendleri ne diyor?

Ne kadar önemli değil desek de yeni mobilyalarımıza karar verirken trendlerden etkileniyoruz. Peki yeni sezon trendlerinin bizden yana olduğunu söylesem ne derdiniz? Yeni sezon bize çok farklı trendleri bir arada sunuyor. Nostaljik sevenler için vintage etkisinden nasibini alan mobilyalar kadar yenilikçi çizgileriyle modernizmi yeniden tanımlayan mobilyalar da bulabilirsiniz.

Devamını gör
Hayatı Kolaylaştıran Bir Kaç Bilgi
  • 15.12.2017 16:04:27
  • 0 Yorum
  • 1081

Her gün yaşadığımız stres ve endişelerle mücadele etmek zor olabiliyor. Ancak stresinizi azaltmak hayatınızı daha kolaylaştıracak için bazı basit yollar var.

Daha düzenli ve organize olmak zaman kazanmanızı sağlar ve panik durumlarını azaltır. Sabahları evden çıkarken anahtarınızı bulamamak gibi durumlar gün içinde yaşadığınız stresi arttırır.
Hazırladığımız bu yazı sayesinde günlük hayatınızda yaşadığınız basit ama strese yol açan sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Çamaşırlarınızı Yıkayın, Kurutun ve Yerleştirin

Çoğu insan genellikle ilk iki adımda başarılı olsa da son adıma üşeniyor. 10 dakika ayırarak çamaşırlarınız kuruduğu anda onları katlayıp yeleştirin. Bunu günlük olarak yapmaya başladığınız zaman alışkanlık olacaktır ve zor gelmemeye başlayacaktır.

En Baştan Yemek Yapacaksanız Tüketeceğinizden Daha Fazla Yapın

Kalan fazla yemeği dondurarak yemek yapmaya vaktiniz olmadığı zaman tekrar ısıtıp yiyebilirsiniz.

Sabah Giyeceklerinizi Bir Önceki Günden Hazırlayın

Bu sizi sabah seçim yapma ve giysi arama telaşından kurtaracaktır. Güne daha mutlu ve daha enerjik başlayacaksınız.

Her Gün Yatmadan Önce 10 Dakikalık Temizlik Yapın

Etraftaki çöpleri toplamanız, çöpü dışarı çıkarmanız, eşyaları yerlerine kaldırmanız, bulaşıkların yıkandığına emin olmanız ve mutfak tezgahını silmeniz için her gün 10 dakika ayırmalısınız. Bunları günlük olarak yapmazsanız birikir ve baş edemeyeceğiniz boyutlara gelebilir.

Alarmı Gerçekçi Bir Saate Kurun

Evden kaçta çıkmanız gerektiğini hesaplayarak, kahvaltı için ve belki biraz dinlenmek için ne kadar süreye ihtiyacınız olduğunu hesaplayın. Böylece sabahları geç kalma stresine girmemiş olursunuz.

Çantanızı Geceden Hazırlayın

Sabah panikle kalktığınız ya da uykulu olduğunuz için unutabileceğiniz eşyaları geceden çantanıza koyabilirsiniz.

Eşyalarınızı Kapının Yanına Koyun

Hepimiz mutfak masasında bir şeyler mutlaka unutmuşuzdur. Bu sorunun önüne geçebilmek için sabahları yanınıza alacağınız eşyaları geceden kapının yakına yerleştirmelisiniz. Buzdolabının üzerine astığınız notları kapıya asarsanız hatırlama ihtimaliniz artabilir.

Devamını gör
Pimapen Temizliği Nasıl Yapılmalıdır? 
  • 15.12.2017 16:02:40
  • 0 Yorum
  • 1072

Bir çok evde kolay temizlenir olması ve dayanıklılığıyla tercih sebebi olan pimapenin son yıllarda kullanımı gittikçe yaygınlaşmıştır. Konforlu kullanımıyla tercih sebebi olan pimapenlerin temizliği ahşap ve diğer malzemelere göre daha kolaydır. Ancak zamanla havadaki oksijenin ve diğer dış etkilerin etkisiyle sararmaya ve kirlenmeye başlar. Camlarınız için kullandığınız ürünleri bu yüzeylerde kullanmanız faydasız olacaktır. Peki pimapen temizliği nasıl yapılmalıdır? 

Pimapen PVC adı verilen bir malzemeden üretilir. Aşırı asitli temizleyiciler bu yüzeyde pürüzlere sebep olabilir. Bu nedenle sararmış olan yüzeyleri temizlemede daha hafif malzemelerden yararlanmalı ve günlük temizliğini aksatmamaya özen göstermelisiniz. 

Yağ, sigara dumanı, yemek buharları ve havadaki maddeler zamanla yüzeyde sarı lekeler oluşmasına sebep olur. Bu lekelerin oluşumunu önlemek için düzenli temizliğine dikkat etmek gerekir. Kenarındaki bantları temizlemek için daha güçlü asidik çözeltilerden yararlanmanız gerekebilir. Bantları kolaylıkla toz ve kiri yüzeyinde barındırır. Bantları temizlemek için WD-40 ya da zeytinyağı gibi bir maddeyle lekeleri çıkarabilirsiniz. 

Bulaşık Deterjanı

Bulaşık deterjanı yağ lekelerini çıkarmada oldukça etkili bir yöntemdir. Zamanla sarı tabakalara dönüşen yağ lekeleri için ılık su içerisine birkaç çorba kaşığı sıvı bulaşık deterjanı koymalı ve bulaşık yıkama süngeriyle lekeli yüzeyleri ovmalısınız. Bulaşık deterjanı yağ lekelerini çıkarırken yüzeye kesinlikle zarar vermez. Uygulayacağınız diğer yöntemlerin yanında yardımcı madde olarak da kullanabilirsiniz.

Beyaz Sirke

Bir çok lekeyi yüzeylere zarar vermeden çıkaran beyaz sirke ile ideal temizliğe ve hijyene ulaşmanız mümkündür. Silme suyunun içine bir fincan beyaz sirke koymanız hem sarı lekeleri çıkaracak hem de pimapeni parlatacaktır. Beyaz sirke ile kurumuş olan lekeleri de çıkarmanız oldukça kolay olacaktır. 

Karbonat ve Limon

Sararmış PVC yüzeyleri temizlemek için en etkili yöntem karbonat ve limon bileşenidir. Asidik çözeltilerden olan limon suyu sigara dumanı gibi etkenlerin oluşturduğu lekeleri kolaylıkla çıkaracaktır. Temizlik yapacağınız sünger üzerine biraz kabartma tozu serpin ve ardından üzerine limon suyu gezdirin. Oluşan çözeltiyi bekletmeden yüzeye uygulayın. Lekeler tamamen çıkana kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz. 

kaynak:nasilcikar

Devamını gör
Evinizi Yuvaya Dönüştürün
  • 14.12.2017 15:41:57
  • 0 Yorum
  • 964

 Ev, insanların yaşamlarını sürdürdüğü en özel yaşam alanıdır. Evlerin güzel görünmesi kadar kullanışlı olmaları da çok önemlidir. Huzurlu bir ortam için hareketleri kısıtlamayan, düzenli bir ev şarttır. Ev dekorasyonu yaparken bilinmesi gereken temel bazı bilgiler vardır. Duvarların renginden, eşyaların modeline kadar pek çok detay, evin havasına etki eder.

Ev dekorasyonuna öncelikle duvarlardan başlanmalıdır. Duvarlar açık renkte boyanırsa ev daha aydınlık görünür. Evinizin aydınlık görünmesini istemiyorsanız, pastel ya da koyu tonlar tercih edilebilir. Pastel tonlar dinlendirici etkiye sahiptir ve psikolojik olarak insanları rahatlatırlar.

Salonda kullanacağınız avizeler çok uzun olursa salon daha dar görünecektir. Aynı şekilde perde seçiminde duvarlara zıt tonlarda perde seçmelisiniz. Duvara dayalı bir TV ünitesi kullanarak kitap, DVD, biblo gibi eşyaları raflara yerleştirebilir ve yerden tasarruf sağlayabilirsiniz.

Yatak odanızda kullanacağınız boy aynası odayı daha geniş göstereceği gibi ışığı da yansıtarak odanın havasını değiştirecektir. Dar yatak odaları için, yer sıkıntısı yaşatmayan sürgülü kapılı dolaplar tercih edilebilir. Kapağın açılıp kapanma mesafesi odayı daraltır ve kullanışsız hale getirir.

Salonda kullanacağınız sehpaların tek parça olmalarına dikkat edin. Çok parçadan oluşan sehpalar estetik olarak daha güzel görünseler de kullanım açısından küçük evlerde sıkıntı yaratırlar. Köşe takımları salona dekoratif bir hava katarken yer konusunda da sıkıntı yaratmazlar.

