2018 > Ocak dekorasyonları

2018 Salon Köşe Takımları
  • 8.1.2018 16:33:08
  • 0 Yorum
  • 1204

Kişisel dokunuşlarınız ile sakin ve zevkli modern bir salon, geometrik desenlerle özgün bir salon, klasik köşe takımı lüks salonlar elde etmenizde mümkün.

Salonlarımız, özenle tasarladığımız, dekorasyonuna en ince noktasına kadar önem verdiğimiz, hoş sohbetlerin paylaşıldığı evin en özel alanlarından biridir. Salonunuzun kapısını açtığınızda huzur veren bir his ve zarafet dolu görüntüsü her bayanın yaşamak istediği duygudur. Kişisel dokunuşlarınız ile sakin ve zevkli modern bir salon, geometrik desenlerle özgün bir salon, objelerle zenginleştirebileceğiniz klasik köşe takımı  lüks salonlar elde etmenizde mümkün. Dikkat çekici lüks bir salon dekorasyonunda altın kurallardan biri doğru eşya seçimi ve yerleştirilmesidir.

   Eşya seçimi içinse salonunuzun ölçüsünü göz önünde bulundurarak mobilya seçimi yapmanızda atlamamanız gereken bir ayrıntı. Mobilya mağazasında albenisi yüksek bir koltuk takımı salonunuzda basitleşebilir. Önemli olan o koltuk takımının salonunuzda oluşturacağı görüntüdür. Salonlarda eşyaların serbest olması odayı ferah gösterecektir. Değişikliklere açık bir yapıya sahipseniz, farklı kombinasyonlarda oluşturabilirsiniz. Örneğin antik bir sehpanın, minimal bir oturma grubuyla dizayn edilmesi büyüleyici bir ortam sağlayacaktır. Klasik çizginizi bozmamak adına son yıllarda lüks salon takımları arasında avangarde  furyası oldukça yaygın, klasik mobilyaların modern çizgilerle oluşturduğu ahenk, zevkinizi ve tarzınızı yansıtabileceği gibi varaklı aynalarla motifli objelerle uyumu yakalayıp cazibeli bir salon görüntüsü elde etmenizde mümkün.

   Lüks bir salonun görselliği kadar rahatlığını da göz önünde bulundurmak istiyorsanız, şansınızı ahşap ve beyazın hakim olduğu, modern yapıya sahip şık ve çağdaş bir salon tasarımından yana kullanabilirsiniz. Bunlardan bahsederken tabi ki zemin döşemesi, duvar rengi, perde ve halı seçimi mobilyalarla uyumu oldukça önemli. Genellikle salon dekorasyonlarında siyah ve beyazın hakim olduğu tasarımlar tercih edilir. Her ne kadar bu renklerin asaleti tartışılmaz bir konu olsa da, cesaretli bir kişiliğe sahipseniz zıtlıklar her zaman çekicidir. Canlı renklerle lüks bir salon tasarlayabileceğinizi düşünürseniz, koyu renkte olan koltuklarınız için, renkli kırlentler, renkli objeler ve renkli sehpa takımlarıyla şık bir kombin oluşturarak farkınızı tarzınıza yansıtabilirsiniz.

kaynak:enguzeldekor

Devamını gör
Hamam tarzı banyo modelleri
  • 8.1.2018 16:31:41
  • 0 Yorum
  • 2658

Banyo tasarım modellerinde son dönemlerde çok tercih edilen tarz ve akımların arasında yer alan Osmanlı tarzının yansıtıldığı hamam şeklindeki modeller olacaktır. Bir hamamda olan her şeyin modern bir şekilde uyarlanması ile elde edilen küçük banyolara uygun küçük büyük banyolara uygun olarak ise büyük tasarlanan hamamlar elde edilmesi mümkün olabilecektir.

Hamam banyo tasarımı son yılların en çok tercih edilen banyo tasarımlarının arasında yer almakta olup; modern ve etnik tarzın bir arada harmanlanarak oluşturulduğu özel tasarımlar olmaktadır. Özellikle kurnaların kurulması ve aksesuar olarak ibriklerin, tasların ve gümüşlerin tasarımın daha da hoş bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır.

Tasarım banyo modelleri içerisinde yer alan hamam tasarımı yapılan alanlarda fayans modellerinin iyi seçilmesi ve hamamı andıracak renklerde olması yerinde olacaktır.

kaynak:enguzeldekor

Devamını gör
Mutfağınızı Oturma Alanı Olarak Kullanmak İçin Öneriler
  • 6.1.2018 11:12:03
  • 0 Yorum
  • 1117

Evinizdeki mutfağı, yalnızca yemek yapmak için kullanmak yerine, zaman geçireceğiniz ve dinleneceğiniz bir alan olarak dekore edebilirsiniz.

