2018 > Ağustos dekorasyonları

Evlerin Olmazsa Olmazı Havlular
  • 17.8.2018 10:14:10
  • 0 Yorum
  • 1621

Gün içinde defalarca kez kullanılan, banyoların olmazsa olmazı havluları seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Yumuşaklık, doku, teninizdeki hissiyatı, ağırlığı,  hammaddesi… Havlu seçerken etiketlerde gördüğünüz bilgilerin ne anlama geldiğini, doğal hammaddeden üretilmiş bir havlunun sağlık açısından ne kadar büyük önem  taşıdığını biliyor musunuz? 

Orta çağa ait arkeolojik çalışmalar havlunun ilk olarak 17. yüzyılda Bursa şehrinde kullanılmaya başlandığına işaret eder. “Türk Havlusu” olarak dünyaya nam salan havlular evlerden önce, yine bizim kültürümüze ait olan Hamamlarda kullanılmaya başlanmış.Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları genişledikçe dünyaya yayılan Türk havlusu 18. yüzyıldan itibaren şimdi kullandığımız havlulara benzer bir hale dönüşmeye başlamış. 

Seçtiğiniz havlunun uzun ömürlü olması, yumuşaklığını kaybetmemesi, havlu liflerinin hızlı kuruma özelliğinin bozulmaması için dikkat etmeniz gereken bazı küçük püf noktaları var. Havlularınızı renk ve içerik bakımından kategorize ederek yıkamanız renk kayıplarını önleyeceği gibi, ısı ayarlarını doğru yaptığınızdan havlunun  bozulmamasını sağlayacaktır.Ne yazık ki ne kadar kaliteli olursa olsun her ürünün bir ömrü var. Havlularınızı yenilemeye karar verdiğinizde eski havlularınızı hemen çöpe atmayın! Havluları değerlendirmenin pek çok faydalı ve eğlenceli yolu var. İster kendinize özel plaj örtüleri yapabilir, isterseniz basit bir kendin yap projesiyle bir kaç havludan kendinize yepyeni bir banyo paspası yapabilirsiniz.

Devamını gör
Mutfağınızdaki Solo Ürünü Ankastreye Dönüştürmenin Dezavantajları
  • 17.8.2018 10:10:20
  • 0 Yorum
  • 13452

Bir oyuk ya da açık alanın içine yerleştirilmiş tüm uygulama ya da sistemler için kullanılan ankastre kelimesi günümüzde ankastre fırın, ankastre ocak, ankastre bulaşık makinesi gibi ev ürünleriyle beraber kullanılmaktadır. ankastre kelimesi bu ürünlerin diğer ürünlerden ayrım tanımı olarak kullanılmaktadır. Peki her ürünün ankastresi olur mu? Bu sorunun cevabı hayırdır. Çünkü fırın, ocak, davlumbaz, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ankastre olabiliyor. 

Ankastre olan bir ürün solo hale yani ankastre olmayan klasik kullanım haline dönüştürülemiyor. Solo ürün ise ankastreye dönüştürülebiliyor. Herhangi bir modülün içine gömülen solo ürünler bu şekilde ankastreye dönüştürülebilir. Ancak bu dönüştürme işlemi tam anlamıyla sorunsuz dönüştürmenin sağlanması son derece zordur. Ankastre ürünler kullanıldıkları yerle entegre olmuş olan tasarım ve minimal mühendislik gerektiren sistemler olduğu için bunun sonradan tasarımında çeşitli sorunlar doğabilir.

Ankastreye dönüştürmek istediğiniz üründe ki bazı çıkıntılar, bazı kablolar, borular veya başka nedenler nedeniyle ankastre haline dönüşüm sorunlu olabilmektedir. Bu  ankastreye dönüştürme ayrıca estetik açıdan da başarılı olmayabilir. Bu nedenlerle eskiyen veya bozulan buzdolabı, fırın, ocak, bulaşık makinesi, davlumbaz gibi ürünlerin yerine ankastre olarak satılan ürünlerin alınması ya da ankastreye uygun şekilde mutfak modülünün değiştirilmesi önerilir. 

Devamını gör
İzolasyonun Önemi ve Gerekli Yönleri
  • 16.8.2018 10:11:12
  • 0 Yorum
  • 1623

İzolasyon, ev sahiplerine ve çevreye sayısız yarar sağlar. Uygun bir ev ortamı yaratmanın yanı sıra, enerji verimliliğini arttırır ve fatura maliyetini düşürür. Yalıtımınızın ne kadar tasarruf sağladığını öğrenmek isterseniz eğer evinizin enerji ihtiyaçlarının kapsamlı bir değerlendirmesi için nitelikli bir profesyonel ile çalışabilirsiniz. Yeni bir yalıtım yaptırmayı veya ekipmanınızı yükseltmeyi planlıyorsanız da denetim yararlıdır. Zira her iki durumda da denetim sonuçları enerji tüketirken akıllı kararlar vermenize yardımcı olabilir. Dahası size hangi yalıtım tekniği veya malzemenin kullanılması gerektiği hakkında fikir verecektir. Ayrıca evinizin değerini de arttırabilir.

Evinizde herhangi bir alana izolasyon yaptırmadan önce ev içindeki ısıtma ve soğutma mekanizmalarını ve günlük enerji kaybının nasıl gerçekleştiğini anlamak önemlidir. Isı transferi prensipleri, dışarıdaki ısının evinize ve vücudunuza ne zaman aktarıldığını açıklar. İletim, radyasyon ve konveksiyon gibi üç süreç vardır. Isı, ısıyı emen ve sonra yükselen hava ile taşınır. Çevrenizdeki hava yükselir ve serin hava hareket eder ve vücudunuzun sıcaklığını arttırır. Isı kaybı ise yerel iklime ve mevcut yalıtımınıza bağlıdır.

Günümüzde çok sayıda ve ucuz yalıtım malzemesi bulunuyor. Bu yalıtım malzemelerinin her birinin kendine has artıları ve eksileri var. Sonuç olarak herhangi bir yalıtım  malzemesini kullanmadan önce seçeceğiniz malzemenin eviniz en uygun malzeme olduğundan emin olmalısınız. R değeri, fiyat, çevresel etki, yanıcılık, ses yalıtımı ve diğer faktörler malzeme seçiminizi kolaylaştırabilir.

Devamını gör
Ankastre Ocak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • 16.8.2018 10:08:27
  • 0 Yorum
  • 2137

Mutfak, toplumumuzda özellikle hanımların günlerinin büyük kısmını geçirdikleri mekândır. Mutfaklarda yemek yapmak ve yemeklerin yenmesi asıl mekan amacıdır. Bununla birlikte mutfaklarda yemek yapma süresi, mutfakların temizliği, bulaşıkların yıkanması gibi aktiviteler nedeniyle bu yaşam alanının da kulanıcılarına kolaylık  sağlayacak şekilde geliştirilmesi için çeşitli çalışma ve tasarımlar yapılmaktadır. Mutfak içerisinde en önemli noktalardan birisi de ankastre ocak seçimleridir. Gerek dekorasyon açısından, gerekse mutfakta en lazım olan araç gereçlerden birisi olması hesabıyla ankastre ocaklar önemli detaylardır. 

Ankastre ocak almadan önce tüketicilerin dikkat edecekleri ikinci konu, ocağın paslanmaz çelik olmasıdır. Paslanmaz çelik birçok açıdan dayanıklı bir bileşimdir ve ocakların üzerine dökülebilecek, sıçrayabilecek maddelerin ve hatta temizlik maddelerinin ocakta bırakacağı negatif etkileri paslanmaz çelik en aza indirger. Bunun yanında paslanmaz çelik çok daha dayanıklıdır. Ve paslanma gibi bir durumu da yoktur.

Bununla birlikte kullandıkları enerjiye göre, normal elektrikli veya kristal gazlı ocaklar vardır. Burada ocağın konulacağı evdeki kullanılan enerji veya tercih edilen enerji şekline göre ocak belirlenmelidir. Paslanmaz çelik alacak olan tüketicilerin dikkat etmeleri gereken önemli bir nokta da şudur; yanıcı gözlerin, kararmayan markalara sahip ocaklardan olmasıdır. Belli bir zamandan sonra altta bulunan yanıcı gözler kararma yapıyor dolayısıyla yanıcı gözler ve bunların markalarına dikkat etmek gerekmektedir.

