2018 > Temmuz dekorasyonları

Alçıpan TV Ünitesi Modelleri
  • 31.7.2018 14:26:16
  • 0 Yorum
  • 4358

Alçıpan tv üniteleri daha önce de söylediğimiz gibi diğer mobilyalara ve dekorasyon ürünlerine göre oldukça ekonomiktir. İşçilik dışında asıl malzeme olarak çok konomik olduğu için yapımı da kolaydır. Raf olarak, kitaplık olarak, özel duvar dekorasyonu tasarımı olarak kullanılabilir. Mobilya TV ünitesi modellerinin aksine daha uzun ömürlü ve daha az masraf ile yapılabilecek olan bu alçıpan duva modelleri şimdilerde daha çok tercih edilenler içerisindedir. 

Alçıpan duvar ünitesi modelleri aslında genel olarak tv için kullanılan modellerdir. Dilerseniz bu duvar ünitelerini sadece kitaplık, raf ya da duvar dekorasyonu tasarımı olarak da kullanabilirsiniz. Alçıpan olduğu için farklı renklerde ve şekillerde yapılabilir. İçi, dışı, kenarları her yeri ayrı ayrı ışıklandırılabilir, özel olarak dizayn edilebilir. Modern ışıklandırma sistemleri ile uyumlu olduğu gibi klasik tavan dekorasyonları ve duvar dekorasyonları ile de uyumludur.

Alçıpan TV Ünitesi modellerinden bazı örnekleri sizler için derledik. Yeni bir ev sahibi olup dekorasyonu yapıyorsanız veya eski evlerinizi dekore ediyorsanız, bu alçı TV ünitelerini yeni evlerinizde kullanabilirsiniz.

Devamını gör
En İyi Ev Dekorasyon Önerileri
  • 31.7.2018 13:42:51
  • 0 Yorum
  • 1548

1-)Minimalist Ev Düşüncesi

Minimalist düşünmek 21. yüzyılın en büyük trendlerinden biri konumunda bulunuyor. 2018 yılının ev dekorasyonu fikirleri arasında da bu trend elbette ki kendini gösteriyor. Siz de evinizi süsleyip püslemekten çok sade düşünerek dizayn ederseniz mutluluk seviyenizi arttırabilirsiniz. Mutlu olmak için eviniz için daha fazla düşünüp daha az eşya ile yaşamanız bu felsefeye göre yeterli olacaktır.

2-)Evi Bir Bütün Olarak Düşünün

Evi bir bütün olarak algılamak son derece önemlidir. Evi tam olarak görebilmek odanızı dizayn ederken diğer odalar ile olan uyumunu da dengelemenize olanak tanır. Bu nedenle size tavsiyemiz odaları tek tek görmek yerine evi bir bütün olarak algılamanızdır.

3-)Göze Değen Canlı Renkler Kullanın

Hangi rengi tercih edeceğiniz evinizi güzelleştirirken büyük önem taşıyor. Gri renk tonları mı yoksa sarının apaçık şekilleri mi, bu seçimleri yapmak sizin evinizi başka bir seviyeye taşıyacak seçimlerdir. Özellikle sevimli renkler tercih etmek ev dekorasyonu konusunda bize büyük avantajlar sağlayacaktır.

4-)Geometrik Düşünün

Şekiller ile sınırlar çizmek iyi bir nokta olabilir. Ev dekorasyonu konusunda size yardımcı olacak kare, daire, dikdörtgen gibi şekillerdir. Evin belli bölümlerinde doğru geometrik şekilleri yerleştirmek hayal ettiğiniz yere sahip olmanıza yardımcı olabilir.

5-)Odalarınızı Doğru Şekillerde Işıklandırın

Evinizi ışıklandırmak ile doğru ışıklandırmak arasında fark vardır. Doğru ışıklandırmak evin güzelliğini ortaya çıkartarak daha iyi bir ortamda yaşamınıza kolaylık sağlar. Burada avize seçimi, ampul seçimi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulabilir.