Mutfak, evin en çok kullanılan bölümlerinden biridir. Mutfağınızı, yalnızca yemek yapmak ve yemek için kullanmak yerine, vakit geçirebileceğiniz huzurlu bir yaşam alanına dönüştürerek yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz. Bunun için, ilgi ve zevklerinize göre, fark yaratacak küçük detayları mutfağınıza uygulamanız gerekir.

Genel Görünüm: Önce mutfağın genelini zevkinize göre dizayn edin. Duvar renklerinizin, mutfak mobilyanızın, yer döşemelerinizin, perdelerinizin ve fayanslarınızın zevkinize hitap etmesi önemlidir. Bir alanı kişiselleştirmek, orada geçireceğiniz zamanı daha kıymetli kılar. Bu yüzden mutfak dekorasyonunuzun sizi yansıtmasına önem verin.

Koltuk: Yemek masası ve sandalyesi dışında, rahatça oturup televizyon izleyeceğiniz, kitap okuyabileceğiniz ya da çalışabileceğiniz bir alan yaratın. Bunun için sandalye yerine puf ve koltuk benzeri oturma takımlarını tercih edebilirsiniz.

Raf: Kitaplık rafı ile mutfakta kendinize, mutfak eşyalarınınkinden farklı bir depolama alanı yaratın. Oturduğunuz yere yakın bir şekilde konumlandıracağınız kitap raflarınız, işinizi kolaylaştıracaktır.

Işıklandırma: Işıklandırma, alanın kullanım amacına göre değişir. Kitap okumak ya da tv izlemek gibi aktiviteler için doğru noktalara lambader yerleştirin. İçinizi ısıtacak ve sizi huzurlu hissettirecek renklerde ampuller alarak ışıklandırmanızı yapın.

Aksesuar: Çeşitli aksesuarlarla mutfağınızı canlı tutun. Duvarlarınızı sanat eserleri ile süsleyebilir, zevkinize göre edineceğiniz dekoratif aksesuarlarla mutfağı keyifli bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz. Notlarınızı alabileceğiniz kara tahta ya da notlarınızı tutabileceğiniz bir mantar pano ile alanı işlevselleştirebilir ve çiçek ve mumlarla mutfağınızı canlandırabilirsiniz.

Dijital Sistemler: Televizyon ya da ses sistemi edinerek, zamanınızı mutfakta geçirebilirsiniz. Açacağınız müzik ya da sevdiğiniz bir televizyon programı, alanı eğlenceli hale getirebilir.

Çalışma odası, salon gibi sürekli kullanılan alanlara alternatif olarak oluşturacağınız mutfak dekorasyonu ile mutfağınızda vakit geçirebileceğiniz huzurlu bir alan yaratabilirsiniz.

kaynak:dekorblog

Devamını gör
Evimizde Hangi Işığı ve Aydınlatmayı Tercih Etmeliyiz
  • 5.1.2018 15:44:06
  • 0 Yorum
  • 1171

Floresan Mı Yoksa Sarı Işık Mı Tercih Edelim?

Evimizde sarı ışık mı floresan mı kullanacağımıza karar verirken şunu öncelikle bilmemiz gerekiyor. Floresanın da artık bundan üç beş yıl öncesi olduğu gibi sadece beyaz ışıkla ilişkilendirilmesi çok doğru değil. Floresanın da renkleri var. Bunlar sarı ve beyaz ışıkta olabiliyor. Bu noktada enerji tasarruflu ampulleri yani floresanları seçebiliriz. Burada dikkat edeceğimiz şey; bize beyaz ve sarı ışığın vermiş olduğu psikolojik motivasyon. Yani siz salonunuzda dinlenmek istiyorsanız ama bir köşesinde kitap okumak istiyorsanız bu iki alanı farklı bölümlendirme yapmanız sizin açınızdan daha doğru olacaktır.

Eğer her yerde sarı ışık kullanırsanız kitap okurken bir süre sonra uykunuz gelecek ve kitap okumayı çabuk bırakacaksınız. O yüzden bu noktada biraz daha beyaz bir ışık rengini seçip, dinleneceğiniz köşeyi biraz daha sarı olarak tutabilirsiniz. Bunlar farklı şekilde algılanır ya da bölünmeye sebep olur mu sorusuna şöyle bir yanıt verebiliriz. Eğer geçişleri yumuşak yaparsanız, bölümlendirmeyi dekorasyonla tamamlarsanız yapmış olduğunuz fonksiyona yönelik dekorasyon daha çok ortaya çıkacak. Dolayısıyla bu bir karmaşaya sebep olmayacaktır.