Eşyaların modeli, yerleşimi, duvarların rengi ve zemin çeşidi gibi pek çok evin dekorasyonunu etkiler. Sağlıklı ve huzurlu alanlar için size en uygun kombinasyonları deneyebilirsiniz.

Devamını gör
Ev Nasıl Boyanır?
  • 14.12.2017 15:41:20
  • 0 Yorum
  • 1142

Renk evinize dair her şeyi değiştirir. Eğer minimal bir dekorasyon anlayışınız varsa renksizlik de her şeyi değiştirir pek tabii ki… Evlerimizin duvarlarının ne kadar önemli olduğuna Tasarımı kuvvetlendiren duvar dekorasyonu tercihleri isimli yazımızda da uzun uzun değinmiştik. Duvarlarınız evinizi temiz ya da kirli, neşeli ya da kasvetli, canlı ya da durgun gösteren temel tasarım öğeleridir. Duvarlarınızı tablolarla, resimlerle ve farklı dekoratif malzemelerle süslemeniz evinize hareket katacaktır ama tabii ki önce duvarlarınızın boyasının pürüzsüz olması ve boyasının yeni olması gerekli.

Zaten evlerimizde düzenli olarak boya yaptırmamızın ve yeni bir eve taşınırken ilk iş olarak evi baştan sona boyatmamızın sebebi de bu. Ancak zaman zaman gözümüz korksa da, aslında evlerimizi kendimiz de boyayabiliriz. Özellikle kısıtlı bir bütçeniz varsa ve bu yüzden evinizin duvarlarındaki eskiyen boyayı yeniletmeyi erteliyorsanız, buna gerek yok. Ayrıca duvarlarınızın boyası eskimiş olmasa bile, mesela yeni bir koltuk takımı aldığınızda da duvarlarınızın rengini koltuk takımınıza uyumlu hale getirebilirsiniz. Ya da yalnızca yaşam alanlarınızın mevcut halinden sıkıldıysanız, dekorasyonda hiçbir değişiklik yapmadan da odalarınızın görüntüsünü yalnızca duvar rengini değiştirerek ve canlandırarak yenileyebilirsiniz. Dediğimiz gibi tabii ki evinizi kendiniz boyayabilirsiniz ve bunu yapmak için bir profesyonel olmanıza da gerek yok. Ama elbette ev boyamanın duvara boyayı sürmekten çok daha zor olduğu da bir gerçek. İşte bu yazımız da tam bu noktada devreye giriyor. Kendi evini kendisi boyamak isteyenler için basit anlatımlı ve kolaylaştırıcı bir rehber hazırladık. İşte ev boyamanın ipuçları ve püf noktaları.

Renk seçiminde aydınlatmanın önemi

Önce evinizi boyamadan önce dikkat etmeniz gereken faktörlerden başlayalım. Elbette yaşam alanlarınızı boyamadan önce ilk yapmanız gereken şey renk seçmektir. Renk seçimini yaparken de dikkat etmeniz gereken bir iki faktör var. Bunlardan biri duvarlarını boyayacağınız odanın ışıklandırması ve aydınlığı: Yaşam alanınızın duvarları şu anda açık renkliyse ve gönlünüzden daha koyu bir renk seçmek geçiyorsa önce odanın yeterince aydınlık olup olmadığından emin olmanız gerekir. Eğer daha koyu bir renk odayı daha kasvetli bir hale getirecekse ve ek ışıklandırma gerektirecekse belki de açık renklerde karar kılmanız daha sağlıklı olacaktır.
Trafiği çok olan odalara koyu renkler

Boyayacağınız alanın ne kadar trafik aldığı da aslında boya rengini seçmenizde rol oynayan önemli bir faktör. Mesela eğer çok ziyaretçisi olan ofis alanınızı boyayacaksanız, ya da misafir sever bir insansanız ve sürekli misafir ağırladığınız oturma odanızı boyamayı düşünüyorsanız daha koyu renkler seçmelisiniz çünkü koyu renkler açık renklere göre daha geç yıpranır daha zor kirlenir ve kir göstermez. Dolayısıyla daha açık renkleri özel alanlarınızda, Meral Akçay tarafından dizayn edilen bu salondaki gibi nispeten daha koyu renkleri ise sosyal alanlarda kullanmalısınız.

Devamını gör
LCD Ekran Nasıl Temizlenir?
  • 13.12.2017 17:13:08
  • 0 Yorum
  • 1042

LCD ekranınızı temizlerken aşağıdaki adımları izleyin:

  •     Öncelikle televizyonunuzu kapatın. Ekran karardığında kirli bölgeleri çok daha rahat görebilirsiniz.
  •     Yumuşak ve kuru bir bez kullanın. Gözlük temizlemek için kullanılan mikro fiber tipi bezler bunun için son derece iyi bir seçim olacaktır.
  •     Ekrana silerken aşırı baskı uygulamamaya özen gösterin. Özellikle çıkmayan kirler için fırçalama gibi yöntemleri kullanmayın.
  •     LCD TV’ler için özel bakım spreyleri ve malzemeleri birçok teknoloji marketten temin edebilirsiniz. Televizyonunuzu temizlerken bu tür ürünleri tercih etmeniz önerilir.

            Uyarı: Özel temizleyici sprey kullanmayı tercih etmezseniz, saf su ve sirkeyi  eşit oranlarda karıştırarak bununla ekranınızı temizleyebilirsiniz. Ancak unutmayın; televizyon üreticileri her zaman özel temizleyici solüsyonların kullanılmasını tavsiye ediyor.

    Televizyonun çevresinde bulunan plastik kenarları diğer temizleyicilerle temizleyebilirsiniz ancak bunların ekranla temas etmemesine özen göstermeniz gerekiyor.

Devamını gör
Renklerin Psikolojiye Etkisi
  • 13.12.2017 17:11:04
  • 0 Yorum
  • 956

Yaptığımız renk seçimleri hayatımızın her alanında ruh halimizi etkiliyor, özellikle ev ve iş yerleri gibi uzun süre geçirdiğimiz yaşam alanları söz konusu olduğunda renk seçimleri konusunda daha araştırmacı olmalı ve çabuk karar vermemeliyiz. Konumuz ev dekorasyonu olduğundan yaşam alanlarında seçeceğimiz renklerin psikolojik etkileri, hangi renkler bizi daha çok etkiliyor, hangi mekan için hangi renkler seçilmeli yazımızın devamında tüm bu başlıklara detayları ile yer veriyoruz.

Bir yaşam alanını dekore ederken bu alanda seçeceğimiz dekorasyon tarzına bağlı olarak kullanacağımız renkler hem bizim ruh halimize hemde seçtiğimiz iç mekan dekorasyon stiline uygun olmalıdır. Kısacası ruh halimizi dekorasyona yansıtmak için renklerin gücünden yararlanmalıyız. Öncelikle evde nasıl bir atmosfer yaratmak istediğimize karar vererek bu işe başlayabiliriz, huzurlu, sıcak, rahat yada hareketli.. Dekorasyonun bu özellikleri başarılı şekilde yansıtabilmesi için doğru renk tonlarını seçmemiz gerekiyor.

Mavi

Örneğin ben evde hem rahat hemde sakin bir atmosfer yaratmak istiyorum diyorsanız mavi renk tonları kesinlikle tercih etmeniz gereken ferah tonlardır. Mavi tonlar kullanıldıkları mekanda ferahlığın yanı sıra mekanda sakinlik yaratan bir etkiye sahiptir.

Tabi bahsettiğimiz sakinlik ve huzurlu ortam mavinin bazı tonları için geçerli, baskın maviler yani çivit, petrol, kobalt gibi maviler, mavinin daha açık ve pastel tonlarına göre tam tersi bir etki yaratacak ve mekanı daha canlı ve enerkij bir hale getirecektir. Özellikle pastel mavi tonları ile evde size ferahlık hissi veren alanlar yaratabilirsiniz. Çalışma odaları yada yatak odaları için açık mavi yada pastel tonlar kullanılabilir, tabi ki her zaman olduğu gibi maviyi aşırıya kaçmadan ve onu dengeleyen renkler ile beraber kullanmak gerekir.

Sarı

Evinizin her mevsim canlı ve enerjik bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız açık ve parlak sarılar kullanabilirsiniz. Sarının enerji ve şevk veren özellikleri vardır ve kullanıldıkları alana dinamik bir tarz katar. Sarı ve tonlarını evinizde belli bölgelere uygulayarak daha enerjik bir görsel elde edebilirsiniz, örneğin mutfak yada balkonlar sarı kullanımı için oldukça ideal alanlardır.