6-)Eski Mobilyaları Atmak Yerine Yeni Şekillerle Dönüştürün

Ülkemizde bazı kötü alışkanlıklar var. Eski mobilyaları atmak veya spotçulara vermek kötü bir alışkanlık. Böyle davranmak yerine eski mobilyalar yenilenebilirse farklı ve güzel bir dekorasyon ile karşılaşabiliriz. Mobilyaların bu konudaki uyumu ve atmosfer uyumu düşünülürse eski mobilyalarınızı değiştirmek iyi sonuçlar verecektir.

7-)Evinizin Bir Köşesini Koleksiyona Ayırın

Bir kişinin koleksiyonu olması son derece önemlidir. Koleksiyonlarınıza evinizde yer vermek ise size bambaşka bir hava katabilir. Bu noktada özellikle belli bölümleri  koleksiyonlarınıza ayırmanızı sizin evinizi değiştirecek faaliyetler arasında yer almaktadır.

8-)Tavanları Şekillendirin

Tavanları renklendirmenin yanında bir de yapabileceğini asma tavan modelleri bulunuyor. Tavanlarınızı doğru şekilde organize edebileceğiniz bir düzlemde evinizin genel  şekline ve algılanışına da katkıda bulunabilirsiniz.

9-)Spesifik Duvar Kağıtları Kullanın

Duvar kağıtlarınızı normalin dışında farklı desenlerde ev konseptinize uygun şekillerde seçin. Klasik duvar kağılarının aksine göze değen daha farklı desenler kullanın.

10-)Yöresel Odalar Oluşturabilirsiniz

Eski kültürlerden günümüze kadar gelmiş oturma planları ve dekorasyon eşyaları ile kendinize farklılık yaratacak odalar oluşturun. Sürekli klasik şeyler sizi bir süre
sonra boğa bilir. Bunun olmaması için farklı oda tarzlarını evinize adepte ederek farklılık yaratabilirsiniz.

Devamını gör
Saksılı Çiçekler Yerine Duvarda Çiçek Dekorasyonu
  • 30.7.2018 10:15:30
  • 0 Yorum
  • 1150

Uzun yıllar evlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelen saksı çiçekleri evlerimize renk ve doğallık katıyor hiç şüphesiz. Farklı çeşit ve renkte çiçekler, bitkiler, doğal saksı sebzeleri ve daha birçok saksı ürünleri evlerin balkonlarını süslemekte ve ayrı bir tat katmakta evin güzelliğine. Tüm bu güzel yönlerinin yanında bu saksı bitkilerinin önemli derece bir ilgi ve alakaya ihtiyaç duyduğunu biliyoruz elbette. Özellikle çiçek türleri önemli ilgi ve bakım olmaksızın yetişmeye biliyorlar.

İlgi ve alaka isteyen bu saksı bitkileri ve çiçek çeşitlerine vakit ayırmak mümkün olmaya biliyor. Özellikle iş kurumlarında çalışan insanlar olsun, gün içerisinde farklı uğraş alanlarıyla uğraşanlar olsun evdeki bitkilerine yeterli zaman ayıramadıkları zaman bakmanın ve yetiştirmenin pek bir anlamı kalmıyor açıkçası. Bu gibi durumlar için önerilen ve evlerin dekorasyonuna uygun çiçek temalı duvar tabloları ve stickerlı tablo modelleri, evleri daha renkli ve cümbüşlü bir hale getiriyor.

Herhangi bir şekilde diğer saksı ürünleri kadar ilgi ve alaka beklemeden evlerin renklerine ve şekillerine uygun iç açıcı bitkiler ve çiçeklerle oluşturulmuş tablo modelleri içlerinizi ferahlatarak daha huzurlu bir yaşam sunacaktır.