Genel Mi Yoksa Lokal Aydınlatma Mı Tercih Edelim?

Evimizde lokal ya da genel aydınlatmayı tercih ederken odalara göre tercih yapmamız gerekiyor. Genel aydınlatmaya ihtiyacımız olacak noktalar mutfak gibi alanlardır. Yani her köşesinde eylem yapacağımız alanlar. Lokal aydınlatmanın bizim için daha rahatlatıcı ve güzel olacağı nokta ise salon gibi bölümlerdir. Salonda televizyon izlediğimiz yerin yakınında bir aydınlatma yapıyorsanız bir de yukarıdan genel aydınlatma yapmak sizin için fazla ışık anlamına gelecektir.

Salon için lokal aydınlatma yapmanın daha çok rahatlatıcı bir ışığa yardımcı olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada da insanlara eğer salon gibi dinleneceğiniz köşeler varsa burada genel aydınlatmadan çok ya da genel aydınlatmayı daha düşük tutarak lokal aydınlatmayı tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Diğer odalara gelince banyoda lokal aydınlatma yapmak aslında çok doğru değil. Burada yapılabilecek en iyi aydınlatma ortaya sağlanan genel bir aydınlatmanın beraberinde ekstra ışık istenen noktalara ekstra ışık sağlamak. Bu noktalar; ayna ve dolap yakınlarında ekstra ışık sağlanabilir. Yani genel aydınlatma lokal aydınlatmayla desteklenebilir.

Devamını gör
Ofiste Klasik Görüntü Nasıl Elde Edilir?
  • 5.1.2018 15:42:46
  • 0 Yorum
  • 1102

Ofisimize klasik görünüm kazandırmanın birçok yolu vardır. Bunlardan en başlıca olanı renklerdir. Klasik mobilyanın kabul edilen renkleri, ceviz, fındık, çay ve fındık renkleri mobilyanın klasik olduğunu belli eden klasik yapıda renklerdir. Bu mobilyaların seçiminde kişinin zevkleri ve renkler ön plandadır.  Kişiyle iyi bir iletişim kurmak, zevklerini ve renklerini tartışmak gerekir. Klasik bir görünüm kazandırmaya çalıştığımız ofisimizde bir bütünlük sağlamak gerekir. Bu bütünlüğü mobilyalarla birlikte tablolara, tabloların çerçevesinde belki bir heykele belki bir sanat eserine dönüştürmek gerekir. Bu bağlamda bu tarzı çokta kaybetmeden tablolara, heykellere ve türevi olan tüm görsel eşyalara yansıtmak gerekir.

Klasik mobilyalarla oluşturmaya çalıştığımız bu ofis ortamında klasik mobilyanın da bazı kriteri vardır.  Bu kriterlerden bazıları doğal ahşaplarla üretilmiş olmasıdır. Modern çoğu malzemeden çok daha farklıdır ve özel bir işçilik gerektirir. Bu manada klasik mobilyanın yine bir sanat eseri gibi ön planda olmasını sağlamak gerekir.

Ofisimizi Eğlenceli Hale Getirmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Ofisimizi daha eğlenceli bir hale getirmek için öncelikle çalışma arkadaşlarımızın yani ofis içerisinde zaman geçiren arkadaşlarımızın o ortamda mutlu olması gerekmektedir. Mutlu olabilmesi için ofis içerisinde kullanılan renklerin ve doğal malzemelerin uygun seçilmesi gerekmektedir. Ofis içerisinde canlı renkleri kullanmak insan doğasında insanı etkileyen ve enerji veren öğelerdendir. Bu manada bitkilerden ve su öğelerinden de yararlanabiliriz. Bitkiler daha doğal bir ortam oluşturacağı için insanın da doğaya olan yatkısından kaynaklı daha mutlu, eğlenceli bir ortam yaratabiliriz.

Sportif aktivitelere biraz önem vermek gerekir. Belki ofis içerisine bilardo masası, langırt veya ofis içerisindeki kişilerin tarzına uygun faaliyetlerin yer alması daha uygun olabilir. Ofis içerisinde arkadaşların iletim kabiliyetlerini yükseltmek ve bulundukları ortama ayak uydurmaları için girişimlerde bulunmak faydalı olabilir.

Sektörde büyük markaların ofislerini takip edip baktığınızda üst kattan alt kata kaydırakları koydukları, insanların aşağıya merdivenle, asansörle değil kayarak indiklerini görebilirsiniz. Bu tip ortamlar insan doğasına daha çok hitap ettiği için eğlenceli ve ferah ortamlar olabiliyor.

