2017 > Kasım dekorasyonları

Kararan gümüş takılar nasıl parlatılır?
  • 30.11.2017 12:35:31
  • 0 Yorum
  • 1163

Gümüş parlatmak için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Tüm yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz:

Diş macunu ile gümüş nasıl parlatılır?

Diş macunu ile gümüş parlatmak, gümüşün diş macunu ile reaksiyona girmesi nedeniyle sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Parlatmak istediğiniz gümüşe, sert olmayan bir fırça veya peçete yardımı ile diş macunu uygulayın. Diş macunu uygulanmış gümüşünüzü, ılık su dolu bir kabın içerisinde yarım saat boyunca bekletin. Suyun, gümüşün her tarafına temas ettiğinden emin olun. Süre dolduktan sonra gümüş, kaptan çıkartılmalı ve bol su ile durulanmalıdır; ardından yumuşak bir bez yardımı ile kurulanmalıdır.

Not: Bu yöntem gümüşlere zarar verebilmektedir.

Sigara ile gümüş nasıl parlatılır?

Sigara ile gümüş parlatma yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapmanız gereken şey, oldukça basittir. Sigara külünü bir pamuk yardımıyla ezin. Ve gümüşlerinize sürtün. Daha sonrasında bol su ile iyice durulayın; ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulayın. Bu yöntemi uygulayanların bir kısmı tam sonuç verdiğini söylerken, bir kısmı hiçbir değişikliğin olmadığını söylüyor. Seçim sizin.

Not: Bu yöntem gümüşlere zarar verebilmektedir.

Ketçap ile gümüş nasıl parlatılır?

Bu yöntem gerçekten çok ilginç! Kim derdi ki, ‘Ketçap gümüş parlatabilir!’ diye. Gümüşünüzü bir kabın içine yatırın ve her tarafına temas edeceği şekilde ketçap sıkın. 10 -15 dakika beklettikten sonra ovalayarak silin. Ardından bol su ile durulayın ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulayın.

Karbonat ile gümüş nasıl parlatılır?

Karbonat ile gümüş parlatmanın iki versiyonu bulunmaktadır:

Yöntem 1: Karbonat, gümüş parlatmada kullanılan bir diğer yöntemdir. Ilık su ve karbonat karıştırılarak macun kıvamına getirilmelidir. Kumaş bir bez yardımı ile bu karışım eşliğinde gümüş fazla zorlanmadan ovalanmalıdır. Ardından gümüş, bol su ile durulanmalıdır; ve yumuşak bez eşliğinde kurulama işlemi yapılmalıdır.

Yöntem 2: Bir litre su kaynatılarak, içerisine 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kabartma tozu eklenmelidir. Çözülene kadar iyice karıştırılmalıdır. Kullanılan kabın tabanını kaplayacak şekilde alüminyum folyo kesilmeli; kesilen folyo kabın tabanına oturtulmalıdır. Daha sonrasında gümüşler, bu alüminyum folyonun üzerine koyularak 5-10 dakika boyunca bekletilmelidir. İşlem bittikten sonra bol su ile durulanmalı, yumuşak bir bez yardımı ile kurulanmalıdır.

Not: Bu yöntem gümüşlere zarar verebilmektedir. 

Devamını gör
Mutfaktaki Yerleşim Planı
  • 30.11.2017 12:32:03
  • 0 Yorum
  • 1120

Öncelikle bütün duvarları dolap olarak değerlendirebilirsiniz. Ama bunun birinci çıkış noktası mekana tam ortadan girebilmek. Böylece tüm etrafını dolap olarak veya ihtiyacınıza göre değerlendirebileceğiniz bir imkan sağlamış olacaksınız. Kapınız biraz solda biraz da sağda da olabilir. Ama mutlaka ortada olmalı. Pencereniz nerede bir düşünün. Pencerenizin altına hemen evyeyi koyun. Olmazsa olmazlarda sağ tarafta bulaşık makineniz. Mümkünse mekan içerisinde bir üçgen oluşturup bu üçgenin noktalarından birine evyeyi koyacaksınız. Diğer üçgenin bir tarafına buzdolabı, diğer tarafına ise ocak ve fırını koyacaksınız. Böylece mekan içerisindeki yürüyüş alanınız da daralmış olacak. Şöyle düşündüğünüz zaman en çok hareket alanınıza bakın. Hatta yere baktığınızda nerelere daha çok aşınmış? Evyeniz, buzdolabı ve fırın. Bu üçlü çok önemli.

Mutfağınız ufak ve böylece salonla birleştirip mekanı daha geniş hissetmek istiyorsunuz. O zaman ön tarafına bir iki tane bar taburesi koyduktan sonra mekanı daha geniş hissedebileceksiniz.

Mutfağınızda çalışmaya başladınız. Evyenin hemen önünde bulaşıkları yıkıyorsunuz. Kirlileri bulaşık makinesine koyacaksınız. Ama kapağı açamıyorsunuz. Ya üstünüze ya da yemek masasına açılıyor. Burada bir hata var demek ki. Bu projeyi detaylandırmadan önce yaşarmışçasına projeyi hayalinizde canlandıracaksınız. O zaman bulaşık makinesi, buzdolabı kapağının açılmasına, nereye denk geldiğine, sağdan mı yoksa soldan mı açılmalı diye düşüneceksiniz. Soldan açıldığında ileride buzdolabı kirlendiğinde rahatlıkla içindeki rafları çıkarabilirim diye düşünüp etrafındaki dolapları ona göre dizayn etmelisiniz.

Dar Mutfaklarda Nasıl Bir Yerleşim Planı Uygulanmalı?

Mutfağınız çok ufak, dar, ışık almıyor, nereyi nereye koyacağınızı bilmiyorsunuz. Buzdolabını nereye koyacağım diye düşünüyorsunuz.

Olmazsa olmazlarımız: Buzdolabı, fırın, ocak, davlumbaz, evye, bulaşık makinesi, belki çöp öğütücü, belki de televizyon. Bununla beraber elektrikli yemek yapmak için, tost makinesi dediğimiz bu tür elektrikli aletleri koyacağımız bir dolap. Bunları listeledikten sonra minimum hareket alanınızı düşünün. O alanı da bıraktıktan sonra kendinize hemen dolap kapaklarınızı açtığınız zamanki o mesafeyi ayırın. Bunları birer oyuncakmış gibi ufak maketlerini yapıp sadece elle çizdiğiniz bir kroki üzerinde yerleştirin.

Mimara danışmadan da olmaz. Siz projeyi konumlandırdıktan ve ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra ya hazır bir mutfak firmasına veya bir mimara gidin. Mimarın deneyimi ve sizin yaşam tecrübeniz birleştiğinizde muhteşem sonuçlar elde edeceksiniz.

kaynak:nasilolmali

Devamını gör
Beyaz mı Sarı mı?
  • 29.11.2017 11:32:56
  • 0 Yorum
  • 1207

Bildiğimiz gibi evlerde genellikle beyaz ve sarı ışıklı ampuller kullanılır. Ben etrafımdaki apartmanlara baktığımda genellikle sarı ışık kullanıldığını gözlemledim. Ama beyaz ışık kullananları da gördüm. Beyaz ışık kullananların sarı ışık kullanmalarını öneririm çünkü beyaz ışık gözleri yorar. Ama bazı yerlerde beyaz ışık kullanmaları doğru. Çünkü ders çalışacakları veya kitap okuyacakları yerlerde beyaz ışıklı ampulleri kullanmalılar. Beyaz ışık sarı ışığa göre daha parlaktır. Sarı ışık ise hem göz sağlığımız hem de genel sağlığımız için daha iyidir. Telefonlarda ya da fotoğraf makinelerinin flaşları beyazdır. Beyaz ışık parlak olduğu için gözü yorar. Araçlarda ise farlarda sarı ışık kullanılması öneriliyor. Çünkü sarı ışık görüşü arttırdığından daha çok tercih ediliyor.

Evde kitap okuyacaksak ya da ders çalışacaksak beyaz renk tercih etmeliyiz. Çünkü sarı ışık insanın uykusunu getirir. Ama dinleneceğimiz bölgede sarı ışık kullanmalıyız. Benim evimde tuvaletler dışında her yerde sarı ışık var. Bence böyle olmaması gerek çünkü az önce anlattığım gibi sarı ışık uyku getirir ve benim çalışma odamda sarı ışık olduğu için çabucak uykum geliyor ama sarı ışığın da dinlenme odamızda faydası oluyor. Beyaz ışık olsaydı hep gözümüz kamaşırdı.

Şimdi sizlere gün ışığına sarı ışığın mı beyaz ışığın mı daha çok uyduğunu anlatacağım. Tasarruflu lambalar her zaman etrafa beyaz ışık yayar. Sarı ışığı akkor lambalar verir. Ayrıca gün ışığı sarı renk değildir, beyaz renktir. Bu nedenle özellikle grafik tasarımıyla uğraşanlar renk ayrımı yaparken gerçek renkleri eksiksiz bir şekilde elde etmek için en kaliteli beyaz ışık veren lambaları kullanırlar. Buradaki amaç güneş ışığı seviyesinde yakalamaktır. Şimdi sizlere ışığın göz sağlığını tehdit edeceği şeyleri anlatayım.

Televizyon ışığında oturmak gözleri yorar. Televizyon ekranı çok ışıklı, etrafı karanlık olursa göz yorulur.

Az ışıkta çalışmak göze zarar verir.

Fazla ışık gözleri yorar. Işıklar ortama ısı verir. Aşırı ısınma göze zarar verebilir.

Devamını gör
Mutfaklara Farklı Dekoratif Aksesuarlar
  • 29.11.2017 11:32:00
  • 0 Yorum
  • 1059

Ferah, düzenli ve geniş mutfak dekorasyonu yapabilmek için titizlikle uğraşılması gerekir. Mutfak mobilyaları, mutfak aksesuarları özenle seçilmeli ve belirli bir plan çerçevesinden yerleştirilmeli ve kullanıcıya uygun dizayn edilmelidir. Çünkü mutfakta sürekli bir iş yapma durumunda olan bayanlar aradıkları ve hemen ellerinin altında olması gereken şeyleri ulaşılması daha zor yerlere koyduklarında mutfakta bir şeyler yapmak oldukça sıkıcı olabilir. Kimi ev hanımları mutfaklarının daha geniş ve düzenli olması için Amerikan mutfak veya açılabilen mutfaklar tercih eder.

Bir mutfağı zarif ve ferah şekilde dekore etmek mutfağın hacimsel olarak ne kadar geniş olduğunu tespit etmekle başlar. Daha sonra mobilya ve beyaz eşyalar en son olarak neşeli mutfak aksesuarları koymak için alanlar belirlenir. Mutfak aksesuarlarından olan yemek takımları, yemek pişirmede kullanılan araç gereçler, mutfak tekstil ürünleri gibi birçok işinizi hem kolaylaştıran pratikleştiren mutfak aksesuarları mutfaklarda tamamlayıcı niteliktedir.

Mutfak mobilyaları kadar önemli olan bu mutfağı neşelendiren aksesuarlar neler bunlardan biraz bahsedelim.

Özellikle bolca ve her ebatta kullanılan tencere tava gibi ürünler mutfağın olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Günümüzde çok kadar şık ve farklı modellerle dizayn edilmiş modellerine rastlıyoruz ki almamak elde değil. Özellikle renkli tarzlarda pembe, kırmızı, yeşil gibi enerji veren renklerle bütünleştirilerek özellikle kulp kısımlarında silikona yer verilerek daha sevimli hale geliyorlar.

Düzenleme üniteleri de yine sadece yemek yaparken kullandığımız ürünler değil, mutfağı neşelendiren aksesuarlar olarak karşımıza çıkıyor. Fayans ve seramik üzerine kolayca monte edilebilen düzenleyici üniteler oldukça renkli, şık ve dekoratif olma özelliği taşıyor.

Yine son dönemde oldukça trend olan ve adeta İngiliz ev dizaynlarından esinlenerek günümüz mutfaklarında yer bulan tabak rafları şimdilerde mutfaklarda adeta bahar havası estiren country tarzının da olmazsa olmazıdır. Rengarenk ya da çiçekli özel tasarımlı tabaklarınızı bu raflara yerleştirebilirsiniz.

Karıştırma kaşıkları, birbirinden güzel ve renkli silikon çırpıcılar, kepçeler, baharatlıkların hem dizayn edilmesini hem de kolay erişimi sağlar. Yine aynı şekilde tezgah üstü ürünlerde mutfağı neşelendiren aksesuarlar olarak karşımıza çıkar. Özellikle yemek yaparken tezgahı kirletmek yerine atıkların atılması için kullanıldığı silikon farklı tasarımlarda ve markalarda bulabileceğiniz oldukça şık gereçler mevcut. Tezgah üzerinde sabitlenebilen kesme tahtaları da mutfak tezgahları üzerinde farklı tasarımlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

kaynak:banagore

Devamını gör
Orkide Nasıl Yetiştirilir?
  • 28.11.2017 13:03:21
  • 0 Yorum
  • 1090

Orkideler Çin’de binlerce yıldır yetiştirilmektedir ve günümüzde de evinde bitki yetiştirenler arasında oldukça popülerdir. Bazı simbidyum türleri 1,5 metreye kadar uzayabilmektedir ve ılıman iklimli bölgeler hariç olmak üzere diğer iklimlerde bu orkide en azından yılın belli bir döneminde kapalı alanda bulunmalı veya gün içinde içeriye ve dışarıya konarak yeri değiştirilmelidir. Cüce simbidyum çeşitleri pencere kenarında yetiştirebilecek kadar küçüktür ve bu işlemi oldukça kolaylaştırır.

Orkide Bakımı (Çiçek Mevsimi)

1-Bu kısımdaki önerilere çiçeğin kökü hala mevcutsa uyun. Kuzey yarımkürede simbidyum orkidelerinde genellikle Şubat ayından başlayarak çiçek tomurcukları oluşmaya başlar ve 3 ile 8 hafta aralığında çiçek açar ve son çiçeğini Ağustos ayında döker. Güney Yarımkürede ise bu süreç Ağustos’tan Ocak’a kadar devam eder.

2-Orkideyi aydınlık bir ortamda güneş ışınlarını direkt almayacak şekilde muhafaza edin. Orkideler gün içinde birkaç saat güneş görmeye ihtiysç duyarlar ancak direkt olarak akşam güneşine maruz kalırlarsa yanabilirler. Kuzey Yarımküre’de doğuya veya güneye bakan pencere kenarları iyi bir seçim olabilir, Güney Yarımküre’de ise doğuya veya kuzeye bakan pencere kenarları uygundur. Birkaç saatlik güneş ışığı düzenli olarak sağlanamıyorsa full spektrum bitki yetiştirme lambalarından kullanabilirsiniz.

Sağlıklı yapraklar genellikle açık yeşil veya sarıya çalan yeşildir. Sapsarı ve benekli ise bitki çok fazla güneşe maruz kalıyor demektir. Yapraklar koyu yeşilse az güneş alıyor demektir.