Devamını gör
Tehlike Arz Eden Ev Bitkileri
  • 15.8.2018 09:50:37
  • 0 Yorum
  • 1567

Evlerin vazgeçilmezi kabul edilen ve gerek süs, gerekse doğallık açısından evlere farklı bir güzellik katan bitkiler her zaman düşündüğümüz kadar yararlı değildir. Genel olarak evlere güzel koku ve dağal bir tat katması gereken bitki çeşitlerinin tabiki de evlerde bulundurulmaması gerekenleri de mevcuttur. Bu yazımızda bu tarz bitki çeşitlerinin ne olduğuna dair ufak bilgiler paylaşacağız.

1-) Zakkum
Zakkumun daha önce yapraklarının çiğnenmesinden ötürü ölüm vakaları kaydedilmiştir. Özellikle ölümler, fazla tüketildiğinde de görülmüş. Çocukların pek de yaklaşmaması gereken sevilen bir başucu bitkisidir zakkum. Araştırmalar zakkumun farklı zehir türlerini barındırdığını göstermektedir.

2-)Paşa Kılıcı
Adını keskin kılıcımsı duruşundan alan, komşularda çok rastladığımız bitki aynı zamanda kendini bırakmadan dikey bir duruş sergiler. Eğer yanlışlıkla yutar ve zehrine maruz kalırsanız yukarıda saydıklarımıza göre daha az etkilenirsiniz. Tabii burada görülen rahatsızlıklar yine ağızda oluşan yanma ve bulantı gibi zehirlenme belirtisi çin başta gelenler. Az da görülse de, dermatolojik bir reaksiyon da gözlemlendiği olmuş. Hayvanlara gelince ise kusma, aşırı tükürük salgılama ve ishal olarak reaksiyonla kendini gösterebilir.

3-)Ortanca
Ortanca bitkisi yenildiği zaman  mide kırampları, mide uyuşukluğa, ishalden komaya kadar semptomlar zehrin etkisini gösterebilir.

4-)Aleo Vera
Bu bitki evimizde, farklı formlarda medikal faydalarından dolayı bulunuyor olabilir. Eğer bitkinizin jelinden faydalanmak istiyorsanız, dış katmanındaki sarı tabakanın içindeki jele çok da temas etmeden elde edildiğine emin olun. Bu katmanlar, cildi rahatsız edebilir hatta sindirilirse rahatsızlıklara yol açabilir.

5-)Yelken Çiçeği
Zambakgillerin bir üyesi olan bu çiçek, aslında gerçek bir zambak değildir. Hava temizleyici olaraka da kullandığımız bu familya yutulduğu taktirde, dudak boğaz yanmalarına  kadar rahatsız edici semptomlara neden olabilir.

6-)Fulya
Nergisgiller ailesine bağlı olan bu bitki oldukça zehirli. Özellikle yutulursa, kusma ve ishal ile sonuçlanacak olan yoğun mide ağrılarına sebebiyet verebilir. Yüksek  tansiyondan yakınanlar, kalp çarpıntılarına dikkat. Nergisgillerin bu yanı gerçekten tehlikeli ve kesinlikle çocuklardan ve hayvanlardan uzakta durması gerekiyor.

7-)Sümbül
Sümbüller de yutuldukları taktirde, nergisgillerle aynı rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bulantılar dikkat çekici.

 

Devamını gör
Davlumbaz Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • 15.8.2018 09:48:53
  • 0 Yorum
  • 1807

Davlumbaz seçerken tüketicilerin en çok dikkat ettiği konuların başında davlumbazlardaki tasarım ve estetiğin ön planda olduğu görülmektedir. Mutfaklar için davlumbaz çok yer kaplamamakla birlikte en önemli öğelerden biridir. Ayrıca Davlumbaz dış panellerinin cam kanatlı olup olmaması veya tamamen paslanmaz çelik olup olmaması konusu tüketicilerin diğer dikkat ettikleri konudur.  Bu konu da estetik bakış açısıyla ilgilidir. Ayrıca temizik açısından da bu iki seçenekten biri seçilmektedir. 

Bunun dışında en önemli konulardan biri de şüphesiz çekiş gücüdür; mutfakların büyüklüklerine göre davlumbaz seçimi yapılmalıdır ve çekiş gücü düşük olan bir davlumbazın büyük bir mutfakta işlevsel olmayacağının unutulmaması gerekir. Çok büyük mutfaklar için mutlaka800 metreküpve daha üstü çekiş gücü olan davlumbazlar seçilmelidir. Eğer mutfak 12 metrekareden büyükse o zaman da 500 metreküplük bir davlumbaz yeterli olacaktır. 

Türkiye’de mutfakların genellikle 12 metrekareden daha küçük olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle500 metreküpaltında çekiş gücüyle çalışan davlumbazlar en yaygın olarak satılan davlumbazlardır. Davlumbaz seçilirken ses seviyesinin 50 desibel ve altı olmasına dikkat etmek gerekir, bu seviyenin altında olduğunda ses rahatsız edici düzeyde olmayacaktır.

 

Devamını gör
Mutfaklarda Eskitme Mobilya Modelleri
  • 14.8.2018 10:16:10
  • 0 Yorum
  • 2626

Antika ahşap, günümüz koşullarında vintage esintileri oluşturmanızı sağlayan ekonomik bir çözüm. Antika bir mobilyaya sahip olmak madden oldukça külfetli. Eskitme  mobilyalarla dekorasyonda dönemsel esintiler kullanmak kolaylaşıyor. Country stil mutfaklarda natürel dokuların kullanımına sıklıkla rastlayabilirsiniz. Huzur veren atmosfer oluşturmanızı kolaylaştıran eskitme ahşap mobilya örnekleri mevcut. Rustik mutfak dekorasyonlarında da sıklıkla eskitme ahşabın kullanımına rastlayabilirsiniz.


Mutfak dekorasyonunda ahşabı boyandığı ya da eskitme görünüm kazandırdığı öğelere sıklıkla rastlayabilirsiniz. Ahşabın farklı tonlarının bir arada kullanılabileceği gibi uyum sağlayan doku ve renklerle tam donanımlı country stil bir mutfak döşeyebilirsiniz. Gelişen teknolojilerle modern mutfak elemanlarının kullanımı ile birlikte ahşabın sıcaklığını natürel dokusuyla yansıtabilecek raf sistemleri ya da ahşap tezgâhlar kullanabilirsiniz. 

Renk alternatiflerini seçebileceğiniz eskitme ahşap raflar, babaannelerimizden kalma formlarıyla geçmişin izlerini taşıyor. Duvar dekorlarını işlevsel hale getirmenin yanı sıra estetik unsurlar barındıran raf modellerinde eskitme dokusu olan rafları farklı renklere boyamak mümkün. Mutfak dekorasyonunda kullanılan renk paletine uygun bir renk tonu belirleyerek mutfak rafları siparişlerini verebilirsiniz. Farklı ebatlarda raf derinlikleri oluşturabilir, duvar ölçülerinizi alarak raf adedini arttırabilirsiniz. Kısacası eski dönemi modern dönemde yaşamak için ufak tefek elden geçirmelerle kullanışlı ve sağlam dekorasyonlara çevirerek yine uzun yıllar kullanabilirsiniz.

 

Devamını gör
Banyo Küvet Modelleri
  • 14.8.2018 10:12:38
  • 0 Yorum
  • 2041

Banyo küvetleri, pratik ve hızlı duşakabin ünitelerine rahatlatıcı ve keyifli bir alternatif olarak banyo dekorasyonlarında her zaman kendilerine yer buluyorlar. Bugünün modern tasarımlarında her ne kadar pratik ve az yer kaplayan uygulamalar ana odak noktası olsa da, şehrin ve yoğun iş hayatının stres ve yoruculuğundan arınmanın yollarından biri olan küvetler de, yeni modellerin geliştirilmesi ile modern dekorasyonlarda her zaman varlıklarını sürdürmeyi başarıyorlar. Yeni nesil banyo dekorasyonlarında karşımıza çıkan en popüler tasarımlarda küvetin ve duş kabinlerinin bir arada kullanıldıklarını görebiliyoruz. Ayrıca eğer banyodaki alan kısıtlıysa küvet duş kabininin işlevini de yerine getirdiği için çoğu zaman tercih sebebi olabiliyor. 