Sarının mekana enerji vermesi için duvar boyası olarak kullanılmasına gerek yok, çeşitli aksesuarlar ve ev tekstil ürünleri ile rahatça mekanda istediğiniz dinamik tarzı elde edebilirsiniz. Sarı rengin aynı zamanda neşe verdiği bilinir, bu açıdan bakarsak yaşam alanlarımıza sarıyı dahil etmek psikolojik açıdan bize yarar sağlayacaktır.

Kırmızı

Tutkunun ve ateşin rengi kırmızı, çoğu zaman bu rengi dekorasyona dahil ederken bir kez daha düşünürüz. Son derece etkileyici ve dikkat çeken bir renk tonu olduğundan mekanda nerede kullanırsa kullanılsın odak noktası haline gelecektir. Bu açıdan duvar boyası olarak kırmızı kullanımını tavsiye etmiyoruz ancak çeşitli aksesuarlar ve tekstil ürünleri ile kırmızının çekiciliğinden rahatça yararlanabiliriz.

Devamını gör
Dekorasyonla Tasarruf Etmenin En Etkili Yöntemleri
  • 12.12.2017 17:10:13
  • 0 Yorum
  • 992

Dekorasyonla tasarruf etmenin en etkili yöntemleri, özellikle ısınmayan evlerin, doğalgazlı evlerin ve geniş evlerin kış dekorasyonlarında ilk akla gelen sorudur. Kış dekorasyonu yapılırken evin ısınması da göz önünde bulundurulmalıdır. Kış dekorasyonları yaparken doğru adımlar atılırsa elektrik ve doğalgaz faturalarında yüzde 40 -50 tasarruf yapılmış olunur. Eee devir ekonomi devri:) Havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı şu günlerde dekorasyonla tasarruf bilgileri vererek sizlere yardımcı olmak istedik.

Kış mevsiminde tabiri caizse cebimizi en çok yakan elektrik ve doğalgaz faturalarıdır. Şimdi sizlere dekorasyonla elektrikten ve doğalgazdan tasarruf etmenin yollarından bahsedelim. Kış aylarında elektriğe kombinin ısınma yükü de bineceği için kışın aydınlatmalarda farklılık yapmak gerekmektedir. Mesela banyo ve mutfak dolabı aydınlatmasında spot lamba kullanıyorsanız bu lambaları tavan aydınlatma ampulleri ile değiştirmeniz size elektrikten en az yüzde 5 tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Spot aydınlatmalar elektriği en fazla tüketen aydınlatma gurubuna girmektedir.

Oturma odanızın, salonunuzun veya mutfağınızın camı tavandan yere kadarsa bu camlara yaz sıcağından ve kış ayazından korunmak için cam filmleri kullanmanızı öneriyoruz. Özellikle sık kullanmadığınız balkon ve salon camlarını cam filmleri ile kaplamanız size doğalgaz ve elektrikten yüzde 7-8 tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Yaptığınız bu işlem elektrik ve doğalgazdan yüzde 10 tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Cam filminin yaz sıcağından eşyalarınızın ağarmasını önleme özelliği da vardır. Cam filmi kaplayarak bir taşla iki kuş vuracaksınız:)

Kalın Perdeleri özellikle büyük camlara sahip olan salon dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Kalın ve sık dokumalı şık perdeler kullanarak hem dekorasyonunuzu güzelleştirecek hem de ayazın içeriye girmesine engel olacaksınız. Kalın perde kullanırken perdelerle radyatörün önünü kapatmamanız gerekmektedir. Kalın perde yerine içi elyaflı kalın örtüler kullanabilirsiniz. Böylece doğalgazdan en az yüzde 8 kadar tasarruf etmiş olacaksınız.

Devamını gör
Yeşil Koltuğa Hangi Renk Perde Almalısınız?
  • 12.12.2017 17:09:44
  • 0 Yorum
  • 1185


Yeşil renk, cazibesini doğadan alması sebebiyle doğanın hayat veren atmosferini yansıtması açısından evin bölümlerinde dekorasyon adına sıkça kullanılmaktadır. Yeşil bir koltuk takımınız varsa ve salonunuzda koltuk takımını odak noktası olarak almışsanız yeşil koltuğa hangi renk perde kullanmanız gerektiğini de bilmelisiniz. Perde koltuk uyumu çoğu salon dekorasyonu için oldukça ciddi bir dekoratif ağırlık sağlamaktadır. İster su yeşili koltuğa uygun perde arayışında olun isterseniz yeşilin diğer tonlarıyla uyumlu bir renk birlikteliği arayın her durumda renklerin perde koltuk uyumunu gözetmelisiniz.

Yeşil koltuğa hangi renk perde sorusunun tek bir cevabı yoktur. Birçok renk ile yeşilin uyum içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Örneğin beyaz rengin kullanılması ile ortaya çıkacak soft atmosfer sizi ziyadesi ile memnun edebilir. Dilerseniz perde üzerinde farklı desen uygulamalarına da gidebilirsiniz. Böylece sadece perde koltuk uyumu değil salonun bütününe de hitap eden bir dekoratif anlayış yakalayabilirsiniz.

Turuncu ve kırmızı ile oluşturulmuş perdelerin de yeşil koltuğa hangi renk perde gider sorusunun cevabı mahiyetinde olduğunu ifade etmeliyim. Turuncu ve kırmızı enerjisi yüksek renklerdir. Sıcak renkler olması atmosferin de sıcak olmasını sağlayabilecek bir nitelik oluşturmaktadır. Bu renkleri kullanırken mutlaka tek renk ve koyu tonları olacak şekilde düşünmeyin. Açık tonlu ve perde üzerinde ikinci bir renk olarak da düşünebilirsiniz.

Devamını gör
2017 – 2018 Kış Sezonunun Ev Dekorasyon Trendleri
  • 11.12.2017 17:49:02
  • 0 Yorum
  • 1033

Her ne kadar kışı sevmesem de dekorasyonu sevdiğim için 2017 – 2018 kış trendleri hakkında bir yazı yazmadan edemedim ?? Her senenin başında hatta her sezon moda ve tasarım sektöründe trendler açıklanır, vitrinler yeni baştan dekore edilir.

Pek tabii bu trendlerin hepsini kıyafetlerimize ya da ev dekorasyonuna uygulamamız mümkün değil. Buna bütçemiz dışında, tarzımız da el vermeyecektir. Ancak trendi takip etmek isteyenler için “ev dekorasyonunda kış trendleri nelerdir” diye kısa bir araştırma yaptım ve 10 adımda dekorasyon trendlerini listelemeye çalıştım.

Trendlerden bahsetmeye başlamadan önce şunun altını çizmek istiyorum: Nasıl ki moda insanın kendine yakışanı giymesi ise, dekorasyon da insanın evine yakıştırdığını almasıdır. ??

Bakalım 2017 – 2018 kış sezonunun ev dekorasyon trendleri arasından evinize yakıştıracağınız ve uygulamak isteyeceğiniz bir şeyler çıkacak mı?

Hadi başlıyoruz…
#1 Monokrom

Dönem dönem kendini hatırlatan monokrom, sezonun öne çıkan dekoroasyon trendleri arasında başı çekiyor. Asil siyah ile saf beyazın tartışılmaz uyumunu evlere taşımak isterseniz, büyük mobilyalar yerine birkaç ufak parçayı kombinleyerek monokrom etkisini yakalamanızı tavsiye ederim.
#2 Cam göbeği…

Turkuaz ve mavi arasında kalan cam göbeği rengi 2017 – 2018 sonbahar kış sezonunda çokça göreceğimiz renkler arasında. Bu rengi beyaz ile birlikte kullandığınızda aydınlık atmosfere biraz rahatlama hissi katmanız mümkün. Beyaz dışında farklı bir arıyorsanız da soluk sarıyı öneririm.
#3 Milenyal Pembe

Milenyal yani bin yıllık pembe tabirini açıkçası ilk defa duydum. Ama pembenin tonu oldukça tanıdık ve huzur verici… Öyle değil mi?  Bu rengi özellikle yatak odasında kullanarak daha sakin bir atmosfer yakalayabilirsiniz.
#4 Green is the new black!