Devamını gör
Mutfakta işinizi Kolaylaştırmanın Yolları
  • 4.1.2018 15:30:52
  • 0 Yorum
  • 1115

Mutfak, gün içinde özellikle bayanların en aktif oldukları ev bölümlerinden biridir. Bu sebeple mutfakta işinizi kolaylaştırmanın yolları öğrenilerek ve amaca uygun mutfak dekorasyonu oluşturarak zaman ve verimlilik kazanabilirsiniz. Bu yazımda size mutfakta işinizi kolaylaştıracak uygulamalar ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım.

Düzenli mutfaklar, her zaman size hız ve avantaj sağlayacaktır. Mutfağınızın geniş ya da dar olabilir, önemli olan metrekarenin verimli kullanılmasıdır. Bunun için de mutfak içi düzenlemeyi ihmal etmemelisiniz. Nice geniş mutfaklar dar mutfaklara göre verimli kullanılmaması sebebiyle dağınık ve düzensiz görünmektedir. Düzenleme yapmak için de bir liste tutabilirsiniz.

Düzenleme listenizde dolaplar ilk sırayı almalıdır. Kullanım sıklığınıza uygun olarak dolap içi dizaynını gerçekleştirmelisiniz. Bu düzenleme yapılırken “Bir gün işime lazım olur. “düşüncesi ile sakladığınız ve o bir günün hiç gelmediği mutfak araç ve gereçlerini bir kenara ayırmada fayda var. Yine mutfakta mevsimlik kullandığınız yılda bir iki kere çıkardığınız malzemeleri de sık kullanılanlardan ayırarak uzak köşe dolaplarında saklamalısınız.
mutfak tezgahının düşen evyesi nasıl yapıştırılır

Mutfakta işinizi kolaylaştırmanın yolları arasında gösterilen dolap düzenleme biçimleri için dolabın iç kısımlarını tam olarak kullanabilmek adına özellikle raf aralıkları geniş dolaplar için raf bölmesi ekleyebilirsiniz. Yapı marketlerde ve büyük marketlerde satılan raf bölmeleri sayesinde dolaplarda çok daha fazla malzeme düzenli olarak saklanabilmektedir.

Mutfakta yemek yapmayı zevkli hale getirmek için buzdolabı düzeni de oldukça önemlidir. Buzdolabının iç hacmini verimli kullanmak için de saklayacağınız malzemeleri raflarda rast gele istiflememelisiniz. Bu yöntem aradığınız gıdalara ulaşmayı zorlaştıracaktır. Mutfakta işinizi kolaylaştırmanın yolları arasında gösterilen buzdolabı içindeki rafların plastik kaplarla ayrılması yöntemi için raf aralıklarına uygun özelliklere sahip kaplar kullanabilirsiniz.

Mutfakta İşinizi Kolaylaştırmanın Yolları Nelerdir?

Mutfakta sık karşılaşılan problemlerden biri de malzeme eksikliğidir. İstenilen yemeğin yapılması için gerekli olan bir malzemenin eksik olması o yemeğin listenizden çıkarılmasına ya da o malzemenin temin edilmesi için zaman kaybetmenize neden olacaktır. Bu sorunla karşılaşmamak için mutfakta işinizi kolaylaştırmanın yolları arasında yer alan malzeme dolabınızın içindeki ürünlerin listelendiği bir çetele hazırlamanız sorunu çözecektir. Bu listede dolap içindeki malzemelerin kilogram ya da paket olarak miktarları yer almalıdır. Kullanıldıkça üstü çizilerek ya da yeni miktarı yanına belirtilerek eksik malzemeler ortaya çıkarılabilir. Böylece alış veriş için gerekli olan malzemeler kısa sürede tespit edilebilir.

Bazı pratik mutfak bilgileri de mutfakta işinizi kolaylaştıracak bilgiler arasındadır. Çaydanlığınızın içindeki kireç tabakası suyun kaynamasını geciktirir ve kötü bir görüntü oluşmasına neden olur. Bir çay bardağı sirke yardımı ile pırıl pırıl bir çaydanlığa sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece bir çay bardağı sirkeyi çaydanlık içinde kaynatmak ve ardından su ilavesi ile 10 dakika kadar kaynatma işlemine devam etmektir. Bu yöntem size çay hazırlamada hız kazandıracaktır.