Bugünün modern banyo dekorasyonlarında en sık karşılaştığımız küvet modellerinin başında bağımsız küvetler geliyor. Bir duvara yaslanmayan bu küvet modellerinin en çarpıcı özellikleri banyonun istediğiniz noktasında konumlanabiliyor olmaları. Oval modellerden dikdörtgen şekillere kadar pek çok farklı yapıda tasarlanabilen bağımsız küvetler geniş banyolarda keyifli ve şık bir ortam yaratmak için bire bir...

 

Klasik dönemlerden günümüze kadar gelen küvet modelleri tercihlere göre çok farklı tarzlarda olabiliyor. Banyoların dizaynına uyumlu bir şekilde seçilecek olan küvetler bazen sade ve nezih bir görüntüyü banyonuza getirirken, bazen de elit ve şık bir görüntüyü yine banyolarınıza kazandırıyor. En güzel küvet modellerini yine zevkinize ve banyonuza göre seçmek tabiki de en mantıklı durum olacaktır.

Devamını gör
Duvarların Vazgeçilmezi Mdf Tablolar
  • 13.8.2018 10:12:38
  • 0 Yorum
  • 1698

Geçmişten günümüze evlerin duvarları değişik şekillerde süslenmiş ve dekorasyona uygun şekillerde dizayn edilmiştir. Duvarlara haritalar çizdirmekten tutalımda değerli tablolarla şekillendirmeye kadar birçok tarzlarda duvarlarımız süslenmiştir. Evin güzelliğine güzellik katan, değerine değer bindiren, ferahlığına önemli katkılarda bulunan bu tablo ve farklı dizayn modelleri şimdilerde yine revaçta! Son birkaç yıldır duvarları süsleyen mdf parçalı tablo modelleri evlerimizin estetikliğine estetiklik katıyor. 

Birbirineden farklı birçok modeli ve güzelliğiyle kolaca motaj edilen bu mdf tablolar, istenilen boyutlarda ve desenlerde olabiliyor. Evinde baharın güzelliğini tatmak isteyenler için değişik bahar deseni ile modellendirilen, yazın mükemmelliğini sürekli salonunda canlı bir şekilde hissetmek isteyenler için yaz temalı desenlerle şekillenen, yine değişik hayvan ve anlam yüklü modellerin olduğu tasarımları evlerinde görmek isteyenler için üretilen bu mdf tabloları bulmak oldukça kolay...

 

Değerli tablolara evlerinde yer bulmak için zorlananlar, daha sade ve estetik bir görüntüyü evlerine getirmek isteyenler, çok fazla yer kaplamasını istmeyen ancak iç açıcı modelleri tercih edenler ve daha birçok istek içerisinde olanların tercih edebileceği dekrasyon ürünleridir mdf tablolar. Maliyet bakımından uçuk olmayan ve diğer pahalı tablolar kadar eve güzellik katacak olan bu mdf tabloları denemelisiniz.

Devamını gör
Evlerde Armut Koltuk Modelleri
  • 13.8.2018 10:10:23
  • 0 Yorum
  • 1956

Evlerimizi dekore ederken dekorasyona uygun veya dekorasyondan farklı bir şekilde farklı tarzlarda ev araç gereçlerini dekorasyona dahil edebiliriz. Farklılık açısından olsun, rahatlık açısından olsun, tasarımsal nedenlerden olsun evlerimize dahil ettiğimiz bu ürünler genelde göze çarpan ürünler olur. Bu tarz ürünlerden birisi olan ve evlerde rahatlık ve estetik bir görüntü olsun diye ev dizaynına dahil edilen Armut Koltuk modelleri şimdilerde fazla tercih edilen ev ürünlerindendir. Bu koltuk modelleri bahsettiğimiz gibi genelde evin göze değen detaylardan oluyor...

Armut Koltuk seçimi tabiki de diğer ev dekorasyon ürünleri kadar titiz bir şekilde yapılmalıdır. Nasıl diğer koltuk takımları, yemek masa takımları gibi önemli ev dekorasyon ürünleri titizlik içerisinde seçiliyorsa Armut Koltuk modelleri de aynı şekilde seçilmelidir. İnternet üzerinden alınıyorsa, malzeme detayları önemli bir şekilde incelenmelidir. Eğer görülerek ve dokunularak alınıyorsa yine kumaşınai dolgu malzemesine, kayganlık oranına, yerinden hareket etme sıklığına gibi önemli detaylara dikkat edilmelidir.

Evlerin estetik ve rahatlık seviyesine artı durumlar katacak olan bu Armut Koltuk modelleri şimdilerde satış mağazalarında ve e-ticret sitelerinde uygun fiyatlarda satılmaktadır. Rahatlığa önem verenler için yegane tercihlerden olmaya devam eden Armut Koltukları evlerinizde deneyebilirsiniz.

Devamını gör
Tavan Arası Dizaynı
  • 11.8.2018 09:14:50
  • 0 Yorum
  • 1408

Evin diğer alanlarına göre daha küçük bir alana yerleşebilen çatı katı yatak odaları, tavan eğiminden ötürü daha basıktır. Dolayısıyla tavan arası yatak odaları dekore edilirken daha ferah ve iç açıcı bir atmosfer oluşturmak gerekir. Tavan eğiminden ötürü oluşacak basık görünümün yanı sıra dolap sistemleri ile karanlık ya da kasvetli bir atmosfer oluşturmak istemeyiz. Akılcı çözümlerle çatı katı yatak odalarını daha ferah ve kullanışlı hale getirirken alan tasarrufu yapmanızı sağlayacak ilham veren fikirler mevcut. 

Odanın mobilya dekorasyonu yapılırken, son derece fonksiyonel ve zeminden yer kazandıran dolap çözümleri için, dikey boşlukları akılcı değerlendirmenizi sağlayacak dolap kapakları ve raf donanımları tasarlanıyor. Özellikle göz hizasında olan dolap rafları günlük rutinlerde en çok kullanılan giysiler için özel olarak dizayn edilmiş. Daha az kullanılan eşyalar için dolap düzeni oluştururken tavana en yakın raflar depolama ihtiyacını karşılayan kutularla düzenleniyor. Kullanıcı ihtiyaçlarını esas alan bir düzen oluşturmak için çekmeceler ürün ebatlarına göre kolaylıkla erişebileceğiniz göz hizası alanlarda yer alacak şekilde dizayn edilmelidir.

Duvar alanlarını depolama ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn etmek isteyenlere bir başka çözüm. Raf sistemleri ile depolanacak ürün ebatlarına göre bölmeler oluşturabilirsiniz. Çatı arasında tavan eğiminden ötürü oluşabilecek yer kaybı ya da ölü alanların kullanılamaması söz konusudur. Açık raf sistemleri ile bu alanları daha kullanışlı hale getirebilir, depolama alanı için uygun raflar kullanabilirsiniz. Raf sistemleri göz hizasında en çok kullanılan ürünler yerleştirilecek şekilde dizayn edildiğinde daha kullanışlı hale gelir. Aynı zamanda çekmece sistemlerini depolanacak ürün adedi ya da formlarına göre farklı ebatlarda sipariş vererek dizayn ettirebilirsiniz. 