3-Bitkinin gece ve gündüz sıcaklık değişimlerinden yararlanmasını sağlayın. Bitkiyi ılıman sıcaklıklarda tutun ancak mümkünse geceleri 5ºC’den daha soğuk bir ortamda bulunmamasına dikkat edin. Tomurcuklanan bitkinin maruz kalması gereken ideal gece sıcaklığı 4–10ºC iken gündüz sıcaklığı 18–24ºC’dir. Bitki çiçek verdikten sonra yüksek yaz sıcaklıklarından etkilenmez ancak sıcaklık her zaman 1.7ºC’nin üzerinde olmalıdır.

Bazı simbidyum orkideleri diğerlerine göre daha dayanıklıdır. Bazı kaynaklarda Amerikan Tarım Bakanlığı’na göre soğuğa dayanıklılık haritasının 5 ile 10 arasında olduğu yazmaktadır, 9 ve 10 bölgelerinde bulunan simbidyum orkidelerinin yetiştirilmesi daha kolaydır çünkü kış aylarındaki sıcaklıklar bitkiyi geceleri dışarıda tutabilecek kadar ılımandır.

4-Düzenli olarak sulayın. Toprağı nemli tutun ancak tamamen ıslak olmamasına çiçek açma süreci boyunca haftada 1 kez sulayarak dikkat etmelisiniz. Yaz mevsiminde 3-5 günde 1 kez sulamak gerekebilir. Her sulamanızda su, saksının en altına ulaşana kadar sulayın. Suladığınızda su hemen aşağıya inmiyorsa küflenmemesi için bitkinin saksısını değiştirmelisiniz.

Devamını gör
Greyfurt ve Tuz ile Küvet Nasıl Temizlenir?
  • 28.11.2017 13:01:32
  • 0 Yorum
  • 1119

Kimi durumlarda kimyasal ürünleri kullanmadan temizlik yapabilmenin başka olanağı yoktur. Ancak düzenli olarak küveti temizlerseniz hem pisliklerden kurtulmuş olursunuz hem de kimyasal ürünleri kullanmanızı gerektirecek kadar ağır bir pislik oluşmamış olur. İşte bu doğal yöntemlerden biri de greyfurt ve tuz ile küvet temizliğidir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için adımları takip etmeniz yeterlidir.

1-Greyfurt’u yarıya bölün. Küvet temizliği için greyfurtun yarısı size yeterli olacaktır. Öğle yemeği yahut akşam yemeğinde yarısını yediğiniz greyfurtun yarısını da küvet temizleme için ayırabilirsiniz.

2-Bir paket Deniz veya Koşer tuzu alın. Bunları tercih etmemizin sebebi büyük taneli olmalarıdır. Ancak yine de bu tuzları bulamazsanız sofra tuzunu kullanabilirsiniz. Unutmamalısınız sofra tuzu diğer iki tuz kadar etkili olmayacaktır.

3-Tüm küveti greyfurt ile ovun, greyfurt suyunun küvetin her tarafına ulaşmasını sağlayın. Meyvenin posalı olan suyu kolay kolay küvetin dibine inmez, uyguladığınız yerde kalır.

4-Küvete uyguladığınız greyfurt suyu üzerine tuz dökün. Tuzu greyfurt suyu ile temizlediğiniz her yere dökmeye özen gösterin. Tüm küvet için ortalama aldığınız paket tuzun yarısını harcayacaksınız.

5-Tuzlu greyfurt yaptığınız bölgelerdeki kirleri, lekeri çıkarmak için ovun. Gerekirse, ekstra temizlik gücü için ilgili bölgeyi bir fırça yardımıyla fırçalayın.

    Greyfurt / tuz karışımını, özellikle yoğun lekeli bölgelerde bekletin.
    Bir yandan temizlenen bölgelerden bez yardımıyla greyfurt/tuz karışımını silin.

6-Küvetinizi ılık suyla durulayın. Greyfurt ve tuz karışımının tamamen çıkması için elleriniz yardımıyla deliğin olduğu yere doğru ittirin.

    Durulayın ve yüzeyin tamamen temizlendiğini görmek için bir bez yardımıyla kurulayın.

Devamını gör
Mutfakta Tasarruf Nasıl Yapılır?
  • 27.11.2017 11:35:09
  • 0 Yorum
  • 1166

Artık tasarruf eskisi gibi yalnızca kumra da para biriktirmekle olmuyor. Her alanda dikkat etmek gerek. peki ya mutfak? Aşağıdaki maddeler işinize yaraya bilir.

1- Gıda alışverişine çıkmadan önce, yeme – içme tasarrufuna öncelikle içeriden değil dışarıdan başlayalım; beslenme ihtiyacınızı mümkün olduğunca evinizde giderin, dışarıda yemek yiyerek harcayacağınız para evinizdekinden çok daha fazla olacaktır.

2- Alışverişe gitmeden önce mutfağınızda öncelikli, asli ihtiyacınız olanların listesini ve miktarını bir kağıda yazın ve bu listeye uyun. Ayrıca tahmini haftalık yemek menüsü planlarsanız birbiriyle alakasız ya da gereksiz ürünleri almamış olursunuz.

3- Alışverişlerinizi haftalık yapmaya özen gösterin. Günlük yapılan alışverişler, her gün markete girilmesi sebebiyle daha fazla para harcamanıza neden olacaktır.

4- Hazır gıdaları tercih etmek hem sağlığınız, hem de bütçeniz için zararlı; taze gıdaları evinizde pişirmeyi tercih edin.

5- Şüphesiz ki canınız çok şeyi çekiyordur ama ihtiyacınız olanlara daima öncelik verin. Anlık değil, doyumluk gıdalar almaya özen gösterin.

6- Lezzetleri, sunduğu damak tatları farklı da olsa, protein ihtiyacınızı balık, et, tavuk yerine daha ucuza gelecek olan bakliyatlarla da giderebilirsiniz. Örneğin haftalık yemek planı yaparken, bazı günler et ve türevleri yerine bakliyat yemeklerine yer verebilirsiniz.

7- Marketler tüketime teşvik için aynı ürünün bir kaçını toplamda daha ucuza gelecek şekilde bir paket içinde satışa sunarlar. Bu şekilde indirimli satılan ürünler bozulmayacaksa ve aylık bütçenizi sarsmayacaksa çoklu halde almaya özen gösterin. Fakat gereksiz olduğunu, tüketemeyeceğinizi düşündüğünüz ürünleri ihtiyacınız kadar satın alın. İndirimlerin cazibesine kapılmayın.

8- Yine süpermarketler promosyonlar, indirim günleri, saat dilimleri gibi uygulamalarla cazip fırsatlar sunarlar, bu fırsatları takip edin. Ayrıca üyelik vasıtasıyla küçük de olsa bazı avantajlar sunan marketler mevcut, bu üyeliklerden istifade edin.

9- Aynı ürünü birkaç markette bulmanız her zaman mümkün. Fiyatlarında değişikler olduğunu göreceksiniz. Daha ucuza satan marketi tercih edin.

10- Buzdolabınıza koyamayacağınız gıdaların raf ömrü uzun olanları satın almayı tercih edin. Bu tür gıdalar evinizdeki kullanım süresini uzatacaktır.

11- Mevsimlik gıdalar alın, mevsiminden önce piyasaya sunulan turfanda ürünler her zaman pahalıdır, zamanının gelmesini bekleyin.

12- Uzun süreli kullanacağınız gıdaları toptan almaya gayret edin; çay, yağ, un, şeker gibi ürünler bu kaleme dahildir.

13- Gıda üreticilerinin uymaları gereken standartlar vardır ve uyarlar, pahalı markalar yerine market markalarını tercih edin, daha ucuz olan sağlıksız anlamına gelmez, gönül rahatlığıyla bu ürünleri satın alabilirsiniz.

14- Semt pazarları her zaman bulunmaz nimettir. Piyasada taze ve elbette çok daha ucuza gıda / ürün alabileceğiniz pazarlar haftanın belirli günlerinde bir çok semtte kurulmakta.

15- Alışverişteki tasarruf kadar mutfağınızdaki davranış ve yaklaşımlarınızda tasarrufun önemli adımlarından. Gıdalarınızı bozulmadan saklamak, tazeliğini ve ömrünü uzatmak tekrar çıkacağınız alışverişin süresini de uzatacak, bütçenize katkı sağlayacaktır. Yapmış olduğunuz yemeklerin artan kısımlarını atmak yerine dönüştürmek de ayrı bir katkıdır. Tazeliğini yitiren ekmekleri buzluğa koyun, bir gün köfte harcı olarak geri dönecektir.

kaynak:nasıloluyo

Devamını gör
Lavabo Tıkanıklığı Açma Yöntemleri
  • 27.11.2017 11:33:01
  • 0 Yorum
  • 1099

Pompa ile tıkanmış lavabo nasıl açılır?

Lavabo pompasını kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde gider deliğine oturtun ve kuvvetli şekilde bastırın. Birkaç kez bu işlemi yaptığınızda ciddi bir tıkanıklık söz konusu değilse biriken su giderken hızla akmaya başlayacaktır. Fakat bu geçici bir yöntemdir. Eğer lavabo eski ise pompa kullanırken çok sert ve kuvvetli hareketlerden kaçının. Aksi takdirde evye düşebilir.

Kimyasal lavabo açıcı ile nasıl açılır?

Hemen hemen bütün marketlerde bulabileceğiniz toz ya da sıvı haldeki açıcılarla tıkanmış lavaboları açabilirsiniz. Kullanma talimatını mutlaka okuyun. Aksi belirtilmediği sürece lavabo açıcı kaynar su ile birlikte kullanılır. 2 litre su kaynatın. Lavabo açıcıyı gidere dökün. Kaynamış suyu giderden boşaltın. Birkaç dakika bekledikten sonra bir süre soğuk suyu açarak akmasını sağlayın. Kimyasal açıcılar solunması son derece tehlikeli içerikler ihtiva ederler. Kaynayan suyu döktükten sonra ortamdan bir süre uzaklaşmanızda fayda var. Ayrıca toz ve sıvı haldeki ürüne çıplak elle temas etmeyin. Kimyasal açıcıları çok sık kullanmamaya özen göstermelisiniz. Sürekli kullanım boru ve evyeye zarar verebilir.

Karbonat ve sirke ile tıkalı lavabo nasıl açılır?

Tıkalı gidere 1 bardak karbonat ve 1 bardak sirke dökün. Giderin üzerini bir süre kapalı tutun. Eldiven giyilmiş elinizle kapatabilir ya da gider tıpası kullanabilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra 2 litre kaynar su dökün. Aynı işlemi tıkanıklık açılana kadar birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Fakat sirke karbonat karışımı hiç bir zaman kimyasal açıcı kadar hızlı açamaz.

Açma teli ile tıkalı lavabo nasıl açılır?

Hırdavatçılardan temin edebileceğiniz spiral açma teli ya da ince elbise askısı kullanabilirsiniz. Elbise askısını açarak düzleştirin ve ucunu kanca gibi kıvırın. Lavabo giderine teli sokup tıkanıklığın olduğu eğime kadar gidin. Ardından tıkanmaya sebep olan cismi kanca yardımıyla çıkarın.

Lavabo tıkanıklığının önüne geçmek için neler yapılabilir?

  •     En pratik yöntem gider üstüne süzgeç takmaktır. Market ya da ev eşyaları satan yerlerden alabileceğiniz lavabo gideri süzgecini kullanırsanız lavaboda ne yıkarsanız yıkayın süzgeçte birikecektir. Biriken atığı kolayca çöpe atıp tıkanmaları geciktirebilirsiniz.
  •     Süzgeç kullanmıyorsanız; çay posası dökmemeye, lavabo içinde sebze meyve soymamaya dikkat etmelisiniz. Giderden giden küçük artıklar tıkanmaya sebep olur.
  •     Tıkanmanın bir diğer sebebi de lavaboya dökülen atık yağlardır. Atık yağlar çevre için de oldukça zararlıdır. Kullanılmış kızartma yağlarını bir bidon ya da pet şişe içinde biriktirip bağlı bulunduğunuz belediyeden yardım isteyebilirsiniz. Belediyeler talebinizi değerlendirip ya apartmanınıza atık yağ bidonu koyacak ya da belirli zamanlarda sizden biriken yağları alacaklardır.
  •     Aşırı yağlı bulaşıklardan sonra lavaboya kaynamış su dökerseniz biriken yağların donmasını önlersiniz.
  •     Banyo lavabolarında da biriken saçları, toz topaklarını giderden geçmeden toplarsanız tıkanmaların önüne geçmiş olursunuz.

kaynak:nasiloluyo

Devamını gör
Evinizi Kışa Hazırlayın
  • 25.11.2017 09:55:04
  • 0 Yorum
  • 1153

Kış mevsimi günlerin kısalmasıyla birlikte soğuk ayların tekrar başladığı mevsimsel dönemlerden biridir ki bu da günlük yaşamımıza bazı dezavantajları olacak anlamına gelir. 

Dışarısı bir süreliğine kar yağış olduğu zaman, evinizin içinde kendi duvarlarınız arasında rahat, sıcak ve davetkar bir alanda kış uykusuna yatmayı garanti altına almak isteyebilirsiniz ve hepimizin istediği de bu değil midir zaten? Rahatlık ve konfor içinde çetin kış mevsimini zahmetsizce geçirebilmek.  

Dışarıda hava ne kadar kötü olursa olsun, evinizde huzurlu günler geçirebilmek bazı ufak tefek değişiklikler yapmak gerekiyor öncelikle. Bu düzeltmeleri hızlıca yaptığınız zaman evinizi kışa hazırlamış olacaksınız. Bu yazıda da yapmanız gereken hazırlıklarla ilgili birkaç ipucu ve püf noktaları vereceğiz. Size yardımı dokunacağına inandığımız bu tavsiyeler sayesinde yaza elveda derken evinizi de soğuk hava koşullarına uygun hale getireceksiniz. 

Size bahsedeceğimiz iç tasarım değişiklikleri dışında daha temel düzenlemeler de yapabilirsiniz elbette. İlk olarak kanalizasyon borularının sızıntı yapıp yapmadığını kontrol ettirebilirsiniz. Yoksa soğuk havalarda başınızı ağrıtabilir. Şayet merkezi ısıtma kullanıyorsanız muhakkak kazanlarınızın bakımını yaptırın. Doğal gaz kullananlar da senelik bakımlarını yaptırmalılar. Eğer bacanız varsa kullanıyorsanız baca temizliği de ihmal edilememesi gereken bölümlerden biri. Zira baca yangınları genellikle kış mevsiminde gerçekleşir. Isıtma, nem, rutubet gibi problemler için izolasyon yaptırın. Faturalarınıza ciddi bir artısı olacak, ekonomik açıdan sizi rahatlatacaktır. Yalıtıma çatıdan başlayın, sonra diğer duvarları değerlendirin. Evinize ait çeşitli boruları koruyun. Çünkü kışın boruların donması veya patlaması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunu engellemek için de köpük gibi koruyucu malzemeler kullanabilirsiniz.  bunun dışında genel olarak evinizi ısıtmak için hangi enerji birimini kullandığınızı ve yeni çıkan fırsatları araştırın. Zira enerji tasarrufu yapmak önemli bir fark yaratacaktır.