Satın aldığınız domateslerin ve muzların biraz daha dayanıklı olmasını mı istiyorsunuz ? Sebze ve meyvelerin koparılan yerlerinin hava almayacak ya da daha az hava alacak şekilde saklanması da mutfakta işinizi kolaylaştırmanın yolları arasındadır. Domatesleri koparılan yerler altta kalacak şekilde muhafaza ederseniz daha uzun süre tazeliğini koruduğunu göreceksiniz. Muzların koparılan yerlerinden sarılarak hava teması kesilmesi uzun süre kararmayan muzlara sahip olacağınız anlamına gelir.

Tahta kaşıkları nasıl temizlerseniz temizleyin mutlaka üzerinde ince ya da derin çatlaklar oluşacaktır. Bu çatlaklar kaşığın üretildiği ağacın yapısı ile ilgilidir. Bazı tahta kaşıklar daha uzun süre dayanım gösterirken bazıları kısa zamanda çatlamaktadır. Bu çatlakları önlemenin yolu ara ara zeytinyağı ile tahta kaşıkları yağlamaktır. Bu işlemi özellikle temizlik sonrası yapmalısınız ki çatlak oluşumu en az seviyede olsun.

Devamını gör
Rahat Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
  • 4.1.2018 15:29:17
  • 0 Yorum
  • 1085

Evin her odasının kendisine göre bir önemi ve kendisine özgü bir mesajı vardır. Yatak odasının verdiği mesaj ise tam anlamıyla dinlenme, canlanma ve huzur bulmadır. Rahat yatak odası dekorasyonu yaparken bu önemli detayları atlamamalısınız. Yatak odası dekorasyonunda ille de şu tarz olsun diye bir şey yoktur. Kendiniz nasıl bir ortamda rahat hissediyorsanız, yani içinizden gelen renklerle, mobilyalarla ve aksesuarlarla huzur bulacağınız bir yatak odası dekore edebilirsiniz.

Rahat Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Uygulanmalıdır?

İlk olarak yatak odasında en çok ihtiyacınız olan dekorasyon ögelerini belirlemelisiniz. Örneğin, fazla eşyanızdan dolayı depolama alanı ihtiyacınız varsa seçtiğiniz mobilya ve dolapları depolama alanına sahip olanlardan seçmelisiniz.  Böylece rahat ve ferah bir yatak odasına sahip olacaksınız. İkinci olarak ise içinize sinen bir tarz varsa bu tarzı uygulamaya geçebilirsiniz.

Gelin şimdi yatak odası tarzları hakkındaki kısa bilgileri görelim.

Modern yatak odası dekorasyonları genelde gri, siyah beyaz gibi basit renklerden oluşur. Duvarlarda soyut desenlere veya geometrik baskılara yer verilir. Mobilya örtüleri ve detayları göz yorucu ve uğraştırıcı detaylardan uzak olarak tasarlanır. Oda soft renklerle dekore edilirken oda içerisine serpiştirilen, oda içine serpiştirilen az sayıda aksesuarlar ise canlı renklerden meydana gelir.

Country Tarzı Yatak Odaları

Nötr tonlarla boyanmış duvarlar country tarzı yatak odalarının olmazsa olmazıdır. Leylak mavisi veya yeşille kombinlenen beyaz yatak odanızda yumuşak ve farklı bir görünüm yakalamanız sağlayacaktır. Duvarlarda çiçek desenli duvar kağıdı kullanmak da iyi bir alternatif olabilir. Her türden beyaz mobilya ya da masif çamdan ahşap mobilya country tarzı yatak odası için seçilebilir. Fransız sitili mobilyalar ise yatak odası dekorasyonunuzu uzak diyarlara götürecektir.


Endüstriyel Tarzda Yatak Odası

Bu tarz yatak odalarını olmazsa olmazları fazla işlem görmemiş eşyalar ile pürüzlü yüzeylere sahip eşyalardır. Mesela, usta eller tarafından uygulandığında sıvasız tuğlalar inanılmaz derecede güzel bir görüntü oluşturmaktadırlar. Eğer mat görüntüyü sevmiyorsanız sıvasız tuğlaları beyaza boyayabilirsiniz. Yıllanmış ahşaptan yapılmış mobilyalar endüstriyel yatak odanızda oldukça şık duracaktır. Evin boruları sıva üzerinden geçirilerek tarza büyük katkı sağlanacaktır.
Rustik Yatak Odası

Bu tarzın en önemli unsuru masif ahşaptır. Masif ahşabı tavanda, duvarlarda, zeminde ve mobilyalarda kullanabilirsiniz. Masif ahşap kullanırken bej, açık yeşil, kahverengi ve gri gibi sıcacık tonlardan birini seçebilirsiniz.