Devamını gör
Mutfaklarınız Böyle Daha Aydınlık Olacak
  • 10.8.2018 11:23:30
  • 0 Yorum
  • 1010

Kullanımı kolaylaştırmak ve fonksiyonel bir akış sağlayabilmek adına da mutfaklar genel bir prensip olarak faydacı bir anlayışla tasarlanır. Mutfak alanının içinde yer alan her bir elemanın kendine özgü bir amacı ve işlevi vardır: Tezgahlar dayanıklı ve temizlenmesi kolay olmalıdır, dolaplar geniş bir depolama alanı sağlamalı ve aynı zamanda da uzun ömürlü ve sağlam bir malzemeden imal edilmiş olmalıdır. Tabi tüm dekorasyon unsurlarında öncelik fonksiyonellik ve pratiklik olduğunda, dekorasyona yenilikçi, yaratıcı ve eğlenceli katkılarda bulunabileceğiniz alanlar da sınırlı oluyor haliyle. Aydınlatma unsurları işte bu açıdan oldukça kullanışlı; mutfağınızda tarzınızı yansıtabileceğiniz ve odanın dokusunu değiştirebilecek olan az sayıdaki bileşenden biridir aydınlatma üniteleri. 

Söylediğimiz gibi mutfaklarda kullanılan diğer ışıklandırma ögelerinden farklı olarak avizeler işlevsel oldukları kadar dekoratif olarak da kendilerini gösterirler. Avizelerin en önemli özelliklerinden biri de ilgi odağı olmayı sevmeleri. Işıltılı parıltılarla odanın merkezinde yer alan ışık kaynakları olmalarının yanı sıra avizenin asarımındaki farklı ve sıra dışı şekillerle de mutfaklarda odak noktası olmayı başaran bir armatür biçimidir avizeler. Mutfağınıza bir avize yerleştirmek, güçlü bir görsel odak noktası yaratmanın ve mutfağa denge ve simetri sağlamanın harika bir yoludur. Tıpkı bu örnekte olduğu gibi…


Zerafet ve şıklık denilince akla ilk olarak klasik avize modelleri geliyor olsa da yenilikçi tasarımlarda da oldukça şık ve göz alıcı zarif tasarımlara rastlıyoruz. Farklı boyutlarda harelerin havada süzülür gibi durduğu tasarım, mutfağın modern ama sıradan görünümünü benzersiz kılan oldukça önemli bir detay oluyor. 

Devamını gör
Cam Duşakabin Modelleri
  • 10.8.2018 11:20:28
  • 0 Yorum
  • 2595

Modern banyo dekorasyonlarının olmazsa olmazlarından biri de duş kabinleri pek tabii ki. 90’lı yıllardan itibaren yaygınlaşmaya başlayan, duşakabin olarak da  adlandırdığımız duş kabinleri artık banyoların baş rollerinde bulunuyor diyebiliriz. Bunun en büyük nedenlerinden biri de elbette duş kabinlerinin küçük banyolarda da oldukça konforlu ve kullanışlı duş alanları yaratması. Ancak bu duş kabinlerinin bu kadar önemli olmalarının tek sebebi değil. Eskiden konforlu bir banyo söz konusu olduğunda akla banyo küvetleri geliyordu ancak zamanın oldukça kıymetli olduğu modern zamanlar artık daha pratik ve konforlu arayışlar evlerde yerini buluyor. Duş kabinleri de özellikle gelişen teknoloji ve sistemler sayesinde yalnızca alan tasarrufu açısından değil pratiklik ve konfor açısından da son derece tatmin edici modeller sunuyor bize. 

1-) Köşe Modelleri

2000 yılında yapı sektörüne giriş yapan ve 2001 yılından itibaren de üretimlerini sürdüren Duşes Kabin’in yapısal olarak farklı modellerde sunduğu duşakabinler farklı form, boyut ve kapı açılımlarıyla ayırt edici özelliklerine kavuşuyor. Fotoğrafta görülen ilk model köşeler için ideal kare formunda bir tasarım. Köşelere sabitlenmiş camların yanında iki açılır kapısıyla geniş bir geçiş ve kullanım alanı sağlayan bu model 80x80, 90x90, 100x100 ve 110x110 cm boyutlarında üretiliyor.

2-) Duvar Arası Modelleri

İki duvar arasına yerleştirilebilecek bir duş kabini model arıyorsanız bu model size göre diyebiliriz. Dip menteşeli kapısıyla ve 70-79, 80-89, 90-99 ve 100-109 cm boyutları ile her alana uyum sağlayabilen ölçüleriyle öne çıkan şık ve modern modellerden biri.

3-) Oval Modeller

Oval kapılı köşe tasarımlar duş kabinlerinde en çok tercih edilen modern modellerin başında geliyor. Oval kapının estetik akıcılığı ve köşe konumun alan tasarrufu sağlayan yapısı bir araya geldiğinde gerçekten oldukça kusursuz bir etki yaratıyor. Bu örnekte oval kapı menteşeli ve tek taraftan açılır özellikte. Boyutları ise 80x80, 90x90, 100x100, 110x110 ve 120x120 olarak farklı ölçülerde üretiliyor.

4-) Kompakt Modeller

Duvarlar arasında konumlanan bir başka model ise ön cephedeki yerden yükselen duvarı ile kendini benzer modellerden ayırt ediyor. Bu özelliğiyle banyonun geri kalanından daha bağımsız ve yalıtımın da daha kuvvetli olduğu duşakabin, sürgülü kapısıyla da dikkat çekiyor. Bu kompakt modelin bir başka öne çıkan özelliği ise 70x130 cm’den başlayan ve 90x180 cm’e kadar genişleyebilen 18 farklı boyutta üretiliyor olması. Yani her banyoya ve her duvar aralığına uyum sağlayabilecek bir ölçüde bulmak mümkün.

5-) Yarım Modeller

Ve son olarak köşeler için tasarlanmış ancak yarı açık bir tasarıma sahip oldukça yenilikçi ve şık bir model. Boyutları ise: 70-79, 80-89, 90-99, 100-109, 110-119 ve 120-129 cm.

Devamını gör
Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Modelleri
  • 9.8.2018 10:11:03
  • 0 Yorum
  • 1870

Sıcak günlerde, evden dışarı çıkmaya fazla vakit ayıramıyor ve uzun bir tatile de daha çok varmış gibi gözüküyorsa, en iyi seçenekler arasında balkonda güneşin ve güzel  havanın tadını çıkarmak var. Bir apartman dairesi dekorasyonunda, çoğu zaman balkon göz ardı edilir; ancak düzgün bir şekilde dekore edildiğinde, balkonlar, yazın keyfini evde çıkarmanın en büyük yardımcısı. Süper küçük bir balkon bile bir bardak çay eşliğinde rahatlamak için harika bir yer olabilir. 

Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve küçük bir balkonunuz varsa, balkonunuzun boyutunu unutturacak güzellikte dokunuşlar yaparak işe başlamalısınız. Dekorasyonunuzla ilgili herhangi bir karar vermeden önce yapılacak ilk şey, sahip olduğunuz alanı hesaplamak. Belki balkonunuza bir yemek masası getiremezsiniz ama bu daha küçük bir masa ve bir iki sandalye tercih edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Minimalist bir dekorla balkonunuzu yaşanabilir bir alana çevirmek, aslında düşündüğünüzden daha kolay. 

Balkona yerleştirdiğiniz küçük bir masa ve sandalye, çay veya kahvenizi dışarıda içmenize olanak sağlayacaktır. Beğendiğiniz bir renkle boyanmış ve küçük balkonunuzun  tarzına uygun bir ferforje masa seçebilirsiniz, balkonunuzu şık ve modern gösterecektir.

Devamını gör
Sevimli Çocuk Odası Dekorasyonları
  • 9.8.2018 10:07:57
  • 0 Yorum
  • 1479

Hayatını bir eş ile birleştiren ve aile olma yolunda ilk adımı atanların yegane istekleriridir çocuk sahibi olmak. Kutsal evlilik bağıyla birleşen çiftlerin yuvalarını kurarken sadece kendileri için değil ileride aileye katılacak yeni bireyler için de planlama yaparlar. Evliliğin en güzel meyvesi olan çocuklardan bahsediyoruz tabiki... Çocukların aileye katılacağı anlaşıldığı andan ititbaren onun için yapılan hazırlıklar ve en güzel şekilde büyümesi için yapılan yenilikler kaçınılmaz bir durumdur. Bu hazırlıkları yaparken de en çok düşünülen ve üzerinde ısrarla durulan yer de şüphesiz çocuk odalarıdır.