Evin geneline dair hazırlık ve önlemleri de konuştuğumuza göre şimdi bazı başlıklara odaklanalım.
Tarzınız üzerine karar verin

Eğer kış mevsimine uygun olarak bir eşya alışverişine girişirseniz öncelikle aklınızda bulundurmanız gereken nasıl bir tarz uygulamak istediğinize karar vermeniz olmalı. Bunun dışında büyük mobilya yenilemeleri yapmak istemiyorsanız, küçük aksesuarlarla da doğru tercihler yaparak büyük bir değişim yaratabilmek mümkün. Evinize kazandırmak istediğiniz stil ve atmosfer için ille büyük adımlar atmak zorunda değilsiniz. Ancak tarzınıza karar verdiğiniz takdirde küçük müdahalelerle de hayal ettiğiniz tasarımı hayata geçirebilirsiniz. 

Ancak dilerseniz klasik dilerseniz modern tarzda ev döşeyin, evinizde kullandığınız mobilya ve aksesuar detaylarıyla kışın geldiğini hissettirebilirsiniz. Örneğin yazlık mekanlardaki evleri incelediğiniz zaman hep beyaz renkli evler görürsünüz. Bu iç tasarımına da yansır. Odalar, eşyalar ve de koltuklar beyazdır. Malzeme olarak da ince kumaşlarla hasır mobilyalar ön plana çıkar. Kışın renkleri ise şöminenin ateşi gibi daha kahverengi tonlarıdır. Hem bembeyaz mobilyalar gibi gözünüzü yormaz hem de kırık tonlarıyla yumuşak bir geçiş sağlar.

Devamını gör
Yatak Odası Renk Seçimi
  • 24.11.2017 12:43:25
  • 0 Yorum
  • 1049

Tüm günün yorgunluğunu üzerinizden atmak, dinlenmek, keyifli bir uykuya dalmak ve uyandığınızda kendinizi daha dinç hissetmek için yatak odanızda kullandığınız mobilyaların kullanışlı, esnek ve rahat olmalarının yeterli olmadığını biliyor muydunuz? Yatak odanızın duvarlarında, halısında, mobilyalarınızda ve perdelerinizde tercih ettiğiniz renkler; psikolojinizi doğrudan etkiliyor; bazı renkler huzur ve rahatlık aşılarken, bazıları ise kendinizi huzursuz ve boğuluyormuş gibi hissetmenize neden olabiliyor.

Bu yüzden de yatak odanızın renklerini seçerken, birbirleriyle uyumlu olduklarından, ferah ve iç açıcı bir atmosfer yarattıklarından emin olmanız gerekiyor.

Duvarlarda koyu renkler yerine soft renkleri tercih edin!

Yatak odanızın sizi her daim sakinleştirmesini, stresinizi üzerinizden atmanıza yardımcı olmasını istiyorsanız; duvarlarınızda canlı ve koyu renk seçiminde bulunmaktan kaçınmalısınız!

Duvarlarda beyaz, bej, krem, gök mavisi, açık kahve, gri, yeşil ve kahve gibi pastel yani soft tonları kullanabilirsiniz.
Mobilya, halı, yatak örtüsü ve aksesuarlarınızda canlı renklere yer verin!

Yatak odanızda dingin ve sakin bir atmosfer yaratmak istemeniz; kırmızı, mor, turuncu ve pembe gibi canlı renkleri kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Lakin bu tip sıcak renkleri duvarlarınızda değil de mobilya, halı ve aksesuar seçimlerinizde tercih etmenizi öneriyoruz.

Duvarlar, yatak örtüsü, halı ve nevresimlerde renk tercihini açık tonlarda natural renklerden yana kullandıysanız odanızı canlandıracak birkaç aksesuar kullanabilirsiniz. Örneğin kırmızı renklerin ağır bastığı bir tablo, mobilyalarınızla kontrast yaratacak renkte şifonyer, renkli bir abajur ya da rengarenk kırlentler.

Devamını gör
Deri koltuk nasıl temizlenir?
  • 24.11.2017 12:40:46
  • 0 Yorum
  • 1074

Deri koltukları temizlemenin bir çok alternatif yolu vardır. Ev kadınlarının denediği ve olumlu sonuçlar aldığı temizleme yöntemlerini sizin için derledik. Oluşan lekeler göründüğünden daha ağırsa profesyonel yardım almanızı öneririz.

  •     Temiz bir mikrofiber bezi yine temiz ılık bir suyun içine daldırın ve suyunu iyice sıkın. Çok bastırmadan dairesel hareketlerle koltuğun üzerinde oluşan tozları ve kiri temizleyin. Başka bir kuru bezle de iyice kurulayın.
  •     Birayı deri koltukları temizlemek için kullanabilirsiniz. Bir miktar birayı bezin üstüne dökün ve yumuşak dairesel hareketlerle koltuğunuzu silin. Temiz bir nemli bezle tekrar üstünden geçin ve kurulayın. Bu şekilde derinin üstünde biranın bıraktığı yapışkan bir leke kalmayacaktır.
  •     Diğer başka bir yöntem ise portakal, muz veya limon kabukları ile deri koltukların temizlenmesidir. Kabukları deri koltuğunuzun üzerine iyice sürün ve parlamasını sağlayın. Kabukların oluşturacağı lekeleri temizlemek içinse temiz nemli bir bez kullanın.
  •     Beyaz kalıp sabunlar deri koltuk temizlemede sıkça kullanılan ürünler arasındadır. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla koltuğunuzu sildikten sonra ıslak bir bezle tekrar üstünden geçerek durulayın. Sonrasında kuru bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
  •     Deri koltuğu temizlemenin bir diğer yolu da gliserinli su kullanmaktır. Eczanelerden temin edebildiğiniz gliserini, bir miktar suyun içine boşaltın ve mikrofiber bezle deri koltuğunuzu temizleyin. Tekrar kuru bir bezle kurulayın.

Devamını gör
Mobilya Tarzları Nelerdir?
  • 23.11.2017 12:50:22
  • 0 Yorum
  • 1183

Mobilya tarzları, bazen ihtiyaçlara göre bazen de zevklere göre geçmişten günümüze sürekli çeşitlenmiş ve belli mobilya tarzları ortaya çıkmıştır. Bu mobilya tarzları değişik yaşam alanlarında hemen her zaman yer almıştır. Bu tarzları genel olarak şöyle sıralayabiliriz; klasik, avangarde, modern, country mobilyalar.

Klasik Mobilya Tarzı
Klasik mobilyalar mobilya tarzları içerisinde en eski olanıdır. Genellikle yoğun el işçiliği ve ağaç kullanılan bu tarz aynı zamanda mobilya anlayışının temelini oluşturur. Geçmişte ağaç oymacılığı sadece el ile yapılabildiğinden bu mobilyalar sadece burjuva sınıfı tarafından kullanılabiliyordu. Fakat artık ağaç oyma ve işleme teknolojileri ile yaygınlaşan bu tarz her yerde görülebilmektedir.

Avangarde Mobilya Tarzı
Klasik mobilyanın ağaç oyma ve işleme teknolojileri kullanılarak ve tasarımında değerli taş ve metallerin de (altın, gümüş gibi) bulunduğu, yer yer ince el işçiliği çalışılan günümüzdeki son halidir. Mobilyanın en lüks hali de diyebiliriz.

Modern Mobilya Tarzı
Modern mobilyalar günümüzde en çok tercih edilen tarzdır. Çeşit ve ergonomi açısından zengin her mekana ve tasarıma uyarlanabilen üretimi ve montajı diğerlerine göre daha kolay olan ve diğerlerine göre daha uygun fiyatlarda bulunabilen mobilya tarzıdır.

Country Mobilya Tarzı
Son zamanlarda yaygınlaşan country tarz mobilyalar genellikle minimalist sade ama sıcak renklere ve modern bir stile sahiptir. Bir bakıma modern ve avangarde karışımı da denilebilir.

kaynak:dekorblog

Devamını gör
Koltuk Takımlarında Leke Tutmaz Kumaşlar
  • 23.11.2017 12:49:36
  • 0 Yorum
  • 1123

Kumaş bir koltuk takımının makyajı gibidir, doğru renk ve doğru kumaş bulunduğunda koltuk takımı çok şık görünür.Genellikle son dönemlerde modern koltuk takımlarında ithal kumaşlar tercih edilmektedir.Kumaşta en çok istenilen ise kumaşın leke tutmama özelliğidir. Kumaştaki leke tutmama özelliği kumaşın üzerine yapılan apre denilen ilaçlama mantığından oluşur, bu özelliğin belirli bir silinme süreci vardır. Bu süreci tamamlayan nokta, zamanla leke tutmama özelliğini kaybettiğinden dolayı lekelere karşı duyarlı hale gelir.

kaynak:avangarder

Devamını gör
Kurutma Makinesi Lüks mü İhtiyaç mı?
  • 22.11.2017 13:02:36
  • 0 Yorum
  • 1648

Kurutma makinesi ise çamaşır makinesi gibi ayrı bir makinedir, çamaşır makinesinde yıkadığınız çamaşırlarınızı kurutma makinesinin seçtiğiniz programında kurutabilirsiniz. Genellikle çamaşır makinesinin üzerine konulur.

Avantajlar

Öncelikle kurutma makinelerinin olumlu, kullanışlı ve avantajlı kısımlarına değinelim… Bakalım bu makineler hayatımıza ne gibi yenilikler ve kolaylıklar getiriyor?

Zaman Yönetimi

Ne yani zaman yönetimi sadece işte mi kullanılacak, tabii ki hayır! Kurutmalı çamaşır makinesi kullananlar; yıkanan çamaşırları sepete koyup, askıya asıp, oradan da toplama işleminden kurtuluyor.. Genellikle 3 farklı kurutma ayarına (askı kuruluğu, ütü kuruluğu, dolap kuruluğu) sahip olan kurutma makineleri ile dolap ayarında kurutma seçerek ütü derdinden ve tabii ki ütüye ayırdığınız zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Vee tabii oradan oraya koşturmalar, okul sabahına gömlek yetiştirmeler olmadan kendi enerjinizi de tasarruflu kullanmış oluyorsunuz. Ama çamaşırları askıda kurutarak elektrik tasarrufu yapıyoruz diyenleri duyar gibiyiz, işte onlar için de ultra tasarruflu enerji ile çalışan kurutma makinesi modellerini öneriyoruz.

Yer Açın!

Vee bir kurutma makinesinin yeni bir odaya eş değer olabileceğini kim tahmin edebilirdi ki! Yıkanmış çamaşırlardan, askıdaki çamaşırlardan ve ütülenmeyi bekleyen çamaşırlardan oluşan bir oda düşünün, şimdi kapatın gözünüzü ve bir kurutma makinenizin olduğunu düşünün, hoop! oda boşaldı bile… Hem yer açmak diyorsunuz hem de ikinci bir makine aldırıyorsunuz, nereye koyacağız biz bu makineyi diyenleri ise, kurutmalı çamaşır makinelerini tercih etmeye davet ediyoruz. Tabi çamaşır makinesi ve kurutma makinesi birbiri ile uyumlu olup üst üste konulabilecek modeller olduğunun da bilgisini vermiş olalım.

Dezavantajlar

Yukarıda okuduğunuz kurutma makinelerinin olumlu, avantjı yönleri ile beraber bazı olumsuz yönleri de mevcut. Gülü seven dikenine katlanacak artık.

Narin Çamaşırlar

Kurutmalı çamaşır makinesi kullanışlı mı sorusunun ilk ve muhtemelen tek olumsuz cevabı narin çamaşırlara uygun olmamasıdır. Narin kumaşlara sahip çamaşırlarınızı kurutma makinesine attığınızda, renk solması, küçülme ve pamuklanma gibi istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Devamını gör
Evde Sabun Yapımı
  • 22.11.2017 13:00:26
  • 0 Yorum
  • 1187

Dışarıdan aldığınız sabunların içinde ne olduğunu bilmediğiniz için kullanmak istemeyenlerden misiniz? O zaman doğru adrestesiniz. İçinde ne olduğunu bildiğiniz, kokusunu kendiniz belirleyeceğiniz harika doğal sabunları evde yapmak zannettiğinizden de kolay. Malzemeleri doğru karıştırıp gerekenleri doğru yaparsanız harika sabunlar elde edebilir ve gönül rahatlığı ile hem siz hem sevdikleriniz kullanabilirsiniz.

Artık sabunlarınız; istediğiniz boyutta, istediğiniz kokuda, istediğiniz şekilde olacak. Şimdi; hazırsanız eğer malzemeleri veriyorum. Son bir not bu en basit yapım halidir, siz dilerseniz içerisine istediğiniz kokudaki yağları ekleyebilirsiniz.

Öncelikle malzemeler

  • 1,5 litre zeytinyağı
  • 1,5 litre su
  • 250 gram kostik
  • Plastik bir kap
  • Tahta kaşık
  • Eldiven

Karışıma Başlıyoruz

Plastik kabın içerisine ilk olarak kostik konuyor. Tamamen eriyene kadar hemen arkasından koyduğumuz su ile karıştırıyoruz. Ardından zeytinyağını dökmeye başlıyoruz. Yalnız burada zeytinyağı mümkün olduğunca yavaş akıtılır ve dökülürken karıştırma işlemi aynı yönlü olarak devam ettirilir. Karışımı tahta kaşıkla yapmanız gerekir. Karışım puding kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam etmelisiniz. Kıvamı tuttuktan sonra dilediğiniz boyutta veya şekildeki kaplara dökülür.

Sabunun kuruması ve tamamen katılaşması için en az bir hafta en fazla ise bir ay beklenmelidir. Bu durum havanın sıcaklığına göre değişir. Sabunları doğal olarak kurutmalısınız. Kalıpları buzdolabına koymayınız. Eğer kalıplarınız büyük ise, donduktan sonra sabunu kesmek için bıçak değil tel kullanmalısınız.

Aktardan alabileceğiniz doğal yağlardan karışıma ekleyebilirsiniz. Bazı yağlar sabununuza renk de verecektir.

Şimdi bu yağlardan evimde kullanmaktan en çok hoşlandığım yağlardan birisidir lavanta. O yüzden sizlere de lavantalı sabun yapımını anlatacağım.

Lavantalı Sabun

Malzemeler hemen hemen aynı: 210 ml zeytinyağı, 30 gram kostik, 65 ml su, ne kadar yoğun kokmasını istiyorsanız o kadar lavanta yağı (20 – 30 damla)

Karışım ise şu şekilde; kostiği cam bir kaseye koyun. Üzerine yavaşça su dökmeye başlayın. Bu işlem etrafa bir kimyasal tepkime sonucu gaz çıkarmaya başlayacaktır, sakın o gazı solumayın. Takmak isteyenler gözlük ve eldiven taksın kendisini korumak için. Muhakkak işlemi yaptığınız yeri havalandırın.