İskandinav Tarzı Yatak Odaları

Bembeyaz duvarlarla beyaz yatak odası mobilyalarını kullanabilir, bu sadeliğe yeşil, mor, mavi, kahverengi vurgular yapabilirsiniz. Masif ahşapla en uyumlu renk doğallığı tamamlayıcı olarak yeşildir. Bu yönde bir dekorasyon yapabilirsiniz. İskandinav tarzı dekorasyonların amacı işlevselliğin yanında basitliktir. Yatak odası dekorasyonunda da bu kural geçerlidir. Zarafet tutkunu biri iseniz İskandinav tarzı yatak odaları tam size göre diyebiliriz. Duvarlar topraksı renklerle (gri ve bej gibi) boyanabilir, ahşap zeminler farklı renklere boyanarak duvarlarla ve mobilyalarla kombin edilebilir.

Oda içerisinde vintage sandıklar ve puflarla odaya detay katılabilir. Kısacası uyumlu ve işlevsel bütün parçaları kombin ederek rahat yatak odası dekorasyonu yapılabilir.

Yukarda verdiğimiz bilgiler doğrultusunda size en yakın tarzı belirleyerek yatak odanız bu şekilde dekore edebilirsiniz. Önemli bir dipnot olarak da fazla eşyadan ve çok canlı renklerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Devamını gör
Antika mobilya bakımı
  • 3.1.2018 16:13:14
  • 0 Yorum
  • 1220

Doğru bakım yöntemleri ile antika mobilyalarınızı yıpranmadan, uzun yıllar muhafaza edebilirsiniz. Antika mobilya bakımı nasıl yapılır?

Antikalarınızın temizliğini ihmal etmemelisiniz. Antika cilasının bozulmasını önlemek için, antikalarınızın haftada bir tozunu alın. Toz alma işleminde ıslak ve deterjanlı su yerine, kuru temizliği tercih edebilirsiniz.

  1. Antikalarınızı cilalayın. Cilalama işleminde pasta cilayı temiz yüzeye sürün. Cila miktarının fazla olmamasına ve cilalama işlemi için yumuşak bez kullanmaya dikkat edin.
  2. Yüksek ışık mobilyanın cilasını bozacağı için, antikalarınızın kuvvetli ışı ve ısıya maruz kalmamasına özen gösterin.
  3. Mobilyanızı, güneş ışınlarını direk alan bölgeden uzakta muhafaza edin.
  4. Ahşap antikalarınızı çürüme, dökülme ve renk değişimine sebep olan rutubetten koruyun.
  5. Aşırı kirlenen ahşap mobilyanızı, mobilyanıza uygun deterjan, bol su ve yumuşak bez ile silin. Mobilyanın kaplamaları dökülmüş yerlerini silmemeye özen gösterin.
  6. Mobilyanın oymalı ve boyalı bölümlerini ince uçlu fırça kullanarak temizleyin.
  7. Ahşap kurtlarından kurtulmak ve kurtların oluşmasını engellemek için özel antika boyaları ve cilaları kullanın.

Antika mobilya bakımındaki özen ve hassasiyetiniz, mobilyanızı yıpranmadan uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır.

Devamını gör
Banyo Perdesi Temizlemek
  • 3.1.2018 16:11:11
  • 0 Yorum
  • 1068

Banyo perdesi üzerinde oluşan su lekeleri kötü bir görünüm oluşturur. Banyo perdesini temiz tutabilmek için bu 4 ipucundan faydalanabilirsiniz.

Duş sırasından banyonun ıslanmaması için perde ya da kabin bir ihtiyaçtır. Banyoda küflenme sorunun başlıca sebeplerinden biri nemli ortamdır. Banyonu ıslanmasını engellemek ve hijyen sağlayabilmek için duş perdesini temiz tutmalısınız.

Perdeyi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz: Plastik banyo perdeleri çamaşır makinesinde iyi bir deterjanla yıkanabilir. Perdelerle birlikte birkaç banyo havlusunu da makineye koyarsanız perdeleri güvenli şekilde yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra banyo perdesini asarak kurutun. Eğer banyo perdeniz makinede zarar görecek türde bir kumaştansa makinede yıkamamalısınız.

Leke çıkarıcı hazırlayın: Banyo perdesindeki lekeleri temizleyebilmek için leke çıkarıcı hazırlayabilirsiniz. Bunun için birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. 1/2 bardak boraks, 1/2 bardak sirke ve 2 bardak suyu karıştırın. Bu karışımı perdelerindeki küflü ya da kireçli yerlere dökün ve 10 dakika bekletin. Ardından sünger ya da bir bez parçası ile ovun.