Çocuk odaları, çocukların büyümesinde en pozitif rolü oynayacak olan kısımlardan olacağı için odalar en sevimli ve en tatlı şekillerde dizayn edilir. Sevimli duvar motiflerinin, rahat beşiklerin, ilgileri üzerinde toplayan oyuncakların olduğu odalar çocuklar daha dünyaya gelmeden düşünülür ve hazırlanır. Çocuk odasını dekore etmek, çocuğunuzun yaratıcı olmasını ve hayal gücünü geliştirmesi için harika bir fırsat sunuyor. Bu nedenle odayı dekore ederken çocuğu tasarım sürecine dahil ederek, miniği kendini ifade etmesine olanak sağlayın. Böylece çocuk kullanmayı sevdiği bir alan yaratma şansına sahip olacaktır.

Günümüzde her dekorasyon stiline uygun sayısız duvar kağıdı seçeneği bulunuyor. Dolayısıyla duvar kağıdı seçerken sadece aradığınızı bulamamak gibi bir sıkıntınız  olmayacak. En fazla en sevdiğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz. Sizlere yardımcı olması amacıyla birkaç çocuk odası modellerini derledik. Keyifli gezintiler dileriz:

Devamını gör
Evlerin Olmazsa Olmazı Yastıklar
  • 8.8.2018 09:59:25
  • 0 Yorum
  • 1576

Klasik ya da modern, odanızın tarzı ne olursa olsun yatak veya kanepeleriniz üzerinde kullanabileceğiniz yastık ve kırlent modelleri göze batar. Yastık koleksiyonunda ipek, akrilik, yün kumaşların kullanıldığı farklı renk ve boyutlarda pek çok çeşit yastığı bulabilirsiniz. Hem günlük ihtiyacınızı karşılayacak, hem de kanepe veya koltuklarınızı daha şık göstermek isteyeceğiniz koltuk şalları koleksiyonunda ise yine farklı desen ve renkler için pek çok seçenek mevcut.

Evlerde konforun başlıca unsurlarından olan, dekorasyonun yegane detaylarından olan yastık modelleri evlerdeki koltukları süslemektedir. Kanepelerin gösterişine gösteriş katan yastık modelleri evlerin her zaman vazgeçilmezidir. Sadece gösteriş için değil konfor için de evlerin vazgeçilmez parçası olan yastıklar, uzun zamanlar da yine evlerin vazgeçilmez bir parçası olacaktır. 

İşten veya okuldan geldikten sonra akşamlarımızı geçirdiğimiz salonlarımız ve yatak odalarımız hem güzel hem de rahat bir dekorasyona sahip olmalı. Bunun için de en  önemli detaylardan biridir yastıklar. Yastıklar ile bir odayı olduğundan çok daha farklı gösterebilir, göze çarpacak noktaları yastıklarla süsleyebilirsiniz. 

Devamını gör
Evlerinizi Burcunuza Göre Dizayn Edin
  • 8.8.2018 09:56:44
  • 0 Yorum
  • 1091

Evinizi tasarlamaya başladınız, ama nereden başlasanız bilemiyor musunuz? Biraz fikir vermesi adına burcunuzun stil eşleştirmelerine bir bakın deriz. Su, toprak, ateş veya hava grubunun burçları farklı renk, doku ve stillere çekilir. Burçlara inansanız da, inanmasanız da, uzun süre mutlu olacağınız renkler, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir stile sahip bir ev tasarlamak isterseniz, burç- stil eşleştirmenize bir göz atmadan zarar gelmez.

Bir oğlak, ev dekorunda dengeyi, organizasyonu ve simetriyi tercih eder. Dekoruna yaklaşımı da oldukça pratiktir. Yeni şeylere tamamen karşı değilsiniz, ama yeni şeylerde de bir aşinalık ararsınız. Geleneksel stil tam bu burca göre. Ahşap mobilyalar, deri koltuklar, zamanın deneyip onay verdiği desenler ve uyumlu renkler zevkinizi tanımlayabilir. 

Bir ayağı geçmişte, diğeri bugünde, kafası ise gelecekte.. Kova burcu tam da böyle anlatılabilir. İsyankar ve yenilikçi doğaları nedeniyle, kova burcu ev dekorasyonunda eski ve yeninin kombinlendiği, eklektik bir dekoru sever. Farklı zamandan parçalar arasındaki uyumu renklerle sağlar. Araya amacı olmasa da, mutluluk veren parçalar eklemeyi sever.

 

Sırada hayalciliğiyle meşhur balıklar var. Balıklar denizi çok sever. Denizle alakalı her şeyi de evlerine getirmek isterler. Sakinleştirici bir etki veren, deniz esintili renkler ve dokular balıkların ev dekorları için önemli. Doğal dokuma halılar, beyaz ve yeşil, mavi deniz esintili renklerde keten kumaşlar ve sonuç olarak tam bir kaçış noktası olarak Zen gibi hissettiren bir ev. Tam da balıkların mutlu olacağı bir ortam...


Koçlar ateş grubu burçlardandır. Bu da hem renk, hem aksesuar seçimlerini etkiler. Nedir peki koç burcunun ev dekorasyon renkleri? Göz alıcı turuncular, derin kırmızılar bu burcun favori renkleridir. Bir ateş burcu olarak şömine ve mum gibi dekoratif elemanları da evlerinde kullanmayı severler. Sıcak bir ortam elde etmek önemlidir; odaya yayılmış büyük halılar bu sebeple koçlar tarafından çok kullanılır.


Bir toprak grubu burcu olarak boğalar, mutluluğu yine toprakta bulur. Doğal, mat dokular, organik materyaller, doğal ahşaplar, mermer gibi doğal taşlar... Boğalar ev  dekorlarında, ahşabın daha açık renklerini sever. Doğal ve romantik bir ortamda mutlu olurlar. Pastel pembe, krem, bej, mint yeşil ve açık mavi gibi tonlar bu romantik hissi sağlayabilir. Aynı zamanda evinize bolca sukulent, ev bitkisi ve taze çiçekler almayı ihmal etmeyin.


İkizler, kendin gibi zevklerin de hep değişir. İkizlerin bu dualitesi dekorasyon zevkini de etkiler. En güzeli nostaljiyi ve moderni birleştirmek. Nostaljik parçalara yeni bir yüz katmak. Country stilin modern bir yorumu İkizler burcuna hitap edebilir. Sosyallik ikizler için önemlidir. Bu sebeple de evinize bolca misafir geleceğini düşünüp, masanızı, koltuklarınızı çok insan oturtacak şekilde seçin.


Yengeçler mobilya seçerken stilinden çok konforuna önem verir. Depolama alanının bol olması önemlidir. Çünkü yengeçler anı biriktirmeyi sever, bunları koyacak yere ihtiyaç duyar. Anılara bu kadar bağlı olunca, dekorun en önemli elemanı ise güzel anlardan fotoğrafların sergilendiği galeri duvarlarıdır. Eğer eşiniz yengeçse indirim zamanlarını takip edip, bol bol çerçeve alın. O çerçevelere çok ihtiyacınız olacak, bari biraz ucuz olsun. 


Bir aslan odaya girdiğinde herkes onu fark eder; aynı bunun gibi bir aslan tasarımı eve girdiğinizde ise içinizden ufak bir çığlık atarsınız. Ev derken saray da denebilir. Çünkü aslanlar cesur, gösterişli, lüks evleri çok severler. Vurgu dolu renkler, çarpıcı duvar kağıtları, göz alıcı avize ve aksesuarlar tam aslanlara göre. İşlev önemli, ama görsellik daha önemli. Aslanlar özellikle lüks kumaşları çok sever. Kaşmir, ipek ve kadife kumaşlar vurgulu renk ve desenlere sahiptir.

 

Başak titiz, mükemmeliyetçi ve pratik. Bir başak burcunun evini tabi ki aksesuarlar ve küçük, çeşitli parçalarla dolu hayal edemiyoruz. Başakların bu analitik yapısı sonucunda evleri de modern ve minimalisttir. Bu burç evine ne gireceği konusunda çok seçidir; anılarla çok bağ kurup, evinde fazlalık tutmaz. Bütün arkadaşları için organizasyon konusunda ilham kaynağıdır.