Bitkiler epey bir zamandır içeride. Ne demek istiyorum? Yani balkonda, bahçede görmeye alıştığımız bitkiler artık salonda, mutfakta, holde hatta yatak odasında. Ama burada asıl önemli olan sayıları! Yeni trend evin her yerini yeşil bitkilerle donatmak. Çiçeklerin dilinden anlıyorsanız bence bu dekorasyon trendini uygulamayı deneyebilirsiniz gönül rahatlığıyla.
#5 Kadife zamanlar…

Mevsimle birlikte malzemeler de değişir. Tıpkı yazın ketenin kullanılması gibi kışın da kadife alır sahnedeki yerini. Bir de baharat tonları ile birleştiğinde değmeyin ortaya çıkan görsel şölene…
#6 Floral duvar kağıdı

Çiçek desenli duvar kağıtları birkaç sezondur moda. Uzun bir süre de moda kalmaya devam edeceğe benziyor. Ancak havaların soğumasıyla doğadaki renk değişimi bu trende de yansıyor ve duvar kağıtlarında daha soluk tonlar tercih ediliyor.
#7  Zümrüt yeşili

2017 – 2018 kış dekorasyon trendlerine damgasını vuracak olan renk hangisi? diye sorarsanız size hiç tereddüt bile etmeden zümrüt yeşili diyebilirim. Siz de hiç tereddüt etmeyin ve mevsim bahara dönmeden birkaç ufak zümrüt yeşili parçayı dekorasyona dahil edin.
#8 Geometrik Karolar

Uzun zamandır etkisini sürdüren bir diğer dekorasyon trendi de geometrik karolar… Bu karoları mutfak ve banyo dışında evinizin diğer alanlarına da dahil edebilirsiniz. Evet, uygulaması biraz zahmetli ve masraflı olabilir ama ortaya çıkan sonuca memnun kalacağınıza eminim.
#9 Doğaya dönüş…

Doğa benim için her zaman trend; ancak yine de gösterişi ve şaaşayı sevenler için hatırlatmak da yarar var: 2017 – 2018 kışında dekorasyon mağazalarında doğal malzemeleri çok göreceksiniz.
#10 Bloklanmış renkler

Simetri hastası değilseniz, farklı renkleri farklı biçimlerde bir araya getirmeyi amaçlayan bu dekorasyon trendini de çok seveceğinize eminim. Renklere aşık biri olarak benim kalbimi çaldılar bile 

Devamını gör
Halını kalitesi nasıl anlaşılır?
  • 11.12.2017 17:47:59
  • 0 Yorum
  • 1102

Kaliteli halı; ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan, hem bakarken hem de kullanırken sizi mutlu edecek halıdır. Fakat halının kalitesini belirleyen unsurlar iplik cinsi, dokuma sıklığı ve hav yüksekliği gibi teknik detaylarda gizlidir. Halının dokumasında kullanılan iplik cinsi, kaliteyi belirleyen en önemli faktörlerdendir. Kullanacağınız alana uygun iplik cinsiyle üretilmiş halıları daha uzun süre kullanabilirsiniz. Bir diğer önemli faktör de iplik sıklığıdır. Bir halı ne kadar sık dokunmuşsa o kadar dayanıklı demektir. Halının hav yüksekliği de kalitesini belirleyen başka bir unsurdur. Dokuma sıklığı yüksek, dokusu yumuşak, renkleri canlı ve parlak halılar ilk tercihiniz olmalıdır.

Rutin bakımları ihmal etmeyin
Uygun bir bakımla halınızın ömrünü rahatlıkla uzatabilirsiniz. Halınızı ne sıklıkta temizleyeceğiniz üzerindeki ayak trafiği ve dışarıdan taşınan toz miktarına bağlıdır. Uzmanlar halı üzerinde biriken kirin % 80’inin kuru, kalan % 20’sinin ise yağ ve topraktan oluştuğunu söylüyorlar. Kuru kirleri yüksek emiş gücü olan bir elektrik süpürgesi ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Bu arada tüm girişlerinize paspas koyarak halılarınızın daha az kirlenmesini sağlayabilirsiniz. Her 6 ayda ya da yılda bir halınıza derin bir temizlik yaptırmanız gerekiyor. Buharla temizleme, halınızı derinlemesine temizletmenin en iyi yollarından biridir. Halınızı bir halı temizleme firmasına verebilir ya da buharlı elektrik süpürgesi ile kendiniz temizleyebilirsiniz. Halı şampuanı veya sıvı sabun (arap sabunu da olabilir) kullanarak da temizliğini yapabilirsiniz. Unutmayın hafif ürünler temizlikte ağır kimyasallardan çok daha iyi bir çözümdür. Halınızı kimyasal bir madde ile temizleyecekseniz ürünü görünmeyen bir yerine az miktarda uygulayın, sonuca göre kullanın.

Devamını gör
Salon Dekorasyon Planlaması
  • 9.12.2017 10:25:17
  • 0 Yorum
  • 984

Salonlar şüphesiz evin en fazla kullanılan ortak alanıdır. Çocuk odası, yatak odası gibi bireysel alanlar harici, tüm aile fertlerinin, uzaktan ve yakından gelen konuklarının ağırlandığı, ev ahalisi için buluşma noktası olan evin çok değerli bir bölümüdür. İnsanlar doğaları gereği her zaman evleri gerek iç dünyaya gerekse dış dünyaya güzel görünsün ister ve tam şu anda sizin de yapmış olduğunuz gibi salon dekorasyonu, salon dekoru gibi konularda araştırma ve arayış içine girerler. Güzel salon dekore edenlere ne mutlu ancak ne var ki bir çok kişi yanlış yönlendirmeler yüzünden de hüsranla sonuçlanan salon dekorasyonu ile karşılaşmaktadır.
Salon Dekorasyonunda her zaman en iyi dekorlar seçilmeye çalışılır

Salonunuzda herhangi bir dekorasyon işlemine geçmeden önce, salon bir bütün olarak değerlendirilmeli, boyutları hakkında yeterince bilgi sahibi olunmalı, içeriye giren ışığın doğru bir şekilde analizinin yapılması gerekir.

Çevrenin Etkisi 

Salonu dekore etmeye başlamadan önce, kullanılacak oda hakkında detaylı bir inceleme yapmak gerekir. Dekorasyon kısmı bir sonraki aşamadır. Öncelikle odayı en iyi şekilde analiz etmelisiniz.   Eğer kendinize bu hususta güvenmiyorsanız mutlaka uzman birinden yardım alın.

Salonunuzun dış görünüşü hakkında konuklarınızdan veya bir arkadaşınızdan fikir alın. Bunun nedeni evin dışındaki bireylerin dışarıdan bir gözle farklı bakış açılarıyla salonunuza yaklaşacak olmalarıdır. 

İkinci Adım;

Salonunuz için mobilya ve renklendirme işlemleri bir sonraki aşamadır. Öncelikle renge karar verebilmeli, ona göre mobilya seçimine gitmelisiniz. Şurada önemli bir dip not belirtmek isterim ? Ton farkından kaynaklanacak sıkıntılar veya uyumsuz renk karışımlarına karşı kesinlikle mobilya seçiminden önce badana veya duvar kağıdı yaptırmamalıdır. ?

Mobilya seçiminden sonra salon dekorasyonu için  önemli son halka  doğru mobilyaları doğru aksesuarlar ile birleştirebilmekten geçer. Genel geçer, emanet duran aksesuarlar göz yoran dağınıklıktan başka bir şey değildir. Daha detaylı bilgilere aşağıda ayrıntılı olarak yer vereceğim. 

İdeal Salon Kaç Metrekare Olmalı?

2+1, 3+1 ve 4+1 ev tiplerine göre salon ölçüleri farklı boyutlarda olabilmektedir.

Genel olarak 2+1 için 25 m², 3+1 için 30 m² ve 4+1 ev için 40 m² boyutlarda salon idealdir. Ancak bu boyutlar evin tipik yapısına göre değişiklik gösterebilir.

Kimi evlerin salonları 30 m²’dir ancak inanılmaz dar ve uzundur. Kimileri tam karedir.  Kimi salonlar mutfakla birleştiği bir çeşit olan Amerikan Mutfaklı Salon tiplerinde bu mevcut ölçülerin üzerine ortalama 10 m² ‘lik fazlalık alan ekleyebiliriz.

Salon Planlaması Nasıl Yapılır ? 

İyi bir salon dekorasyonu yapmak için sağlam bir salon planlaması yapmak olmazsa olmaz ana kuraldır.  Dekorasyon; nadiren görülen durumlar haricinde doğaçlamayı kaldırmaz.

Çünkü güzel bir görünüm elde etmek için mutlaka önceden yazılıp çizilmesi, planlama yapılması gerekir. Daha sonradan oluşabilecek kötü sürprizlerin önüne geçmek açısından salon planlamasını önceden yapmak büyük önem arz eder. Ancak ben sürprizleri severim diyorsanız risk almak da size kalmış.

Profesyonel yardım almak istiyorsanız, aşağıdaki önerilerimizden yola çıkarak iyi bir salon planlaması yapabilirsiniz.