Kostiğin üzerine eklediğiniz su gaz çıkarma işlemini bitirene kadar bekleyin. Daha sonra, yağı tencere ile ocakta yaklaşık 40 dereceye gelene kadar ısıtın. Yağ ısındıktan sonra el blendırı ile karıştırarak kostikli suyu dökün. Koyulaşmış jel kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Yağın soğumasını beklemeden içine 20 – 30 damla lavanta yağı damlatın. (kokusunu seviyorum ama aşırı da olsun istemedim)

Kalıplarınızın en altına lavanta çiçeği koyarsanız, doğal ev yapımı sabununuz daha da güzel görünecektir.

Devamını gör
Mutfakta Temizlik İçin Birkaç Öneri
  • 21.11.2017 12:27:11
  • 0 Yorum
  • 1088

Evde, mutfakta maalesef her şeyin bir ömrü var. Çok severek aldığınız, sık sık kullandığınız, hayatınızı kolaylaştıran eşyalar zamanla yıpranıyor, eskiyor ve bir süre sonra yenisiyle yer değiştirmek zorunda kalıyor.

Ama aslında yenisini almak yerine onları sanki dün almışsınız gibi yepyeni hale getirebilirsiniz. Bu hafta pratik bilgiler köşemizde çok sevdiğiniz eşyalarınızı çöpe atmaktan sizi kurtaracak, böylelikle bütçenize de katkı sağlayacak güzel bilgiler var.

Bir kenara not edin.

En kolay onlar yıpranır: Bakır kaplar

Yağ lekeleriyle kaplanmış, yıkasanız da geçmeyen kömürleşmiş yanık lekeleriyle dolu bakır kapları ilk günkü hale getirmek sandığınız kadar zor değil.

Bakır kabınızı bir lavabo içine alın ve üzerine tuz dökün. Bu bölgeye elma sirkesi dökün ve süngerle ovalayın. Aynı işlemi, aynı sırayla tekrar ettikten sonra sirke ve tuz tamamen gidene kadar su altında durulayın. Ve yepyeni bakır kabınıza hoş geldin diyin.

Çiziklerden ve pas lekelerinden kurtulun: Fırın tepsisi

Fırın tepsileri zamanla çiziliyor, paslanıyor. Onları eskisi gibi pırıl pırıl yapmak ise çok kolay. Tek yapmanız gereken tepsinin tabanını kaplayacak şekilde karbonat dökmek ve bir sünger yardımıyla ovmak. Sonrasında su altında iyice durulayıp zeytin yağı dökerek biraz bekletin. Tekrardan durulayıp kullanıma hazır hale getirin.

Paslanmaya son: Döküm tava

Kalın tabanıyla ve ısıyı eşit dağıtmasıyla özellikle mutfakta sık sık et pişirenlerin gözdesi olan döküm tavaların temizliği çoğu tavaya göre daha zahmetli. Ama bir kere yaptıktan sonra onu paslı ve yağlı diye kenara attığınız her gün için üzüleceksiniz.

Döküm tavayı eskisi gibi yepyeni yapmak için önce onu seasoning denilen işlemden geçirmelisiniz. Önce tavayı fırında 180 derece fırında ısıtın. Sonra tava soğuduktan sonra onu iyice yağlayın. Yağı fırçayla tavanın hem içine, hem dışına iyice yedirin. Sonra kağıt bir havlu ile fazla yağı çekin, sadece incecik bir yağ tabakası kalsın. Bu aşamadan sonra önceden 250 dereceye kadar ısttığınız fırına tavayı ters yüz edilmiş şekilde koyun. Yaklaşık 1 saat böyle kaldıktan sonra tavanın fırın içinde soğumasına izin verin. Tavayı çıkardıktan sonra kağıt havlu ile tavayı yeniden iyice silin ve farkı görün.
Yiyeceklerin bıraktığı izlerden, bıçak çiziklerinden arınsın: Kesme tahtası

Kesme tahtasını limonlu suyla sünger yardımıyla ovalayanlar olduğu gibi aslında onu derinlemesine temizlemenin daha iyi bir yolu var.

Tuz, hatta mümkünse kaya tuzunu kesme tahtasının her yerine serpin. Sonra bol sulu bir limonu ikiye ayırın ve tuz döktüğünüz tahta üzerinde dolaştırın. Sonra durulayıp kurumaya bırakın. Bu kadar basit.

Devamını gör
Halı Temizliği İçin Bir Kaç Pratik Yol
  • 20.11.2017 12:48:21
  • 0 Yorum
  • 1023

Binbir çeşit temizlik ürünü olsa da, halı temizliği her daim kadınların çilesi olmuştur. İşte size halı temizliği için bir kaç püf noktası.

Arap Sabunu

Halı silmek için piyasada satılan halı şampuanlarının kullanımları yapılabilir. Yalnız bu şampuanı kullanmak yerine arap sabunu kullanmak daha etkilidir. Arap sabunu ve su ile yapacağınız karışımının içine bez batırın. Ardından halınızın üzerini bastırarak silin. Lekelerin çıkmasından sonra su ile durulama yapılır ve kurumaya bırakılır.

Sirke

Halı silmenin pratik noktaları arasında sirke kullanımı da yer alır. Bir kovanın içine koyulan suyun içine biraz sirke damlatılır. Sirkenin fazla kaçmaması çok önemlidir. Ardından bez ya da fırça yardımı ile silme işlemine başlanır. Silme işlemi bittikten sonra mutlaka su ile durulama yapılmalıdır.

Karbonat

Karbonat halının üzerine serpilir. Bu şekilde yarım saat boyunca bekletilir ve ardından elektrik süpürgesi ile süpürülür. Sonra duru su ile silinerek temizlenir. Karbonat kullanımın farklı yolları da bulunur. Bunlardan bir tanesi de;

1 kova suyun içine 1 su bardağı karbonat eklenir. Hazırlanan bu karışı ile halının yüzeyi iyice silinir. Bu uygulama hem temizliğin yapılmasına hem de halının parlaklık kazanmasına olanak sağlar.

Karbonat ve Mısır Nişastası

Halı silmenin pratik noktaları arasında yer alır. Mısır nişastası ve karbonat halının üzerine serpilir. Bu uygulamada önemli olan pratik bilgiler bekleme süresidir. Bekleme süresi de 30 dakikadır. Ardından vakumlu elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir. Süpürmenin ardından mutlaka arap sabunu ile halıyı silmek gerekir.

Devamını gör
Tablo Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • 20.11.2017 12:47:02
  • 0 Yorum
  • 921

Duvar dekorasyonuna önem verilmiş ve es geçilmiş örnekleri gördükten sonra sanırım bu konunun önemini daha iyi kavrayabiliriz. Duvarlarımızı dekore etmeye karar verdik. İlk akla gelen fikir odamıza uygun bir tablo bulmak. Malesef bu konu biraz zorlu olabilir. Koltuk üzerine bir tablo asmak istiyorsanız ölçüler çok önemli. Eğer tablo yeterli büyüklükte olmazsa istenilen odak noktasını yaratmanız biraz zor.

Bilindiği gibi tablo seçerken önemli olan hususlardan bir tanesi, tablonun kullanılacağı alanda ki renk tonlarına önem vermektir. Her ne kadar tablonuz çerçeveli de olsa, duvar renkleriyle uyum sağlamayacak bir tablo “cırtlak” durmasına neden olur ve hoş görünmez. Dekoratif çözümler üretmek adına duvar renginize uyum sağlayan ve “yeni nesil” tablolara yönelmek en önemlisidir.

Tablo boyutları kesinleştirildikten sonra duvardan ölçü alınır ve bu ölçü alımı ile beraber net bir sonuç kendisini öne çıkartır. Böylelikle ürün seçimleri noktasında ise herhangi bir mağduriyet veya hesaba katılmamış plan söz konusu dahi olmaz.

Bu sayede artık tablo seçimi hususunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacak, ürünlerden tam anlamıyla pozitif etkiler görebileceksiniz. Bir tablo demek, evinizin her zaman çok daha şık bir görüntü kazanmasına yardımcı olur. Bu sebepten dolayı doğru marka seçimleri yapmak ve ürünleri bu hususta netleştirmek önemli bir detaydır. Satın alacağınız tablolarla alakalı hiç beklenmedik sorunlar yaşamak yerine, bu tip detayları ön planda tutmak çok daha büyük değer taşımaktadır.

 

kaynak: dekorblog

Devamını gör
Cam silerken...
  • 18.11.2017 09:38:52
  • 0 Yorum
  • 1074

Ev temizliğin de en çok korkulanlardan biridir, cam silme. Özellikle çocuk olan bir evde, camların hemen hemen neredeyse her gün silinmesi gerekir. Çünkü parmak izleri kötü bir görüntüye sahip oluyor. Aynı zamanda silmesi de daha zordur. Cam silmenin bazı püf noktaları vardır. Eğer bu ayrıntılara dikkat ederek cam temizliği yaparsanız, işinizin daha çabuk bittiğini ve cam silmenin aslında korkulacak bir iş olmadığını göreceksiniz. Cam silmenin farklı yöntemleri vardır. Klasik yöntem olarak bilinen bez ve su ile cam silme ve diğer bir yöntemde cam sileceğiyle silmek.

Pratik Cam Temizleme Yöntemleri

  •     Camları silmenin de bir zamanı vardır. Yani cam sileceğiniz gün, havanın çok güneşli olmamasına dikkat ediniz. Çünkü güneşli havada silinen cam hemen kuru ve lekeler çıkmadan kuruyarak kalır.
  •     Camın önce temiz tarafını silin. İç kısmı, dış kısmına göre daha temiz olduğundan dolayı iç kısmını soldan sağa doğru silin. Dış tarafını da yukarıdan aşağıya doğru silin. Böylece hangi tarafta leke kaldığını daha rahat anlarsınız.
  •     Cam silme suyunun içerisine birazcık yumuşatıcı ve birazcıkta sirke koyun. Böylece camlar daha temiz olacak ve uzun süre kirlenmeyecektir.
  •     Sirkeli su ile cam temizliği yaptıktan sonra bir kat da sirkesiz su ile silin ki sirke kokusu camlardan geçsin.

Ayrıca şu ayrımı da yapmak gerekir ki, cam temizliğine geçmeden önce çerçevelerin temizliği yapılması gerekir. Günümüzde artık herkes pvc çerçeve kullanıyor. Bir de bu çerçeveler beyaz ise zaman içerisinde kararacaktır. Pvc pencereleri en iyi en iyi temizlenme yöntemi; bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı. Hemen ardından ıslak bir bez ile fazlalığı alarak durulayın. Cam temizleme işlemine geçmeden önce pvc temizliğinin yapılması gerekir. Çünkü bu aşamada camlar daha çok kirleniyor. Bu aşmaları sırayla yapabilirsiniz. Önce pvc sonra camları silebilirsiniz. Yani dıştan içe doğru yapılan temizlik sizi daha az yoracaktır.

Devamını gör
Mobilya seçerken dikkat edilmesi gerekenler
  • 17.11.2017 11:26:49
  • 0 Yorum
  • 1101

Mağazada beğenip, binbir ümit ile eve getirdiğiniz mobilyalar pek istediğniz gibi olmuyor. O halde bir kaç başlık ile hatayı nerede yaptığınızı bulmaya çalışalım.

Aşk geçicidir

Sadece “ben bunu çok sevdim” diyerek mobilya alınmaz. Mobilyayı sevmek önemli elbette ama işlevselliği es geçmemek gerekiyor. Özellikle dar alanlarda bu konu çok daha önemli. 

Vitrine aldanma

Kullanılan malzemeye dikkat edin. Unutmayın mobilyalar süs eşyası değil. Vitrin görünümleri aldatıcıdır. Onları kullanacaksınız ve bir koltuğun üzerinde sadece uslu uslu oturmayacaksınız.

Teknik sorular 

Bir ürünün ödemesini yapmadan önce teknik bütün detaylarını incelemelisiniz. Kullanılan ağaçtan, içindeki elyafa kadar… Buna garanti süresi de dahil.

Doğru yatırım: Ahşap

Mobilya ciddi bir yatırım. Binlerce lira veriyorsunuz. Bu yatırımı uzun süre korumak için ahşap malzemelerden yapılmış mobilyaları tercih etmeniz sizin yararınızı olacaktır.

Eve göre mobilya

Herhangi bir mobilya değil, alana uyumlu mobilya! Mottonuz bu olmalı. Her mobilya her salona uymaz. Örneğin yakın bir zaman önce L koltuk çılgınlığı vardı. Halbuki L koltuk bir salona uydurulması en zor formlardan biridir.

Güven = Garanti = Servis

Güvenilir ürünleri tercih etmelisiniz. Bu ne demek? Ürünü kullandıktan bir yıl sonra servisi aramanıza gerek duymayacağınız markalar demek. İhtiyaç duyulmasın ama cepte bulunsun. Aldığınız ürünün satış sonrası servisinin olup olmadığını iki kere sormak gerek.

Detaylara dikkat

Klişe gibi gelebilir ama tasarım denen konunun ayrıntılarda gizli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Dört bacaklı masa dünyanın her yerinde dört bacaklı masadır ama ufak bir ayrıntı onu sanat eseri haline getirebilir. Ürünün her noktasını dikkatle inceleyin.

Renk seçimi

Modeli seçtiniz, peki rengine nasıl karar vereceksiniz? Evinizdeki hakim renkleri düşünün. Eğer evin genelinde toprak tonları hakimse kırmızı bir koltuk, siyah bir yemek odası takımı rahatsız edici olabilir. Her gün görmekten sıkılacağınız renklerden uzak durun. Zıtlıklardan hoşlanabilirsiniz. Kimi zaman bu şıklık da yaratır ama zıtlıkları uyumlu hale getirmek zordur. Bu yüzden dikkat!

Kumaş kararı

Bir diğer önemli konu kumaş seçimi… Burada seçenek çok. Kullanım alanına ve yaşam biçiminize göre karar vermelisiniz. Örneğin üç çocuklu bir evde beyaz kadife kullanmak tehlikeli olabilir. Kumaşın leke tutmaması, yıkanabilir olması önemli. Gerisi zevkinize kalmış…

Soru sorun

Son olarak, sorun! Satış danışmanlarına ürünün tüm özelliklerini sormaktan çekinmeyin. Bir koleksiyonun tasarım aşamasında aylarca çalışılıyor. Hiçbir ayrıntı “öylesine” ya da “bu da böyle olsun” diyerek yapılmıyor. Bu yüzden her sorunuzun bir cevabı muhakkak vardır.
Hala ilk sorunun cevabını merak edenleriniz varsa mobilyayı aldığınız firmayla görüşmenizi ve ürün iadesi talebinde bulunmanızı öneririz.

kaynak: mynet

Devamını gör
Kaz Tüyü Seçerken
  • 17.11.2017 11:23:29
  • 0 Yorum
  • 1181

Elyaf mı yün mü kaz tüyü mü derken hem kaliteli hem de sağlıklı olanın kaz tüyü olduğuna karar verildi. Bilim adamları araştırmalara devam ederken biz kaz tüyü yastık yorgan alış verişine başladık ama doğrusu neymiş bir bakalım.