Terazilerin evleri, yüksek ihtimalle yakın zamanda popülerite kazanan, mod yükseltici pastel pembeler ve iç açıcı, floral desenlerden payını aldı. Teraziler retro esintileri,  feminen görünümü ve doğalın estetiğini sever. Bu burcun dekorunun en büyük problemi döküntülerin yavaş yavaş büyümeye meyilli olmasıdır. Bu sebeple de fazlalıkların 
kolayca yerleşeceği, büyük dolaplar sahibi olmak önemli. 


Koyu tonların hakim olduğu, sofistike bir dekor tam akreplere göre. Parlament mavi, koyu morlar, füme gri, antrasit ve siyahlar.. Bu koyu tonlara etnik desenler ve farklı  zamanlardan toplanmış aksesuarlarlı eşlik ettirebilirsiniz. Renkler koyu olacağı için doğal ışık ve açık tonlarla dekor dengelenmeli. Akrepler keyfine düşkündür. Kral boy yataklar, konforlu kanepeler ve koltuklar dekorda yer alır. 

Özgür, bireysel ve canlı karakter özellikleriyle yaylar bohem bir ruha sahip. Kilimler, etnik tekstil ürünleri ve tablolar, gezilerden toplanmış aksesuarlar dekorun en önemli parçalarıdır. Gezmeyi, dışarıda zaman geçirmeyi çok seven yaylar için bir evin vazgeçilmezi bahçe ve balkon.. Ufak bir balkonu bile özenle tasarlayabilirsiniz. İç mekana ise dışarıyı getirmek lazım. Yeşil ev bitkileri, çiçekler sizin modunuzu hemen değiştirecek.

Devamını gör
Alçak Yatak Modelleri
  • 7.8.2018 10:10:05
  • 0 Yorum
  • 3279

Yatağınızın karyolasının yüksekliğinin yatak odası dekorasyonunu ve yaşam alışkanlıklarınızı nasıl değiştirebileceğini hiç düşündünüz mü? Genellikle yatak odalarımız için yatak, baza ve karyola modellerine bakarken alışkanlıklarımızdan ötürü standart yükseklikteki tasarımlara yöneliyoruz. Oysa alçak yatakların ve yüksek yatakların özellikleri, yaydıkları enerji ve dekorasyona katkıları oldukça farklıdır. Daha modern bir yaşamı klasik dönemde yaşarmışçasına yatak odanıza bir hava katacaktır alçak yatak modelleri. 

Giyim ve dekorasyon modasında yeniliklerden yanaysanız ve eski tasarımları sevmiyorsanız alçak karyolalarla oluşturulan yatak odası modellerinin çok daha modern ve  çağdaş göründüğünü söyleyebiliriz. Özellikle minimalist ve huzur dolu bir modern tarzın hakim olduğu bugünün dekorasyon trendleri alçak yataklarla mükemmel bir şekilde tamamlanıyor. Alçak yataklar aynı zamanda dekorasyonunuza çağdaş tarzın bir özelliği olan çabasız ve gelişigüzel bir davetkârlık da ekliyor.

Yüksek ya da standart karyolalardan uyanıp ayağa kalkmak fiziksel olarak çok daha kolaydır. Alçak bir yataktan kalkarken ve yatağa girerken ise gerinmek, eğilmek,  uzanmak gibi mini egzersizler yapmak zorunda kalırsınız. Ve sabah uyandığınızda esnemenin ne kadar sağlıklı olduğunu ve doktorlar tarafından önerildiğini hepimiz  biliyoruzdur. Bu gibi sebepler de alçak yatak seçmenizde sizlere tıbbi bir açıklama olacaktır. 

Devamını gör
Evlerinize Farklı Işıklandırma Tarzları
  • 7.8.2018 10:04:51
  • 0 Yorum
  • 1223

Evlerimizdeki yaşam alanlarımızda doğru bir ışıklandırmanın anahtarı katmanlı bir sistem oluşturmaktan geçiyor. Katmanlı bir ışıklandırma sistemi oluşturmak için de farklı aydınlatma armatürlerini kullanarak farklı noktalarda farklı ışık vurguları oluşturmak gerekiyor elbette. Kısacası tavandan avize ya da led ışıklandırma sistemleri gibi genel ışık kaynağının yanı sıra destekleyici ortam ışıkları kullanmak yaşam alanlarındaki ambiyansı her zaman çok daha şık, ferah ve kullanışlı hale getiriyor. Sizler için evlerinizin farklı köşelerinde kullanabileceğiniz ışıklandırma tarzlarını derledik keyifli incelemeler:

1-) Duvar Rengiyle Uyumlu Duvar Aydınlatmaları

DUvar ışıklandırmlarında en dikkat edilmesi gereken  okta tabiki de renk olmalıdır. Duvar rengiyle bağlantılı ve uyumlu olan renk modellerinde seçilmelidir. Renk seçiminde ana hedefiniz, yandığı zaman da, sönükken de duvarın renginden farklı durabilecek ve kendini belli edecek bir ton aramak olmalı.

2-) Girişleri Aydınlatan Modeller

Evin antreleri eve girdikten sonra sizi karşılayan ilk kısım olmasından dolayı en iyi ışıklandırmaların yapılacağı kısımlar olmalıdır. Burada kullanılacak olan aydınlatma tarzları evin genel yapısının ilk girişte anlaşılmasına önayak olacak şekillerde seçilmelidir. Bu bağlamda genel olarak süslü apliklerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

3-) Klasik Abajurlar

Bu tarlar ne kadar klasik tutkunlarına hitap etse de modern dekorasyonlarda da tercih edilmektedir. Klasikliğin ve modernliğin bir arada olduğu abajur modelleri evlerin en güzel köşelerini hem aydınlatmalı hem de estetik bir görüntü sunmalıdır.

4-) Sokak Lambası Tarzı

Genel olarak yemek masaları veya çalışma masaları üzerlerinde tercih edilebilecek sokak lambası modelleri, sokağın estetikliğini evlerinize taşıyacaktır. Eve güzel bir farklılık taşıyacağından kuşku olmaksızın, evlerin belli köşelerinde kullanılabilir.

5-) Spot Işıklandırmalar

Şimdilerde en modern tarzlarda dizayn edilen ev kısımlarında asma ve alçıpan tavan modelleri sıklıkla kullanılmaktadır. Bu alçıpan tavanların olmazsa olmazı spot ışıklandırmalar sıklıkla tercih edilmektedir. Genel olarak loş ışık istendiğinde ortaya çıkan bu modeller alçıpan tavanlarla da birleşince gerçekten güzel görsellikleri ortaya koymaktadır.

6-) Maskülen Dekorasyon Işıklandırmaları

Deri koltukların, tavan aynasının ve siyah rengin hakim olduğu bu oturma odasında söz ettiğimiz o maskülen tavır kendini hemen hissettiriyor. Detaylı ve kapsamlı bir  ışıklandırma düzenin tasarlandığı oturma odasında koltuğun arkasındaki duvarın dekorasyonunu oluşturan tuğla kaplamayı süsleyen dekoratif unsurlardan biri de gümüş  renkli ve karizmatik, sade  tasarımlı ışıklandırmalar...  

Devamını gör
Evinize Bambaşka Bir Hava Katan Farklı Trendler
  • 6.8.2018 10:51:27
  • 0 Yorum
  • 1205

Evimizde her şey sadece klasik ve sadece modern durumlardan ibaret midir acaba? Tabiki de bu sorumuzun cevabı hayır! Evlerimiz her zaman sadece klasik dizanylarla veya sadece modern dekorasyonlarla şekillendirilecektir diye bie durum söz konusu değildir. Modern ve klasik dekorasyonların iç içe olduğu birçok dizayn şekilleri bulunmaktadır elbette. Önemli olan iç huzurun tam olarak sağlanmasının gerektiğini baz alırsak değişik trendde ev halleri bulunmaktadır. Özellikle farklılıkları seven ve detaycı olmayanların tercih ettiği bu modeller bakalım:

Tuğla Dokulu Dizayn

Tuğla duvar görünümü geleneksel mimari yapılarda da bugünün en çağdaş tasarımlarında da kendine yer bulmayı başaran oldukça etkili bir doku. Özellikle beyaz tuğla duvarlar hem zarif hem de gösterişli bir karakter yaratmayı başardıkları için bugün duvar kaplaması olarak en sık tercih edilen klasik dekorlardan biri. 