Devamını gör
Doğal Çamaşır Yıkama
  • 8.12.2017 17:17:58
  • 0 Yorum
  • 1025

Toz Çamaşır Deterjanı Nasıl Hazırlanır?

Yarım çorba kaşığı karbonat ile 1 çorba kaşığı çamaşır sodası ve yine aynı ölçekteki boraksı temin edin. Daha sonra bu malzemelerin hepsini karıştırın ve çamaşır makinenizin deterjan gözüne ekleyin ve hemen çamaşır makinenizi çalıştırın. Eğer isterseniz bu karışım içerisine biraz zeytinyağı özlü sabun rendesi de ilave edebilirsiniz. Bu sayede çamaşırlarınızın hem temizliğinden hem de yumuşaklığından emin olmuş olursunuz. Yıkamak istediğiniz çamaşırlar renkliler ise o zaman zeytinyağı özlü sabundan 2 ölçek kadar da ilave edebilirsiniz ve borak ile çamaşır sodasını da azaltabilirsiniz. Çünkü hem boraks hem de çamaşır sodası fazla eklenir ise o zaman çamaşırların beyazlamasına ya da renklerinin solmasına neden olabilir.

Ancak rengi solan ya da beyazlatılması gereken çamaşırlar hemen atılmamalıdır. Çünkü hemen hemen her türlü çamaşırın hem rengini beyazlatabilir hem de solmuş rengi yeniden canlandırabilirsiniz. Bunun için isterseniz çamaşır beyazlatma yöntemleri isimli yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Sıvı Çamaşır Deterjanı Nasıl Hazırlanır?

Bir su bardağı çamaşır sodası, yarım bardak boraks, bir su bardağı arap sabunu ya da bir büyük kalıp kadar zeytinyağı özlü sabun rendesi ve birazda su ile bu muhteşem sıvı çamaşır deterjanını hazırlayabilirsiniz. Bunun için ilk önce temiz bir tencerenin içerisine bir litre kadar su koyun. Daha sonar suyun kaynamasını bekleyin ve su kaynadıktan sonra içerisine rendelemiş olduğunuz zeytinyağı özlü sabunu ilave ettikten sonra çok iyi bir şekilde karıştırın. Karıştırmaya sabun tamamen eriyene dek devam edin ve sonrasında tencereye boraksı ve birde çamaşır sodasını ilave edin ve yeniden karışımı çok iyi bir şekilde karıştırın. Bu noktada sıvı sabununuz çamaşırlarınız için hazırdır. Bu noktada en iyisi deterjanı hemen kullanıma almaktır. Eğer bu sırada deterjan biraz koyulaşmaya başlarsa o zaman içerisine bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Çamaşır deterjanlarının yanı sıra birde çamaşır yumuşatıcı formülleri bilmek gerekir. İşte aşağıda en çok kullanılan çamaşır yumuşatıcı deterjanlarını sizler için bir araya getirdik.

Doğal Çamaşır Yumuşatıcılar Nasıl Hazırlanır?

Doğal çamaşır temizliğinde sirke özellikle sabun kalıntılarını çamaşır üzerinden temizlemek için tercih edilmektedir. Bu yüzden sizlerle sirke içerikli ve popüler çamaşır yumuşatıcılarını paylaşacağız.

Limon Esanslı Çamaşır Yumuşatıcı; 20 damla kadar limon esansı ile bir fincan temiz su ve bir fincan karbonat ve birde altı fincan kadar sirkeyi temin edin. Daha sonra tüm bu malzemeleri temiz ev plastik bir kabın içerisinde bir araya getirin ve çok iyi bir şekilde karıştırın. Sonrasında bu doğal yumuşatıcıyı çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne sadece bir fincan kadarını ekleyin. Bu yumuşatıcı sayesinde çamaşırlarınız hem daha temiz hem daha yumuşak olacak hem de çok daha güzel bir kokuya sahip olacaktır.

Lavanta Esanslı Çamaşır Yumuşatıcı; Bu harika yumuşatıcıyı hazırlamak için 25 damla kadar lavanta esansı ile dört litre kadar beyaz sirkeyi temiz bir plastik kabın içerisine koyun. Ancak kabın içine ilk önce sirkeyi daha sonra da lavanta esansını ekleyin. Bu yumuşatıcıyı kullanmadan önce çok iyi bir şekilde çalkalayın ve çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölümüne koyun.

Devamını gör
Bardaklardaki Kireç Lekeleri Nasıl Çıkar?
  • 8.12.2017 17:16:59
  • 0 Yorum
  • 1067

Bardaklar üzerinde yıkama sonrasında görülen kireç lekeleri oldukça sık rastlanan bir sorundur. Bu kireç lekesi sorunu genellikle evdeki musluk suyunun aşırı kireçli olması ya da bulaşık makinesi kaynaklı veya bulaşık deterjanından dolayı olabilir.

Bardaklarda oluşan kireç lekelerinin meydana geliş sebebi ne olursa olsun temizlenmesi oldukça basit lekeler arasındadır. Bu inatçı gibi görünen ama temizliği çok kolay olan lekeler ile nasıl baş edeceğinizi bilmek yeterlidir.

Bardaklarınız Parlasın!

Bardaklarınızın iç ve dış yüzeyinde meydana gelmiş olan kireç lekelerini temizlemek için sirke ya da tuz veya parlatıcı gibi gayet basit ve doğal yolarlı seçmek isteyebilirsiniz.

Örnek vermek gerekir ise geniş ve temiz bir kâsenin içerisine hazırlayacağınız tuzlu su ile bardak dış ve iç yüzeyini iyice ovmakla bardaklarınızı yeni alınmışçasına parlatabilirsiniz.

Bunun dışında parlatıcılı bulaşık deterjanlarını kullandığınızda bu deterjanlar sıcak su ile temas ettiklerinde aynı tuzlu su ile ovarak yıkadığınız gibi bardaklarınızın iç ve dış yüzeylerinde aynı parlak sonucu verecektir.

Bildiğiniz gibi sevgili hanımlar sirke gayet iyi bir leke çıkarıcıdır. Kireç lekesine maruz kalmış olan bardaklarınızı sirke ile iyice yıkadığınızda hem bardak üzerindeki diğer lekeler yok olacak hem de bardaklarınız ışıl ışıl parlayacaktır.

Bardak üzerinde bu lekelerin meydana gelmesini engelleyebilmek için bardaklarınızı bulaşık makinesine dizerken doğru bir şekilde dizmelisiniz. Başka bir değiş ile bardaklarınızın iç yüzeyleri her zaman için aşağıya bakacak şekilde bulaşık makinesine konmalıdır.

Ayrıca aklınızda bulundurmanız gereken bir konu da bardak ağızlarının geniş bardak iç derinliğinin ise az olması durumunda bulaşık makinesi yıkama suyu bardağın iç yüzeyine daha derinlemesine işleyerek daha sağlıklı bir temizliğe meydan verecektir.

Devamını gör
Banyodaki Kötü Koku Neden Olur, Nasıl Giderilir?
  • 7.12.2017 17:08:59
  • 0 Yorum
  • 1078

Pırıl pırıl evinizin tüm havasını kaçıracak, oldukça belalı sorunlardan biri de banyodaki kötü kokulardır. Nereden geldiği anlaşılmayan, görünürde hiçbir neden bulamadığınız bu kötü kokuları gidermek için klozete zeytin yağı dökmek, giderleri kum torbasıyla kapatmak ya da banyoda tütsüler yakmak işe yaramayabilir. Banyoda kötü kokunun neden kaynaklandığını bulmak, kesin çözüme ulaşmak için atlanmaması gereken bir adımdır.


Pis Su Giderlerinde / Borularda Tıkanıklıklar

Lavabo, klozet, küvet benzeri atık su giderlerinin tıkalı olması ve pis suların gerektiği gibi tahliye edilememesi, borularda biriken her türlü atık vb pisliğin banyo geneline kötü koku yaymasına neden olur. Kötü koku dışında banyo yaparken ya da lavaboda yüzünüzü yıkarken suyun yeterince hızlı gitmediğini veya su teknesinde biriktiğini fark ediyorsanız, yine bir tıkanıklığın söz konusu olduğunu anlayabilirsiniz.

Giderler niye tıkanır? Pis su giderlerine tuvalet kağıdı, kağıt havlu veya diğer yabancı cisimlerin atılması, saç, deri gibi vücut kalıntılarının boruda birikmesi, yağ veya yağlı atıkların sık sık gidere dökülmesi, gider borularının eğimli olmaması, daire veya tüm apartmandaki tesisat yapısı veya hataları vb nedenler banyoda tıkanmaya neden olan faktörler arasındadır.