KAZ TÜYÜ YASTIK VE YORGAN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?
Son yıllarda marketlerde bile satılmaya başlayan ve tüketicinin tercih ettiği kaz tüyü yorgan ve yastık seçerken bilmeniz gerekenleri derledik:
• Kaz tüyüne yumuşaklığını veren gıdık tüyü, esneklik ve dayanıklılık sağlayan ise sırt tüyüdür.. Gıdık tüyü %80 in üzerindeyse çok yumuşak bir yastık veya yorganla karşı karşıyasınız demektir. Gıdık oranı düştükçe yastık veya yorgan daha dolgun/ daha sert demektir. Mutlaka etiketi okuyarak sırt / gıdık tüyü oranına bakın, etiketsiz ürünleri kullanmamaya çalışın.

• Her sabah yatağınızı toplarken yastığı kabartmanız, yorganı havada silkeleyerek sermeniz, hem daha rahat etmenizi hem de yastığınızı/yorganınızı daha uzun süre severek kullanmanızı sağlayacaktır.

• Kaliteli bir kaz tüyü yorgan veya yastığın kılıfı tüy geçirmez özel bir kumaştan üretilmiş olmalıdır. Aksi halde tüyler kılıfın dışına çıkarak cildinize batabilir. Ancak bu kılıf, yorgan veya yastığın hava alması için, pamuk ve ipek gibi doğal ipliklerden üretilmiş olmalıdır.

• Kaliteli bir kaz tüyü ile üretilen ve iyi arıtılan kaz tüyü ile doldurulmuş yastık ve yorgan kokmaz.

• Kaz tüyü genel kanının aksine alerjiyi tetiklemez. Metal – polen – toz vb maddelere alerjinizi artırmaz. Ancak kaz tüyüne alerjiniz varsa o zaman ya iyi arıtılmış kaz tüyü olduğundan emin olun veya kullanmayın.

• Kaz tüyü hygroscopic'tir. Yani gece nemi tutar, sabah yorganınızı silkelediğinizde havaya verir. Nem barındırmadığı için bakteri ve mite üremesini engeller, hijyenik bir ortam sağlar.

• Yeteri kadar büyük bir çamaşır makineniz ve kurutma makineniz varsa, kaz tüyü yorgan ve yastığınızı güvenle yıkayabilirsiniz. Yıkama ısınız 30 derecenin üstünde olmamalı, çünkü yüksek ısıda yıkayarak kaz tüyünün sap kısmından kırılarak deforme olmasına sebep olabilirsiniz. Bu da ürününüzün ömrünü kısaltacaktır.

• Güneşte sererek ve asarak kurutmayınız, onarılamaz sarı lekelerin oluşmasına neden olabilirsiniz.

• Kurutma makinenize bir tenis topu atarak kurutmanız, yastık ve yorganınızın daha kabarık bir şekilde kurumasını sağlayacaktır.

• Türk halkı henüz kurutma makinesi kullanmaya çok alışık olmadığı için kaz tüyü yastık ve yorganların senede bir kez kuru temizleme yapılması daha uygundur. Böylece çamaşır makinenize de zarar vermemiş olursunuz.

• Ağır yün yorganlarla uyumaya alışık olanlar ilk günlerde kaz tüyünün hafifliğini yadırgayabilirler, yorganınıza alışmak için kendinize birkaç gün zaman vermelisiniz.

• Yoğun sırt tüyü oranına sahip yorganlar için özel bir apreleme gerektiği için kumaşta hışırtı şeklinde ses çıkabilir. Bu ses Avrupa'da kaz tüyüne özgü bir ses olduğu için sevilir ve bir ölçüde kaz tüyü olduğunu teyit ettiği için tercih edilir. Daha yoğun gıdık tüyüne sahip yorganlarda bu kadar yüksek apreleme gerekmediği için bu ses de yoktur.

 

kaynak: mynet

Devamını gör
Et pişirmenin püf noktaları
  • 16.11.2017 12:12:09
  • 0 Yorum
  • 1183

Et Pişirirken:

Benmari usulü pişirme: yemeğin tencerenin altında yanan ateşle temasının önlenmesi amacıyla, içinde su olan bir tencerenin içine oturtularak yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir.

Bu yöntem tercih edildiğinde, alttaki tenceredeki suyun, üstteki tenceredeki yemeğin en az yarısına kadar gelmesine dikkat edilmelidir.

Fırında tavuk pişirirken tavuğu, içinin pişmesi, dışının yanmaması için, göğsü altta, sırtı üstte olacak şekilde tepsiye koyun ve fırınınızı 160 °C‘de kullanın.

Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz ve kurumasını da istemiyorsanız, fırından çıktığında üzerine Sana ve limon suyu sürün ayrıca da alüminyum folyoya sarın. Tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.

Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C‘ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız. Eğer eti fırına vermeden önce yağlayacaksanız, yağlı tarafının gelmesine dikkat edin.

Tariften yemek yaparken ölçülerin uygulanması büyük önem taşır.

Şeker, un gibi malzemeyi kap içinde ölçeceğiniz zaman, yerleştirmek için bastırmaktan kaçının aksine, hafifçe bir biçimde karıştırın. Tariflerdeki ölçüler buna göre verilmiştir.

Birçok çorbaya, sosa ve pilava lezzet veren et sularının iyi sonuç vermesi için, günlük tüketilmesi gerekir.

Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetini bozulmasına neden olur. Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hemde daha rahat kesilir.

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça margarin koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.

Sote etmek:

Sebze balık veya etlerin, yağda karıştırılarak veya iri parçalar halindeyseler alt üst edilerek, rengi koyulaşıncaya kadar pişirilmesidir.

Sote ederken, pişirilecek malzemenin eşit büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir. Küçük parçalar halinde doğranmış sebze, balık veya etler sote edilirken, tava veya tencerenin kapağı kapatılmaz. Ama parçalar büyük ise, gereçler renk aldıktan sonra, kapak örtülerek pişirmeye devam edilmelidir.

Et kavururken:

Tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın. Çünkü bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir.

kanak:yemek.com

Devamını gör
Beyaz çamaşırları yıkarken nelere dikkat etmeliyiz?
  • 16.11.2017 12:11:03
  • 0 Yorum
  • 1053

Çamaşır makineniz ne kadar teknolojik olursa olsun, beyaz çamaşırları yıkamak her zaman zorludur. İşte sizlere çamaşırları yıkarken, dikkat etmeniz gerek noktaları anlatan bir yazı.

Yüksek Sıcaklıkta Yıkamak

Beyaz çamaşırlar ve özellikle iç çamaşırlar dezenfekte edilmek amacıyla, 90 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yıkanırlar. Bu, çamaşırların zaman içerisinde sararmasına sebep olmaktadır. Etkili bir çamaşır deterjanıyla yıkayacağınız giysileriniz, 40 ya da 60 derece arasında tertemiz olacaktır.

Yıkama Zamanı

Leke temizliğinde unutulmaması gereken en önemli şey zamanlamadır. Çamaşır sepetine attığınız giysilerinizi fazla bekletmemelisiniz. En kısa sürede yıkamalısınız. Lekeler, bekledikçe kumaşa daha çok yerleşecektir.

Etiket Kontrolü

Beyaz çamaşırlarınızı yıkamadan önce mutlaka talimatlarına bakınız. Tüm çamaşırların kendine has kumaşı ve yıkama özellikleri vardır. Bazen sadece etiketin özelliğine bile bakmanız gerekebilir. Çünkü etiketler koyu renkli olduğunda, çamaşır yıkama suyuna renk verebiliyor. Etiketin renk verip vermediğini anlamak için basit bir test uygulayabilirsiniz. Etiketin üzerine kaynar su dökün ve daha sonra beyaz bir kumaşın üzerine bastırın. Eğer boya bıraktıysa, etiketi kesebilirsiniz.

Rengine Göre Ayırmak

Çamaşır yıkamanın en temel kuralı, çamaşırları toptan yıkamaktan kaçınmak; hepsini özelliklerine ve rengine göre ayırmaktır. Renkli kumaşların içeriğindeki boya, çamaşır yıkama suyunun içine karışır ve beyaz çamaşırların rengini soldurur. Renkli çamaşırlar ve beyaz çamaşırlar bir arada yıkanmamalıdır. Hatta kullandığınız deterjanların bile ‘renkli çamaşırlar’ ve ‘beyaz çamaşırlar’ için ayrı olması gerekmektedir. Hatta krem ve kremin tonları, grinin tonları, çok açık tonlarda olan diğer tüm renkler, beyazlardan ayrı yıkanmalıdır.

Çok Yoğun Kirler

Beyazları bir arada yıkamanız çamaşırlarınızın rengini korumak için yeterli değil. Üstelik çok yoğun kiri olan beyazlarla beraber yıkamanın da çamaşırlarınızın rengini solduracağını bilmelisiniz. Çamur gibi yoğun kirleri olan çamaşırları, diğerlerinden ayrı yıkamalısınız.

 

kaynak:pratikbilgi

Devamını gör
Biri nubuk mu dedi?
  • 15.11.2017 13:25:13
  • 0 Yorum
  • 1212

Peki nedir bu nubuk ?

Nubuk aslında bir deri türüdür, açıklayacak olursak yüzeyi zımpara ile şekillendirilen ve hatta biraz da endüstriyel tarza uygun eskitilmiş yüzey sunan bir döşemelik deri türüdür.

Nubuk’un avantajlarını sıralarsak,

  •     Döşemelik kumaşlarda en sağlamlarındandır.
  •     En önemlisi su itici özelliği ile sıvıyı emmeyecek ve temizliği bir kat daha kolay olacaktır.
  •     Bununla birlikte nubuk ısıya da oldukça dayanıklıdır.
  •     Ciddi lekelenmelerde dahi ilave temizleyici materyallerle temizliği mümkün kılar.
  •     Kullanımla birlikte nubuk yıllanır ve kullandıkça yıprandıkça güzelleşir.
  •     Renk sıkalası geniş olmasa da rengini agresif ortaya koyar. Özellikle, hardal, bordo ve yeşil gibi tonları harika durur.

Nubuk’un dezavantajları,

  •     Hava alan kumaşlara göre hava geçirgenliği azdır bu da eğer yaygı sermeden uzun süre yatıldığında terletme yapacaktır.
  •     Renk sıkalası çok geniş değildir ve renk geçişleri diğer kumaşlar gibi mümkün değildir.
  •     Fiyat anlamında soft lamineli kumaşlara kıyasla daha pahalıdır.
  •     Kışın özellikle plastik taban ayakkabı da giyilirse statik elektrik üretme konusunda ciddi etkisi olacaktır.

Nubuk gerçekten de koltuklara ekstra bir hava kazandıran, kalite algısını yükselten etkiye sahip. Özellikle chester tarzı koltuk modellerinde etkisini daha fazla hissettirmektedir. Fiyatı yüksek olmasına karşın kullanım ömrünün uzun olması ve yıllandıkça görüntüsündeki güzelleşme tercih noktasına oturtuyor. Ancak statik elektriklenmeden çekiniyorsanız bu deri tarzını değerlendirmeniz gerekmekte. Ayrıca modern tarzı sevmiyorsanız nubuk avangart ve klasik tarza uymayan bir yapıda olduğunu da bahsetmeden geçmeyeyim.

kaynak: mobdekor

Devamını gör
Ahşap Mobilyanın Temizliği
  • 15.11.2017 13:23:49
  • 0 Yorum
  • 999

Aşap mobilyalara genel anlamda baktığımız zaman lake ve kaplama olmak üzere ikiye ayırabiliriz.

lake boyamaLake Mobilyanın temizliğinde biraz daha dikkat etmeniz gerekir. Lam kaplamaya göre bu mobilyalar daha zarif durur ancak daha hassastırlar. Özellikle parlak yüzey yapısı oldukça narin çizilmeye elverişlidir.

Temizlikte kullanacağınız bez muhakkek pürüssüz ayrıca pamuksu olmalıdır. Pürüssüz mikrofiber bezleri tavsiye etmiyoruz bunun yerine daha yumuşak bezleri tavsiye ediyoruz. Kimyasal temizlik malzemesi kullanılmasını önermiyoruz çünkü mobilya da kullanılan lake boyanın kalitesi oldukça önemlidir ki eğer boya ikinci sınıfsa, boyanın atması ve solması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Temizliği ciddi bir kirlenme olmadığı müddetçe saf temiz su ile yapabilirsiniz.(Sararma kirli bezle temizlik yapılırsa ya da boya kalitesizse olabilir).

Lake boya ahşabı korur niteliktedir bu açıdan suya karşı ağaca mukavemet katar ancak yine tekrarlıyoruz asla nemli ve ıslak bırakmayınız aksi takdirde boya yüzeyinde baloncuklar oluşabilir.

Ahşap Mobilyanın temizlenmesi lakeye göre bir konuda avantajlıdır, ahşap çizilmeye mukavemetli ve çizikleri kamufle edebilir ancak suya dayanıklılık verniğine bağlıdır. Ahşap temizliğinde kullanılacak bez yumuşak olmalıdır bunun yanında saf temiz su ya da ahşap temizleyici katkılı suyla da temizlik yapabilirsiniz.

kaynak:mobdekor

Devamını gör
Küçük dokunuşlar, büyük değişimler
  • 14.11.2017 11:39:51
  • 0 Yorum
  • 979

Küçük dekoratif dokunuşlarla evinizde büyük bir değişim yaratmaya ne dersiniz? Bütçemi sarsmadan nasıl dekorasyon yeniliği yapacağım, diyorsanız, hiç üzülmeyin. İşte bütçenizi zorlamadan evinizde harikalar yaratabileceğiniz ufak dekorasyon önerileri!

Oturma odasında ya da salonda duran koltuklarınız artık size fazla sıkıcı gelmeye başladıysa yüzlerini değiştirebilir ya da dekoratif puf yastıklarla ve kırlentlerle koltuklarınıza yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Evinizin biraz ambiyansa ve ışıklandırmaya ihtiyacı varsa, rengarenk lambaderlerle salonunuzu, oturma odanızı ve hatta yatak odanızı hem şık hem de zarif bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Salonunuz çok genişse ve bu alanı doldurmakta zorluk çekiyorsanız, paravanlarla ya da kitaplıklarla odayı bölebilir böylece hem kullanışlı hem de daha samimi bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz.

Küçük bir eve dolayısıyla küçük odalara sahipseniz, aynanın gücünden yararlanabilirsiniz. Yatak odanıza, salonunuza, koridorunuza hatta son modaya uyarak mutfağınıza koyacağınız geniş ayna modelleri sayesinde yaşam alanınızı çok daha ferah bir hale getirebilirsiniz. Duvarlarınızı doldurmak istiyorsanız fakat seçiminizi klasik tablolardan yana kullanmak istemiyorsanız, bin bir türlü çeşide sahip olan duvar panoları ve özel tablolar ile duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.

kaynak: dekoloji

Devamını gör
Bej Rengin Dekorda Kullanımı
  • 14.11.2017 11:38:29
  • 0 Yorum
  • 940

Bej renk asil ve sakin basit olduğu kadar çekici bir renk. Fakat oldukça zor. Evin içerisinde seçim yapmak için bej sadece belirli tonlarda etkisini ortaya koyar. Bej renk zaman içerisinde eskimeyen ve yeni dekorasyon fikirleri ile de uyum içerisinde kullanılmasından dolayı son zamanlarda yine yaygın bir kullanıma sahip. Bej renk sadeliği ve diğer renkler ile kolay uyumu, onu ev dekorasyonu konusunda ikinci renk olarak kullanacaklara çok büyük kolaylık sağlıyor.