Temizleme macunu hazırlayın: Sirke ve tuzu karıştırarak bir macun oluşturun. Bu macunu banyo perdesindeki küflü yere sürün. 1-2 saat macunun o bölgede kurumasını bekleyin. Sonrasında nemli bir bezle macunu silin. Lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

Bir leke çıkarıcı daha var. 2 çay kaşığı bulaşık deterjanı ile yarım litre çamaşır suyunu karıştırın. Karışımı perdenin lekeli bölgelerine püskürtün. Lekeler kolaylıkla çözülecektir.

Bu ipuçlarından faydalanarak banyo perdesini kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Devamını gör
Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
  • 2.1.2018 15:47:48
  • 0 Yorum
  • 1008

Yeni bir televizyon alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Cevabınız boyutuna, markasına ya da dış görünüşüne ise İncehesap’ın rehber niteliği taşıyan önerilerine göz atabilirsiniz.

Evde olduğumuz zamanların bir kısmını televizyon karşısında geçiriyoruz. Dizilerden belgesellere, spor programlarından filmlere kadar uzanan geniş yelpazeden zevkimize uygun olanı seçip izlerken, oyun konsollarımızı ve bilgisayarlarımızı da televizyon ekranının yardımıyla kullanmayı seviyoruz. Ancak evimizin vazgeçilemeyen eşyalarından olan televizyon seçerken hata yapıp, pişmanlıklar da yaşayabiliyoruz.

Bu nedenle satın almadan önce iyi bir araştırma yapmak önem taşıyor. Teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com, kullanıcıların televizyon seçimlerinde en sık yaptığı hataları derleyerek doğru tercihi yapabilmeniz için rehberlik ediyor. İşte TV alırken yapılan bazı hatalar.

TV Boyutunun Yanlış Tercih Edilmesi

Televizyon alırken yapılan hataların en başında televizyon boyutunun yanlış tercih edilmesi geliyor. Ya küçük odalar için büyük ekrana sahip televizyonlar tercih ediliyor ya da büyük metrekareli odalara küçük televizyonlar alınıyor. Hiç kuşkusuz büyük ekranlardan alınan keyif, küçük ekranlara göre daha fazla olsa da küçük bir oda için gereğinden büyük bir televizyon aldığınızda aynı keyfi yakalayamayabilirsiniz.

Bu nedenle televizyon seçiminde odanızın boyutlarını mutlaka göz önünde bulundurun. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da izleme mesafesi. Televizyonun ekran boyutu odanın metrekaresi ile orantılı olsa bile odaya yanlış konumlandırılması seyir kalitesini düşürecektir.

Güvenilirliği Olmayan Marka Tercih Edilmesi

Televizyon alırken yapılan hatalardan biri de güvenilir olmayan ya da bilinmedik bir marka tercih etmek. Kullanıcıların böyle bir tercihte bulunmasının nedeni ise “no name” markaların güvenilir markalara oranla daha uygun fiyata ürün satışı yapabilmesi. Bu noktada kullanıcıların en çok dikkat etmesi gereken noktaların başında garanti süresi, garanti kapsamı, teknik servis ve çağrı hizmetleri geliyor. Güvenilir bir markanın televizyonunu satın aldığınızda biraz daha yüksek fiyat ödeyebilirsiniz ancak satış sonrası hizmetlerden de sorunsuz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Sertifikasız Ürün Tercihi Edilmesi

Piyasadaki birçok televizyonda “4K UHD” gibi ibarelere denk gelmek mümkün. Ancak belirtilen bu özelliklerin sertifikalandırılmış olması oldukça önem taşıyor. Çünkü UHD özelliğinin bulunduğu belirtilse de bu ifade aslında gerçek UHD’yi yansıtmıyor olabilir. Bu nedenle aldığınız televizyonun özelliklerinin uluslararası kuruluşlarca sertifikalandırılmış olmasına dikkat edin. Örneğin Ultra HD özelliğine sahip bir televizyon alacaksanız, DE (Digital Europe) tarafından onaylanmış UHD logosunun olduğundan emin olun.

TV İzleme Alışkanlığı Göz Önünde Bulundurulmadan TV Tercih Edilmesi

Yapılan hatalardan bir diğeri de izleme alışkanlıkları göz önünde bulundurulmadan televizyon tercih edilmesi. Örneğin televizyonu yoğun olarak film izlemek için kullanıyor ve filmlerden en üst düzeyde keyif almayı istiyorsanız UHD teknolojisine sahip bir televizyon tercih etmeniz oldukça isabetli olacaktır. Ayrıca kavisli ekrana sahip TV’ler de film keyfinizi üst seviyelere taşıyacaktır.