Duvarda Harita Desenleri

Dünya haritası motifleri son yıllarda öne çıkan trendlerden biri. Oldukça farklı tarzlarda ve çizimlerde kullanılan bu harita motifleri bir duvarın tamamını kaplayarak odaya oldukça görkemli bir karakter kazandırıyor.


Damask Motifler

Damask aslında iki farklı renkteki ipliğin iki yüzeyde de desen oluşturacak şekilde dokunması ile elde edilen kumaşlara deniyormuş, ancak zamanla bu desenlerin genel adı  haline gelmiş. Yani kendini tekrar eden ve iki renkten oluşan desenlere damask desen diyoruz. Gerçekten evlere estetik görüntü katan bu dizayn modelleri bazı kesimler için yoğun tercih sebebidir.


Uyumsuz Desenler İç İçe

Uyumsuzluğun uyumunun öne çıktığı bir estetik çağında yaşıyoruz; farklılıkların kutsandığı, bir arada yaşamın teşvik edildiği, basmakalıpların ve klişelerin yıkıldığı bugünün 
dünyasında dekorasyon da elbette dünya görüşlerini ve insanların yaşam alışkanlıklarını yansıtacak şekilde şekilleniyor.


Değişik Baskılı ve Çizimli Modeller

Farklılıkların bir arada bulunmasının öne çıktığı bir estetik anlayışı bugünün dekorasyonlarında hakim durumda. Benzersiz ve sanatsal dokunuşlar da bu yüzden en çok tercih edilen dokuları oluşturuyor. Modern çizimler ve alışılmadık motifler dekorasyon ögelerini süslüyor. 

Devamını gör
Antre ve Koridorlar İçin Ayna Modelleri
  • 6.8.2018 10:45:12
  • 0 Yorum
  • 3699

Evlerimizin ilk bakışta göze çarpan yerleridir antre ve koridorlar. Eve ilk girildiğinde bizi karşılayan şık modeller olduğu zaman şüphesiz evin dekorasyonu hakkında ufak ip uçları verilmeye başlanmış olur. En güzel ev dekorasyonlarının gösterişe açıldığı ilk durak olan antreler evin dekorasyonu ile alakalı olsun olmasın en şık ve estetik bölgelerden birisi olur genelde. Bu şıklığın genel mimarisi antre ve koridorlarda kullanılan ayna modellerinden kaynaklanır genelde...

Evden çıkarken fiziksellik adına son rütuşlarımızı yapmak için kullandığımız bu aynalar, aynı zamanda eve ilk girdiğimizdeki halimizi de bize yansıtması için kullanırız. Estetik ve dekorasyon ürünü olmasının dışında evde en çok kullanılan araç gereçlerden birisi olmasıyla da ön plandadır bu aynalar. Misafirleri ilk karşılayan, onları uğurlarken akıllarında eviniz hakkında kalan son detay olan, evin genel portresinin bir anlık hayal edilmesine olanak sağlayan bir zorunluluktur antre ve koridor aynaları...

Genel olarak müthiş el emeği ile oluşturulmuş mobilya çerçevesi olan aynaların tercih edildiği zamanımızda başka modeller de bulunuyor tabiki. Boy aynası, konsol aynası, vestiyer aynası, hem eşya konulan hem de ayna olan modellerin nulunduğu birçok tarz bulunmaktadır elbette. En iyi tercihlerin yine kişiden kişiye değiştiğini baz alarak birkaç antre ve koridor ayna modellerini sizler için derlerdik:

Devamını gör
Dublex Evler İçin Merdiven Modelleri
  • 3.8.2018 10:33:25
  • 0 Yorum
  • 2149

Dubleks eviniz için merdiven seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç konu vardır. Bunlardan birincisi evin iç tasarımında kullanılan malzeme ne ise merdivenlerde de o  malzeme kullanılmalıdır. Yani iç tasarım ahşap malzeme ağırlıklıysa, merdivende ahşap malzemeden yapılmalıdır. İkincisi dubleks içerisinde yer alan merdivenler ikinci  kata kolay bir çıkış sağlamak için yapıldığından, bu merdivenlerin bu çıkışı daha kolay sağlaması için tasarımını ona göre seçmek gerekmektedir.

Dubleks ev merdiven modelleri dönen ve düz merdiven modelleri olarak ikiye ayrılır. Bu merdivenler cam, beton, ahşap ve çelikten yapılabilmektedir. Eskiyen merdivenlerinizi de yenileterek, ev dekorasyonunuz için harika bir seçenek oluşturabilirsiniz.


Evlerde göze batan detayların başında gelen merdiven çeşitleri tabiki de kişisel fikirlere göre değişir. Ancak genel olarak kullanılan malzeme çeşitliliği aynıdır. Sizler
için farklı merdiven modellerini derledik. Yeni bir dubleks ev dizayn ediyorsanız ilginizi çekebilecek modelleri bulabilirsiniz.

Devamını gör
Fazla Eşyalı Evler İçin Pratik Öneriler
  • 3.8.2018 10:20:28
  • 0 Yorum
  • 1394

Ev yaşantınızda fazla eşya tutkunu olabilirsiniz. Aldığınız bir ürünü işi bittiğinde kolayca atamıyor, her alışveriş yaptığınızda evinizde bulunmasına rağmen aynı eşyayı veya ürünü tekrar alıyor olabilirsiniz. Bunlar da evinizde inanılmaz bir yığın oluşturabilir. Mutfaklarda, salonlarda, soyunma odalarınızda bu dağınıklığı gözden uzaklaştırmak için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik:

1-) Mutfak Adaları

En çok fazla eşyanın bulunduğu mekanlardan birisi olan mutfaklarda şimdilerde popüler olan mutfak adalarını kullanabilirsiniz. Geniş mutfaklarda genelde kullanılabilinecek olan bu yöntem geniş saklama alanlarına sahip olduğu için bu adaları kullanarak mutfağınızı daha toplu ve temiz bırakabilirsiniz.


2-) Kiler Görevi Gören Dolaplar

Yine mutfakta kullanılacak olan sebzeler, baharatlar, bakliyatlar vs için yeterli saklama alanınız olmayabilir. Kiler görevi gören dolap modellerini evinizin mutfağa yakın kısmında veya uygun bir köşesine monte ettirerek kullanabilirsiniz. Böylece mutfaklarınıza hem estetik bir görüntü getirebilir, hem de geniş çalışma alanlarına sahip olabilirsiniz.


3-) Modern Sepet Modelleri

Evlerde belki de en fazla görüntü kirliliğine sebep olan durumlardan birisi çamaşırlardır. Çamaşırlar hem çirkin bir görüntü yaratırken aynı zamanda temizlik bakımından sıkıntılı sonuçlar doğurur. Bunu ortadan kaldırmanın yegane yolu ev dizaynınıza göre evlerin farklı köşelerine modern çamaşır sepetlerinden yerleştirmek olacaktır.

 

4-) Merdiven Alt Kısımları

Özellikle dublex ve daha büyük evlerde yoğun bir eşya birikimi bulunuyorsa merdiven altlarına yapılacak olan praik işlemlerle bu eşya yığınını ortadan kaldırabilirsiniz. Özellikle ayakkabı ve türevleri eşyalarınızın daha toplu ve düzenli durması için bu yolu tercih edebilirsiniz.

 

5-) Klasik Kanepe veya Modern Bazalar

Önceleri büyüklerimizin kulandığı şimdilerde antika sayılan kanepe ve koltuk tiplerini evlerinizde tercih edebilirsiniz. Bu yöntemle evinize hem klasik bir görüntü katacak, hem de geniş depolama alanlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca son yıllarda tercih edilen bazalı yatak modellerini tercih ederek yine modern bir görüntü ile birlikte geniş depolama alanlarını kullanabilirsiniz.