Beyaz ağırlıklı bir dekorasyon yapmayı düşünüyorsunuz ama sade olmasından korkuyorsanız bej renk ile destekleyerek çok başarılı dekorasyon fikirleri ortaya çıkartabilirsiniz. Bu örnekte olduğu gibi beyaz  mutfak için seçilmiş olan bu bej renk perdeler ile daha ferah ve modern amerikan mutfak dekorasyonu yapılmış.

kaynak:dekorca

Devamını gör
Saksı Seçimi
  • 13.11.2017 12:23:36
  • 0 Yorum
  • 1067

Evinizin içinde, balkonunuzda ya da bahçenizde dekorasyon için kullandığınız ve ya çiçek yetişdirdiğiniz saksılar elbette ki dekorsayonun önemli bir parçası. Seçimi yaparken hem modern, hem yaratıcı hem de uygun fiyatlı olanları bulmak biraz zaman ala bilir.

Saksı ve ya bahçe dekorasyonunun olmazsa olmazları dekoratif bahçe saksıları özellikle bu yıl birbirinden canlı renkleri ve şık desenleri ile oldukça dikkat çekiyor. Bahçe düzenlemeleri ile uğraşanlar bilirler ilkbahar ayları saksıları yenilemek için en uygun zamandır, tabi bahçe için tercih edilen bitkilerin büyüme süresine göre yenileme işlemi yapılmalıdır, hızlı büyüyen bitkiler için yılda bir, yavaş büyüyen bitkiler içinse iki yılda bir saksı yenilenebilir. Saksıyı değiştirme zamanını daha rahat anlayabilmek için saksının drenaj deliklerine bakmak yeterlidir. Drenaj deliklerinden kök geldiği görünüyorsa artık saksınızın değişme zamanı gelmiş demektir.

Peki bahçe saksıları seçerken nelere dikkat edilmeli ?

Bahçeniz için uygun bir saksı modeli arıyorsanız ilk olarak kullanacağınız çiçeğin büyüklüğünü göz önünde bulundurmalı ve buna uygun saksı boyutları tercih etmelisiniz.  Bu aşamadan sonra artık yapacağınız seçimler tarzınızı ve zevkinize uygun saksı modelleri seçmek olacaktır. Yinede bahçe saksıları seçerken kararsız kalıyorsanız istediğiniz çiçeğin renklerine uygun bahçe saksıları seçebilirsiniz.

Bahçe saksıları üretim malzemelerine göre çeşitlendiriliyor, ahşap, metal, seramik ve plastik gibi.  Plastik bahçe saksıları daha çok hafif olmalarından dolayı tercih ediliyor ve diğer dekoratif bahçe saksılarına göre daha uygun fiyatlara sahip.

 

kaynak:dekorblog

Devamını gör
Elbiselerinizi Kaldırmadan Önce
  • 13.11.2017 12:01:56
  • 0 Yorum
  • 1116

Mevsim değişikliği ile yapılan ilk şey elbetteki mevisme uygun giyinmektir. Peki gelecek yaz için kıyafetleriş nasıl kaldıracağız? İşte bir kaç ipucu.

Güveleri Anlamak

Ergin güveler giysileriniz üzerindeki boşlukları kemirmezler ya da çiğnemezler. Sadece kıyafetlerinizin üzerine yumurtalarını bırakırlar. Yumurtadan çıkan küçük solucana benzeyen bireyler asıl zararı verenlerdir. Bir yumurta yığını bütün kıyafetlerinize zarar verebilecek kadar larvayı üretebilir.
 

  •     Giysilerinizi düzenleyin ve bir daha giymeyeceklerinizi ayırın.
  •     Temiz görünüyor olsalar bile bütün parçaları tek tek yıkayın. Güveler kumaş parçalarından ziyade lekelere ve yemek parçalarına daha fazla ilgi gösterirler.
  •     Kumaş yumuşatıcı, nişasta ya da çamaşır suyu gibi böcekleri çekecek maddeleri kullanmayın.
  •     Etiketinde “sadece kuru temizleme” ibaresi olan ya da güveler tarafından zarar görmüş giyeceklerinizin hepsini bir arada kuru temizlemeye verin. Bu olağan güve yumurtalarını toplu olarak yok etmede iyi bir yöntemdir.
  •     Bütün kumaşları depolayıp kaldırmadan önce iyice kurulayın. Aksi halde nemin oluşturacağı küf böcekler için çekici bir madde olacaktır.
  •     Pamuklu giyeceklerinizi ütülemek, ısının etkisiyle giyeceklerinizde olası bulunabilecek güve yavrularını yok etmenize yardımcı olacaktır.

kaynak: dekorblog

Devamını gör
Evde Enerji Tasarrufu
  • 11.11.2017 11:35:35
  • 0 Yorum
  • 1038

Uzun yıllar yaşayacağınız düşünüldüğünde evinizde tasarruf sağlayan özellikler bulundurmak bütçenize kayda değer bir katkı sağlayacaktır. Dekorasyon sırasında ve kullanırken dikkat edeceğiniz birkaç detay sayesinde yıllık giderlerde ciddi tasarruf elde edebilirsiniz. Peki evde tasarruf sağlayabilmek için nelere dikkat etmek gerekir? Bu yazımızda sizlere enerji tasarrufu için bazı küçük önerilerde bulunacağız. Enerji ve su tasarrufu sadece sizin bütçeniz için değil ekolojik nedenlerle de dikkat edilmesi gereken bir konudur. Yaşadığımız dünyada ciddi bir ekolojik bozulma sorunu ile karşı karşıyayız. Nüfus artışı, enerji kaynaklarının tükenmesi, çevresel kirlenme, küresel ısınma gibi faktörler dünyanın giderek daha sorunlarla dolu bir yer olacağına işaret ediyor. Yaşadığımız dünyayı korumak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek için elimizden geldiğince özenli davranmak zorundayız. Enerji ve su tasarrufu sağlamak bu hassasiyet için güzel bir başlangıç olabilir.

 

  • Çamaşırlarınızı düşük ısıda ve kısa programlarda yıkamaya özen gösterin.
  • Bulaşık ve çamaşır makinenizi tam olarak dolduklarında çalıştırın.
  • Elektrik süpürgenizin torbasını sık aralıklarla boşaltmayı ihmal etmeyin. Eğer mümkünse, su hazneli elektrik süpürgelerini tercih edin.
  • Su ısıtıcınıza (kettle) ihtiyacınız olan miktardan fazla su koymayın.
  • Duş alma sürenizi yarı yarıya azaltmaya çalışın.
  • Gereksiz yere çalışan televizyon, bilgisayar ve radyo gibi elektrikli ev aletlerini kapatmayı unutmayın.
  • Evinizde yanan gereksiz ışıkları kapatın
  • Tasarruflu ampullerden faydalanın
  • Eviniz için ısı yalıtım sistemlerini değerlendirin
  • Kullanmadığınız elektronik aletleri ve fişlerini kapalı tutun
  • kaynak:homify

 

Devamını gör
Mutfak Masa ve Sandalyeler
  • 10.11.2017 14:41:18
  • 0 Yorum
  • 1260

Bu sezonun mutfak masa sandalye modelleri arasından tercih yapmak istiyorsanız size bir önerim var.

Seçim yaparken şıklığın, kalitenin, pratikliğin ve kullanışlılığın bir arada olduğu ürünleri seçin. 

Tek başına bir özelliğin ön planda olması dekorasyonda ihtiyacınız olan diğer niteliklerin eksik kalmasına neden olacaktır. Bu da dekorasyonun ana hedefini yakalamanıza engel olur.

Mutfak masa sandalye modelleri çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu yelpazenin genişliği seçim yapmakta zorlanmanıza neden olacaktır.

Temelde uygulamanız gereken ölçülerden yola çıkarsak bu yelpazenin de daraldığını göreceksiniz. Öncelikle mutfakta kullanacağınız bu ürünlerin ebatları en büyük kriteriniz olmalıdır. Geniş bir mutfağa sahip olanlar için tercih edilecek mutfak masa sandalye modelleri ile daha dar mutfaklara sahip olanların tercih edeceği modellerin aynı olmayacağı ortadadır.Mutfakta kullanacağınız alanı mutlaka metre yardımı ile ölçün. İstediğiniz masa sandalye takımının ebatlarıyla karşılaştırarak muhtemel kaplayacağı alan ve mutfakta sizin için kalacak boş alan makul seviyelerde olmalıdır. Dar mutfağa sahipseniz ve geniş bir mutfak masası ile sandalye seçimi gerçekleştirirseniz gerek kullanım gerekse dekorasyon açısından hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ebatlarını belirlediğiniz mutfak masa sandalye modelleri için ikinci önemli kriter de renk seçimidir. Mutfağınızın fayans, dolap ile diğer mobilya ve aksesuarlarında kullanılan ana renklerle uyumlu bir rengin seçilmesi, mutfağın toplam dekorasyon kalitesinin de artmasını sağlayacaktır.

Bu anlamda açık renkli mutfağa sahip olanlar için bej, beyaz ve pastel renklerin tonları seçilebilir. Aynı zamanda temel renklerle uyumlu olan sıcak renkler de tercihe bağlı olarak masa ya da sandalyelerde kullanılabilir.

kaynak: dekorblog

Devamını gör
Sarmaşık Deve Tabanı
  • 10.11.2017 14:24:03
  • 0 Yorum
  • 2570

Ev bitkilerinin evin içindeki havayı temizleme-arındırma özellikleri olduğu 1989’den beri bilinmektedir. Nasa’da mühendis olarak çalışmış olan Bill Wolverton bitkilerin birçok kimyasal bileşimi emme (absorbe etme) özelliğini araştıran ilk kişi oldu. En yaygın olanlarından, yaklaşık 50 ev bitkisi, bu şekilde test edildi. Wolverton’un Bitkilerle arındırma (phyto-purification) ile ilgili araştırmaları tüm dünyaya yayıldı ve geliştirildi. Bu araştırmalar iç mekanlardaki hava kalitesi kavramının oturtulmasına da katkıda bulundu.
Bazı inşaat ve temizlik malzemelerinin bizi zehirlediği artık kanıtlanmıştır. Yapıştırıcılar, boyalar, sıkıştırılmış ahşaptan yapılma (sunta) mobilyalar, mürekkepler, temizlik malzemeleri, soba ya da sigara dumanları evlerimizin hava kalitesini olumsuz olarak etkilemekte. Tüm bu kaynaklardan, havaya insanların sağlığını tehdit eden uçucu kimyasal bileşimler yayılıyor ve baş ağrıları, kronik yorgunluk, alerjiler… gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Sakinleştirici renkleri sayesinde stresi azalttıkları gibi, bitkiler havayı nemlendirir, havayı kirleten maddeleri emer ve havaya yeniden oksijen bırakır. Öyleyse, siz de kendinizi bu iyilik perilerinin maharetlerinden yoksun bırakmayın !
Amonyak ve sigara dumanı hariç, kokusu ve rengi olmadığı için, havayı kirleten çoğu maddeyi açıkça saptayabilmek zordur…. Ama evinizin içinde bir tur atın, onlar ordadır…

Bonus : Sarmaşık Deve Tabanı
Her türk ailesinin salonunda mutlaka bulunan, her gözün aşina olduğu ama adını bilmediğimiz o bitki. Evet sarmaşık deve tabanı. Böyle basit görünümlü ve bir şekilde her eve girmiş bu bitkinin aslında bir hava temizleme uzmanı olduğunu biliyor muydunuz?
Hava temizleme konusunda en etkili deve tabanı cinsidir. Bu bitki formaldehit ve trikloretileni yok eder. Çok fazla ışığa ihtiyacı yoktur ve loş odalarda da yaşabilir. Çok aydınlık mekanlarda olduğu takdirde üzerine doğrudan güneşten gelmesini önlemek gerekir.

sarmasik-deve-tabani

Devamını gör
Masif Tv Sehpaları
  • 9.11.2017 15:40:19
  • 0 Yorum
  • 1933

Yaşam alanlarında estetiği ve fonksiyonelliği bir arada yaşamaya imkan sağlayan en önemli mobilyalar arasında şüphesiz ki tv sehpaları geliyor. Televizyon sehpaları dekorasyona hem görsel hemde işlevsel açıdan büyük katkı sağlıyor, özellikle evin en fazla trafiğine sahip olan oturma odaları ve salonlar olunca seçilen her parçanın dekorasyona uyumlu ve tamamlayıcı bir özelliğe sahip olması gerekiyor.

Salon ve oturma odaları evin en fazla ziyaret edilen ve zaman geçirilen bölümleri olduğundan seçilen Tv sehpası modeli hem mekana işlevsellik sağlaması hemde göz zevkini okşaması açısından önemli bir role sahiptir. Her mobilya grubunda olduğu gibi tv sehpaları ve tv üniteleri farklı tarz ve modellere sahipler, bu kadar geniş ürün yelpazesi bulunan popüler mobilyalarda seçim yapmadan önce bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bunların en başında mekan içindeki diğer mobilyalar ile hem tarz hemde dokusal olarak uyum sağlamasıdır.

Masif mobilya grupları diğer hazır üretim mobilyalara nazaran daha pahalı, bunu yanı sıra daha ağır ve mekana elegan bir tarz kazandırır. Her şeyden önce doğal ağaç mobilyalar mekana estetik ve kaliteli bir stil ekler. Tv sehpaları arasında fiyatı en yüksek olan modeller doğal ağaç yani masif tv sehpaları, kullanım açısından daha uzun ömürlü, bakımı kolay olan tasarımlardır.

kaynak:dekorblog

Devamını gör
Renklerin Dansı
  • 9.11.2017 15:31:50
  • 0 Yorum
  • 1196

Pembe Tonlar
Pembe; pozitif duygular uyandırıyor ve genç görünümü sağlıyor. Dekorun herhangi bir parçasında pembe varsa; aşağıdaki renkleri kullanabilirsiniz.
Beyaz
Krem
Kahverengi
Siyah
Bebe mavisi
Gri
Ten rengi

Yeşil Tonlar
Bulunduğumuz sezonun en trendi rengi yeşil; kendini ferah hissetmenizi sağlarken, karşı tarafta olumlu duygular uyandırır. Dekorasyonun herhangi bir parçasına yeşil varsa; aşağıdaki renkleri kullanabilirsiniz.
Mavi
Sarı
Beyaz
Kahverengi
Ten rengi
Pudra
Su yeşili
Gri

Mavi Tonlar
Gökyüzünün ışıltısını stilinize yansıtan mavi; pozitif hissetmenizi sağlarken karşınızdaki kişinin size karşı güvenin duygusunun artmasını sağlıyor. Dekorasyonun herhangi bir parçasında mavi varsa; aşağıdaki renkleri kullanabilirsiniz.
Yeşil
Mor
Turkuaz
Beyaz
Krem
Gri
Toz pembe
Ten rengi

Gri Tonlar
Turuncu, mavi, yeşil, pembe gibi tüm renk tonlarıyla uyum sağlayan renk gridir. Çünkü gri nötr bir renktir. Siyah, mor, kahverengi, sarı gibi tüm renklerle gri rengi kombinleyebilirsiniz.

kaynak:facebook

Devamını gör
Oturma Odası Renk Uyumu
  • 8.11.2017 10:52:39
  • 0 Yorum
  • 1624

Evin hiç değişmeden yıllardır merkezi konumunda yer alan oturma odasına özen göstermek ve bunun keyfini sürmek hepimizin hakkı. Fakat öyle zamanlar oluyor ki ne yapaarsanız yapın, ne değişiklik, ne farklılık sizin için yeterli gelmeye biliyor ve güzelim eviniz gözünüzde bir canavara dönüşe biliyor. Oysaki canlı renklerin ve küçük dokunuşların sihrini yakalamak için yaratıcılığınızı kullanmanız yeterli!