 

Devamını gör
Yeni Ev Dekorasyonunun Vazgeçilmezi Duvar Kağıtları
  • 30.7.2018 10:08:20
  • 0 Yorum
  • 1352

Evlerimizi dekore ederken önceleri duvarlarımızı yağlı boyalarla, plastik bazlı boyalarla vs boyayarak şekillendirirdik. Farklı renklerde ve farklı tonajlarda yapılan boyalar çok uzun ömürlü olmasada ihtiyaçları karşılıyordu. Şimdilerde ise duvarları boyamak yerine duvar kağıtları kullanılmaya başlandı. Oda farklılıklarına göre seçilen ve odayı tam olarak yansıtan duvar kağıtları farklı desenlerde ve motiflerde olabiliyor. 

Önceleri her yıl veya iki yılda bir evlerin boya masrafı çıkarması neredeyse kalmadı artık. Duvarlarda kullanılan yeni duvar kağıtları, hem uzun ömürlü hem de yıkama, silme vs gibi durumları olmadığından dolayı hanımları önemli bir yükten kurtarıyor. Masraf bakımından olsun, temizlik bakımından olsun kolaylık sağlayan duvar kağıtları,yeni projelerin hemen hepsinde kullanlıyor artık.

Evlerinizi yeni baştan şekillendirmek istoyrsanız veya ilk defa bir ev alıyorsanız bahsettiğimiz tüm bu avantajlı yönleriyle istediğiniz desende ve renkte olan duvar kağıtlarınızı evlerinizin dekoresinde kullanabilirsiniz. Her farklı oda şekline göre farklı desenlerde olan duvar kağıtları hiç şüphesiz evi daha kullanışlı ve daha modern bir hale getirecektir.

Devamını gör
Evinize Göre Saat Dekorasyonları
  • 28.7.2018 10:50:13
  • 0 Yorum
  • 1400

Evlerimizde bulunan araç gereçler her zaman sadece bir ihtiyaç değil aslında bir dekor ürünüdür. Evlerde kullanılan ve olmazsa olmaz saatler, dekorasyona uygun olmalı elbette...Saate baktığımızda zamandan daha fazlasını görürüz. İster mutfağınızda asılı bir duvar saati olsun, ister yatak odanızda komodin üzerindeki masa saati olsun, saatler aynı zamanda tarzınızı da yansıtan aksesuarlardır. Dokunmatik ve ses sensörlü saatler, etkinleştiğinde karanlık bir odada bile saati aydınlatır.

Salonlarda, kollarda, oturma odalarında hatta mutfaklarda bile saatin önemli bir ihtiyaç olduğu günümüzde dekorasyon ürünü olması da kaçınılmaz oluyor. Değişik boyutlarda, değişik renklerde ve şekillerde olan saat modelleri biraz önce bahsettiğimiz ev bölgelerini süslemekte ve aykırılık yaratmaması için titizlikle seçilmektedir.

Mutfakta açık ve doğal renkeleri seven hanımlar için parlak ve göze değer saat modelleri, kollarda kıyafete uyumlu saat modelleri, salonlarda ve oturma odalarında yine dekora uygun saat modelleri, hem göze hitap etmeli hem de dekorun bir parçası olarak uzun yıllar kullanılmalıdır.

 

Devamını gör
Doğu Kültürüne Özel Şark Köşeleri ve Odaları
  • 27.7.2018 11:12:36
  • 0 Yorum
  • 2382

Ev dekore ederken her zaman modern anlayışlar ön planda oluyor şüphesiz. Ancak farklı kültürlere özel tasarımlarla evleri şekillendiren klasik ve kültür sevgisi olan dizayn modelleri de evleri oldukça şirin ve mistik göstermektedir. Şark kültürenden gelen, evlerin bir köşesine veya tüm odaya şark kısımları yapmak modern anlayışın yoğun olduğu kadar Anadolu insanında bu kültür de oldukça yaygındır.

Tamamen isteklere bağlı olarak evlerin bir kısmını veya tamamını şark dizaynı ile dekore etmek geçmişten günümüze süregelen bir istek olmuştur. Eski dönemlerin el işleriyle yapılan ve el emeği göz nuru olan ürünlerin evin bir köşesini süslemesi isteği ev dizayn edenler için yegane isteklerden oluyor. Genel olarak kırmızı ve kahverengi tonajlarında olan bu kültür öğeleri, yanlarında bakır, kalay, gümüş gibi işlemeciliklerle yapılmış süs eşyalarıyla birleşince ortaya doyumsuz bir görüntü çıkıyor.

