2018 > Mart dekorasyonları

Mutfaklarda Kırmızının Hakim Olduğu Dekorlar
  • 31.3.2018 11:24:49
  • 0 Yorum
  • 1058

Eğer sizde mutfaklarınızda kırmızın enerjisini kullanamak istiyorsanız bu önerimizi dikkate alınız. Kırmızı mutfakları kurgulamak zor görünse de, küçük tasarım tüyolarıyla istediğiniz mutfağa kavuşmanız mümkün.


Bizim kültürümüzde ve geleneksel ortamımızda kırmızının yeri bir başkadır aşkın,tutkunun,hasretin ve hayatıntemsilidir kırmızı bu yüzden enerjisiyle sizi büyüleyebilir. Yemek yapmak ve yemek için kullandığımız mutfaklarda da tutku ve aşkı kullanmak oldukça iyi bir fikir.

Evimizin göze hitap edecek bir odak noktası gibi kırmızıların adeta dans etmesini sağlayabilmeniz de bir hayli kolay bir durum. Yeterince güçlü olan kırmızı rengi, mutfağınızı bunaltmadan daha yalın bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Dekorasyon da mutfak dolaplarınızı tasarlatırken tamamen kırmızı renge gerek duymazsınız bunun yerine kırmızı rengini dengeleyecek farklı renk tonlarını tercih edebilisiniz.Kırmızı bir mutfak için halı, aydınlatma, masa-sandalye, perde, zemin ve duvar karolarında da bu rengi kullanabilirsiniz.

Örneğin mutfak dolaplarınız yeniyse, kırmızı rengi vurgulamak için bir halı yerleştirebilirsiniz. Bu halıyı genelde açık gri renklerden tercih ederseniz sizin için hem göze hitap edebilcek hemde duruyuşuyla bir çok kişinin beğenisini kazanacaktır.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Eski Paspaslara Hava Katmak!
  • 30.3.2018 16:20:19
  • 0 Yorum
  • 1081

Bugün kendin yap bölümünde eski paspaslarınıza nasıl farklı bir hava katabileceğinizden bahsedeceğim.Son derece basit bir uygulamayla eski paspasınızı çöpten kurtarabilir hem de keyifli bir saat geçirebilirsiniz.Ziyaretçilerinizi ve misafirlerinizi karşıladığınız ilk yer kapı girişleridir bu anlamda farklı aksesuarlar kullanmış olmanız evinize gelenlerin dikkatini çekebilmenize dahi yeterli olabilecektir.

Eski paspas yenileme projesi için şablon kullanmaksızın kendi yaratıcılığınızda uygulamalar da yapabilirsiniz. Mesela boya malzemeleri satın alabilir ve erenklerle bütünlük oluşturarak paspaslara uygulayabilirsiniz.


Eski paspas yenileme projesi yapmak oldukça düşük bir bütçeden geçiyor. İhtiyacınız olan sprey ya da kumaş boya ve dilediğiniz formlarda şablonlar. Öncelikle şablon seçmeden, kapınızın önünde nasıl bir izlenim yaratmak istediğinize karar vermelisiniz. Sayılar, hayvan figürleri ya da farklı desenleri eski paspasınızda kullanabilirsiniz. Renklere de karar verdikten sonra iş, şablonu oluşturup projeyi hayata geçirmeye kalıyor.Aşağıda göstereceğimiz resimlerde renklerden yada farklı figürlerden faydalanılmış hayal gücünüzü geliştirerek bu figürleri en uygun şekilllerde paspaslarınıza yansıtabilmenizde mümkün.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Duvarlarınızı Monotonluktan Kurtarmak!
  • 30.3.2018 16:18:37
  • 0 Yorum
  • 1029

Duvar dekorasyon fikirleri ile sıkıcı duvarlara elveda diyebilirsiniz.Evinizde gözünüze hitap eden bu alanları genelde sabit duvar tarzlarından bir an önce kurtarıp daha iyi havalar yaratabilmenizde mümkün bu yüzden sıkça kullandığınız yerlere gelin dekor önerimizi sunalım.

Duvar dekorasyon fikirleri, sıradan yaşam alanlarını harika mekanlara dönüştürüyor. Ekonominizi sarsmadan küçük ve sihirli dokunuşlar doğrultusunda evinize farklı ahenkler yaratabilmeniz mümkün bu yüzden sizin için en iyisi tabikide bu tür dekor fikirleri. Kanepenizi yerleştirdiğiniz ya da konsolun üzerindeki duvarı, birkaç iyi fikir ile zenginleştirebilirsiniz. Sadece boya ile ev dekorları tam anlamıyla tamamlanamıyor bu yüzden sizin bir an önce monotonluktan kurtarmış olmanız gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken öncelikle hangi fikri uygulamaya koyacağınız ve harekete geçmek…
Örnek vermek gerekirse yatak odanızda yan taraf sıkıcı bir dekora mı sahip?

 

Zamanınızın büyük bir çoğunluğunu geçirmiş olduğunuz evlerinize farklı çerçeveler kullanarak değişik stil yaratabilmeniz mümkün.Boş duvarınız için kullanacağınız çerçeveleri farklı tasarımlarla bir araya getirmeniz de mümkün. Ayrıca duvarınızda kalabalık bir görüntü olmasını istemiyorsanız, boş çerçeveler ile zarif ve şık bir alan yaratabilirsiniz.Özellikle evinize kullanaılmayan çerçevelere boya ve süsü malzemeleri yapıştırarak otantik bir hava verebilisiniz.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Baharın Gelişiyle Sepetler Çiçek Açsın!
  • 29.3.2018 18:05:25
  • 0 Yorum
  • 1188

Sizlere sunmuş olduğumuz kendin yap fikirleriyle sizde evinizde kullanışlı olabilecek el yapımı hasır sepetler yapabilirsiniz.

Havaların güzelleşmesiyle balkon ve bahçe sezonu da açıldı. Artık dekorasyon fikirlerini takip etme zamanı geldi.Üstelik, oldukça düşük bütçelerle balkon ve bahçeniz için birbirinden şık aksesuarları kendiniz yapabilirsiniz.

Özellikle evlerinizn dış cephelerinde kullanmış olduğunuz sepet ve saksı türü dekorasyon unsurları sizi en iyi şekilllerde karşılabilmeyi sağlıyor. Balkon ve bahçenizi güzelleştirmek için son derece kolay bir projeyle işe koyulabilirsiniz.Bugün kendiniz yapabilceğiniz dekorasyon ürünü için malzemelerimiz:

-Dilediğiniz formlarda kullanışlı  hasır sepetler
-Örgülü polyester halat
-Yaklaşık orta boy bir saksı ölçüsünde toprak
-Topladığınız taze bitkiler,çiçekler 
-Makas
 Yapılışı;
Askılı saksıların düzgün durmasını sağlamak için hasır sepetlerin aynı ölçülerde olmasına dikkat edin.
Hasır sepetlerin her birinin altına düğüm atarak örgülü polyester halatla birbirine bağlayın. Dha sonra toplamış olduğunuz kırmızı toprağı içierisine boşaltın.Çiçek tohumlarınızı veya toplamış olduğunuz rengarenk çiçekleri  köküyle birlikte içerisine ekin ve sulayın bunu dış cephenizden sarkıtın.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Kutu Raflarla Evlerimize Ahenk Yaratabiliriz!
  • 29.3.2018 18:02:57
  • 0 Yorum
  • 1012

Kutu raflar, salondan çocuk odasına, mutfaktan çalışma odasına, mutfaktan banyoya evimizin her köşesinde dkorasyonun vazgeçemeyeceğimiz unsurları olmaya devam ediyor.

Özellikle modern dekorasyon stili uygularken, kutu raflar hem fonksiyonel hem de şık parçalar olarak karşımızda. Evimize uygun olan dekor üretirken her koşulu göz önünde bulundurup uygun bir renk ve perde seçimiyle hepsini tamamen bitr bütün olarak düşünmemiz gerekmektedir. Boya seçiminden perdelere, koltuklardan ev tekstiline dek binlerce alternatif, karar vermek için karşımıza dikilir. Alacağınız ve tercih etmiş olduğunuz eşyaların her birinin farklı farklı olduğunu düşünürsek bunları bir araya getirirkende en iyisini ve görsel olarak en düzgününü yapmaya çaba sarf ederiz.

Aksesuarlar, dekorasyonu tamamlar, kişilik katar ve özelleştirir. Evdeki gereksiz kalabalıkları yok edebilmesi açısında ve belli bir alanda yer açarak hayatımızı kolaylaştırması açısından raflara ihtiyaç duyarız. Özellikle modern dekorasyon fikirleri uygularken net, temiz çizgilere sahip parçalar arasında raflar kullanışlı parçalardır. Raflarda kutu tarzı daha derli toplu kaliteli mutfak dolaplarının arasına rafların yerleştirilmesi de işinizi kolaylaştırabilmeye yetecektir.Fonksiyonellikleri ve temiz görünümleriyle kutu raflar, yaratıcı çözümlerle mekanlarda büyüleyici bir etki yaratabilir.

Mutfaklarınızın metrekare alanı küçük ise siznde raflarınızı duvara monte etmiş olabilmeniz gerekiyor.Böylece görüntü açısından daha düzenli bir dekorasyona sahip olabilirsiniz.Kurulumu ve bakımı kolaydır. Modern dekorlara uyum sağlayacak birden çok dekorasyon için raf modelleri tercih edebileceğiniz kataloglarda mümkündür.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Yatak Odalarınızla Gri Renklerin Ahenk Yaratması
  • 28.3.2018 14:59:25
  • 0 Yorum
  • 1149

Gri yatak odası dekorasyonu yaparken, monotonluğun kırılması öncelikli olmalı.Bu yüzden bu renk tonlarını kullanarak kendiniz gümüş tonlarda ve soğuk renklerde bir dekorasyon yaratabilirsiniz.Gri rengi mekana dağıtmak mı yoksa vurgulamak istediğiniz yerlerde mi kullanacağınıza karar vermelisiniz. Yatak odalarınızda bu tonları tercih edecekseniz kataloglarda en uygun seçenekler ulaşabilmeniz mümkün. Zamanınızın çoğunu geçirmiş olduğunuz odalarınızda renk vurgularını iyi yapmalısınız eğer açık ton kullanmışsanız bunu koyu tona çevirerek farklı dokunuşlar yaratabilirsiniz.Grinin hakim olduğu yatak odanızda kırmızı ya da siyah bir avize ile vurgu yapabilirsiniz.

Farklı dokularda ve tasarımlarda yatak örtüleri ve aksesuarlar sizin odanızı dah iyi süsleyebilmeye yetebilecektir.Kadife, saten ve hatta kadife gibi heyecan verici kumaşlara yatırım yapabilirsiniz. Eski osmanlı işlemesi dediğimiz otantik tercihler ile dokumalarınıza farklı stilller ekleyebilmenizde büyük bir öneme sahip.