Fakat haber, dizi, TV programı gibi yayınları takip etmek ilk amacınız ise UHD teknolojisine ihtiyaç duymayabilirsiniz. Çünkü şimdilik yalnızca TRT’nin 4K kanalı bu teknolojiyi destekliyor. Tüm televizyon kanalları bu teknolojiye geçtiği takdirde, normal programları izlemek için de UHD TV’leri tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.

Siz de televizyon satın almayı planlıyorsanız incehesap.com’un “Televizyon” kategorisindeki ürünleri inceleyebilir ya da “Markaya Göre”, “Ekran Teknolojisine Göre”, “İstediğiniz Özelliklere Göre” ve “Fiyat Aralığı Belirleyerek” başlıklarını inceleyip ihtiyaçlarınızı karşılayacak doğru ürünü kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Devamını gör
Ders Çalışma Odası Nasıl Olmalı?
  • 2.1.2018 15:45:10
  • 0 Yorum
  • 1515

Çalışma ortamı çocuğun başarısını etkiliyor. Çocuğun ders çalışmaktan keyif aldığı bir ortamın oluşturulabilmesi ders çalışma odası özenle tasarlanmalıdır.

Bebek, çocuk ve gençlerin kendi odalarında kaliteli ve doğru vakit geçirebilmeleri için gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Bu süreçte ebeveynlerin de çocuklarını doğru yönlendirmeleri gerekir. Çocuk odalarında, ders çalışmaya teşvik edecek rahat bir ortam oluşturulmalıdır.

Bebek, çocuk ve genç odaları üreten Çilek adına açıklamada bulunan Klinik Çocuk Psikoloğu Dr. Z. Deniz Aktan, ideal çalışma odası için şu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Okul çağına gelmiş çocukların odalarının onların ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Aktan, “Ebeveynlerin çocuğun da bir birey olduğunu unutmadan onun fikirlerini, beğenilerini ve tercihlerini dikkate alması önemlidir. Eşyalara karar verildikten sonra oda içinde yerleştirilmesi ve odanın düzeninin oluşturulmasında da yine çocuğun fikirlerini almak, onu bu sürece dahil etmek çocuğun odasını kendine ait hissetme ve sahiplenme hissini artıracaktır. Bu da çocuğun odasıyla ilgili sorumluluk alma ve benzeri becerilerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

Tüm bu düzenlemede önemli olan konunun çocuğun da bir birey olduğunu unutmamaktan geçtiğini aktaran Klinik Çocuk Psikoloğu Dr. Z. Deniz Aktan, “Çocuğun fikirlerinin, beğenilerinin ve tercihlerinin dikkate alınması, odasında vakit geçirmekten ve ders çalışmaktan keyif almasını ve motivasyonunu artırabilir. Böylesine kurgulanmış bir aile ortamı da çocuğun yaşamında kendisinin de söz hakkı sahibi olduğunu hissettirerek, özgüven gelişimine olumlu katkılar sunar ve psikolojik bir ihtiyaç olan kendini bir yere ait hissetme/ait olma ihtiyacının karşılanmasına da destek olur. Diğer yandan, mobilyaların eğitici ve bilgilendirici özelliklerini de göz ardı etmemek gerekir. Tasarımları sayesinde çocukların öğrenme becerilerine de katkı sunabilen mobilyalar, çoğu zaman hayal gücü gelişimini de destekler” dedi.

Çocuğu ders çalışmaya özendirmek için çalışma alanının düzenlenmesi oldukça önemlidir. Bu bilinçle;

    Çocuğa uygun bir çalışma masası ve kitaplarını muhafaza edeceği raflar çalışma alanında yer almalıdır.
    Çalışma masası çocuğun boyuna uygun olmalı, doğru açıdan ve bol güneş ışığı alacak bir yere yerleştirilmelidir.
    Odadaki ışığın doğrudan çocuğun gözüne gelmemesi ve loş bir ışık olmaması hem uyku düzeni hem de göz yorgunluğu ve algı dağılmasının önlenmesi açısından önemlidir.
    Okul çağındaki çocukların ise odalarının biraz daha sade, ferah ve huzurlu olması, odalarında rahat uyumaları ve derslerine daha rahat konsantre olmalarına destek olur.

Bebeklikten ergenlik çağına kadar geçen dönem, bireylerin psikolojik gelişiminde önemli bir rol oynar. Çocuk odaları, çocukların fiziksel sağlığının yanı sıra pedagojik gelişimine de destek olacak şekilde dekore edilmelidir.

Devamını gör