Geçmişten günümüze kadar süregelmiş bu kültür öğeleri en az modern öğeler kadar çok tercih ediliyor günümüzde. Evlerini yeni dizayn edenlerin seçkin tercihlerinden olan bu tasarım şekli ev içerisine huzur ve mutluluk veren öğeler haline geliyor.

Devamını gör
Küçük Mutfaklar İçin Büyük Fikirler
  • 27.7.2018 10:58:23
  • 0 Yorum
  • 1087

Yaşam koşulları ve geçim şartları insanların küçük metrekareli evlerde yaşamasına ve dolayısıyla kısıtlı yer alanlarının olmasına neden oluyor. Eşyaların bir türlü bir yere sığmadığı, hareket alanlarının kısıtlı olduğu evler, o evlerde yaşayan insanlar için çoğu zaman sıkıntı oluşturuyor olabilir. Bu gibi zamanlarda pratif ev dizaynları inanılmaz bir külfeti ortadan kaldırıyor şüphesiz. 

Mutfakta, balkonda, salonda, oturma odalarında, banyolarda ve daha evin birçok kısmında kullanılabilecek olan pratik ev ürünleri hayatı küçük evlerde daha yaşanılır bir hale getiriyor. Evinizdeki mutfak tezgahlarına, banyo dolaplarına, yemek masalarınıza ve birçok alana uygulanabilecek olan pratik fikirler adeta hayat kurtarıyor.Kendi yaşam alanınızı daha geniş kılmak, belki de gelen misafirlerinize geniş alanlarda hizmet etmek, en gerçeği hayatınızı küçük odalarda ve evlerde daha yaşanılır kılmak için uygulayabileceğiniz yöntemleri sizin için derledik. Umarız evinizde uygulayarak daha geniş bir oturma ve yaşama planını kendiniz için yarata bilirsiniz.

Devamını gör
Banyoların Yeni Modeli 'Çift Lavabo'
  • 26.7.2018 12:08:44
  • 0 Yorum
  • 1371

Yeni bir ev sahibi oluyorsanız ya da mevcut evinii dekore ediyorsanız bir çok yenilikle evinize adım atmak isteyeceksinizdir ya da birçok yenilik olmaksızın evinizde yaşamaya devam etmek isteyeceksiniz. Diğer ev kısımlarının önemli olduğu kadar elbette banyoda yapılan yenilikler de içinizi ferahlatacak, uzun yıllar rahat ve mutlu bir şekilde evinizi kullanmanızı sağlayacaktır. 

Yeni banyo modellerinde şimdilerde dikkatleri üzerine toplayan bir model de çift lavabolu banyo modelleri olmaktadır. Her ne kadar banyo da çift lavabo anlayışının klasik fikirlere göre yanlış görülse de modern anlamda çok kullanışlı ve farklı bir konsept olarak görülmektedir. Ebeveyn olsun, normal banyolar olsun çift lavabo düzeni birçok anlamda rahatlık sağlamaktadır.

Daha çok geniş banyolarda kullanılan çift lavabolar, kullanışlı olması yanısıra dizayn anlamında da önemli güzellikler ortaya çıkarmaktadır. Değişik şekillerde ortaya çıkan dizaynlarla evin diğer bölümleri kadar banyolar da ilgi ve alakaları üzerinde toplamaktadır. 


Misafirli günlerde olsun, kalabalık ailelerin yaşadığı evlerde olsun birçok anlamda kullanışlı ve göze hitap eden bu banyo modelleri ilerleyen zamanlarda birçok projede olmazsa olmazlardan olacak gibi duruyor.