Banyolarda En Çok Rastlanan Diğer Kötü Koku Nedenleri ve Önlemler

  •     Apartmanda dairelerin atık su borularından çatı üzerine kadar çıkan bir havalandırma borusu olmalıdır. Bu havalandırma uzantısı yoksa, uzantı kısaysa ya da tıkanmışsa kötü kokular banyoya dolacaktır.
  •     Klozetin gidere bağlandığı yerde boşluk olmamalıdır.
  •     Çamaşır makinesinin çıkışında boşluk olmamalı, çıkıştaki boşluklar silikonla kapatılmalıdır.
  •     Banyo tesisatında gider hatları düz değil, eğimli olmalıdır.
  •     Banyo tesisatında borularda çatlak ya da boruların birleşim yerlerinde boşluk olmamalı, borular sızıntı yapmamalıdır.
  •     Alaturka tuvaletlerde kokunun içeri sızmasını önlemek için hela taşı ile atık su bağlantısı standart lastik contalı sifonlarla (ES) yapılmalıdır.
  •     Apartmanın havalandırma boşluğundaki çöp, atık benzeri pislikler havalandırmadan banyoya kötü kokuların girmesine neden olabilir.
  •     Bina rögarı hava almalıdır.
  •     Lağım borularında kaçak olmamalıdır.

Çözüm 1: Banyodaki tıkanıklıklarda başvurulan en geleneksel araçlardan biri olan lavabo pompasını küçümsemeyin. Lavabo pompasının ortaya çıkardığı basınç ve vakum etkisinin, henüz ilerlememiş bir tıkanıklığı gidermesi gayet mümkün. Klozetlerde ise gider veya kanal açma sustası denilen, tıkanıklık açma tellerini deneyebilirsiniz. 

Çözüm 2: Marketlerde satılan tıkanıklık açıcı (lavabo açıcı, banyo açıcı diye bildiğimiz)  kimyasal çözeltiler, tıkanıklık sorunu eğer fazla ilerlememişse, tıkalı boruyu açmakta işinize yarayabilir. Hemen giderden aşağı boca etmeden önce bu ürünlerin üzerindeki kullanma talimatlarını dikkate okuyun ve malzemeyi belirtildiği şekilde kullanın. Yanlış ya da gerektiğinden fazla kimyasal ürün kullanımı tesisata kalıcı şekilde zarar verebilir. Ayrıca bu ürünleri solumamaya özen gösterin.

Çözüm 3: Tesisatta bir sorun olması fikri çoğumuzun korkulu rüyasıdır çünkü banyonun kırılıp dökülmesi gibi bir olasılık ortaya çıkar. Oysa son yıllarda, banyodaki tıkanıklığın nereden kaynaklandığını bulmak için kamera sistemi kullanan tesisat firmalarının sayısı epey artmış durumda. Bu çeşitli görüntüleme cihazları ve robot teknolojisi sayesinde fayans kırmadan, boruları delmeden tıkanıklığın yeri, ne aşamada olduğu ve neden kaynaklandığı gibi sorular, banyo hiç kirletilmeden cevaplanıyor. Size yakın tesisat firmaları ile irtibata geçebilir, İnternet üzerinden kameralı tesisat çözümleri sunan firmalarla iletişime geçebilirsiniz.
 

Devamını gör
Tablo ve Duvar Süsleri Nasıl Asılmalı?
  • 7.12.2017 17:07:29
  • 0 Yorum
  • 1275

Duvar süslemelerini fazla yükseğe asmak ya da belirli bir nokta için küçük kaçacak resimler kullanmak yaygın dekorasyon hataları arasındadır. Duvar süslemeleri süsleme ya da resmin (veya bir grup resmin) orta noktası göz hizasında olacak şekilde asılmalıdır. Göz hizası denildiğinde oturur vaziyette ya da ayaktaki göz hizası dikkate alınabilir. Bu, resme en çok nereden bakılacağına bağlıdır.

Resimler veya süsler asıldıkları yerle de orantılı olmalıdır. Bir kanepe üzerine tek başına asılan küçük bir çerçeve iyi görünmeyecektir. Ya da birbirinden fazla uzak iki, küçük resim de tuhaf durabilir. Resimlerin boyları ve birbirlerine olan uzaklıkları hep dengeli olmalıdır.

Tablo Asmak İçin Doğru Ölçüler Neler?

Genellikle önerilen kanepe üzerine bir tablo ya da süsleme asılırken kanepe ve süsleme arasında 10 ile 20 cm arasında bir mesafe bırakılmasıdır. Bir masa üzerine gelecek şekilde tablo veya süsleme asılıyorsa masa ile süsleme arasında 20 – 25 cm’den fazla mesafe olmamalıdır.

Asılan duvar süslemeleri, bunlar ayna, tabak ya da resim olabilir, onları çevreleyen mobilyalarla dengeli bir şekilde ilişkilendirilmelidir. Bu dengeyle ilgili bir ölçü vermek gerekirse örneğin bir kanepe duvarı süslenecekse, kanepe üzerindeki boşluğun 2/3’si doldurulmalıdır. Diyelim ki 180 cm’lik bir kanepeniz var. Bu durumda kanepe üzerinde 120 cm’lik bir alana, kanepeye göre ortalayarak, duvar süsü, tablo vs asarak denge sağlayabilirsiniz.

Simetrik ve Asimetrik Düzenlemeler

Hemen çivileri çakmaya başlamadan önce mutlaka farklı düzenleme yöntemlerini deneyin. Simetrik ya da asimetrik düzenlemelerden birini seçebilirsiniz. Düzenli ve daha klasik bir görünüm yaratmak için tabloları simetrik bir şekilde asabilirsiniz. Bu tür düzenlemelerde tablolar aynı hizada ve eşit uzaklıkta olabilir. Aynı boydaki tablolar belli bir nokta veya çizgiye eşit mesafede sıralanabilir.

Asimetrik düzenlemeler daha modern ve rahat görünür. Yine de asimetrik düzenleme de hiçbir dengenin gözetilmediği anlamına gelmez. Asimetrik düzenlemede de süslemelerin konumu gözü rahatsız etmemelidir. Bütün olarak düzenlemede görsel denge aranmalıdır. Asimetrik aranjmanlarda birbirinden farklı boyda, değişik renk ve şekillerdeki parçalarla bir grup oluşturulması daha çarpıcı bir sonuç verir. Duvarı bozmadan en doğru düzenlemeyi bulmak için ilk önce yerde ya da kağıt üzerinde bir planlama yapabilirsiniz.

Devamını gör
Bu sıra dışı lamba fotosentez ile çalışıyor
  • 6.12.2017 16:44:46
  • 0 Yorum
  • 1167

Ermi van Oers tarafından tasarlanan The Living Light, bir elektrik tesisatına gerek duymadan çalışıyor. Tek yapmanız gereken ise haftada bir sulamak! 

Bu sıra dışı lamba fotosentez ile çalışıyor


Fişe takmak zorunda olmadığınız bir lamba düşünün...  Bu lambanın çalışması için haftada bir kez sulamanız yeterli. Evet yalnış okumadınız, Ermi van Oers'in tasarladığı bu bitkiden dönüştürülmüş lamba, bahsettiğimiz hayali mümkün kılıyor. The Living Light (Yaşayan Işık), bir elektrik tesisatına bağlanmadan ışık verebilen bir bitki tarafından şarj ediliyor. Organik iletkenler toprakta fotosentezden alınan enerjiyi bakteriler sayesinde ışığın yayılmasını sağlayan elektron ve protonlara dönüştürüyor. Bu özel bakteriler ve yarattıkları etki ise, ambayı yakmak için gereken enerjiye dönüşüyor. Bitki ne kadar sağlıklıysa fotosentez bu derece etkin gerçekleşiyor ve sistemi yürütmek için daha fazla enerji depoluyor. Tabi The Living Light'ın saçtığı ışık belki tüm bir odayı aydınlatmaya yetmez ancak bir okuma lambası olarak fazlasıyla yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Van Oers ve ekibi bu buluşun projelerindeki ilk adım olduğunu savunuyorlar, Van Oers'in hayalinde şehirleri bu lambanın mantığıyla çalışan ormanlar tarafından şarj edecek enerjiyi üretmek var! Ne dersiniz bu hayal bir gün gerçek olabilir mi?