Gri rengi kullanacağınız yatak odası dekorasyonu için kullanacağınız aydınlatmaları seçmeden önce, aydınlık mı yoksa kasvetli ya da dramatik bir mekan mı yaratmak istiyorsunuz?Genelde güneş açısını daha iyi alan odaları yatak odanız olarak seçmelisiniz böylece tüm bu renk tonları kendini en iyi şekilde gösterebilme imkanı bulacaktır.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Küçük Mutfaklarınıza Dekorasyon Önerileri
  • 28.3.2018 14:56:58
  • 0 Yorum
  • 1062

Minik mutfaklar için öncelikle renk seçiminden başlamak gerek. Bu alanlarınızın metrekaresi küçük ise boya tercihlerinizde daha açık renkleri kullanara daha ferah bir ortam yaratmanız gerekiyor. Aydınlık ve ferah bir mutfak için koyu renkleri tercih etmemelisiniz.Yine diğer renk kombinleri ile farklı renklerde ahenk yaratabilmeyi amaçlıyorsanız parlak erenklerile de canlı bir ortam oluşturabilir bu türden aksesuarlarla süsleyebilirsiniz. Ayrıca gün ışığını mutfağa olabildiğince alabileceğiniz uygulamaları hayata geçirmelisiniz.

Perde seçimleriniz genel itibariyle daha açık gözü yormayacak türden olması gerekiyor.Store perdeler minik mutfaklar için iyi bir öneri olacaktır. Pencere tipleriniz bütçeniz yetiyorsa tamamen camlı ve sürgü şeklindeki büyük geniş bir prototip uygulamanız gerekiyor. Böylelikle ışığı bolca mutfağa alarak daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

Daha fazla alan açabilmek ve daha geniş bir görsel yapıya sahip olabilmesi açısından ufak tefek oyunlarla sizin bu alanlara dokunuşlar yapabilmeniz önemli tabiki. Her alanı olabildiğince kullanarak mutfaktaki işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.Kullanacağınız dolapları seçerken eşya kalabalığını azaltabilmke açısından tavana kadar olan mutfak dolplarından tercih etmeniz alanınızın olabildiğince açılıp genişlemesine olanak sağlayacaktır. Duvarların boş alanlarında askılar, minik raflar da sizi rahatlatacaktır.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Mevsim Değişiyor!Bahar Hazırlık İçin Pratik temizlik Önerilerimiz!
  • 27.3.2018 17:57:38
  • 0 Yorum
  • 1189

Kışın bitmesi, soğuk hava ve yağmurun yerini yavaş yavaş kuş seslerine, açan çiçeklere ve parıl parıl parlayan güneşe bırakmasıyla bahar temizliğinin vakti de gelmiş demek oluyor.
Mevsim değişimine olumlu bir şekilde yanıtlar verebilmeniz açısından temizlik yapmaya hazırlamanız da gerekiyor.Evinizde temizliğe başlamadan önce bizim önerilerimiz doğrultusunda haraket ebilmenizde önemli bir yere sahiptir.
Temizliğinize başlamadan önce planlarınız doğrultusunda haraket edebilmeniz gerekiyor.

Evdeki eksikliklerinizi ve tadilat işlemlerinizi bir an önce tamamlamış olmanız yararınıza olabilecek bir durumdur.Ustaya bırakılacak bütün kısımlar bir an önce tamamlanabilmiş olması gerekiyor.

Tabikide günlere parçalayarak yükünüzü bir hayli hafifletmiş olmanız sizin yararınıza olabilcek bir durumdur.Bu yüzden hiç bir durumu ertelemeden doğru zamanlarda belli planlar doğrultusunda planlarınızı becerebilmeniz gerekmektedir. Gün gün hangi işleri yapacağınızı planlamak, daha az yorucu ve stressiz bir bahar temizliği yapmanıza yardımcı olacaktır. Tüm alışveriş gereçlerinizi ve temizlik malzemelerinizin bir listesini çıkarmak sizin yararınıza olabilcek bir durumdur bu yüzden bunların hiç birini ihmal etmemeye çalışın.
Yine evinizde kullnamış olduğunuz ürünlerinizi yenileyebilir ve kuru temizlemeye gönderip kurutarak rafa kaldırabilirsiniz. Kendinize temizlik için daha rahat bir ortam yaratabilirsiniz.Böylece kalabalıktan kurtulmuş olursunuz.

 Son olarak size engel olabilecek, vazo, saksı, biblo gibi eşyalarınızı bir kenara toplayıp, masa ve sehpaların üzerindeki örtüleri de çamaşır makinesine atın.Özellikle tuvalet ve banyo temizliği bir hayli ayrıntılı olduğundan onları en sona bırakabilirsiniz.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Bütçenizi Kasmadan Dekorasyon Fikirleri
  • 27.3.2018 17:53:06
  • 0 Yorum
  • 963

Evinizde dekorasyon için duvarlarınıza renk vermek yada farklı aksesuarlarla süslemek sizi ekonomik olarak etkileyebilir.  Çünkü beğenilen dekorasyon ürünleri hiçbir zaman istenilen kadar ucuz olmaz.Size bir kaç farklı öeneri sunarak dekorasyonunuzda en iyisini nasıl yapabileceğinizi göstereceğiz.
1- Sanatın ahenk unsurlarını kullanarak bir başlangıç yapın

En güzel ressamların en eski figürlerinden faydalanılarak bir tablo alamasanız dahi kendiniz dekorunuza destek olabilirsiniz ve belli katkılar sağlayabilirsiniz.
 Özel çerçeveler ve orijinal resimler dekorasyon bütçenizi uçurabilir, ancak kendi yapacağınız basit bir tablo minimum bütçeyle harika duvar dekorasyonu yapmanızı sağlayabilir.


2-Sevdiklerinizle çekilmiş olduğunuz tabloları birleştirerek yeni bir sitil yaratabilmenizde münkün olabiliyor.

Aile fotoğraflarınızı siyah-beyaz yaptıktan sonra, alacağınız ucuz çerçevelerle onları birbirine bağlamak, ev duvarlarında geçmiş anıları daha iyi yaşatabilmenizi sağlayabilecektir.Ayrıca ekonomik açıdan da size herhangi bir zararı da olmayacaktır.

 

Sinem Özdemir

Devamını gör
Eski Taşların Dekorasyona Etkileri...
  • 26.3.2018 16:54:29
  • 0 Yorum
  • 1203

Ülkemizin bir çok tarihi yerinde evler tamamiyle moda olmuş ve tarihi figürler yerini şu anki dekor ürünlerine bırakmayı başarabilmiştir.
Mardin ilinde Mardin'in Midyat ilçesinde Yapı elemanı olarak kullanılan son derece kolay işlenebilir ve diğer yapı elemanlarına kıyasla artı özellikleri ile tercih edilen Mardin taşı fiziksel özellikleri araştırıldıkça daha çok faydası ortaya çıkarılmaya devam ediyor.

Özellikle bu tarihi taşlar zamanla daha da kendini farklı malzemelerin yerine bırakmaya başladı.Petrol ve su sıkıntısının bir hayli fazla olduğu dönmlerde insanlar Mardin'deki bu taşlardan oldukça faydalanmaya başladılar.

Bu taşların analizleri yapıldığında hakkiki mermer malzemesinden dahi daha kaliteli olduğu da saptanmış bir gerçek nedense. Bu nedenle uzun ömürlü olan Mardin taşının ev yapımında Kullanılması tavsiye edilmektedir.

Bu tarihsel önemi büyük ve dayanıklılık oranı bir hayli fazla olan taşların ciddi anlamda değerleri de bir o kadar büyük yere sahip u yüzden insanların bir çoğu evlerini bu taşlardan imar ediyorlar.

Mardin taşının nemli ortamlarda kullanılması da bu taşın su emme oranlarının düşük olması nedeniyle önerilmektedir. Tesisatın döşenmesi için çok rahat bir şekilde oyulabilen Mardin taşı vida kullanımına da izin vermektedir.

Genelde Midyat çevresinde bulunan bu taşlar hem maliyetinin düşük olması hem de farklı kullanım alanlarına sahip olduğundan dekorasyonda önemli bir yere sahip bu açıdan.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Dekorasyona başlamadan önce dikkat edilecekler
  • 26.3.2018 16:52:29
  • 0 Yorum
  • 1048

Diyelimki yeni bir ev aldınız ve dekorasyonunu en iyi şekilllerde tamamlamak istiyorsunuz bunu için tek yapamnız gereken yardım almaktan ziyade bir an önce internet üzerinden tüm oda takımlarını ve onlara uygun dekorasyon seçeneklerini incelemek bu size dekorasyonda ayrı bir yer verecek.

Dönem dönem ev-ofis dekorasyonu konusunda modaya uygun olarak farklı renklerin trend olması, mobilya mağazalarında farklı markaların birbirine benzeyen ürünler sunması, benzer renk ve tonlarda salon takımları, yemek odası takımları, yatak odası takımları sergilediklerini görürsünüz. 

Yılllar geçtikçe ev sahipleri dekorasyon yaparken tabikide modaya ayak uydurmak zorunda kalabiliyor bu yüzden bir çok kişi dekorasyonda kendine yeni arayışlar bulmak istiyr tabi bunları yaparken farklı fikirlerden yaralanmakta öenmli hale gelebiliyor.

Değişim ve gelişimin getirdiği tüm şartları değerlendirdiğimizde bir çok insan bunun farkında olabilmeyi ve kendine yer edinebilmeyi de düşünebiliyor bu yüzdendir ki dekorasyon fikirlerimizi sunabilmek adına farklı yollara başvurabilme imkanlarımızda doğmuş olabiliyor. 

Daha yepyeni bir yuva kurmuş bir çift olduğunuzu düşünün size gerçekten mobilya mağazalarını tek tek gezmek yerine interneti kullanarak farklı figürleri bulun.

Evinizin özellikle aksesuar kısmında abartıya kaçmayın bir evi olabildiğince tablolar ile doldurmak tamamen sizin dekorasyonunuzda gözünüzü bir hayli yoracak bir durumdur bu durumdan mümkün mertebe vageçip daha farklı fikirler ile çalışabilmek size artı sağlamaya yeterli olabilecektir.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Dekorasyonda Renk Bütünlüğü Önemli!
  • 24.3.2018 11:38:20
  • 0 Yorum
  • 1105

İnsan da içgüdüsel olarak sonsuza ait olduğunu hisseden bir varlıktır. Özellikle renkler dekorayon seçeneklerinin en vazgeçilmez unsurları olarak kabul edilebilmektedir.

Doğadaki temel renkler ana renk kabul edilip farklı alanlarda size seçenekler sunabilmeyi sağlayabilir.

Kırmızı daima kışkırtıcı bir renktir.Heyecan, adrenalin ve tutkunu  vazgeçilmez bir temsilcisi gibi kabul edilebilecek potansiyeldedir bu renkler.Yani nasıl bir ateş insanı tüm özellikleri ile çağırabiliyorsa kırmızında da evimizdeki yeri işte tamda böyledir.

İnsan da içgüdüsel olarak sonsuza ait olduğunu hisseden bir varlıktır. Bu nedenle mavi ve mavinin açık tüm tonları insana huzur veren renklerdir.
Mavi ise genişlik veferahlığın temsilcisidir.