Devamını gör
Mutfak Dekorasyonunda Farklı Fikirler
  • 26.7.2018 11:59:18
  • 0 Yorum
  • 1362

Hanımların evlerinde belkide en çok vakit geçirdikleri yerdir mutfaklar. Değişik büyüklükte ve boyutlarda ev seçerken hanımların en dikkat ettikleri yerler mutfaklar oluyordur hiç şüphesiz. Peki hanımlar sürekli olarak vakit geçirdikleri bu mutfakları dizayn etmek isteselerdi acaba nasıl bir dizayn ortaya çıkardı? Farklı mutfak dizaynlarıyla mutfaklar artık daha kullanışlı ve kapsam bakımından daha geniş çalışma alanları hanımları bekliyor.

Mutfak tiplerine bakıldığında genel olarak kadınlar L tipi mutfak şekillerini tercih etmektedirler. Daha geniş bir alanda yemeklerini pişirmek ve çalışma alanı yaratmak amaçlı kadınların tercih ettiği bu mutfak modelinde mobilya dekorasyonları ve beyaz eşya düzeni dikkatleri çekmektedir.

Mutfakta bulunan beyaz eşya çeşitlerinden en çok kullanılanlar olan buzdolabı ve ocak olduğu dikkatleri çekiyor. Bunların yerleri önemli olduğu kadar tabiki de mobilyaların dolaplarla ve kendi içlerinde uyumlu olması önem arz ediyor. Beyaz eşya seçilerinden sonra göze en çok hitap eden mobilya seçimleri de düzgün bir şekilde yapılınca hanımların mutfaktaki maharetleri de katlanıyor haliyle...

Öneleri üst raf kısmı ayrı bir renk ve ona uyumlu olarak tezgah altı mobilyalarının farklı bir renk olması dikkatleri çekerdi. Şimdilerde ise aynı renk tonajları ve daha klasik modeller dikkateleri çekiyor. Kişiden kişiye değişse de genel olarak parlak modellerin seçildiği mutfak modellerinde canlı renklerin mutfağa daha çok yakıştığı görülüyor.

Devamını gör
Balkon Mobilyalarında Sedir Ağacı Dekorasyonları
  • 25.7.2018 13:44:29
  • 0 Yorum
  • 1492

Dünya üzerinde farklı çeşitleri olan Sedir Ağaçlarının yüzyıllar boyunca yaşadığını herkes biryerlerden duymuştur hiç şüphe etmeksizin. Dünya üzerinde bu kadar uzun süre kalan ağaç türünün balkonlarınızı süslediğini hiç düşündünüz mü? Değişik motifler ve dekorasyonlar sayesinde şekillenen ağaçtan oluşan mobilyalar bahçelerde kullanılmak için yegane tercih edilen dekorasyon ürünlerinden birisidir. Dayanıklılığı, kokusu, doğallığı ve benzeri birçok özelliği ile balkonlarda ve bahçelerde zorlu hava koşullarına dayanan nadir doğal ürünlerdendir.

Sohbet ve muhabbetle şenlenen yaz akşamlarında, sıcak ve doğal bir ortam oluşturduğunuz kış akşamlarında, veya gün içerisinde komşularınız, akrabalarınız, eşiniz, dostunuz ile balkon ve bahçe keyfini doyasıya yaşadığınızı hayal edin. Tamamen doğal yollarla dekore edilmiş, Sedir Ağacından yapılmış, kokusu ve sağlamlığı ile sizi doğallıktan bir an bile eksiklik hissettirmeyecek mobilyalarınızla bu muhabbet saatlerinin ne kadar uzun süreceğini düşünün...

Doğal Sedir Ağacı ile sırtınızı ve kolunuzu desteklemek için minderler kullanarak oluşturulan ve yaz, kış ve bahar gibi mevsim ayrımı olmaksızın bahçelerinizde ve balkonlarınızda sizlere konforlu bir yaşam kriterleri sunacak olan mobilyaları denemelisiniz. Plastikten ve doğaya zararlı maddelerden üretilmiş olan bahçe ve balkon malzemelerinin aksine doğallık içerisinde sohbet ve muhabbetlerinizi şekillendirebilirsiniz.

Devamını gör