 

Devamını gör
Nike'ın ikonik modelleri mum oldu
  • 6.12.2017 16:43:26
  • 0 Yorum
  • 968

Nike'ın Air Jordan, Air More Uptempo ve Air Max gibi ikon haline gelmiş modelleri, yetenekli insanların elinde muhteşem mumlara dönüşmüş. Bugüne kadar pek çok harika mum gördük ama What the Shape adıyla satılan bu Nike mumlara gerçekten de bayıldık. Fotoğraflardan da göreceğiniz üzere bu sevimli mumlar, Nike'in Air Jordan, Air More Uptempo ve Air Max gibi ikon haline gelmiş modellerinden oluşuyor. Rusya'da üretilen ve Instagram üzerinden dünyayanın her tarafına satılan mumların her biri 13 cm uzunluğunda. Bu ilginç mumların tasarımı spor ayakkabının kalıbı alınarak başlıyor.  Mumlar içinde parafin bulunan özel bir kilden imal ediliyor. Kopyası yapılacak olan modele karar verildiğindeyse usta bir heykeltıraş tarafından muma son rötuşlar uygulanıyor ve fırınlama işlemi başlıyor. Oldukça zahmetli bir süreç olsa da üstünde harcanan emek her detayda kendini belli ediyor. Bağcıklarından marka logosuna kadar model alınan ayakkabıdan itinayla kopyalanan detaylar bu mumu benzersiz kılıyor.

postlink

Devamını gör
Mor Salonlar
  • 5.12.2017 15:52:12
  • 0 Yorum
  • 941

Herkes rahatlamak için zamanlarının çoğunluğunu salonunda geçirmeyi tercih eder. Uzun ve stresli bir günün sonunda sakinleşmek, günlük endişelerinizden arınmak ve sevdiklerinizle ya da kendi başınıza zaman geçirebilmek için harika bir seçimdir. Kendimizi sakinleştirmek için bir bardak çay ve güzel bir kitaptan, arkadaşlarla içilen bir fincan kahvenin daha iyi bir yol yoktur. Salon, evin merkezidir, ruhumuzun tapınağı ve güvenli olduğumuz alanımızdır. Ev gibisi olmaz, olamaz derler ve bunu en iyi anladığımız anlar evimizden biraz uzak kaldıktan sonra televizyonun karşısındaki kanepemizde oturup, aklımızdaki düşünceleri geride bıraktığımız anlardır.

Rahat ve mutlu hissetiğiniz sürece, salonunuzu istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. Salonunuz, evinizin kalbidir ve burada nelerden hoşlandığınızı, nasıl biri olduğunuzu, ve neler yapmaktan keyif aldığınızı, yani karakterinizi gösterebilirsiniz. Eğer salonunuzu daha da huzurlu bir yer haline getirmek istiyorsanız, size salonunuzu mora boyamanızı tavsiye ederim. Mor, ruhsal doygunluğu ve zihindeki huzuru anlatan bir renktir. Mor, önceden asaleti sergileyen bir renkti çünkü yalnızca çok varlıklı insanların bu renkte kıyafetler satın alabilecek parası olurdu. Mor, odanıza büyü ve gizem katacaktır ve ruhsal olarak kendinizi daha iyi hissetmek için etrafınızda bu rengin olması en iyi yoldur. Peki ya bunu yapmanın en iyi yolu nedir, bu rengi seçmek için salonunuzdan daha iyi bir yer olabilir mi?

Devamını gör
Duvar Kâğıdı Nasıl Yapıştırılır?
  • 5.12.2017 15:51:40
  • 0 Yorum
  • 1097

Ev ve iş yeri tasarımlarından dekorasyon seçeneklerinin en önemlileri arasında duvar kâğıdı seçenekleri gelmektedir. Farklı yapılara sahip duvar kâğıdı seçeneklerinin bulunması kişilere oldukça geniş bir yelpazede tercih seçeneklerini sunmaktadır. Eşya ve dekorasyon ürünlerinin daha dikkat çekici bir tasarıma ulaşması için uygun duvar kâğıdı seçenekleri ile bir uyum yakalanması oldukça önemlidir. Duvar kâğıdı seçenekleri çok geniş bir yelpazede bulunmaktadır. Bunun yanı sıra uygulama seçeneklerindeki rahatlığı ve kolay temizlenebilir özellikte olması bu ürünlerin kullanımı oldukça yaygınlaştırmıştır.

Duvar kâğıtları uygulama açısından oldukça kolay bir özelliğe sahiptir. Bu neden ile kişiler duvar kâğıtlarının uygulamalarını evlerinde kendileri dahi yapabilmektedir. Duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl yapılır? Duvar kâğıtlarının duvara uygulanması yapıştırıcı yardımı ile yapılmaktadır. Piyasa da duvar kâğıdı uygulamaları için satılan farklı yapıştırıcı seçenekleri bulunmaktadır. Ancak genel olarak yapıştırıcıların hazırlanışı içerisinde yer alan malzemeler; su ve toz tutkal olarak ifade edilebilmektedir. Bu ikisi temiz bir kova içerisinde karıştırılarak koyu kıvamlı bir yapıştırıcı elde edilebilmektedir.

Duvar Kâğıdı Uygulanmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahsettiğimiz gibi duvar kâğıtları kişilerin kendilerinin de uygulayabilecekleri bir özelliğe sahiptir. Her işte olduğu gibi bu işte de işi ustasına bırakmak tabi ki kesin çözüm olsa da duvar kâğıdı uygulamalarını kendileri yapacak olanlar için birkaç önemli noktaya değinilmesi faydalı olacaktır.

Duvar kağıdı uygulaması nasıl yapılır? Tercihlerine yönelik olarak duvar kâğıdını yapan kişiler duvar kâğıdı uygulamalarına başlamadan önce öncelikle uygulama yapacakları zemini temizleyerek duvar kâğıdının uygulanmasına hazır hale getirmeleri oldukça önemlidir. Başarılı bir sonuç alınması için zeminin pürüzsüz olması oldukça önemlidir.

Uygun kıvamda yapıştırıcı hazırlanması da bir diğer önemli konu olarak ifade edilebilmektedir. Sonrasında hazırlanan yapıştırıcı ile duvar kâğıdı uygulaması zemin ile kağıt arasında kabartı kalmayacak ve dengeli yapıştırıcı kullanımı ile pürüzsüz bir şekilde uygulanmalıdır. Zeminin yapısına uygun olarak duvar kâğıdı seçimi de uygulamadan başarılı ve sorunsuz bir sonuç alınabilmesi açısından oldukça önemlidir. Farklı yapısal özelliklere sahip farklı alanlara yönelik olarak oldukça geniş bir yelpazede sunulan duvar kâğıdı seçenekleri arasından en uygun seçimin yapılarak uygun bir uygulama işlemi sonrasında duvar kâğıdı uygulamanızdan memnun kalabilirsiniz.

 

| Seoturka.com

Devamını gör
Eskitme Mobilya İçin Halı Seçimi
  • 4.12.2017 13:01:29
  • 0 Yorum
  • 1191

Eskitme mobilyalardan yana tercihinizi kullandığınıza göre klasik şık bir salon hayaliniz var. Salon dekorasyonunda sıkça yapılan yanlışlardan biridir mobilyaya göre halı seçmek, aslında tam tersi bir durum söz konusudur. Çoğunlukla salonun tarzına karar verilir, duvar ve mobilya seçimleri şeklinde ilerlenir, bu yaygın olarak yapılan bir yanlış diyebiliriz, önceliğiniz her zaman mobilya seçiminden önce halınıza karar vermek olmalıdır. Bakıldığında gerçekten tarzı yansıtan, gerek renk gerekse desen seçenekleri ile işte bu tam benlik diyebileceğiniz bir halı kolay kolay bulunmuyor. Mobilya seçmeden önce kafanızdaki tarza uygun klasik yada modern ilk olarak halı arayışına girmeliydiniz.

Sorunuza gelecek olursak, halı seçerken ilk olarak sağlık açısından bakmalı ve toz tutmayan halı modelleri seçmelisiniz. Bu önemli nokta ayrıca önünüzdeki seçenekleri azaltacaktır. Toz tutmayan ve temizliği kolay yapılabilen halılar sizi büyük zahmetten kurtaracaktır. Halı seçimini hem zemin hemde oturma takımının renklerine uygun şekilde yapmanızı öneririz, oturma takımınızın rengini yazmamışsınız ancak yerler koyu parke ise sanırız açık renk bir seçim yaptığınız.

Ancak zemin kahve tonları olduğu için renk seçiminde daha rahat davrana bilirsiniz, kahverengi bildiğiniz gibi bir çok farklı renkle uyumludur. Nasıl bir atmosfer yaratmak istediğinizi en iyi siz bilirsiniz, eskitme mobilyalar ile rahat ve huzurlu country tarzı salon dekorasyonu için pastel renklere sahip ister tek renk, ister patchwork çok renkli halılar düşüne bilirsiniz. Size tavsiyemiz renk konusunda kararsız kalıyorsanız, içinde hem zemin rengini, hemde oturma grubunuzu tamamlayacak pastel tonlara sahip yine eskitme görünümlü dekoratif patchwork halıları tercih ede bilirsiniz.