Aslında yeşil ise tam da doğann bütün güzeliklerinden ve bize gelen huzurdan dolayı yaratmış olduğu bütün durunları rahatlıkla yansıtabilmeyi amaçlar.
 

Vaktinizi yoğun bir şekilde geçireceğiniz evlerinizde reklerin size huzur verebilcek düzeyde önemle seçilmiş olması da bir hayli büyük öneme sahiptir diyebilirim. Evinizde kullanmış olduğunuz aksesurların tümü  duruma göre seçilecektir.

Her ne kadar kendi rengimizin farkında olsak da evin diğer bireylerinin de fikrini almak, diğer insanların beğenisini göz önünde bulundurmak da bir üst limit olarak değerlendirilmelidir. Mesela farklı desenleri barındıran bir boyan çekmek isterseniz evinize bunu yapabilmenizde bir hayli zorlaşmaya başlayacaktır.
Diğer insanlar sizi bu konuda dışlarlar.Özellikle internet üzerinden son trend ve katalogları incelemek size bir hayli büyük yara sağlamaya yetecektir.

Sinem Özdemir

 

 

Devamını gör
Dekorların Kalbi Ahizelerin Seçimleri!
  • 23.3.2018 17:17:13
  • 0 Yorum
  • 1075

İyi dekore edilmiş bir evde mutlaka modern avizelerin aydınlatma görevini üstlendiğini görürsünüz.

Genellikle aydınlama sistemleri evlerin daha lüks görünmesi adına yeterli olabilcek düzeydedir.
Bir çok odanızda bu tür aydınlatma aksesuarlarını kullanarak şıklık yaratabilirsiniz.


Oturma odalarımızda kullandığımız sarkıt avize modelleri çeşitli firmaların üretimleriyle gittikçe çeşitlilik kazanıyor.

Sadece led ışıklandırmalar tercih edilmiyor aynı zamanda farklı aksesuar çeşitleriyle de bir bütün olabiliyor.Yine özellikle banyolarda ve misafir odalarında olabildiğince şıklık yaratabilmek için değişik ve farklı yapaılarda avizeler tercih ediliyor.Bazı avizeler tek renk kullanılmakta bazıları ise farklı renklerde tercih edilmekte.Seçimlerinizi yaparken genelde koltuk ve perde aynı zamanda etrafın dekoruna uyum sağlayabilir.

Alçak yada yüksek mimari yapılar fark etmeksizin yüzyıllardır zirvede yerini bulabilmeyi başarıyor.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Yaz Aylarına Dekorasyon Hazırlığı!
  • 23.3.2018 17:14:05
  • 0 Yorum
  • 1111

Soğuk ve zorlu kış şartlarını geride bıraktığımız bugünlerde,evinizde bir ahenk oluşaşarak güneşin açmasıle beraber yazı tamamiyle hissedebilmeniz çiçeklerle uyumlu bir dekorasyon sağlamnız gerekiyor.

Belkide bir piknik yapabilmek adına sadece bu günün gelmesini beklediniz ve kendinizi ona göre hazırladınız mevsimsel değişimlerle birlikte bazen bir çok kouda kendinize yeni fırsatlar yaratabildiniz.

Bu iki kavramı bir araya getirerek mükemmel dekorasyon fikirleri oluşturabiliyoruz.
Bahçelerimizde aynı şekilde farklı dekorasyon fikirleri ile bahçelerimizi süslemek ve onlardan en iyi şekilde istifade etmek için her türlü malzememiz var.

Yaz aylarını  sizin için daha iyi geçebilmesi adna neler yapabilceğinizi bilemesiniz özellikle evinizde oturmak yerine bahçenizi tercih eebilmeniz her açıdan avantajlı serin rüzgarların mis kokuluarın arasında kahvaltı yapabilirsiniz.
Bu anlamda etrafınızada bulmuş olduğunuz doğaya ait bir çok üründen sepetler oturma alanları süslemeleri yapabilmeniz de mümkündür.Eviniz kadar bahçe dekorasyonları yazın daha serin geçirebilmenize yetecektir.

Bahçe dekorasyonu için sizi sınırlayacak tek şey hayal gücünüzün sınırlarıdır.Özellikle misafirleriniz için rahat bir ortam sağlayarak etraf süslemelerini en iyi şekilde tamalayabilmeniz mümkündür.

Sinem Özdemir

Devamını gör
En Özel Yerlerimiz:Banyolar ve Mutfaklarınız için Boya Tercihleriniz
  • 22.3.2018 17:01:12
  • 0 Yorum
  • 1197

Mutfak ve banyolarda seçeceğiniz renkler özel olmalıdır. Çünkü evinizin en temel kısımları buralar yemek yaptığınız ve yediğiniz diğeri ise temizliğinizi sağlayabildiğiniz en özel alanlardan biri.

Bu alanların son derece modern ve şık görünmesi gerekir.Evimizi dekore ederken hem renk açısından mutfak dolaplarıyla uyumlu olması hemde banyo dekor açısından dengeli ve ahenkli olması da gerekiyor.
Diyelim ki mutfakta balık kızartıyorsunuz, her tarafa sıçrayan inatçı yağ lekelerini çıkarmanız için birçok yöntem var ama çoğu hanımlar bu konuda başarılı olamayabilir.Bu yüzden açık renkler tercih edilmiş mutfaklarda yağ ve kir izleri kalıcı bir iz bırakabilir mutfak dekorunda kullandığınız malzemelerin temizliğe meyillli olup olmaması tam burada çok önemli bir yere sahiptir.

Ev hanımları temizlik yaparken rahatlıkla silebilmeleri önem arz eder.

Eğer dolaplarınız kapalı renkte ise duvarlar beyaz bej rengi seçilmelidir. Tam yağlı duvar boyaları sıcak su ile yıkandığında tüm lekelerden arınır. 

Yine boyalarınızın evinizdeki duvarların yıpranmaması açısından kaliteli olmasına yarar sağlayacaktır.Böyle boyalarınızın yapısı bozulmadan yıllarca kalacaktır.

Kolayca temizlenebilen banyolar her zaman insanın yüzünü ferahlatır.Özellikle zahmetlerden kolaylıkla kurtulabilmeniz açısından evinizde plastik ve düşük kaliteli boyalar yerine kaliteli boyalar tercih etmeniz size yaralı olacak yenileme durumunda kalmayacaksınız.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Binalarda Dış Cephe Kaplamanın Önemi
  • 22.3.2018 16:58:21
  • 0 Yorum
  • 1352

Binalarda dış cephe kaplama seçimleri bir çok açıdan kolaylık sağladığı gibi yaltım açısından da büyük kolaylık sağlayabiliyor.Özellikle ısı ve enerj açısından yeri bir hayli önemli.Diğer bir açıdan da estetik bir görüntü sağlaması da çok önemli.


Kaplama teknolojileri arasında çok çeşitli modeller ve desenler vardır. Bir haftalık bir süreç içerisinde dış cephe kaplamaları en iyi halde evinizde yerini alabilir.

Size bu anlamda bazı önerilerimiz olacak

*Binalarının yada evlerinizin dışı kaplanırken kullanılan malzemenin kaliteli olması gerekiyor bu açıdan bize bir hayli kolaylık sağlayabiliyor.Özellikle Ts-825 damgasına sahip olması büyük bir önem arz ediyor.
*Landa değeri kaplamalarda önemli bir değerdir düşük oldukça ısı ve enerji tasarrufu da o kadar yüksek olur.
*Dış cephe kaplanırken hiç boşluk kalmayacak şekilllerde adeta örtmek gerekiyor.Bu açıdan bir hayli büyük öneme sahip.
*Dış yapı ile iç yapı arasında daima 5 derece gibi büyük bir ısı farkı vardır ve bu fark binaların dış yapılarına zarar verir.
*Yanlış malzemeler herhangi bir kalite kontrolünden geçirilmemiş ise binanın beton ömürünü kısaltabiliyor..
*Dış cephe boyaları da dış cephe kaplama olarak yalıtım görevi görür.
*Bu anlamda evinizin dış kaplaması için boyaları seçerken yapısına ve kalınlığına çok iyi bakabilmenizde gerekiyor.Bu boyaların kalitesi ve sadce kaplama özellikli boyalar açısından bir hayli büyük öneme sahip oluyor.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Açık Krem Halı Tercihleriniz
  • 21.3.2018 14:19:31
  • 0 Yorum
  • 1631

Krem rengi halılar hemen hemen her odaya ve dekora uyum sağlayabilecek muazzam renklerdedir.

Ana renginiz ne olursa olsun mütevaziliğini daima koruyan krem rengi halılar tercih ettiğinizde, evinizin dekorasyonunu değiştirseniz dahi krem rengi halı diğer aksesuarlara uyum sağlayacaktır.
Bu renk halıların en belirgin özelliklerinden bir tanesi evin,zdeki her renk eşya ile rahatlıkla uyum gösterebilmesidir.

Çok farklı desenlerde ve biçimlerde tasarlanan ama ana fon rengi krem olan halılar, şıklık ve zarafeti birlikte sunuyor.Seçtiğiniz mobilyalar perdeleriniz aydınlatmalarınız ve sehpalalarınız hangi renkte olursa olsun bu tarz halılar hemen kombine sağlayabiliyor.

Bu nedenle evinizi dekore etmeye karar verdiğinizde hangi renk halı alacağınızı bir türlü kestiremediğinizde önünüzde 2 seçenek var. Bakın size tavsiye edebilceğim her eve ve renge uyum sağlayan bir tercihi var altın tonlar dedğimiz krem halılar ve ikincisi ise metal tonlar dediğimiz gri halılar işte bu renker evinizin baştacı diyebilirim.
Kendinden desenli, sade ve tüylü seçenekleri olan gri renk halılar ve krem rengi halılar gerek klasik tarz yada günümüzde kullanılan modern tarzlarda dahi kendini rahatlıkla ortaya çıkarabilir.Hem internet üzerinden hemde bu işi yapana firmalara ulaşarak evinize en uygun renkleri seçerken bu tonlardan faydalanabilirsiniz.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Evinize Halı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar!
  • 21.3.2018 14:17:16
  • 0 Yorum
  • 972

Evinizin göze hitap eden tüm noktalarda kendini göstermiş olan malzemelerden bir tanesi olan halıların evinizdeki yeri bir hayli büyük. 
Yaşam alanlarınızda daha iyi bir yaşam için dekorasyon çalışmaları yaparken halı seçimi de önemli bir faktördür. Yaşam alanlarımıza en çok yakışacak halıyı bulabilmniz için çeşitli danışmanlıklar alabilmeniz gerekiyor.

Bu nedenle dekorasyon fikirleri konusunda halı seçimi konusu da önemlidir.

Peki sizi bir hayli rahat ettirecek içinize sinecek ve her açıdan evinizi güzelleştirecek halı hangisidir?

Evlerinize en uygun halı seçimini yaparken oturma odası için ayrı, çocuk odası için ayrı, mutfak için ayrı, yatak odası için ayrı halı seçimi yapılmalıdır.Göz önünde bulundurmanız gereken birden fazla içerik vardır ve odalarda bu ahengi yaratabilmek adına hem renk hemde desen konusunda en iyi seçimleri yapabilmeniz gerekmektedir.