Oturma odanızda geçirdiğiniz vakit ruhunuzu dinlendirsin, tek başıma otururken bile içiniz mi açılsın istiyorsunuz. O zaman daha fazla beklemeye gerek yok. Galerimize bir göz atın, renklerin uyumunu, aynaların odalardaki etkilerini keşfedin. Siz de oturma odanızı baştan düzenleyin. Mor ve sarı gibi birbirinden çok ayrı düşünülen iki renk ne kadar mükemmel bir uyum yakalamış siz de fark edeceksiniz. Küçük çiçekli duvar kâğıtlarının kullanımı ile tazelenen bir oturma odası tasarımı oldukça hoşunuza gidebilir, kırlentlerinizin renk uyumu ise oturma odanızın tasarımını son derece hareketlendirebilir.

Modern tablolar odanızın bütünlüğe kavuşmasını sağlayabilir. Birbirinden şık aynalar ile odalarınızın hem olduğundan büyük görünmesini sağlarken hem de mükemmel bir etkiye kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Birkaç minder ile odanızın konforunu arttırabilirken görünümünü de renklendirebilirsiniz. Son dönemlerin en moda oturma aksesuarları arasında olan küçük koltuk örtüleri de galerimizdeki görsellerde mevcut, evinizin sıcaklığını bu küçük detaylar ile oldukça rahat bir şekilde yansıtabilirsiniz. Perdelerin renklerine ve tasarımlarına bakmayı da ihmal etmeyin. Galerimizin ve yazımızın sizlere de ilham vermesi dileğiyle..

kaynak: evduzenleme

Devamını gör
Küçük Daireleri Büyütmek İçin
  • 8.11.2017 10:48:49
  • 0 Yorum
  • 1042

Küçük daireler, her zaman dekorasyon için bir faciaya dönüşür. N e kadar küçük eşya alırsanız alın, ne kadar basit kullanımlar tercih ederseniz edin ev her zaman tıka basa dolu görünür. Fakat renklerin ve akıllı mobilyaların sihri ile, küçük dokunuşlar birleşince küçük daireniz bir saraya dönüşe bilir.

Dekoratif bölümlü duvar

Odanın içinde fonksiyonel bir ayrı bölüm oluşturmak mı istiyorsunuz, en önemli şey ise size engel olmaması. Bu parça duvar kesinlikle size fayda sağlayacaktır: yatak odanızla oturma odanızı birbirinden ayırırken görsel olarak hiçbir görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde ayıracaktır. Bu gibi dekoratif duvarlar dairenizi daha güzel ve açık olmasını sağlayacaktır.

Kesinlikle bir yemek odasına ihtiyacınız var

Birçok insan küçük olan mutfaklarında yemek yeme için ayrı bir alan oluşturmaktan korkar. Çok bir alan kaplayacakmış gibi görünür, fakat bunları en küçük daire de bile çok basittir. İhtiyacınız olan şey işe küçük portatif yuvarlak bir masa ve birkaç sandalye ile bunları duvara dayamanız. Ayrıca dairenizde de birkaç katlanabilir sandalyenin olması güven vericidir.

Beyaz mobilyalar

Bu beyaz renk alanlarınızdaki kusurları örter ve daha geniş görünmesini sağlar. Bu sebepten dolayı iç mimarlar beyaz rengi mobilyalarınızda, bardaklıklarınızda ve hatta kapılarınızda kullanmayı şiddetle öneriyorlar. Buna ek olarak birkaç daha açık renk ekleyerek odanızın daha havalı gözükmesini sağlayabilirsiniz.

kaynak: evduzenleme

Devamını gör
Akıllı sehpalar
  • 7.11.2017 12:12:36
  • 0 Yorum
  • 997

Ev, ofis, otel odası gibi yerlerin en büyük sorunlarından biri sehpa seçimidir. Özellikle küçük alanları kullanışsız hale getiren devasa orta sehpalar artık tedavülden kalkmış gibi görünüyor. Bunun sebebi ise günümüzün biricik ve devamlı gelişmekte olan teknolojinin mobilyaları da etkileyerek ortaya çıkardığı, portatif akıllı sehpalar.

Akıllı sehpalar son yıllarda büyük ilgi gören son derece kullanışlı mobilyalar arasında yer alıyor. Özellikle küçük alanlarda büyük işler yapabilen, kullanımı bir hayli kolay olan işlevsel mobilyalar şüphesiz ki gelecekte dekorasyonun vazgeçilmezleri haline gelecekler. Şimdiden Akıllı sehpaların bu kadar ilgi görmesi gelecekte akıllı mobilyaların ne derece önemli konumda olacaklarını bize kanıtlıyor diyebiliriz.

Akıllı sehpa modelleri klasik bir orta sehpanın aksine çok amaçlı kullanılabilen bir tasarıma sahiptir. İlk bakışta normal bir orta sehpa görünümünde olan akıllı sehpalar açıldıklarında hayal gücünü zorlayan bir çok farklı tasarıma dönüşebiliyorlar. Örneğin küçük bir salon için hem orta sehpa hem yemek masası hemde hızlı şekilde dekoratif bir lap top masasına dönüşebiliyor. Bu sehpaların bu kadar fazla ilgi görmesi son derece kullanışlı olmaları ve küçük alanları en iyi şekilde değerlendirebilen kullanım kolaylığı sağlayan mobilyalar olmasıdır.

Devamını gör
Salon Dekorasyonu Aksesuar Uygulamaları
  • 7.11.2017 12:07:12
  • 0 Yorum
  • 1220

Salon dekorasyonu oldukça geniş bir alandır. Binlerce dekor parçası bula bileceğiniz gibi, aynı zamanda kararsız ya da uygun parça seçiminde zorlandığınız anlar mutlaka olacaktır. Bu durumda planlı hareket etmek ve bloglardan yardım almak doğru olacaktır.

Özellikle iç mimari, dekor ve ya dizayn için salon dekorasyonu çoğu insanın özenle takip ettiği dekorasyon ürünlerinden oluşmaktadır. Bunun sebebi salonumuzdaki aksesuarların hem çok daha fazla göz önünde olması hem de toplam ev dekorasyonuna daha büyük oranda katkı sağlayacak olmasıdır.

Siz de salon dekorasyonu aksesuarları ile salonunuza farklı bir hava katmak istiyorsanız yazımızı okumanızı öneririz.

Salon dekorasyonu aksesuar uygulamalarında vazolar ayrı bir yere sahiptir. Hangi mobilya türünü salonunuz için seçmiş olursanız olun mutlaka size uygun bir vazo çeşidi bulunacaktır. Bu vazo çeşitleri sayesinde hem estetik bir alana sahip olursunuz hem de diğer eşyalarınız ile uyumlu kombin sağlamış olursunuz.

Kullanacağınız vazoların rengini belirlerken çok dikkat çekici sıcak renkler yerine işlemeli ve pastel renklere sahip vazolar, bütünlüğü yakalamanız için daha doğru bir seçim olacaktır. Ancak salonunuzun renklerinin vazo tercihinde de doğrudan etkili olduğunu unutmayın.

Aksesuar tercihinde size uygun bir biblo mutlaka vardır. Ben salonumda genellikle takım bibloları kullanmaktan hoşlanıyorum. Sebebi de salonuma daha sıcak ve hikâyesi olabilecek bir alan oluşturmasıdır. Siz isterseniz tekli biblolar da kullanabilirsiniz. Biblo seçimindeki zevk tamamen size bağlıdır. Dekoratif hayvan figürlerinden insan biblolarına kadar birçok alternatifinizin olduğunu bilmelisiniz.

kaynak: dekorblog

Numara Sorgulama

Devamını gör
Mersin'in en iyi avukatı Murat Altındere
  • 6.11.2017 15:13:40
  • 0 Yorum
  • 1266


Murat Altındere mersinin en iyi avukatı olarak isminden her daim söz ettiriyor. Danışmanlık verdiği, avukatlığını ya da yöneticiliğini yaptığı projeler, firmalar, ticari kuruluşlar, holdingler hem Türkiye'de hem de Dünya'da yer edinmiş oldukça büyük işletmelerdir.

Altındere Hukuk Bürosunun kurucusu olan Murat Altındere ile iletişime geçmek için (0324) 336 52 10 numarasını araya bilirsiniz.

 

 

 

Devamını gör
Kitaplık Seçiminiz İçin Birkaç Öneri
  • 6.11.2017 11:49:31
  • 0 Yorum
  • 1095

Kitap okumayı sevenler için, evlerinin en vazgeçilmez köşesi elbetteki kitaplıklarıdır. Zevk sahibi, kitapseverler için ve ya evinde yenilik isteyenler için bir farklılık yarata bilmek adına birkaç öneri sunacağız.

Renkli kitaplıklar

Kitapların renklerine göre ayrılmış bu kitaplık köşesi dekorasyonun odak noktalarından biri haline getirilmiş. Yüksek boyu kitaplığın daha göz önünde durması açısından son derece doğru bir seçim, benzer renklere sahip kitapların gruplandırılması ise gök kuşağı etkisi yaratmış. Tabi buna benzer bir kitaplık köşesi için hatırı sayılır bir arşive ihtiyacınız olacaktır, ancak elinizdeki kitap sayısına göre seçeceğiniz daha küçük kitaplıklar ile benzer etkiyi elde edebilirsiniz.

Ağaç kitaplık

Sıra dışı bir kitaplık tasarımı, ilk bakışta gerçekten ağaçtan yapılmış bir kitaplık gibi görünse’de dekoratif stickerlar yada duvara yapılacak olan profesyonel bir ağaç çizimi ile bu sonuç alınabilir. Ağaç şeklinde dekoratif sticker modelleri ile bu dekoratif kitaplık görünümü rahatlıkla yapılır, duvar çıkartması dışında ihtiyacınız olan sadece cam raflar.

Kitaplık duvarı
 
Çok fazla kitaba sahipseniz sıradan kitaplıklar ihtiyacınızı karşılamayacaktır, evinizde belli bir duvarı komple kitaplık olarak kullanarak hem dekorasyona dekoratif bir hava katarsınız hemde tüm arşiviniz düzenli şekilde elinizin altında olur. Duvardan duvara kitaplıklar hem modern hemde klasik dekorasyon stilleri için rahatça uygulanabilecek bir kitaplık fikridir.

Asılı duran kitaplar

Sevdiğiniz kitaplarınız ile evinize farklılık katabileceğiniz son derece dekoratif bir kitaplık fikri, örnekte gördüğünüz gibi asılı duran kitaplar evinizde çok şık bir o kadar ilgi çekici bir düzenleme olabilir.

Merdiven altı kitaplık 

Merdivenli evler için yapılabilecek en akıllıca düzenlemelerden biridir merdiven altı alanı en verimli şekilde değerlendirmek. Önceki yazılarımızda birbirinden ilgi çekici merdiven altı dekorasyon fikirlerine yer vermiştik, ancak aralarında en şık ve modern bir görünüme imkan sağlayan kitaplık olarak değerlendirme fikirleri diyebiliriz.

Harf şeklinde kitaplıklar 

Modern dekorasyon seven kitap tutkunları için dekoratif bir kitaplık modeli, harf şeklinde tasarlanan renkli kitaplık bulunduğu alanda son derece ilgi çekici. Ev için pek uygun bir tasarım olmasa bile modern ve renkli ofis dekorasyonları için değerlendirilebilir bir fikir bizce.

kaynak: dekorblog

Devamını gör
Berjer Seçimi İçin Bir Kaç Öneri
  • 4.11.2017 10:51:35
  • 0 Yorum
  • 1125

Tarz Sahibi Berjer Koltuk Modelleri

Berjer koltuk modelleri birçok evi içi ve ofis dekorasyon uygulamalarında vazgeçilmez özellikleri ile size farklı tasarımların oluşmasında yardımcı olmaktadır. Berjer koltuk seçimi bu anlamda da önem kazanmaktadır. Berjer koltuk modelleri arasından seçeceğiniz koltukların nerede konumlandırılacağı seçiminizi belirleyen önemli kriterlerden biridir. Genellikle oturma odasında kullanılan berjer koltuklar, keyifli vakitler geçirmede oldukça şık bir etki uyandırmaktadır.

Berjer koltuk seçimi için modeller arasında kullanımınıza uygun bir çeşit belirlemek için kullanım karakterinizi düşünmeniz gerekir. Kitap okumak ve çay, kahve keyfi yapmak için kol yapısı ahşap ve nispeten daha geniş olan berjer koltuk modelleri sizin için daha uygun olabilir. Bu modeller aynı zamanda televizyon izlemek istediğinizde kumanda kontrolü için de size avantaj sağlamaktadır.

Berjer koltuk modelleri seçiminde kullanacağınız alandaki mobilyalarla uyumlu bir kumaş ve çeşit tercihinde bulunmak da önem arz eder. Berjer koltuklar hemen her mobilya grubu için uyumluluk sağlayabilse de klasik, vintage ve retro tarzı ürünlerde modern berjer koltuk takımı kullanmak dekorasyonun odak noktasını berjer koltuğa çekmek anlamına gelecektir. Bu tercih bilinçli olarak yapılırsa berjerin oda içindeki konumu da doğru belirlenmelidir. Aksi halde berjer koltuk, dekorasyonu bozan bir nesne haline gelecektir.

kaynak:dekorblog

Devamını gör
Aydınlatma Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
  • 3.11.2017 17:12:04
  • 0 Yorum
  • 981

Aydınlatma deyince gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalıyorsanız, aynı ekipteyiz demektir. Bir evin salonu, bir ofisin toplantı odası için oldukça kıymetli birer parça aydınlatıcılar. Bugün yazımızda aydınlatma seçerken nelere dikkat edilmeli, farklı yaşam alaları için aydınlatma ürünleri nasıl seçilmeli bu başlıklara yer veriyoruz.

İç mekan dekorasyonu söz konusu ise seçilen aydınlatma tasarımlarının tarzı, rengi yada desenleri mekanı tamamlayan ve tarzını destekleyen başlıca noktalardır. Ev yada ofis gibi alanlarda tercih edilen abajur, lambeder yada diğer aydınlatma ürünleri seçerken zorlanıyorsanız aşağıda size aydınlatma ürünleri seçerken yol gösterecek bazı ipuçları bulabilirsiniz.