Devamını gör
Oturma Odası İçin Uygun Duvar Renkleri Neler?
  • 4.12.2017 12:59:54
  • 0 Yorum
  • 1068

Bir yaşam alanı için renk yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var, özellikle bu alan oturma odası gibi sık ziyaret edilen alanlar olduğu için göz yormayan yani dikkat dağıtmayan, oturma odasında kullandığınız oturma takımının rengine uyumlu tonlar seçilmeli.

Özellikle ülkemiz evlerinin salonları büyük hacimli değil, dolayısı ile burada renk ve yerleşim seçimi yapmak biraz daha zorlaşıyor. Oturma odası için uygun duvar renkleri seçerken öncelikle önem vermeniz gereken noktalar arasında tavanın yüksekliği, odanın aldığı güneş ışığı ve odanın baktığı cephedir. Bu özelliklere göre duvar boyası rengine karar verile bilir.

Oturma odanızın hacmi küçük ise size tavsiyemiz açık tonlar seçmeniz. Beyaz duvarlar daha ferah ve geniş bir his uyandırır mekanda, kırık beyazlar yada daha sevdiğiniz renklerin yumuşak tonları yani pastel tonlarını seçebilirsiniz. Pastel duvar renkleri arasından seçimler yapa bilirsiniz, bu tonlar daha salonda daha huzurlu bir atmosfer yaratacaktır. Oturma odanızın şuan ki rengi mavi ise beyaz yerine çivit mavisi tercih ede bilir, çeşitli duvar dekorasyonları ve aksesuarlar ile mekana şık bir tarz kazandıra bilirsiniz.

Devamını gör
Dökülen Yapraklar ve Sonbahar
  • 2.12.2017 10:03:13
  • 0 Yorum
  • 1049

  • İşe duvar boyalarınızı yenilemekle başlayın. Duvar boyası olarak toprak, hardal yeşili ve bej renklerini kullanabilir; sarı, kırmızı, turuncu ve fıstık yeşili tonlardaki objelerle sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz.
  • Duvar boyanızı değiştirmek istemiyorsanız, aynı etkiyi sağlamak için odanızın belli bir duvarını kağıtla kaplayabilir ya da renkli kanvas tablolarla süsleyebilirsiniz.
  • Koltuklarda ketenlerin yerine kadife kumaşları tercih edebilirsiniz. Kahve tonlarındaki koltuklarda renkli kırlent yastıklar kullanabilir, koltuk kılıflarını değiştirmek istemiyorsanız koltuk örtüleri ve şallarından destek alabilirsiniz.
  • Salona dinamizm katmak için ikili berjer koltuklarınızı sarı ve yeşil tonlarında seçebilirsiniz. Dekorasyon stilinize uygunsa renkli deri döşemeler hoş bir etki yaratacaktır.
  • Sonbahar vurgusunu destekleyecek bir unsur da ahşaptır. Mobilyalarda, dresuarlarda, yemek masasında ahşabın sıcaklığından yararlanın.
  • Sıcacık bir ev için yazın kullanmadığınız bol tüylü halıları, yollukları, kilimleri yeniden serin.
  • Mevsime uygun olarak gardırobunuzu yeniden düzenleyin. Vakum torbaları, çekmece içi düzenleyiciler, çok amaçlı hasır ve renkli dekoratif kutular çok işinize yarayacaktır.
  • Ev aksesuarıyla dekorasyona renk katın. Kurumuş yaprakları, meşe palamudu, ceviz ve kozalakları cam mumlukların içinde harika birer dekoratif objeye dönüştürebilirsiniz.

Kaynak: evim.net

Devamını gör
Nişasta ne kadar kullanışlı
  • 1.12.2017 11:41:13
  • 0 Yorum
  • 1052


Mutfakta genelde sadece yemek ve tatlı yapmak için bulundurulan nişastanın daha pek çok mahareti olduğunu biliyor muydunuz? Şimdi bakalım nefis tatlılara kıvam vermekten başka ne işe yarıyormuş nişasta…

Yağ Lekelerini Çıkarır

Yağ damlamış bir kıyafetin üzerine bir miktar nişasta döküp beklettikten sonra normal yıkama yönteminizle yıkamanız yeterli olacaktır.

Düğümleri Çözer

Birbirine karışmış ip ya da kabloların üzerine bir miktar nişasta serperek kayganlıklarını artırıp kolayca çözülemelerini sağlayabilirsiniz.

Cilt Tahrişlerini Yatıştırır

Hafif güneş yanığı, sinek sokması gibi doktor müdahalesi gerektirmeyen cilt tahrişlerine su ekleyerek macun kıvamına getirdiğiniz nişasta sürüp cildinizdeki kaşıntı ya da batma gibi şikayetlerden kurtulabilirsiniz.
Oyun Kartlarını Kayganlaştırır

Eskimiş ve birbirine yapışmış oyun kartlarının üzerine nişasta serperek ilk günkü kayganlıklarına ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Ütü Tutar

Perde ya da masa örtüsü gibi kalıp şeklinde durması istenen şeyleri ütülemeden önce nişastayı suda eritip üzerine sıkarsanız ütüsü bozulmadan uzun süre ilk ütülediğiniz gibi duracaktır.

Gümüş Parlatır

Nişastayı suyla macun kıvamına getirip gümüşlerinizi ovarak ilk günkü parlaklıklarına kavuşmalarını sağlayabilirsiniz.

Gıcırtıyı Keser

Gıcırdayan parkelerin üzerin nişasta serperek aralıkların dolmasını ve gıcırtının kesilmesini sağlayabilirsiniz.

Devamını gör
Banyo dolabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler
  • 1.12.2017 11:40:25
  • 0 Yorum
  • 969

Aslında pek çoğumuz düz beyaz aman havlular sığsın yeter mantığıyla hareket ediyoruz. Sonra dolap eve glip de yerine girince yüzlerce problem ile karşılaşıyoruz. Bunu yaşamamak için bir kaç öneri sunacağım.

  •     Altı dolaplı bir lavabo, onun üstüne asılacak aynalı küçük dolap ve yan taraftaki duvara monte edilecek bir dolap hem kullanım olarak birçok olanak sağlar hem de banyonuzda şık bir görünüm yaratır.
  •     Banyonuzu daraltmamak için daha çok lavabo ve çevresini dolap koymak için düşünebilir diğer duvarları boş bırakmayı deneyebilirsiniz. Diğer duvarlara dolap yerine raf sistemi ile çözüm getirmek daha ferah bir banyonuz olmasını sağlayabilir.
  •     Seçtiğiniz dolaplarda çekmece de olursa dolabı daha kullanışlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Makyaj malzemelerinin, tarak, fırça, toka gibi eşyaların, bakım malzemelerinin, hem kadın hem de erkeğin banyoda kullandığı eşyaların konulması için çekmecelerinin olması dağınıklığı önlemenizi ve banyoda daha rahat düzen kurabilmenizi sağlar.
  •     Tek başına bir ayna asmak yerine, hem duvarı daha çok değerlendirmek hem de yerden kazanmak için aynalı bir dolap tercih etmek daha pratik ve kullanışlı olabilir. Aynalı dolap çevresine raflar da ekleyerek eşyalarınız için yer açabilirsiniz.
  •     Banyo dolabı seçerken ucuz fiyatı ya da şıklığı ön plana almak yerine suya ve rutubete karşı dirençli bir malzemelerden yapılmış dolaplar seçmeye dikkat edin. Böylelikle dolaplarınızın daha uzun süre görünümünün bozulmamasını ve sağlam kalmasını sağlarsınız.
  •     Banyo dolaplarında genelde beyaz ve kahverengi tonlar seçilse de banyonuzun duvar ve fayans renkleri ile uyum sağlayacak renk tonlarını da değerlendirebilir, banyonuzda şık bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Daha ferah bir ortam sağlamak istiyorsanız banyo dolaplarınızı seçerken açık renkleri tercih etmeye özen gösterin. Ben koyu renkten vazgeçemem diyorsanız o zaman banyonuzda kullanacağınız halı ve aksesuarların renklerini açık renklerden seçerek dekorasyonunuzda dengeyi sağlayabilirsiniz.
  •     Klasik mobilyalara kıyasla modern tasarımlı dolaplar banyoda daha kullanışlıdır. Banyo dolabı seçerken ortamı boğmayacak, rahat kullanım sağlayacak dolaplara yönelmekte fayda var.

Kaynak: dekoralist.com

Devamını gör