SEçimlerinizi hangi kriterler doğrultusunda yapmalısınız?
Halının rengine halının stiline, markasına ve odanıza en uygun olacak şekilde ölçülerine dikkat etmeniz gerekir. Duvar kenarlarınızı ve süpergeliklerinizin genişliklerini baz alarak doğru tercihler yapabilmeniz gerekiyor.Odanızı tamamne kaplayacak halılar ne yazıkki ohoş bir görüntü oluşturamayacaktır.Seçieln renklerde koyu renkler ağırlıktaysa o zaman faha açık renkler tercih etmeniz gerekmektedir.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Tavan Yapılarını Dekorasyondaki Önemi Büyük!
  • 20.3.2018 14:42:31
  • 0 Yorum
  • 1051

Ömrümüzün belkide büyük bir bölümünü geçirdiğimiz evlerin dekorasyonları oldukça önemli bir yere sahiptir bu yüzden evlerimizin dekorasyon kısımlarında mutlaka profesyonel davranmalı ve adeta bir iç mimar gibi davranabilmelisiniz.

Küçük bir bilgi bile birçok yararlı değişime yol açabilir. Fakat bazı yapılarda istenilen özgürlükte dekorasyon fikirleri hayat bulamaz.Yine evinizin en çok göze çarpan yerlerinden bir taneside tavan yüksekliği ve göze hitap edebilmesi açısındanki yapılarıdır.

Alçak tavanlar iç bunaltıcı sıkıcı bir hava vermeye çok meyillidir. Bu sıkıcı kasvetli havayı dağıtmak ve alçak tavanı daha yüksek göstermek için başvurabileceğimiz birkaç dekorasyon hilesi var. Özellikle yere gittikçe yakınlaşan tavanlarınız var ise onları daha güzel dekore ederek evinizde bir ahenk yaratabilmeniz mümkündür.


İlk yapacağımız iş, alçak tavanlara asılan aydınlatma lambaları üzerinde çalışmak olacak. Aydınlatma sistemleriniz burada önemli bir yere sahip uzun ahizeleriniz yada lambalarınız var ise mutlaka onları daha kısa ve göze çarpmayan modellerden tercih ederseniz görüntünün daha sade olmasını sağlayabilirsiniz.
Bu kısaltma işi bize daha yüksek tavan görüntüsü verir.Tavanı yüksek ve büyük odalarda genelde lamba tercihlerinizde çok kuvvetli ışık tercih edebilmeniz sizin için önemli bir yere sahiptir.Mümkünse çok yüksek ışık veren led aydınlatma sistemlerinden faydalanmalıyız.
Size odalarınızı yine daha yüksek ve görüntü bakımından bir hayli hoş gösterebilecek bir öneri tavsiye edecek olursak duvar kağtlarının göz yanıltıcı etkisinden faydalanabilmenizdir. 

Sinem Özdemir

Devamını gör
Banyo Dekoresinde Göz Önünde Bulunduracağınız Tavsiyelerimiz!
  • 20.3.2018 14:40:13
  • 0 Yorum
  • 891

Ev dekorasyonu zorlu bir iştir.Aklınızda oluşturduğunuz dekorasyon türleri evin her köşesine ayrı ayrı bir ahenk katar.

Diğer tüm odaları hallettikten sonrasında oturma veyatma odalarınız haricinde banyo dekorasyonuna büyük em verebilmeniz gerekmektedir.

Bu alanın dekore edilmesi dikkat ve özen ister.Plansız ve programsız haraket etmemiz bu odanın istenen önemi verilmemesini sağlamıştır.Eşinizle eviniz için pratik fikirler sağlayabilmeniz gerekmektedir.

Nasıl Bir banyo istediğiniz, sadece keyfinize bağlı değil, banyo için ayrılan alan ile de alakalıdır. O nedenle dikkatli düşünmenizi tavsiye ediyoruz.Banyonuzda kullanacağınız fayanslar ve karolarınızı ayrıca taşların renkleri ve ahenklerini iyi seçmelisiniz.Sizi 

Banyonuzda duşa kabin mi kullanacaksınız yoksa küvet mi kullanacaksınız. Öncelikle bunu da belirlemeniz gerekiyor.Banyoların havalandırma köşeleri de banyouzdaki kokuların yok edilebilmesini sağlayacaktır.
Banyonuz için asla ucuz ürün kullanmayın. Eğer evsize aitse mutlaka en kaliteli malzemeyi kullanın. Ömür boyu bir daha banyo ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Özellikle su yollarının çıkış notalarını çok iyi bir yldan yapabilmekte önemlidir.

Sinem Özdemir

Devamını gör
İşinize Yarayacak Dolapları Tercih Etmenizde Fayda Var!
  • 19.3.2018 20:52:23
  • 0 Yorum
  • 1120

Dolapların fonksiyonel olanları daima küçük mekanlar için makbuldür.

Metrekaresel olarak eviniz bir hayli orta düzeydeyse bu dolaplar dekorasyonda sıkıntı  yaşamamanız  açısından bir hayli önemli bir yere sahiptir. Fonksiyonel dolaplar özellikle dar mutfaklarda sık sık kullanılmaktadır. 

Kullanıcıların isteğine bağlı  olarak dolaplara bir çok yönden farklı özellikler  verilerek kullanımları bir  hayli  daha kolay ve  daha  işe  yyara dolaplar tasarlanabiliyor.
Kaliteli dolaplar için biraz kesenin ağzını açmanız gerekir. Ama inanın kaliteli malzeme kullanılan dolaplarınızla buluştuğunuzda ödediğiniz paralar için pişmanlık duymayacaksınız. 

Eğer mutfağınızda malzemeleriniz çok fazla ise yine  sizin için bu sorun yaratabilir.
Mutfaklarda karmaşayı arttıran da araç ve gereçlerin çok olmasıdır. Çok fazla küçük ev aletleri ve araç gereçler mutfağınızın bir hayli  düzensiz görünmesi için yeterli olacaktır  bu yüzden dolaplara sığdırmak dah mantıklıdır.

Mutfaklarda boş kalan alanlarda depolama alanlarının arttırılmasına yönelik yeni model çok fonksiyonlu raflar üretilmeye başlandı.Evinizdeki kalabalık artmaya  başlayınca mutfaklarınız da bunları göz  önnünde bulundurarak şekillenmeye başladı. 

İşte bu yüzden kullanacaklarınız yada  çok az sıklıkla kullanacaklarınız  arasında  bir  tercih yapıp ona göre seçimleriniz doğrultusunda  belli kararlar verebilmeniz gerekiyor.Yaptığınız tercihlerde evinizin ve  mutfağınızın durumu  da  bir  hayli önemli  yere  sahip.

Sinem  Özdemir

Devamını gör
Ahşap Mobilyalar Hala Modasını Devam Ettiriyor!
  • 19.3.2018 20:50:18
  • 0 Yorum
  • 1257

Yıllar boyunca bundan yüz sene öncesinde bile mobilyalarda ahşap detaylar kullanılır hatta  hammadde olarak bu tür mobilya tarzları kullanılırdı. 


Kullanışlı yaşam alanları için olmazsa olmazlardan biri mobilyalardır. Bazı insanların hiçbir zaman vazgeçmeyeceği ( üst elit tabaka) hem basit hem kullanışlı 
hem de model olan ahşap mobilyalara yüksek olan talep her yıl artmaktadır.

Bu yüzden vazgeçilmeyenn dekorasyon ürünleri olmuşlardır  ve dış cephelerde dahi karşımıza çıkar.


Ahşap mobilyalar sanatın kalbi olan Paris Stockholm Londra'da mimaride hep ön plana çıkmışlardır.Özellikkle kalabalık şehirlerde bu mimari türleri  sıkça karşımıza çıkar.

Büyük daireleriniz için yine  daha ihtişamlı mobilyalar tercih etmenizde fayda vardır. Kullandığınız bu mobilyaların ahşap olması dekorasyona
 ayrı bir renk katacaktır.
Yine bu mobilyaara  farklı  bir ahennk  katabilecek şık desenli perdeler dekkorasyonun olmazsa olmazlarındandır.Özellikle perdenin kumaşı dekorasyonda bir hayli etkili olmaya yetecektir.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Mutfakalarınızda Rahatlık İçin Önerilerimiz...
  • 17.3.2018 09:48:28
  • 0 Yorum
  • 1075

Bizim kendimizi bulabildiğimiz en özel yerlerden bir tanesi mutfaklar aşımızı pişirir tüm zamanlarımız orda geçiririz. Bazen misafirleri bile mutfakta ağırlarlar.

Özellikle eve hanımların vazgeçilmez mekanlarından bir tanesi olmaya adaydır kendisi. Günün büyük bölümü burada geçer genelde.
Yemek pişirirler, tabak çanak yıkarlar, derin dondurucu için konserve yemekler istiflerler, televizyon seyrederler, yemek yerler. Bazen misafirleri bile mutfakta ağırlarlar. 

Bu yüzden dekorasyonu da bir hayli önemli yerlerdir buralar.

Çay kahve trafiğini uzatmamak adına…Burayı en rahat kullanabilceğiniz şekillerde düzenlemeniz size büyük yarar sağlayacaktır. Hanımların motivasyonlarının tavan yapmasına yarar elbette.Eğer anneniz o gün pozitifse değemeyin keyfine en güzel pastaları yapacaktır sizlere. Hanımlar mutfaklarda keyifle vakit geçirdikleri için yaptıkları işi de severek yaparlar. Bu yüzden ortamı en iyi şekillerde dekore etmeye özen gösterirler.

Siz de basit bir deney yapın. Yemediğinizi istemeden yapın bir de karşı tarafta yemeğinizi severek yapın  Bakın hangisi daha lezzetli olacak? Elbette ki severek yaptığınız yemek çok daha lezzetli olacaktır. Ortamı sevreseniz kaliteli işler çıkarabilirsiniz.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Ocaklarınız Ankastre İse Temizlerken Dikkat!
  • 16.3.2018 16:21:04
  • 0 Yorum
  • 1045

Evlerde sıkça gördüğümüz ankastrelerin temizlikleri yüzeylerinin kaygan oluşu açısından bir hayli kolaylık sağlayacaktır size.

Elbette bu yapıda kullanılan beyaz eşyaların kullanma talimatları el kitapçıklarında yazılan temizlik talimatlarına uygun olacak şekilde ankastre ve ocak temizliği yapılmalıdır.Öncelikle diyelimki yemek yapyınız hatta ocakta bırakmış olduğunuz süt bir anda taştı ilk yapacağınız şeylerden bir tanesi kuruyan yerlerin temizliğini bir an önce halletmek.

Ankastre yüzey temizlemek üzere üretilen paslanmaz yüzey temizleyiciler kullanmak gerekir.Ankastreler için hassat bezler ve metalleri yıpratmayan türden temizlik malzemelerini marketlerden temin edebilmeniz mümkün.