 

6-) Raflı Dekorasyon Paravan Çeşitleri

Özellikle kitapların, süs eşyalarının, küçük ve atılmayacak eşyaların daha güzel bir görüntü ile evlerinizde bulunmasını istiyorsanız bu tarz dekorasyon ürünlerini evlerinizde bulundurabilirsiniz.

Devamını gör
Evinizde Avangart Dekorasyon Modelleri
  • 2.8.2018 11:24:01
  • 0 Yorum
  • 1260

Avangart dekorasyon stili son yıllarda ülkemizde oldukça ilgi görmeye başlayan bir tarz. Avangart tarzı ilk olarak 20. yüzyılın başlarında gençlerin devrimci isteklerini yansıtan bir tarz olarak karşımıza çıkıyor. Özgürlükçü bir ruhla yenilikçi düşünceyi ve kişisel zevkleri benimseyen bu tarz ülkemizde farklı bir yoruma sahip. Türkiye’de avangart stil, klasik tarzı da içine alarak yorumlanmış durumda. Avangart stil, klasik mobilya ve tasarım tercihlerinin kalıpları ve normlarını farklılaştırılarak önümüze sunuluyor. Sonucunda da gösterişli ve lüks bir dekorasyon anlaşıyışı ortaya çıkıyor. Avangart ev dekorasyon stilini yenilikçi, ihtişamlı, şaşalı, zenginlik gösteren görkemli bir stil olarak tanımlarsak yanılıyor olmayız.

Kaliteli ve detacı mobilya işçiliğe sahip, en iyi kumaşların kullanıldığı, dantel ve el işçiliğinin ince detaylarında bulunduğu dekorasyon moedelleridir. Renkte; farklı renk tojlarının karıştırılıp ortaya çıkarıldığı renk modeli, sade güzel ve göze batan renklerin olduğu, basit doğal ve düz renklerin bir araya getirdiği renk modellerinde tasarlanabilir. Anvant-garde adı verilen bu tarz Avangart dekorasyonlarında genelde tercih edilir. Tüm bu mükemmel renkler aydınlık bir ortamda bulunduğu zaman tabiki de tadından yenmez. Mobilyaları daha göze gösteren ışıklandırmalar ile ortaya harika bir tasarım çıkar.

Kesinlikle evlerinde sade, konforlu, işçilikli ve sağlam mobilya ve dekorasyon isteyenler için önerilen Avangart modeller, şimdilerde tercih edilen en gözde isteklerdendir. Avangart stili benimseyen dekorasyonlarda işlemeli ve oymalı mobilyalar, cesur renk kombinasyonları, parlak yüzeyler ve ayrıntılı aksesuarlar ile klasik tarzın modern bir havayı evimize getirdiğine şahit oluyoruz.

Devamını gör
En Şık Orta Sehpa Modelleri
  • 2.8.2018 11:18:57
  • 0 Yorum
  • 1799

Evimiz belki de hayatımzda en çok değer verdiğimiz olgulardandır. Daha yaşanılabilir bir hayat istiyorsak şüphesiz evimizin dekorasyonunu mantıklı ve göze güzel görünen sistemlerle ve dekorasyonlarlar oluşturmalıyız. Kendimize ve düşüncemize uygun modellerler, hayatı daha yaşınılır kılmak için özenler tasarımladığımız veya tasarlattığımız evimizde bir gereklilik daha var ki tartışmasız en önemli detaylardandır. Bahsettiğimiz detayın oyuncusu tabiki de orta sehpa modelleridir. Orta sehpa modelleri, evlerin en ihtiyaç duyduğu ve en çok göze batan detaylarındadır. 

Nasıl ki oturma gruplarını, gümüşlükleri, TV ünitelerini evimizde bir bütün olarak görüp tasarlıyorsak orta sehpalar da bu bütünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Oturma gruplarını tamamlayıcı olması elbette ki en çok dikkat edilen hususların başında geliyor. Odalardaki en çok alanı kaplayan ve en çok göze batan eşyanın oturma gurubu olduğunu düşündüğümüzde orta sehpaların da oturma guruplarına takım olarak seçilmesinin düşünülmesi kaçınılmaz oluyor.

Evlerimizin en çok istenilen ve en çok detaylandırılan parçalarından olan orta sehpaların farklı birçok modeli bulunuyor tabikide. Bu modeller; camlı, doğal taşlı, ağaç unsurlu ve mobilya şekillerinde olabiliyor. Yine de bunların en iyisini seçmek kişinin zevkine göre olmakla birlikte en iyisinin seçimi eşyaların birbirine uyumlu olabilmesinden geçiyor.

Devamını gör
Mutfak Tezgahlarında Mermer Yerine Ahşap Tezgah Modelleri
  • 1.8.2018 10:21:39
  • 0 Yorum
  • 1661

Ev dekore ederken şüphesiz her detay göz önünde bulundurulur. Bu durum hiç yadırganacak bir durum olmamasıyla birlikte yegane gerekliliktir. Evin her kısmını ince detaylarla şekillendirerek göze değen bir hale getireceğinizden dolayı bu detaycılık oldukça doğaldır. Hal böyleyken evin mutfak bölümünü genel olarak hanımlar isteklerine göre şekillendirirler. Hanımlar genel olarak mutfak tezgahlarını mermer ve benzeri doğal taşlarla kaplatır ki hem temizlemek kolay olsun hem de temizlerken akan su alt kısımlarazarar vermesin.

Peki mutfak tezgahları sadece mermer ve benzeri doğal taş modelleriyle mi kaplanabilir? Tabiki de bu sorumuzun cevabı Hayır! Şimdilerde tezgahlar için özel üretilen ahşap  tezgah modelleri en az mermerler ve diğer taş ürünleri kadar su  sızmasını engeller ve mutfaklara daha estetik bir görüntü katar. Klasik mutfak düzeninin akisene hem farklı bir havayı hem de sağlamlığı mutfağınıza kazandırır.

Mutfak mobilyaları ile de uyum içerisinde olunca göze müthiş bir güzellik getirecek olan ahşap tezgah modellerinin, sağlam bir işçiliğin ürünü olması gerekir elbettte. Sağlamlık bakımından da endişe duyulmadığı takdirde mutfaklara monte edildiğinde şık ve estetik bir yenilik getirecektir. Eğer yeni bir ev dizayn etmeye karar verdiyseniz ahşap tezgah modellerini kesinlikle bir düşünmelisiniz.

Devamını gör
İlginç Ev Dekorasyonları
  • 1.8.2018 10:16:33
  • 0 Yorum
  • 1470

Evlerinizi dekore ederken hiç farklılık istediniz mi? Farklı ev dekorasyonları evinize farklı havalar katacaktır. Klasik salon, oturma odası, çocuk odası, banyo ve diğer ev kısımlarını dekore ederken alışılagelmişin dışında tarzlar kullanmak evinizde spesifik bir tarz oluşturacaktır. Düşünsenize her akşam evinize gelip rahat bir dinlenme ihtiyacı duyduğunuzda evinizin özgün dekoresini görerek bir kat daha rahatlayacak ve haz hissedeceksiniz. 

Dekorasyonda sıra dışı ve ilginç fikirlerin evlerinize ışık katması, onları canlandırması, hareketlendirmesi, daha estetik hale getirmesi için de bu tasarım uygulamalarının ilginç oldukları kadar da göze batmayan bir sadeliğe sahip olmaları gerekiyor. Aksi halde absürt tasarım uygulamalarına dönüşebilir ve mekânı güzelleştirmek ve daha da şık bir hale getirmek yerine tüm tasarımın odağını kendilerine kaydırabilir ve hatta bazı durumlarda mekânı komik bir hale bile sokabilirler.

Bu gibi kriterleri göz önünde bulundurarak dekorasyonda uygulanacak olan fikirler ince elenip sık dokunmalıdır ki ortaya hem göze hemde akla hitap eden tasarımlar çıksın. Genel olarak ilgnç fikirlerin az alanın olduğu ev dekorasyonlarında görüyoruz. Ancak bu tasarımlar tabiki de sadece küçük metrekareye sahip evlere uygulanacak değildir. Farklılıklar büyük evlerde de tasarlanabilir ve huzurlu bir yaşam sürdürülebilir.

Devamını gör