Aydınlatmanın Tarzı

Bir yaşam alanı için aydınlatma ürünü seçerken önceliğiniz bu alanın tarzını tamamlayacak ve aynı çizgilere, renk ve desenlere sahip ürünler seçmek olmalıdır. Basit bir şekilde özetleyecek olursak ortamın dekorasyon tarzı klasik çizgilere sahipse sizin seçmeniz gereken aydınlatma ürünü aynı şekilde klasik bir tasarıma sahip olmalı ve mekanın dekorasyon tarzını tamamlayabilmeli.

Seçimlerinizi Sınırlandırın

Aydınlatma ürünü seçerken seçimlerinizi sınırlandırmanın en kolay yolu hangi yaşam alanı için ihtiyacınızın olduğunu belirlemektir. Bu şekilde düşünürsek bir mutfak için seçeceğiniz aydınlatma ile salon ve oturma odası seçeceğiniz aydınlatmalar farklılık gösterecektir. Evin hangi bölümü için aydınlatma ürünü seçeceğinizi bilmek daha kolay şekilde seçim yapmanızı sağlayacaktır. Aynı şekilde farklı yaşam alanlarının rengi ve tarzı aydınlatma ürünleri seçerken size yol gösterecek olan noktalar arasında yer alır.

Renk Uyumu

Ortamda yer alan mobilyaların tarzı, duvar rengi ve mobilyalar aydınlatma ürünleri seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar arasında yer almaktadır. Her açıdan uyumlu bir aydınlatma tasarımı için mobilya tarzı ve ortamda ağır basan renk yada desenlere uygun olan bir tasarım doğru bir aydınlatma ürünüdür. Seçeceğiniz aydınlatma aynı zamanda materyal olarak ortama uyum sağlamalı yani mekanın belirgin bir dekorasyon tarzına sahip olması daha rahat seçim yapmaya imkan sağlar. Basit bir örnek verecek olursak endüstriyel yada loft tarzı bir ortam için aydınlatma seçimi yapmak oldukça kolaydır, parlak metaller yada demir aydınlatmalar bu tarzı tamamlayacak özelliklere sahip materyallerdir.

kaynak: dekorblog

Devamını gör
Karıncaları evden uzak tutmak için bir kaç fikir
  • 3.11.2017 17:08:21
  • 0 Yorum
  • 1135

Karıncalardan kurtulmanın doğal yolları nelerdir?

Karıncaları ev hayatında görmeye hepimiz alışkınız, bu durum geçmişten günümüze hiç değişmedi ve değişeceğe benzemiyor çünkü ne yaparsak yapalım evde istenmeyen bu küçük misafirler bir şekilde ortaya çıkıyorlar.Sadece bahçeli evlerde karınca sorunu yok, apartmanda oturanlar içinde durum aynı. Karıncalardan kurtulmak için geçici önlemler alabiliriz ancak bu tam anlamıyla bir çözüm olmayacaktır, çünkü tıpkı bizler gibi karıncalarında aileleri ve karınlarını doyurmaya ihtiyaçları var. Yemek yemek, su içmek bizlerin olduğu gibi karıncalarında temel ihtiyaçları ve evlerimiz karıncalar için ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mükemmel bir alan haline geliyor.

Karıncalar planlı ve düzenli şekilde çalışan canlılar, şaşırtıcı gelebilir fakat keşif görevi gören karıncalar ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan bulduklarında diğer kolonilerin bu haberi alması çok kısa sürer. Sonrası ise hepimizin bildiği bir tablo, mutfağımızda bir sıra halinde gezen davetsiz misafir topluluğu.. Peki karıncaları evimizden uzak tutmak için neler yapabiliriz, karıncaları evden uzaklaştıran doğal çözümler neler yazımızın devamında bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Sarımsak Karıncaları evden uzaklaştırmak için bir çok farklı doğal çözüm var, bunlardan bir tanesi sarımsak.Karıncaların eve girdiği noktaları tahmin ediyorsanız bu küçük deliklere sarımsak parçaları sıkıştırabilirsiniz, karıncalar sarımsak kokusundan oldukça rahatsız olurlar ve yön değiştirirler. Genellikle kapı, pencere önlerinden eve girerler, bu alanlarda sarımsağı deneyebilirsiniz.

Toz Kireç Karıncaların inadını kırmak adına daha farklı çözümlerde üretebiliriz bunlardan biri ise toz kireçtir. Karıncalardan kurtulmanın yolları arasında en etkilisi toz kireç kullanımıdır. Kapı ve pencere önlerine toz kireçten bir barikat yaparak karıncaların yön değiştirmelerini sağlayabilirsiniz. Toz kireçten hafif ince bir çizgi oluşturun ve göreceksiniz hemen yönlerini farklı bir tarafa doğru değiştireceklerdir. Karıncalar vücutları ile nefes alabilen canlılar, akciğerleri yoktur ve nefes alamayacakları engelleri hemen anlarlar ve yön değiştirirler.

Tarçın Evdeki Karıncaları uzaklaştırmak için sarımsak ve toz kirece alternatif olarak bazı aromatik tozları deneyebilirsiniz, mesela tarçın gibi. Tarçının keskin kokusu karıncaları uzaklaştırmak için etkili bir yöntemdir. Karıncaların geldikleri yönleri tespit edip bu noktalara ince çizgiler halinde tarçın dökerek evinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Bebek Pudrası karıncaları evden uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz diğer bir doğal çözüm, bebek pudrası karıncaların koku almalarını engelleyici bir özelliğe sahip, eve girdikleri noktalara bebek pudrasını çizgi halinde dökebilirsiniz.

Kırmızı Toz Biber  karıncaların sevmediği baharatlardan olarak bilinir, bildiğimiz kadarı ile bir çok böcek ilacının yapımında kırmızı toz biber kullanıyor, buda karıncalardan kurtulmak için doğal bir çözüm olabilir.

Yazımıza burada son verirken son bir kaç cümle ilave edelim, karıncalar tamamen zararsız canlılardır ve tek amaçları karınlarını doyurmaktır, karıncalarda tıpkı bizim gibi ailelerini beslemek zorundalar ve bunu evdeki kırıntıları bularak yaparlar, bu açıdan düşünüp karıncaları öldürmeden zarar vermeden uzaklaştırmanın yollarını denemeliyiz.

kaynak: dekorblog

Devamını gör
Kahverengi salonunuzu renklendirin!
  • 2.11.2017 13:02:30
  • 0 Yorum
  • 1025

Kahverengi mobilyalarım çok sıkıcı, ancak mobilya alacak durumda değilim. Yine de salonumu biraz daha renkli hale getirebilirim ama nasıl sorusuna bir kaç yanıt aradık ve buraya topladık. İşte buyurun...

Direk olarak kahverengi mobilyaya uygun perde arayışına girmeden önce, salonunuz için hayat kurtarıcı bir kaç bilgi vermek istiyoruz.

Kahverengi mobilyaların ağırlıkta olduğu bir salon dekorasyonu, doğru yardımcı renkler ile son derece şık ve hatta elegan bir tarza sahip olabilir.

Çoğu kişi kahve takımların salonda yaratacağı karanlık stilden korktukları için açık renk oturma gruplarına yönelir, ancak kahve oturma grupları bir çok farklı renk ile başarılı şekilde kombinlenebilen şık ve kullanıldığı tasarıma kalite kazandırabilen bir renktir.

Kahverengi kullanacakların bilmesi gereken en önemli nokta bu renk ve tonlarını sıcak yada nötr renkler ile kolayca tamamlanabilir olması.

Kahverengi koltuk takımları ile salon dekorasyonu yapacaklar için bir çok sıcak ve nötr renk seçeneği bulunuyor, mesela kahve tonlarını altın tonları ile tamamlayarak mekanda çok şık ve zengin bir stil elde edilebilir.

kaynak : evdekorasyon

Devamını gör
Biri organizer mi dedi?
  • 2.11.2017 12:59:08
  • 0 Yorum
  • 1014

Organizerler son dönemlerde artan taleple birlikte tüm mağazalarda, hatta kitapçılar da dahi satılmaya başlandı. Peki bu organizerleri nasıl kullanmak gerekir?

Doğrusu bunlar çekmece, dolap, yatak altı, çanta içi gibi çok amaçlı kullanılabiliyor.

Özellikle küçük eşyaların, birbine karışıp içiçe geçmesini önelmek adına baya bir işe yarıyor. Mesela benim gibi yüzlerce takı toka sahibi kadınlar için tam bir kurtarıcı. Birbirine dolaşan kolyelerden kurtulmak için, aa benim böyle bir yüzüğüm mü varmış cümlesini unutturacak bir düzen sağlıyor.

Dolap içine asılanlar çok kıyafeti olan hanımlar için kurtarıcı. Organizerlere alışveriş için vakti olmayan hanımlar alışveriş sitelerinden de ulaşabilirler. Fazla yatak yorganı olan hanımlar özellikle vakumlu hurçlarla bu fazlalıklardan kurtularak geniş alanlara sahip oluyorlar. Organizler birer süper kahraman edasıyla hayatımıza girmiş durumdalar.

Devamını gör
Feng Shui İle Çiçek Seçimi
  • 1.11.2017 12:24:08
  • 0 Yorum
  • 1040

Feng shui, eski birçin felsefesidir. Belirli objeleri organik olsun olmasın kullanarak enerjiyi yönlendirerek huzurlu ve mutlu yaşama sanatıdır.

Şans, bereket ve bolluk getiren bu uygulamalar aynı zamanda evimizi de güzelleştirmektedir.

Feng Shui’ye göre, evimizde bazı çiçekleri kullanarak şans, para ve huzur sağlayabiliriz. İşte, şans getiren çiçekler ;

Evinizde romantizm yaratmak istiyorsanız kullanacağınız çiçek kesinlikle karanfildir. Özellikle yatak odanızda beyaz karanfil kullanırsanız, sakinlik ve huzur yanı sıra romantizm enerjisini de çekersiniz.

Evlerde ve iş yerlerinde chi enerjisi başarı ve başarının dengesini sağlar. Bu enerjiyi yükselten çiçekler ise mimozalardır. Evinizin veya iş yerinizin bir noktasında kullandığınız mimozalar başarınızı arttırır ve etkiyi sürekli kılar.

İyi şans, iyi süprizler, sadakat ve şefkat enerjisi bir ev için çok önemlidir. Bunları hayatınıza çekmek istiyorsanız, gül ve şakayık kullanabilirsiniz. Özellikle beyaz olanlar sadakati ve şefkati hayatınıza çekerken, kırmızı renk olanlar şansı ve iyi süprizleri hayatınıza taşırlar.

Evinize bol para ve bereket çekmek istiyorsanız lilyum kullanın. Lilyum, bol para ve paranın iyi şansını çeker.

Krizantem, bir evde neşe ve mutluluğu yaratır. Enerjinizi o yöne çeker. Gevşeme, stresten uzak kalmanızı sağlayarak huzur da verir.

Kendinizi tembel ve yorgun hissediyorsanız, günebakanları kullanabilirsiniz. Günebakanlar, ev içinde sizin ateş enerjisi ile yüklenmenizi sağlarlar. Ev içinde dinamik, hızlı ve hareketli olursunuz.

Ev içinde sürekli kavga ve gürültü varsa, bu etkiyi ortadan kaldıran orkidelerdir. Orkideler, ev içinde barışı ve sükuneti sağlarlar.

Yeşil yapraklı olan bitkiler ev içinde güney ve güney doğu kısımlarında kullanılırsa, evin şansını ve bereketini arttırır. Yeşil, büyümenin gelişmenin ve sağlığın rengidir. İnsanlarda sağlık, tazelik ve şansı arttırır. Yuvarlak yaprakları olan yeşil bitkiler, iyi bir enerji alanı yaratarak iyi şansı harekete geçirir.

Tüm bu bitkileri ve çiçekleri yerleştirirken bir pusula almakta fayda vardır. Evin güney ve güney doğusuna bitki yerleştirirseniz, enerjiyi harekete geçirip etkisini eve verirler.

kaynak: malice.com

 

Devamını gör
Avangarde Mobilya Nedir?
  • 1.11.2017 12:23:19
  • 0 Yorum
  • 1292

Avangarde fransızca kökenli olup, herd dilde aynı tarzı tarif eden bir kelimedir. Moda, dekorasyon, mimari, mobilya gibi bir çok alanda da belirgin bir stildir.
Avangard, Avangart yada Avant-Garde. İstediğiniz şekilde telaffuz edebilirsiniz. Bu 3 kelimede arkasına mobilya eklendiğinde Türkçe de aynı anlama gelmektedir. Ülkemizde çoğunlukla Avangard Mobilya şeklinde söylenir. Peki nedir bu Avangard Mobilya?

 Avangard Mobilya Nedir ?

Bu soruyu cevaplamadan önce, avangard kelimesini incelemek gerekir. Bu kelime aslen Fransızca bir kelime olmakla birlikte orjinali “Avant-Garde” dir. Yenilikçe ve öncü olan anlamında kullanılmaktadır. Peki, iyide Mobilya tasarımında kullanım yeri, yenilikçi olduğu alan nedir diye sorabilirsiniz. Avangard Mobilya için kısaca; Klasik Mobilyada yenilikçi akım diyebiliriz.

Modern çizgilere bürünmüş, biraz daha sadeleşmiş, oyma oranı azalmış, parlaklığı artmış ve beyaz rengin fazlaca kullanıldığı  bir Klasik Mobilya akımıdır aslında. Üretimde detaylarının azlığı klasik mobilyaya göre daha hızlı üretim imkanı tanımaktadır. Malzeme olarak ta klasik mobilya ya göre daha hafif malzemeler kullanılır. Kullanılan kumaş türleri açısından da çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Modern kumaşlardan tutunda osmanlı desenlere sahip kumaşlara, kadife ve baskılı kumaşlara kadar her türlü kumaş tasarıma göre kullanılabilmektedir

Avangard Mobilya’nın belirgin Özelliği Nedir?

Avangard Mobillya tasarımının en belirgin özelliği, tasarımın tamamına etki eden ve genellikle altın renginde kullanılan zarif desenleridir. Bu modern ve hafif tasarım dokunuşu mobilyaya minimalist bir hava katmaktadır. Bu desenler çoğunlukla osmanlı döneminin motiflerinden oluşur. Fakat aşırı oyma ve desenden kaçınılır.

Sıkça kullanılan beyaz parlak lake boya, son yıllarda Avangard Mobilyanın yeni belirleyici yüzü olmaya başladı. Parlak beyaz lake boya avangard mobilya da o kadar etkin hale geldi ki, bazı basit tasarımlı mobilyalar bu şekilde boyanarak yüksek fiyatlara avangard mobilya diye satılabiliyor.

Sonuç olarak; Avangard tasarım akımı son yıllarda o kadar tuttu ki kendi başına bir tasarım öğesi ve mobilya modeli halini almayı başardı. Bu tasarım akımının zamanla daha da popüler olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Devamını gör