Ankastre ocak ve ankastre fırınların temizliği için her beyaz eşya üretici firma bazı temizlik ürünlerini tavsiye eder. Evinize aldığınız tüm beyaz eşyaların nasıl kullanılacağına dair bilgi veren kullanım klavuzlarını dikkatli okuyun. Zira temizlik temel hedefimiz ise de güvenlik de en az temizlik kadar önemli bir kriterdir.

Temizlik yaparken kesinlikle, lekeler daha iyi çıkar diyerek heyecana kapılıp kesici temizlik ürünleri kullanmayınız. Yaptığımız en büyük hatalardan bir tanesi en ağır temizlik ürünlerini başarışı sonuçlar verebildikleri için davlumbaz türü malzemelerde kullanmak.Bu hatayı yapmayın.
Domestos dediğimiz çamaşır suyu türü malzemelr zamanla boya ağartıcı özelliğe sahip oldukalarından erken bozulmalara yol açacaktır.

Sinem Özdemir

Devamını gör
İşte Sizi Evinizdeki Pis Kokular İçin Tavsiyelerimiz!
  • 16.3.2018 16:17:02
  • 0 Yorum
  • 1088

Öncelikle kötü kokularda ilk yapmanız gerekenlerden bir tanesi evi iyice havalandırmaktır.
Evdeki Kötü Kokuları yok etmek için çeşitli pratik fikirlere ihtiyacınız var.

Bu koular boya kokuları yada sizgar kokuları veya uzun dönemli çöp kokularınız olabilir hiç sorun değil. 


Çok kötü kokan sebze atıkları yemek atıkları ve meyve atıklarının dayanılmaz kokusuna karşı daima öze ağzı sıkı kapatılabilen çöp poşetleri kullanmanız gerekir. Uzun süre kalmış çöp kurularınız bir hayli kouyorsa onları ağır kir çözücü içeriği buluna kokulu deterjanlarla temizleyebilmeniz mümkündür.
Mutfağa sinen kötü kokuları gidermek için elma sirkesini biraz su ile kaynatın ve içeirisne limaon sıkıp odaya buhar halinde dağılmasını sağlayın.Sıcaklık etkisiyle mikrop özellikleri kaybolacak ve yaydıkları pis kokular engellenecektir.


Buzdolabına aldığınız yiyeceklerinizin üstünü kapatın.Özel saklama kaplarıyla yada streç filmlerden yardım alarak hem yicecekleriniz taze kalmasını hem de dolapta kötü koku yaymamasını sağlayabilirsiniz.
Karbonatın sihirli koku alma gücünü kullanın.
Özellikle kaya tuzu ve yada karbonat gibi asidik öldürücü özelliği bir hayli yüksek olan mutfak malzemelerinden faydalanın. 

Leş gibi bir koku yayma potansiyeli olan peynirlerinizi saklarken peynir kutularına bir miktar kekik serperseniz kötü peynir kokusunu da gidermiş olacaksınız. 

İçeirsine çeşitli esanslar yada parfüm sıkmış olduğunuz bir süngeri hava alan bir yere odanın içerisine hapsedin. Sigara dumanını aspiratör gibi çekecektir ve kötü kokulardan sizi kurtaracaktır.Evinizn içerisinde o ağır kokuyu pek fazla hiseetmeyeceksiniz.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Bahçelerde Ferforjeler Güzel Bir Ahenk Yaratıyor
  • 15.3.2018 17:00:32
  • 0 Yorum
  • 962

Bu dekor modası dünyanın bir çok yerinde oldukça tutulmuş.Yaratılan farklı kobinlerle bütünleşince bu dekorlar evinizin dekorunu bir hayli değiştirebilecek seviyeye geliyor.
Öncelikle içerisinde ferforce fikirler barındıran masaların ayrı bir havası var.

Son yıllarda metal motiflere rastlamak mümkün olmaya başlıyor.Bahçelerden tutun da bir çok mekanda dış cephelerde kullanılması bir çok bina için dekorasyonda avantajlar sağlayabiliyor. Ferforje masalar ferforje sandalyeler bahçe dekorasyonunda en önemli aksesuarlardır.
Bu tür aksesuarlar hava koşullarına da dayanıklı hale gelebiliyor.Özellikle güneş ışınlarına karşı aksesuarların renklerini kombine edersiniz faydalarını bir hayli görebilirisiniz.

Bahar ve yaz aylarında rahatça oturup çaylarımızı yudumladığımız bahçelerimize yeni bir soluk getiren ferforje masa ve ferforje sandalyeler sadece bahçelerde değil, çalışma masası hatta yemek masası olarak da kullanılabiliyor.

Bahçler dekore edilirken neler yapılmalı peki?

Rengarenk ışıklandırmalrı kullanarak yapabilceğiniz bahçe süslemeleri bahçenizin havasını bir hayli değiştirmeye yetecekir.Bahçeniz yeterince renkli değilse onu renklendirmenin birçok yolu var.Özellikle kapı girişlerine farklı farklı süsler yerleştirmeniz mümkün ayrıca ektiğiniz değişik renklerdeki çiçeklerle yine onları mükemmel gösterebilirsiniz.
Kullanılmayan eşyalarınızı da bahçede değerlendirebilirsiniz. Mesela kullanılmayan eski ahşap çekmecelerinizin içerisine çiçek ekerek bahçenizde düzenli bir uyum yaratabilmek görsellik açısından hoş bir görüntü sağlayacaktır.

Araba lastiklerini yine toprakla doldurarak çok güzel bitkiler yetiştirmek için kullanabilirsiniz.Mesela değişik renkelrde çanak çömlekleriniz var ise onları bahçenizi güzelleştirebilmek adına en iyi şekilde tasarlayabilmeniz mümkündür.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Yatak Odalarınız Küçük Olsa Bile Size Bir Dekor Tavsiyesi!
  • 15.3.2018 16:58:00
  • 0 Yorum
  • 970

Yatak odası ne kadar küçük olsa da insana en çok rahat ve huzur vermek için her türlü dekorasyon fikirlerine açık olmalıdır.

Odanın metrekaresinin düşmesi dekorasyonu gittikçe zorlaştırmaya başlıyor.En çok değer verdiğiniz yerlerden biri olan bu odalara uygun fikirler size artı sağlar.

Bu tür odalarda genellikle küçük mekanları büyüt göstermek için mümkün olduğunca az mobilya kullanmak, duvar boyasını mutlaka açık renk seçmek gerekiyor. Ayrıca bu tür odalarda alan genişliğini arttırmak için küçük hilelere de başvurmak mümkün. Mesela büyük boy aynalar, daima küçük odaları büyük göstermeyi başarır.

Bu dekorasyon önerileri sizlere en iyi deneyimi sunabilmeyi amaçlıyorlar.Bu tür alanı küçük odalarda daha çok açık renkler kullanıOdanın dağınık olmaması için gereksiz eşya kalabalığından uzak durmak gerekmektedir.Bu yüzden dolaplar çok raflı şekilde seçilmeli çok raflı bir yapıya sahip olması gereksiz malzeme çokluğunu azaltmaya yetecektir. 
Aydınlık açısından lambaların yerleri belirlenirken genelde metal çerçeveler ışık seviyelerini en iyi şekilde alabilmesi açısından konumlarını en iyi şekilde seçebilmek gerekiyor.
Yataklarınızın boyutları belli bir sınıra ulaştığında daha kendimize farklı imkanlar yaratmalıyız.O yüzden bizim için önemli bir yere sahipler.

Sinem Özdemir

Devamını gör
Evlerinize Boya Seçerken Dikkat Edeceğiniz Noktalar
  • 14.3.2018 17:40:50
  • 0 Yorum
  • 1145

Yaşam alanlarında boya seçimi çok önemli bir konudur. Boyalar günlük enerjilerimize bile büyük etkiler yaratan evin olmazsa olmazı diyebilceğimiz en önemli parçalarıdır.Hangi renklerde huzur bulduğunuz sizin için önemli bir anlam ifade etmektedir.

En çok mutlu olduğunuz renk hangisi

Genelde mürdüm renkleri insanlara huzur verirken turuncu gibi sıcak renkler evinizi bir hayli ferahlatacaktır.

Fakat yaşam alanlarınızda duvarlarınızın boyasını seçtikten sonra evinizin güneşe göre konumunu da göz önüne almanız gerekiyor.Işık alma seviyeleri evinizde büyük önem arz edecektir güneş ışığı evinizin boyasını göstermede bir hayli etkilidir.

Tavanınızın yüksekliği de bir hayli etkili çünkü daha koyu renkler hem derinliği hem yüksekliği etkileyecektir.

Bazı insanlar evlerindeki boyatırken farklı renk kombinasyonlarını bir arada kullanmak isteyebilirler. Evlerinizi boyamadan önce hangi odaya hangi rengin daha makul olacağını da düşünmek sizin görevinizdir.Oturma odalarının vazgeçilmesi genelde canlı renkler olurken yatmayı tercih ettiğimiz odalarda daha sade daha huzr bulacağımız renkleri tercih ederiz.Evinizin sağlığı açısından renk ahenklerinin büyük etkisi vardır.

Devamını gör
Göz Kamaştıran İhtişamlı Duvar Saatleri
  • 14.3.2018 17:39:32
  • 0 Yorum
  • 1116

Evinizin çok farklı alanlarına duvar saati yerleştirin ve bir ahenk oluşturun seçeceğiniz güzel bir duvar saati evinizin havasını tamamiyle değiştirecek.
Duvara herhangi bir saat yerleştirmeniz değil, evin havasına uyumlu fakat büyük bir duvar saati yerleştirmeniz önemlidir. Günümüz dekorasyon dünyasında artık artık küçük duva saatlerinin yerini daha ihtişamlı saatler aldı. Neredeyse duvarın ortasını kaplayacak birden çok duvar saati kullanmak duvarlarınıza ayrı bir hava katacaktır.

Yüksek kalite demek yüksek fiyatlar demektir ve her zaman dikkat çekebilecek özelliktedir. Yine bir kombşnasyon yapacaksınız tercihinizi uyumlu aksesuarlardan yana kullanmanızda fayda var.

Duvarınız boydan boya siyah ise bire bir  boyutunda yuvarlak altın sarısı metalik bir duvar saati kadar şık ne olabilir?Hiç denemediniz mi o zaman bu yazıyı okuduktan sonra bir an önce denemeye başlayabilirisiniz.

Kullanacağınız diğer aksesuar çeşitlerinde metal ve altın tonlarındaki renkleri tercih etmeniz sizin için büyük önem arz ediyor. 

Maliyet olarak sizi çok fazla zorlamayacak olan bu aksesuarları kullanmanız evinize farklı bir hava estirirken yıllarca modası geçmeyecek bir dekorasyon sunacaktır.Sizde evinizde oluşan bu güzelliği oldukça benimseyeceksiniz bundan oldukça eminiz.

Devamını gör
Mutfak Temizliği Nasıl Yapılmalıdır
  • 13.3.2018 18:34:12
  • 0 Yorum
  • 1169

Temizliğinizi çok kolay bir biçimde yapabilmek istiyorsanız vereceğimiz bazı püf noktalarına ayak uydurmanız yeterli olacaktır.

Bütün konularda olduğu gibi mutfak temizliğinde pratik çözümler her zaman daha az zaman harcayarak ve daha az yorularak başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Temizlik bilgilerinizin tamamına sahip olabilmek size büyük bir artı sağlayabilecektir.Bir kaç yöntem ile temizlik yapmanın hiçte zor olmadığını çözebileceksiniz.

Örneğin sıklıkla kullanmış olduğunuz özellikle çok yağlı olan tencerelerinizi pırıl pırıl yapabilceğinizden bahsedelim.
Hazırladığınız ılık suyu tencerenin içine boşaltın ve yağ sökücünüzü de içerisine dökerek bekleyin. 
Tencerede ki suyu boşaltın ve sıcak su ile durulayın bu tencerenin parlamasını sağlayacaktır.
Bütün hanımların korkulu rüyası olan lavaboların tıkanmasına karşı çözüm ise lastik pompalardır,tabi bu yöntemler her zman etkili olmayacaktır başka çözümlerde gerekebilir.
 Eğer böyle durumlarla karşılaşırsanız kullanabilceğiniz en uygun yöntemlerden bir tanesi tabikide sodalardır sodalr temizlikte bir hayli kolaylık sağlayabilcektir.Soda ve deterjanı karşıtırarak bir sıcak su elde edin.
Pırıl pırıl bakır kaplarına sahip olacaksınız.

 

Mutfağınızdaki korkulu rüyalarınızdan biri haline gelen böcekleride karbonat yardımıyla yok edebilmeniz mümkün.
Bakır kapları parlatmak
Metal kaplarınızı parlatabilmek için bir liban ve bir çay kaşığı karbonatı karıştırın daha sonra bunları tencerenin dışana iyice sürün.Sürdükten sonra yıkayıp iyice kurumasını bekleyin.

Devamını gör
Yatak Odalarınızın Dekoresi İçin Önerilerimiz
  • 13.3.2018 18:32:28
  • 0 Yorum
  • 930

Yatak odaları evlerimizde en çok rahat ettiğimiz bölümlerdir bu yüzden yatak odalarına alacağımız dekorasyon eşyaları günlük yaşantımızı daha da kolaylaştırmak ve konforumuzu arttırmaya hizmet etmelidir. 

Zamanınızın bir çoğunu yatak odalarınızda geçireceğinizden dolayı bu odaların dekorlarını da o derecede önemsemeniz gerekmekte.

Yatak odası takımı alırken dikkat edilecek en önemli husus yataktır. Yatağın rahat ettirecek özellikle yumuşak yaylı olmasını tercih etmek önemlidir fakat tamamen yumuşak yaylı tercih etmemek gerekir.

Yaylı yataklar uyurken sizi huzursuz eder.Sert yataklar ortapedik açıdanda size pek rahatlık sağlamayacaktır.Yatak alırken orta ayarda bir yatak seçmeniz sizin için çok iyi olacaktır. Demirin üzerine yatmışçasına çok sert yataklardan da çekinmeniz gerekmektedir.
Örtülerinizi pamuklu seçebilmeniz size yine bir artı sağlamaya yetecektir.

Kumaş yapıları oraka genelde keten ve akfil tercih edilmelidir.
Kullandığınız kumaşlarda naylon türüne ait polyester olup olmaması yine tercihleriniz arasındadır.Çünkü bu kumaşlar oldukça rahatsız edici bir duruma neden olacaktır.
Yatak odanızda kullandığınız gardolapları makyaj masasının ve ayna dolaplarının zevkinize göre renklendirilmiş olması, yatak odasında rahat etmeniz açısından önemlidir.
Yine dinlenme köşeleriniz için yarattığınız ahenklerle sunduğunuz koltuk biçimlerinin yatak odanızla uyumlu olması size bir artı sağlamaya yeterli olacaktır.
Özel tasarlanmış bir gardırop size ek olarak bir avantaj sağlamaya yetecektir.

Devamını gör
Dekorunuza Ahenk Yaratacak Ahşap Mobilyalar
  • 12.3.2018 13:54:54
  • 0 Yorum
  • 1075

Size ve gözünüze hitap edecek bu ahşap dekorlu alanlar evinizin en kullanışlı alanlarından bir tanesidir.Seçimlerizi nasıl yapmalı ve nasıl bir kombine yaratmalısınız.
Basit, modern ve kullanışlı yaşam alanları ile loft daireler, ülkemizde son dönemde lüks daire seçiminde trend olmaya başladı. Ayrıca çatı katları gibi minume dekor isteyen alanlara daha güzel bir yaşam alanı sağlamak amacıyla ahşap dekorlar ve aksesuarlardan faydalanıyor.

Geniş alana sahip bu dairelerde dekorasyonda ahşap mobilyaların ön plana çıktığını belirten Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, "New York, Londra, Paris ve Stockholm, Loft mimarisinde öne çıkan şehirler.Konforu üst seviyede tutan bazı mimariler ahşap döşemeleri büyük ölçüde desteklemek istiyorlar. Ülkemizde de son dönemde Loft daireler yaygınlaşmaya başladı. Bu dairelerin dekorasyonunda ise özgür bir anlayış hakim. Bu tasarımlar tüm dünyada oldukça popüler bir öneme sahip.Bu yüzden yaygınlaşan bu tasarım ahşap mobilyalar  bir hayli büyük bir yere sahip olacak gibi görünüyor.

Devamını gör
Mükemmel Temiz Evlere Sahip Olabilmek İçin Önerilerilerimiz!
  • 12.3.2018 13:54:06
  • 0 Yorum
  • 981

Bir tanıdığınızı ziyaret etmek için gittiğinizi düşünün evi her zaman tertemiz ve hoş kokuludur peki bunu nasıl başarıyor?Tüm gün köşe bucak temizlik yaparak mı bunu beceriyor tabiki de hayır sadece bir kaç kural ile nasıl temiz olabileceğinizi anlatacağız.

O anda yemek yaptığınızda çıkan bulaşıkları temizlemek ya da 1 haftalık mutfak dağınıklığını toparlamak tahmin edersiniz ki aynı oranda zor ya da sıkıcı değil. Bunu tamamen alışkanlık haline getirmelisiniz yemek sonrası bulaşığınızın kalmaması için çaba göstermelisiniz.Bunu tamamen bir alışkanlık haline getirirseniz temizlik anlamında bir hayli yol katetmiş olacaksınız. 
Kalabalık eşya toplulukları temizlenecek eşya sayısını da arttıracaktır.O yüzden gereksiz eşyalarınızdan bir an önce kurtulun ve temizlik açısından bir adım önde olun.

Bir evi dip köşe temizlemek evin büyüklüğüne göre haftalar belki aylar bile alabilir.Enerjimiz düşük iken sınırlı alanları temizlemek isteriz bu yüzden enerjimiz var iken sınırlarımız dışaındaki alanları temizlemek daha iyidir. Belirli alanları temiz tutmak da evin genelinin temiz olduğu hissini verir. Temizliği sevenler için bunun doğru olmadığını biliyoruz fakat takdir etmek zorundayız.Düzenli ve temiz bir eve sahip olmanız için her yeri en ince ayrıntısına kadar fırçalamanıza gerek yok işte size temiz bir ev için basit püf noktaları bunları değerlendirip okuyarak en iyisini amaçlayabilmeniz önemlidir.

Devamını gör
Adana Taşıma Firması
  • 12.3.2018 13:03:02
  • 0 Yorum
  • 1070

Taşınma işleriniz için her zaman yanınızda olabileceğimiz firmamız hizmete girdi. Adana evden eve taşıma  firması olarak biz her zaman müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutmaya çalışıyoruz hatta öyleki müşterilerimizi yaptığımız işlerden tam puan sağlayabilmek adına çizdiğimiz hiçbir politikadan vazgeçmiyoruz.Bir firma olarak müşteri odaklı olduğumuzdan dolayı başarılarımızda payı olan birkaç politikamızla sizlere nasıl kaliteli hizmetler verebileceğimizden bahsedeceğim.Biz her zaman adana evden eve taşıma firması olarak müşterilerimize açık oluyoruz hiçbir zaman yapamayacağımız şeyler için sizlere boş vaatlerde bulunmuyoruz ayrıca sizlere binanızın şartlarından dolayı size sonradan ek ücretler çıkartmıyoruz.Amacımız sadece para kazanmak değil müşteriyle yaptığımız işlerde memnuniyet sağlayabilmek. Müşterilerimizin güvenini kazanmak bizim için çok önemli bu yüzden sözleşme yapmayı herşeyden fazla önemsiyoruz. Herşeyden önce biz firma olarak üçüncü araflardan sözleşmeler hazırlayarak müşterilerimizin bize güven duyabilmesi için hazırlayabiliyoruz. Firma olarak hep şunu söylüyoruz mademki biz nakliyat sektöründeyiz o zaman hep birlikte işimizin en iyisini yapabilmek için çabalamalıyız. Bu işte usta olmak sadece eşyaların nasıl paketleneceği, taşınacağı, kamyona yerleştirileceği ile sınırlı kalmamalıdır.Bu işlerin bazı tarafları size dokunmaz yani müşteri sorumlu değildir tam tersine böyle işlerden siz sorumlusunuz. Asıl belirleyici olan ve müşterinin memnuniyetine tavan yaptıran müşterinin sizden beklemediği bir hizmet yapmanız ya da ustalığınızı kullanarak oluşan bir sorunu hemen çözmenizdir. Nakliyeci olarak mutlaka her zaman tam tedarikli olabilmeniz gerekiyor her koşul ve şartta araç gereç çantanızı yanınızda taşıyabilmeniz çok önemli.Yaptığımız mesleklerin dışına çıktığımızda en azından bu işlerin üstesinden gelebilecek bir usta gibi olmamız gerekmekte.Diyelim ki evde vidası sökülmüş bir koltuk ya da kırılıp dökülmeye yüz tutmuş bir yer var ise orayı tamir edebilecek bilgimizin olması daima müşterilerimizin dikkatini üzerimize çekmeye yetecektir. Müşterilerimizi memnun edebilmek için bizden beklenilmeyen şeyleri yapabilmemiz çok önemlidir.Böylece onların gönlünü kazanmış oluruz.Adana evden eve taşıma firması olarak biz bu ve bunlar gibi pek çok şeyi önemsiyoruz ve çalışanlarımızı bu konularda eğitiyoruz.Onlarda kendilerini geliştirerek müşeterilerimin memnun kalabilmesi adına her türlü alanda hizmetlerini eksik etmiyorlar.

Devamını gör
Duş Perdeleri Daha Mı Avantajlı!
  • 10.3.2018 09:54:26
  • 0 Yorum
  • 929

Duş perdelerinin neden daha kullanışlı olduğunu gelin hep beraber konuşalım.
Uzun bir süre boyunca duşakabinler banyolarımızın önemli parçalarından biriydi. Banyolarımzın dekorunu güzelleştren ve şıklık yaratan bu perdelerin her zaman bize avantaj sağladığını düşündük.Tabi sürgüsü olan cam kapıları her zaman daha kullanışlı bulduk. Ama bizde modaya ayak uyduramıyoruz herşey günden güne değişmeye başlıyor.
Perdelerin temizliği gayet basittir yıkayıp kurutup bekletebilirsiniz.

Bu kabinlerin temizliği yanıi sürgülü cam dediğimiz banyo kabinleri işinizi zorlaştıracaktır.Zamanla kireç tutacak ve işinizi zorlaştıracak bakterilerin oluşumuna bir yer açacaksınız.Sağlık açısından da sizin için risk yaratır. Banyoların temiz olması sizin için çok önemlidir hijyen açısından da size büyük ayrıcalıklar sağlayacaktır. Oysa duş perdesi kolayca sökülüp makinede yıkanabilir. Daha hijyeniktir ve düzenli yıkandığı için üzerlerinde bakteri oluşmaz. Temizliğe ayırdığınız zamandan tasarruf etmiş olursunuz.Yani bir banyo perdesini yıkayıp takmanız yeterlidir bu anlamda bakacak olursak perdeler çok daha avantajlıdır.

Devamını gör
Su Tesisatçısı
  • 9.3.2018 15:18:38
  • 0 Yorum
  • 1143

Evdeki su kaçaklarını kontrol ederken kameralı su kaçağı tespiti en modern yöntemlerden biridir.Tuvalet, banyo gibi yerlerde oluşan su kaçakları, evinizde çok kötü kokular yayan küflenme durumunun yanı sıra kirli sular bütün eve yayıldığı için sağlığınızı etkiler.Böyle ortamlara maruz kalmak ve uzun süre yaşamak evinizi olumsuz etkilemeye yetecektir.İnanın tüm bu durumlardan komşuluk ilişkileriniz bile etkilenecektir.Gördüğünüz tüm bu problemler sadece göreceklerinizin çok azıdır.Oluşan bu su kaçaklarını diğer evlere varmadan fark edebilmeniz mümkün değildir.Bir bakarsanızki komşuların prizlerinden sular çıkmaya başlıyor. En basit yaşam alanlarımızdan banyolar en kolay bulunabilecek sızıntı yerleridir.Yani buradaki logar yeri bulma çok kolay yapabilirsiniz. Alt daireye istenmeyen sebeplerden dolayı verdiğiniz rahatsızlık kısa sürede halledilmezse, şikayet alabilir hatta mahkemelik olabilirsiniz.Kendi dairenizin tadilatından çok zarar verdiğiniz diğer dairelerinde zararlarını karşılamak zorunda olabilirsiniz. Arıza oluştuğunda loger yeri bulmak eskisi kadar zor değil.Teknoloji gelişmediği ve sosyal medya yaygınlaşmadığı dönemlerde biz tavsiyeler üzerine kaçak tespitlerine giderdik şimdi ise durum daha farklı bu kaçakların tespiti bir tel bir internet kadar yakın bize.Şimdilerde ise hiç tanımadığımız müşteriler bizi internet üzerinden bulup, çağırıyorlar. Şimdi birkaç maddede sizlere evinizde oluşan kaçakları anlamanızı kolaylaştıracak ipuçları niteliğinde tavsiyelerde bulunacağız. Bu yazımızı mutlaka okuyun ve size verebileceğim bazı tavsiyeler doğrultusunda madde madde uygulayacağınız adımlara bir göz atın.Doğrusunu söylemek gerekirse su kaçaklarının binbir türlü problemi olması mevcuttur. Evinizde bu durumdan şüphe ediyorsanız ilk yapmanız gereken şey faturanızı kontrol edebilmek eğer faturanızda çok uçuk rakamlar görüyorsanız  mutlaka bunun nedenini iyi araştırmalısınız çünkü su kaçakları faturaları kabartacaktır.Yine tavan ve duvarlarınızda dökülmeler ve bozulmalar meydana gelecektir.Bu da bir belirtidir.

Musluğunuzu kontrol edin su damlaları kesik kesik akıyor ve inceliyorsa su tesisatı kaçak olabilir.Çünkü, atık su tesisatı dediğimiz yerler tuvalet, banyo ve mutfak gibi yerlerdir. Evinizin bu bölümlerini kullandığınızda akıtmaları da anlamanız kolaylaşacaktır.Çünkü özellikle bu bölümlerde sularınızı akıtıp kullanmadığınız sürece herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaksınız.Bu yüzden mutlaka su tesisatçısına yani bizlere danışın ve yardım alın.

Devamını gör
Minik Kediciklerimize İçin Kendiniz Yapacağınız Şeyler
  • 7.3.2018 11:29:17
  • 0 Yorum
  • 1132

Evde hayvan beslemek hepimizin tercih ettiği ve çok sevdiği bir hobi.Peki hayvan dostlarımıza rahat bir ortam sağlamak için neler yapabiliriz bunları bir düşünelim.Onların rahatça oynayabileceği kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortamda onlara imkanlar sunmakta büyük fayda var. 

1- İçinde uyuyabilcekleri ve rahat hissedekleri sepet yataklar hazırlayın.Bu onların çok hoşuna gidecektir.

2- Ona örgülerden kedi evi yapın onunda sığınabileceği kendi yuvası olduğunu hissetmesi çok mutlu edecektir onu. 
3- Etrafı tırmanabileceği araç gereçlerle donatın.Bu onun için rahat bir oyun alanı olanağı sunacaktır.
4- Dekoratif bir törpüleme alanı oluşturun.Böylece tırnaklarının batmayacağı şekillerde rahat ortamlar sağlanacaktır.
5- Farklı tasarımlarda ev kedi malzemeleri alarak ona çeşitli aksesuarlarla oynama imkanı tanıyın.

Devamını gör
Mutfaktan Uzak Durması Gereken 4 Öneri
  • 7.3.2018 11:28:32
  • 0 Yorum
  • 969

Evimizin en önemsediğimiz yaşam alanalarından biri olan mutfaklarınız için önerebileceğimiz farklı değişiklerle kendi tarzınızı yaratabilmeniz mümkün oluyor.
1-Bozulmaya başlamış yiyecekler 

Mutfak düzenleme işlemine başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, elbette bozulmaya başlayan ve artık kullanılması imkansız olan gıda ürünlerini bir an önce ortamdan uzaklaştırmanız.

2-Özellikle taze olmayan sonradan dondurduğunuz gıdalar

Et ve süt ürünleri dediğimiz ürünler bozulmaya sürekli yüz tutar ve etrafta virüs ve bakteri üretimini tetikler. Bu da insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Dolayısıyla sonradan yine tüketirim düşüncesiyle ürünleri buzluğa geri koyduysanız, bir an önce onlardan kurtulmanızda fayda var.

3-Küçük ev aletlerinizde ihtiyacınız olmayanları kaldırın.
Her ne kadar daha pratik bir işleve sahip olsalar da diğer mutfak aletleriyle aynı görevi görebilen patates doğrayıcı, çeşitli boylarda spatula, sarımsak ezici vs. gibi küçük aletler mutfağınızda gereksiz bir karmaşa yaratır.Gözünüze daha iyi hitap edebilmesi adına mutlaka arındırın bu tür malzemelerden.

4-Fazlaca Birikmiş Kirli Bulaşıklar
Mutfak tezgahının üzerinde biriken bulaşıklar en dekoratif ve işlevsel mutfağı bile oldukça kötü gösterebilir. Bu unsurların hepsi mutfağınızı kötü etkilemeye dekoru bozmaya bir hayli yetecektir.Ayrıca hijyen açısından da sakıncalıdır. Bu sebeple karmaşadan uzak bir mutfak için tezgahtaki temiz bulaşıkların dolaplara,onları mutlaka makineye yerleştirerek ortalığı tamamen temizlemenizde fayda vardır.

Devamını gör
Mantolama İşlemleri
  • 6.3.2018 17:29:25
  • 0 Yorum
  • 988

Binalarda ısı yalıtımı sağlamak için dıştan içten ve sandviç duvar olmak üzere üç farklı şekilde uygulanan yönteme mantolama yöntemi denir.yapılan bu çalışma sıcaklığı dengeleyecek köprüler oluşturmayacaktır.

 Sıcaklık kayıpları en aza indirildiği için belirlenen bu yöntemler pek faydalı olmayacaktır.

Bu nedenle mantolamaya harcanan paralar kısa bir süre sonra kendini amorti eder. Dış yüzeylere doğru farklı malzemeler kullanılarak ısı yalıtımı sağlanabilir ve malzeme farkından dolayı bir dengeleme sağlanabilir.

Binalarda mantolama işlemi yapılırken hem ısı yalıtımı yapılır hem su yalıtımı yapılır. Mevsim değişikliklerinde dış duvarlarda oluşan sıcaklık farklılıkları 5 derece olmaktadır, bu ısı değişiklikleri binalarda çatlaklıkları ve hasarlara yol açar.

Tüm bu olumsuz hava koşullarını önlemek adına mantolama işlemi çok faydalı bir işlemdir ve mevsimsel geçişlerde tüm binara uygulanır.


Eklenen cihazların mutlaka ustaları tarafından  hem ısı hemde su olarak bir koruma sağlanır.

Binalarımızın ömürlerinin uzun olmasını ve mevsim değişimlerinde yakıt tasarrufunu yapmak istiyorsanız mantolama işlemi yaptırmanız gerekir.

Devamını gör
Rutubet Başınızın Belası!
  • 6.3.2018 17:28:45
  • 0 Yorum
  • 1026

Binalarınızda konfor açısından rutubet bizi tamamen geriye çekebiliyor.Astım nefes darlığı gibi hastalıklara neden olan ve sağlığınızı olumsuz etkileyen rutubet için bir kaç önerimiz var.

İç mekanları haddinden fazla nemli olan yapıları nemden arıtmak imkansız değil.

Bunun dışında ya dış cephe izolasyonu yapılmalı ya da içeriden bir takım dekorasyon çalışmaları ile yalıtım sağlanmalıdır.Rutubetin sağladığı küflenmeler binanızı yıpratacaktır.
Bireylerin sağlığını tehdit eder. En çok kullanılan yöntem daha az masraflı olan yöntemdir ve iç izolasyon yöntemi ile evlerin içindeki nem-rutubet tamamen giderilebilir.

Yüzeyler, birikmiş tuzları boya ve kireci ve diğer tüm kaplamaları kazımakla beton yapıya ulaşana kadar kazınmalıdır.Yüzeyler tamamen yıkanmalı ve arındırılmalı ayrıca toz kir hiç bir şey bırakılmamalı.

İç yatay-düşey köşeler tamamen pahlanmalıdır daha sonra da yüzeye iki kat sürülmek üzere yalıtım katmanı çekilmelidir.Binalarınızın iç yapılarını rutubetten korumanız daha da kolaylaşacak bir hal alacaktır.

 

Devamını gör
Mevsim Değişirken Bahçelere Bakım Zamanı !
  • 5.3.2018 14:25:55
  • 0 Yorum
  • 1065

Bahçelerizi dekore ederken barla birlikte haraket etmenin tam zamanı geldi.

İlk bahar ve yaz aylarında eşsiz güzellikte bahçelere sahip olmanın tek yolu kışın bahçelere yapılan düzenlemelerdir. Mevsim geçişleriyle birlikte bahçe ve toprak beslenmeye başlanılmalı ve mineral bakımından doyurulmalıdır.
Böylece çok daha sağlıklı çimlere sahip olabilirsiniz. Yaptığınız bakımın toprağın beslenebilmesi adına büyük faydaları olacaktır.

Bunun için kış hazırlık gübresi satan firmalardan çimlerinizi coşturacak gübreler satın alarak ve bahçenizde kullanarak çok daha verimli bahçelere sahip olabilirsiniz.

Çimler ve Çiçekler Dans Edecekler

Kış mevsiminden çıktığımızı düşünerek haraket ettiğimizde yeşillik alanların o mevsim nedeniyle bir hayli yıprandığını fark ederiz.  Bahçelerin halısı niteliğinde çimleri korumak için çim coşturan gübre satın alarak kullanabilirsiniz.

Özellikle ihtiyaç duyulan toprağın nem ve mineralini sağlayabileceğiniz hazır gübrelerden faydalanılır. 500 m kare alan için yeterli olan 10 kilo ağırlığında çim coşturan kışa hazırlık gübresini satın alarak bahçelerinizi ilk bahara ve yaza hazırlayabilirsiniz.

Devamını gör
Ev Taşırken İpuçları!
  • 5.3.2018 14:25:04
  • 0 Yorum
  • 941

Evden eve taşınmak konusu başlı başına stresli bir olaydır ancak evden eve taşıma esnasında eşya kayıplarını önlemek için belirli bir plan çerçevesinde taşınmanız, bu işi daha kolay hale getirebilmek imkanımız vardır.

Öncelikle size ait olan eşyaları değerlendirmeye başlayın ve götürmeyi planladığınız eşyalarla kalacak eşyaları tasnif edin.Ev dekorasyonunuzda neyi bırakıp neyi götüreceğinize karar vermelisiniz.Hiç gerek olmayan eşyaları taşımanız bütçenizi sarsacaktır.
Pek çok pratik yöntem mevcut.
Değerli eşyalarınızın paketleme işlemini bizzat kendiniz yaparak her paketin üzerindeki etiketler kullanın ve keçeli kalemle okunacak şekilde büyük harflerle paketin içinden ne olduğunu yazarak taşınma sırasında eşyalarınızın zarar 

görmelerini engelleyebilirsin.

Paketleri yerleştirebileceğiniz bazı porselenleri düzenleyerek aralarında bir kombinasyon oluşturabilme şansınız da var.Taşıma yapan elemanların kartonların içinde neler olduğunu görebilmelerine imkan yok.Kırılabilecek eşyaların üzerine kırılacağına dair bir uyarı niteliğinde yazı yazın.

Gideceğiniz taşınabilceğiniz evleri daha önceden görüp bir plan yapmanız gerkmektedir.Bununla birlikte kaos ortamı oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Taşınma işlemi gerçekleşmeden üç gün öncesine kadar buzdolabınızı ve derin dondurucunuzu tamamen boşaltarak dezenfekte edin temizleyin ve havalandırın.Alınan bu önlemler taşımadan kaynaklanan tüm sıkntıları ortadan 

kaldırabilmeye yetecektir.

Devamını gör
Ev Gibi Ofis Yaratın!
  • 3.3.2018 09:16:06
  • 0 Yorum
  • 963

Home ofis için öneriler işinizi evinizde yapıyorsanız oturduğunuz evde kendiniz için çalışmaya ayırdığınız home ofis kurmak istiyorsanız ve ofisinizde ev rahatlığı olsun istiyorsanız şidi size sunacağımız bir kaç öneriye göz atın.

Kendinizi Mükemmel Hissedeceksiniz!


Ofislerinizin olmazsa olmazı çalışmala masalarıdır ve çalışma ortamınız için çok önemli bir dekor aracıdır. Çalışma masaları laptop bilgisayarlar için de geniş bir kullanım alanı sunar özellikle 4 çekmeceli çalışma masaları home ofis kurmanız için evinizde çalışma alanı oluşturmanız için uygun olacaktır.Dosyalar,kalemler,planlar,takvimler ve masa aksesuarlarınız için dört gözlü dekor ürünleri yetrli olacaktır.

Evinizin dizaynına uygun renklerde çalışma masası ve sandalye seçmeniz yararlı olacaktır.

Eğer gününüzün büyük bir bölümünün çalışma odanızda geçirecekseniz ihtiyacınız olan sandalyeyi çok dikkatli seçiniz,sizi bir çok hastalıktan koruyabilmesi için komforlu ve ortapedik olmasına dikkatediniz.
Home office de kullanacağınız bilgisayarlarınız modemleriniz mutlaka kablo kirliliği oluşturmamak için kablosuz olarak seçilmeli.Eşyalarınızı kablosuz seçmelisiniz ki ortamda gözü yormasın.
Dublex evlerde merdiven altı alanları da home ofis için uygun yerlerdir. Sade dekorlar hem göze hitap edecek hem de çalışma alanınızı genişletip ortamın enerjisini arttıracaktır.

Devamını gör
Salonunuzu Dekore Ederken Fon Seçiminiz!
  • 2.3.2018 09:27:19
  • 0 Yorum
  • 903

Fon perde seçerken salon dekorunuzla bir bütün oluşturabilmesine çok özen göstermelisiniz model ve tarz seçerken farklı renk araştırmalarıyla değişik ahenkler yaratabilirsiniz. Bu sebeple seçim yaparken doğru renk, kumaş ve 

desenlere sahip fon perdeleri belirlemek gerekir. Fon perde tül uyumu da oda için olmazsa olmaz uygulamalardandır. Tek başına fon perde seçiminin dekoratif katkısı sınırlı kalırken tül ile uyumlu bir fon perdenin daha iyi sonuçlar 

vereceği muhakkaktır. Perde ve fon yumuyla birlikte kotuk uyumuda göz ardı edilmemeli.
 

Fon perde seçimi için tercih yaparken koltuklarınız, diğer mobilyalarınız ve duvar renginiz göz önüne almanız gereken ölçütlerdir. Bazı odaların fon perdeleri koltukların önüne geçerek odak noktasını kendi üzerine çekecek şekilde 

dekore edilmiştir. Bu yanlış uygulamanın bir süre sonra doğru bir dekorasyon içermediği anlaşılsa da bu, sizin için maddi kayıp ve zaman kaybı anlamına gelmektedir.
Turncu ve bej renklerini deneyebilirsiniz muhtaeşm bir renk uyumları vardır ve tasarım tercihlerinizi değiştirebilir.Turuncunun o canlı rengine bej renginin solukluğu çok yakışacak ve zıtlıktan doğan ayrı bir hava ortaya çıkacak.

Devamını gör
Tarz Bir Saksı Önerisi !
  • 2.3.2018 09:26:28
  • 0 Yorum
  • 1203

Bugün sizlere en sevdiğim katagorilerden olan kendin yap bölümünde salonunuzda bir tarz yaratmanız için saksı modeli önerim var. Malzemelerinizi inşaat araç gereçleri satan yerlerden temin edebiliriz.Hadi başlayalım.
 Dekoratif beton saksı yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler; yarım kg çimento, 250 gram derz ve mermer tozu, yarım litre su.
-Plastik kesilmiş bir şişenin içerisine kuru malzemelerinizi koyarak karıştırın.
-Daha sonra üzerine su dökerek hamur haline getirin
-Farklı şekilllerde kaplarınız varsa içlerini bu hamur ile doldurun.Ve plastik bir bardak yardımıyla üzerine bastırın.
-Bardağın durabilmesi için bir kaç taşla destek verebilirisniz.
-Kuruduktan sonra istediğiniz şekilde süsleyin saksınız hazır :)

 

Devamını gör
Altın Oran Kullanarak Tasarlayın
  • 1.3.2018 14:56:14
  • 0 Yorum
  • 993

Fİ- Çİ izleyenler yada kitabını okuyanlar çok iyi bilirler altın oran dediğimiz göze hitap eden bir görsel oran hesabı vardır.Geçmişi aslında çok eski tarihlere dayanan Altın Oran kavramı tasarım ve dizayn konusunda çok önemli bir Kriter olarak kullanılmaya başlandı.Tasarım seçeklerinizi bu oranlar ile belirli bir sisteme oturtarak o sistem dahilinde gözlere hitap ediliyor.


Plastik sanatlardan mobilya üretimine, sigara imalatından moda sektörüne kadar her alanda Altın Oran kullanılıyor. Doğal güzellikler incelendiğinde allahın bize hediye etmiş olduğu herşeyde belirli oranlar olduğu görünüyor.

İnsan ve hayvanların anatomisinde yine 1.618 Altın Oran sayısı karşımıza çıkıyor. Gizemli yapıtlar olan Mısır piramitlerinde bile imalat sırasında altın oranın kullanıldığını görebiliyoruz. Antik Yunan kalıntılarında heykellerde bir vazolarda yine altın oranla karşılaşıyoruz.

Ortaçağda Rönesans sanatçıları da altın Orana ilahi oran ismini vermiştir. Roma döneminde dahi katedral inşasında yine altın oran baz alınarak dekorasyon ve yapı tasarımları gerçekleştirildi.

Mükemmel insan boyunun 1.75 cm olarak kabul edilmesi ve göbek deliğinin yerden 108 cm yüksekte olması ve boyun bu mesafeye bölünmesi yine 1.618 Pi yani altın oranı vermektedir.

Fransız mimar Le Corbusier altın oran hadisesi ile yakından ilgilenerek, Pi'nin altın oran hesaplarını araştırdı ve bu oaranları göz önünde bulundurarak çok farklı mimari eserler ortaya koydu.Koyduğu bu mimari eserler hesaplanarak belirli oranlarla estetik güzelliğe hitap etmek önemsendi.

Devamını gör
Yeşilin Enerjisinin Evlere Yansıması
  • 1.3.2018 14:50:38
  • 0 Yorum
  • 966

Binalarda yeşil enerji trendi son yıllarda oldukça popüler olmaya başladı. Evlerimizde kullandığımız ıstma sistemlerine bile bu renklere rastlayabiliyoruz.

Böylece güneş enerjisi gibi kaynağının bir sınırı olmayan güneş enerji fotovoltaik sistemlerle evler yeşil ve temiz enerji ile besleniyor.

Binaların çatı kısımlarına yerleştirilen paneller ile hem sıcak su sağlanıyor hem de elektirikli şohben kullanımının azalmasına bağlı olarak yıl içinde elektrikten de tasarruf edilebiliyor.

Bu öngörü sürekli olarak güneş ışını alan coğrafyalar için geleceğin enerji kaynağını oluşturacak. Bazı yapılarda sadece çatılara değil güneş gören cephelere de güneş enerji panelleri konularak ısıtma cihazları elektrikli ev aletleri hatta elektrikli arabalar bile bedavadan şarj edilebilecek.

Aslında güeş enerjisinin yeşil yansımaları depolardan bile tasarruf sağlayabiliyor.

Böylece 2 yılda bir kez akü sisteminin değiştirilmesi gerekiyor. 20 yıl boyunca kesintisiz elektrik enerjisi bir çok ülkede hayata geçirilmeye başlandı.

Devamını gör